Tür : Dram / Savaş / Macera Gösterim Tarihi : 28 Kasım 2003 Yönetmen : Peter Weir Senaryo : Peter Weir , John Collee , Patrick O'Brian (Kitap) Görüntü Yönetmeni : Russell Boyd Müzik : Iva Davies , Christopher Gordon Yapım : 2003, ABD , 138 dk.
Russell Crowe (Kaptan Jack Aubrey) , Billy Boyd (Barrett Bonden) , James D'Arcy (Tom Pullings) , Paul Bettany (Stephen Maturin) , David Threlfall (Killick) , Chris Larkin (Kaptan Howard)
2004 yılının ilk büyük macerasına hoşgeldiniz! Master and Commander, tam 10 dalda Akademi Ödülü adayı ve 2 dalda Akademi Ödülü sahibi. "Şanslı" Jack Aubrey'nin (Crowe) gemisi üstün bir düşman tarafından saldırıya uğradığında, alınan ağır hasar ve tayfaların yaralanmasına rağmen, Aubrey düşmanı yakalamak amacıyla yüksek tempolu bir yolculuğa başlar. Üç Akademi Ödülü adaylığı olan yönetmen Peter Weir'ın en iyi çalışmasında, En İyi Erkek Oyuncu Oscar sahibi Russell Crowe bu liderlik ve cesaret üzerine olan maceraya hükmediyor.
Napolyan savaşları döneminde Kaptan Jack Aubrey ve ekibi denizde Fransız ve İspanyollarla savaşmaktadır. Aubrey ve geminin cerrahı Stephen Maturin, gemileri H.M.S. Surprise ile dünyanın uzak köşelerini keşfetmek üzere yolculuğa çıkarlar. Farklı ülkeleri ve kültürleri keşfedecekleri yolculuk başlar.
Filmi TT'de gördüm ilgimi çekti, izleyenler varsa iyi kötü yorumlarınızı merak ediyorum :)
Bence yönetmen yeter bu filmi izlemek için Peter Weir The Truma Show'dan bilinir akıcı filmler yapmayı becerir.10 dalda Oscar adayı zaten puanıda7.5.Uzun zamandır izlemek istiyordum hiç kısmet olmadı.
vizyondayken gitmistim bu filme ve genelde sikilmam ama bu filmde cok sikilmistim. daha sonra oscar adayi olmasi ve aldigi oduller beni oldukca sasirtmisti. finali disinda pek bir numarasi yok bana kalirsa.
Ahım şahım deil ama izlenir yine de...
Russel Corwe ve Paul Bettany bu ikiliyi daha önce A Beautiful Mind'da görmüştük..bu filmdede mükemmler
Film Müthiş Sesler harika ama tek şanssızlığı Oscar'a 2003'te aday olması ki o yıl Lord of the Rings The Return of the King silip süpürmüştü bu film arka planda kalmıştı..
Ama gerçekten izlnmesi gereken bir film
Vasatın biraz üstünde olan bir film. Russell Crowe'un oyunculuğundan başka seyirciyi içine çeken herhangi bir argümanı yok. Görüntüler gerçekten çok başarılı. Ama filmde onun dışında pek unsur yok.