Şimdi Ara

Massachusetts institute of technology yüksek lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makine Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim massachusetts institute of technology de yüksek lisans yapmam için ne yapmalıyım ?

troller ve yorum yapmasın, hatta okumasın

• 1) MIT veya benzeri okullarda tanından sağlam hocalarından referans
    2) 4.00'a yakın ortalama
    3)yazdığın makaleler ve bulunduğun projeler
    4) zengin bir baba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.BAÜ de M.I.T dan yüksek lisanslı 1-2 hocamız var
    2.3.00 yapabileceğime şüpeliyim
    3.Proje ve makale yapılabir
    4.Yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

1.BAÜ de M.I.T dan yüksek lisanslı 1-2 hocamız var
    4.Yok

O hocaların gözüne girmeye çalışacaksın. 4.00 ortalama olmazsa mit'yi unut çünkü dünyanın en iyi üniversitesine her sene onbinlerce başvuru oluyor ve bir şekilde adayları elemek zorundalar. Benim eski okulda yurttan bi arkadaş munich teknik üniversitesinden kabul aldı ve gitti ortalaması 3.6 makina mühendisliği mezunu, bi tane mezun ETH zurich'ten (dünyanın en iyi üniversitelerinden biri isviçreli bilim adamları burdan çıkıyor einstein'ın ders verdiği okul) kabul aldı doktora için oda makina müh mezunu ortalaması 2.9. Almayayı düşün derim makina mühendisliği için en mantıklı seçimlerden biri hem okullara para ödemiyorsun. Paran yoksa amerika çok zor. Okul birincliği falan lazım anca. Forumda bilkent bilgisayar mezunu birisi 3.27 gpa ile burslu master bulamadı abd'de. Ben zamanında çok araştırdım okuldaki sağlam hocalarla falan konuştum bu konu hakkında bilgiliyim az çok

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

1.BAÜ de M.I.T dan yüksek lisanslı 1-2 hocamız var
    4.Yok

O hocaların gözüne girmeye çalışacaksın. 4.00 ortalama olmazsa mit'yi unut çünkü dünyanın en iyi üniversitesine her sene onbinlerce başvuru oluyor ve bir şekilde adayları elemek zorundalar. Benim eski okulda yurttan bi arkadaş munich teknik üniversitesinden kabul aldı ve gitti ortalaması 3.6 makina mühendisliği mezunu, bi tane mezun ETH zurich'ten (dünyanın en iyi üniversitelerinden biri isviçreli bilim adamları burdan çıkıyor einstein'ın ders verdiği okul) kabul aldı doktora için oda makina müh mezunu ortalaması 2.9. Almayayı düşün derim makina mühendisliği için en mantıklı seçimlerden biri hem okullara para ödemiyorsun. Paran yoksa amerika çok zor. Okul birincliği falan lazım anca. Forumda bilkent bilgisayar mezunu birisi 3.27 gpa ile burslu master bulamadı abd'de. Ben zamanında çok araştırdım okuldaki sağlam hocalarla falan konuştum bu konu hakkında bilgiliyim az çok

bilkent bilgisayar 3.27 yapan arkadaş burslu masterda şuan abd de virgina tech

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Burslu muydu karıştırdım heralde? Ctirty mi ne öyle bi nicki vardı konuşmuştuk pm'den. Ben birleşik doktorayı sormuştum, onun için ortalamam düşük başvurmadım bile demişti.

Hocam ocakta bilkent'e geçiş var mı biliyor musun? Öğrenci işlerine mail mi atıyım? Olursa geçicrm ya sıkıldım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 23 Kasım 2015; 16:57:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

Burslu muydu karıştırdım heralde? Ctirty mi ne öyle bi nicki vardı konuşmuştuk pm'den. Ben birleşik doktorayı sormuştum, onun için ortalamam düşük başvurmadım bile demişti.

Hocam ocakta bilkent'e geçiş var mı biliyor musun? Öğrenci işlerine mail mi atıyım? Olursa geçicrm ya sıkıldım artık

bende karıştırmış olabilirim belki benim aklımda burslu diye kalmış.yatay geçiş bilmiyorum ocakta var mı ? ama eğer düşünüyosan çabuk arayıp sor çünkü başvuru tarihi filan vardır belki kaçırma

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Yönetmeliğe baktım bilkent için Yılda 1 kez yazın oluyormuş neyse seneye kaldık

• caltech varken, mit de ne.
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    Bau dan MIT şansın yok gibi...

Ama çok istekliysen sizin grup içindeki Bahçeşehir Fen lisesinden MIT lisansa giden vardı... Okuldan bilgi alabilirsin...

ABD takıntın yoksa Avrupa'dan TU/Delft, TU/E ve EPFL yi öneririm...
  • Hocam şüphesiz MIT= Para

Paran yoksa unut gitsin bahçeşehirden.

Ha MİT girmek ultra zor değil. Aslında paran olsa çok rahat girersin yani :) . İsparta li bir tanıdık girmiş hiç tanımıyorum Delft ten MİT ye girmiş. Bursla olmuş da burs nasıl veriyorlar bilmiyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha sonra Türkiye'ye dönerim diyorsanız fulbright bursları işe yarar oldukça. Tabi 4.0 a yakın bir ortalama, sağlam projeler ve iyi referans mektupları da gerekli olur çünkü tüm dünyadan en iyi insanlar buraya başvuruyor.
    Bir de bu kadar iyi bir öğrencilik geçirirsen mit olmasa bile top10 20 okuldan kabul alma şansın yüksek.

Ayrıca sosyal sorumluluk projelerine ve kulüplere katılın bunlarda üst kademelere gelmeye çalışın çok büyük etkisi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Daha sonra Türkiye'ye dönerim diyorsanız fulbright bursları işe yarar oldukça. Tabi 4.0 a yakın bir ortalama, sağlam projeler ve iyi referans mektupları da gerekli olur çünkü tüm dünyadan en iyi insanlar buraya başvuruyor.
    Bir de bu kadar iyi bir öğrencilik geçirirsen mit olmasa bile top10 20 okuldan kabul alma şansın yüksek.

Ayrıca sosyal sorumluluk projelerine ve kulüplere katılın bunlarda üst kademelere gelmeye çalışın çok büyük etkisi olabilir.

hocam sende mi gpa kascan seneye rakibiz o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Daha sonra Türkiye'ye dönerim diyorsanız fulbright bursları işe yarar oldukça. Tabi 4.0 a yakın bir ortalama, sağlam projeler ve iyi referans mektupları da gerekli olur çünkü tüm dünyadan en iyi insanlar buraya başvuruyor.

hocam sende mi gpa kascan seneye rakibiz o zaman

O zaman challenge accepted

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.