Şimdi Ara

MAT 1 KAREKOK SORULARI OBEB OKEK YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- a, b,c , x ,k pozitif doğal sayılardır.

86= ax + k
    142=bx + k
    254= cx + k

olduguna göre, x en çok kaçtır ? CVP: 56

2- Birbirinden farklı 7 pozitif tam sayının toplamı 770 olduguna göre bu sayıların OBEB i en çok kaçtır ? CVP : 22

3-OKEK(a,b,c) =720
    OBEB ( a,b,c ) =10

olduğuna göre a +b+c toplamının alabılecegı en buyuk değer kaçtır ? CVP: 180

4- a ve 1/b doğal sayılardır

OBEB ( a, 1/b ) = 6
    ab +1 = 24b
    olduguna göre a/b kaçtır ? CVP : 108

VE SON SORUM GRAFIKLI BIR SORU GRAFIKhttp://www.sketchtoy.com/48404350

5- A üç basamaklı pozitif bir tam sayı olmak üzere,

OBEB(x,y).OKEK(x,y) = A
    eşitliğini saglayan (x,y) noktaları koordinat düzleminde birleştirilirse yukarıdaki verdiğim grafikten hangisi elde edilir?? CVP: D şıkkı ( grafik üstteki linkte)

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezno -- 18 Ağustos 2013; 14:33:58 >

• up ? yokmu arkadaslar su konuda iyi biri
  • Dostum sorularınn biraz uğraştırıcı .. direk cevap için uğraşmak biraz sıkıntılı oluyor ebob ekok ta biliyorsuun.. en iyisi mantık yürütmeek.. biraz düşünüp uğraşcamm Mikcan kardeeş madem iddalısın akşam gelince sen de bi bak sorularda uğraştırıcı .. tatlı bir rekabet olsunn ..
    a b ve c yi soran ebob10 ekok 720 olan sorudaa mantığım verebileceğim en büyük değeri vermemi söylüyoor bu 720 = a dedim.. sonra 360 = b dedimm c= 10 dedim.. ki en büyük değeri alsın emin değilim şıkara bakardım yoksa başka bir yol denerdimm cevap 720 + 360 + 10 = 1090.. diğerlerine de bakıyorumm akşam olmadan hepsini çözüveririm belkiii ya da bilerek bir kaç soru bırakırımmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• *Mikacan isim önemlii :)

• Birini daha çözer gibi oldum akşam kapışma sırasındaa koz olarak kullanırım .. Kardeeşş sorular gerçekten oturup düşünme gerektiriyoor .. bi denemenin uğraştıcı soruları olabilir yada çıkları çıkartınca yazılı sorusu olabilir.. onun için biraz ince eleyip sık dokuyarak çözülmelii.. akşam tekrar bakalım İnşallah
  • Kafadan çözülmüyor bu sorular ... sinirlendimm elime kağıt kalem aldım.. bir tane daha çözdüm Akşama İnşallah

• Karakok kitabında mı sorular?sayfa ve soru numarasini yaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayt geo sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Fem Simetri Matematik 1
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayfa numaralarını soylemeyecegım gecen senenın kıtabı cunku
  • bro sen 1000 ustu felan yazmıssın ama 3. sorunun sıklarını yazıyım

165 170 175 180 185

gecen sene karekök syf 125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezno -- 17 Ağustos 2013; 19:56:50 >
  • yukarı.
  • Hadi yaa bende şimdi düşük birşey söylerim beğenmez büyük isterler diye fazla büyütmüşüm .. Bu soruyu tekrar düşüneyim.. 1. 5. soru tamam .. Mikacan biraz uğraşsınn .. Çözemesin.. anlatim bendee

• alabileceği en küçük değer olmasın doğru yazdığına emin misin .. eksik bir şey de olabilir.. hani benim çözüme bakınca hem obeb hem okek doğru 10 360 720 .. okek 10 obeb 720 .. yaa şıklar ya soru ya da çözüm yanlış ki çözümde hata göremedim ..

• karekökte yanlıs soru cıkmadı suana kadar dıger sorularıda anlatırsan sevınırım :)
  • up
  • 2.22
    3.180
    4.108
    5.d buldum doğruysa anlatırım
  • Pekala talep çözecek arkadaş bakmadığına göre bulabildiklerimi anlatayım...

1. soru...

86= ax + k
    142=bx + k
    254= cx + k diyor şimdi ben öyle bir değer bulayım ki bu sayılardan k kadar eksik olsun ve x katı olsun.. ve en büyük değerde olsun ..
    ozman bende dedimki tahminen şöyledir.. diyelim 70 olsun 2 ile çarp 140 ... 142 den 2 eksik... 86 dan 10 eksik..
    burda değinmek istediğim sayı en büyük olacağı için 86 ya çok yakı k mesafede 2 katı 142 ye k mesafede 4 katı da 254 de k mesafede bu soruda en büyük istediği için böyle yaklaşıyorum.. Ve 2 katı durumu düşünüp.. a=1 diyorum..

1.x+k=86 b.x+k=142 tahminen 2 katı demiştim.. olmazsa başka yollar denerim..

x=86-k 2.x=142-k

2(86-k)=142-k 172-2k=142-k k= 30 çıktıı

x=86-30=56... deniyorum 56.1 +30=86.. 56.2+30=142

peki c de olacak mı.. 56.4+30=224+30=254...

x bu durum da direk 50 değeri sağlıyor.. en büyük.. 50 dir..

• Benden bu soru için bilmemi istediği istediği bilgi... obeb a,b . okek a,b = a.b=A
    iki sayının obeb okek çarpımı iki sayının çarpımına eşittir.. benden a.b=A (3 basamaklı sayı) durmunu sağlıyan ab ikilerinin grafiğin istiyor.. bunu bir kaç örnek ile grafik çizimi yapabilirim.. 1 100 mesela... A=100

3 e 50... ortada bir aralık olduğu için ... 100-999 aralığı bunu sağlamak için biri artarken diğeri azalmalı... bir denge sağlamalı.. şıklardan bunu sağlayan e sanırım... biraz cevaba göre gibi oldu ama yol bu kardeş...

Hanımefendi madem matematikte iyisiniz diğer sorulara da sizi alalım..

• Çözüldü mü bilmiyorum yorumlara bakmadım ama 1. sorunun cevabı 8 mi şıklar olmadan hareket edemiyorum pek.
  • Kahvaltı yapıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afiyet olsun..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.