Bildirim
Matematik Çözemediğim Sorular (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Öylesine birinide ben çözeyim dedim 19..
burda bi seri var mesele o seri yi bulmakta
7üssü1 7
7üssü3 2
7üssü5 9
7üssü7 1 biri görünce seri tamaam
her 7 de bir bu sonuç çıkıyor karşımıza...7+2+9+1 eşittir 19 (soru sayımız :) ) 19 bölü 11 eşittir 8 her dörtüde 8 kalıyor 7üssü55 e kadar 8 e tane böyle grup var herbirinn 8 kalanı oluyor 7 çarp 8 56 yani 11 e bölünce kalan 1 oluyor 7 üssü 55 kadar toplamın 11 e bölümü 1 miş 7 üssü 57 de 2 kalaı veriyor sonuç 2 +1 3 oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Herkese çok teşekkür ederim _____________________________ -
20. soruda bak dostum şimdi eksi ve artı ları açalım üstte çarpı 9 geliyor altta ise bölü 25 geliyor
bölüyü üst kısma at. kaldımı 9 pardon bahçeliye gitti aklım kaldı mı 9 çarpı 25 etti 225 şimdi elinde
elinde şimdi
3üssü n çarpı 225 bölü 5 üssü n burda ki n li kısımıda sonsuza giden toplam hlinde çöz 225 paratezinde
ordan çıkıyor yapabilrsin değil mi ?
evet hallettim teşekkürler _____________________________ -
16. soruda cevap yanlış gibi geliyor gidebildiğim yere kadar anlatayım
y-2 eşittir f x-1 tersi... burda x yerine 0 koyunca -1 in tesini 1 koyunca sıfrın tersini buluyorsun sırayla 0 ve 1 değerlerinin yerini bul ve 2 çıkart 3-2 1 4-2 2 oluyor burdanda şimdi sonuncu ve düz asıl mesele şimdi ben verdiğim değerlerden 2 çıkartıyordum ee ozaman -2 den kurtarmak için 0 - 2 eşit -2 olmuşş aslındaa
ben x e ulaşmaya çalışıyorum ve y düzleminde 0 olan yi arıyorumçünkü tersten gitmem lazım ynin 0 olduğu x düzlemi -1 olmuş demekki f -1 tersi -1 mişş x 0 verince -1 elde ediyorum yani elimdeki x 0 mış toplamda 1 + 2+ 0 eşit 3 bence cevap bu .. belki bi yerde hata yaptımda ortada cevabı -1 çıkartacak unsur yok 0 +0+-1 ddeğerine hiç ulaşamazsınkii misalen
quote:
Orijinalden alıntı: hayatcokgarip
16. soruda cevap yanlış gibi geliyor gidebildiğim yere kadar anlatayım
y-2 eşittir f x-1 tersi... burda x yerine 0 koyunca -1 in tesini 1 koyunca sıfrın tersini buluyorsun sırayla 0 ve 1 değerlerinin yerini bul ve 2 çıkart 3-2 1 4-2 2 oluyor burdanda şimdi sonuncu ve düz asıl mesele şimdi ben verdiğim değerlerden 2 çıkartıyordum ee ozaman -2 den kurtarmak için 0 - 2 eşit -2 olmuşş aslındaa
ben x e ulaşmaya çalışıyorum ve y düzleminde 0 olan yi arıyorumçünkü tersten gitmem lazım ynin 0 olduğu x düzlemi -1 olmuş demekki f -1 tersi -1 mişş x 0 verince -1 elde ediyorum yani elimdeki x 0 mış toplamda 1 + 2+ 0 eşit 3 bence cevap bu .. belki bi yerde hata yaptımda ortada cevabı -1 çıkartacak unsur yok 0 +0+-1 ddeğerine hiç ulaşamazsınkii misalen
16. soru cevabı dogruda bunu anlatabilecegımı sanmıyorum :D_____________________________
-
banada öyle geldi...
şansımı denedim sağlık olsun :) o olmdanda yaşabilmili
mutlu olmayı bilmek lazım_____________________________ -
çok teşekkürler _____________________________ -
6) cos40 ifadesini 2cos²20- 1, ve isin40 ifadesini 2isin20cos20 olarak açtığımızda altta şöyle bir ifade gelicek;
2cos²20 + i2sin20cos20 bunu 2cos20 parentezine alırsak;
2cos20(cos20+ isin20) oldu ama paydada kaldı bu ifade. Bunu paya üzeri -1'e şeklinde şöyle atarız;
[2cos20(cos20+isin20)]^-1 Şimdi bu ifadeyi şöyle yazalım; [2cos20.cis20]^-1
Bu ifade (2cos20)^-1 * cis(-20)'ye eşit. ( Cis li ifadenin üssünü almak demek argümantı o alınan üsle çarpmak demek)
Yani argümenti -20 oldu. Altta 50 ile toplarsak z = 4cis30 yapar. imajiner kısmı sin30'dan gelen 1/2 ile 2 yapar._____________________________ Nature cannot be fooled. -
teşekkür ederim _____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X