Şimdi Ara

Matematik Çözemediğim Sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yazım pek iyi değildir 33. sorunun cevabı
     Matematik Çözemediğim Sorular
    7üssü3 2
    7üssü5 9
    7üssü7 1 biri görünce seri tamaam
    her 7 de bir bu sonuç çıkıyor karşımıza...7+2+9+1 eşittir 19 (soru sayımız :) ) 19 bölü 11 eşittir 8 her dörtüde 8 kalıyor 7üssü55 e kadar 8 e tane böyle grup var herbirinn 8 kalanı oluyor 7 çarp 8 56 yani 11 e bölünce kalan 1 oluyor 7 üssü 55 kadar toplamın 11 e bölümü 1 miş 7 üssü 57 de 2 kalaı veriyor sonuç 2 +1 3 oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bölüyü üst kısma at. kaldımı 9 pardon bahçeliye gitti aklım kaldı mı 9 çarpı 25 etti 225 şimdi elinde
    elinde şimdi

3üssü n çarpı 225 bölü 5 üssü n burda ki n li kısımıda sonsuza giden toplam hlinde çöz 225 paratezinde
    ordan çıkıyor yapabilrsin değil mi ?

y-2 eşittir f x-1 tersi... burda x yerine 0 koyunca -1 in tesini 1 koyunca sıfrın tersini buluyorsun sırayla 0 ve 1 değerlerinin yerini bul ve 2 çıkart 3-2 1 4-2 2 oluyor burdanda şimdi sonuncu ve düz asıl mesele şimdi ben verdiğim değerlerden 2 çıkartıyordum ee ozaman -2 den kurtarmak için 0 - 2 eşit -2 olmuşş aslındaa
    ben x e ulaşmaya çalışıyorum ve y düzleminde 0 olan yi arıyorumçünkü tersten gitmem lazım ynin 0 olduğu x düzlemi -1 olmuş demekki f -1 tersi -1 mişş x 0 verince -1 elde ediyorum yani elimdeki x 0 mış toplamda 1 + 2+ 0 eşit 3 bence cevap bu .. belki bi yerde hata yaptımda ortada cevabı -1 çıkartacak unsur yok 0 +0+-1 ddeğerine hiç ulaşamazsınkii misalen

Orijinalden alıntı: hayatcokgarip

16. soruda cevap yanlış gibi geliyor gidebildiğim yere kadar anlatayım
    y-2 eşittir f x-1 tersi... burda x yerine 0 koyunca -1 in tesini 1 koyunca sıfrın tersini buluyorsun sırayla 0 ve 1 değerlerinin yerini bul ve 2 çıkart 3-2 1 4-2 2 oluyor burdanda şimdi sonuncu ve düz asıl mesele şimdi ben verdiğim değerlerden 2 çıkartıyordum ee ozaman -2 den kurtarmak için 0 - 2 eşit -2 olmuşş aslındaa
    ben x e ulaşmaya çalışıyorum ve y düzleminde 0 olan yi arıyorumçünkü tersten gitmem lazım ynin 0 olduğu x düzlemi -1 olmuş demekki f -1 tersi -1 mişş x 0 verince -1 elde ediyorum yani elimdeki x 0 mış toplamda 1 + 2+ 0 eşit 3 bence cevap bu .. belki bi yerde hata yaptımda ortada cevabı -1 çıkartacak unsur yok 0 +0+-1 ddeğerine hiç ulaşamazsınkii misalen

16. soru cevabı dogruda bunu anlatabilecegımı sanmıyorum :D

• banada öyle geldi...
    şansımı denedim sağlık olsun :) o olmdanda yaşabilmili
    mutlu olmayı bilmek lazım

2cos²20 + i2sin20cos20 bunu 2cos20 parentezine alırsak;

2cos20(cos20+ isin20) oldu ama paydada kaldı bu ifade. Bunu paya üzeri -1'e şeklinde şöyle atarız;

[2cos20(cos20+isin20)]^-1 Şimdi bu ifadeyi şöyle yazalım; [2cos20.cis20]^-1

Bu ifade (2cos20)^-1 * cis(-20)'ye eşit. ( Cis li ifadenin üssünü almak demek argümantı o alınan üsle çarpmak demek)

Yani argümenti -20 oldu. Altta 50 ile toplarsak z = 4cis30 yapar. imajiner kısmı sin30'dan gelen 1/2 ile 2 yapar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.