Şimdi Ara

Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
10
Favori
22.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Shepard'ın etkileyen yanı oydu zaten. Anderson (Sağ olsun) Udina'yı alt edip gemiyi kurtardı, Shepard'da başına buyruk davranarak, otoriteyi karşısına alarak, Normandy'i adeta çalarak inandığı tehdidi durdurmaya gitti. Orada Joker'in imkansız mesafeye Mako'yu bırakması da önemliydi. Conduit'i çözüp (Vigil ile de iletişime geçip ki Indoctrination koruması Prothean'ların dehalarını yansıtıyordu, sırf o koruma bize bu şansı veriyordu) Sovereign'i duman etmesi (Eğer Sovereign başarılı olsaydı tüm Reaper'lar gelecek ve istila başlayacaktı) ile biraz zaman kazanıldı. Eğer tek bir Reaper tüm Citadel savunmasını alt edip Citadel Tower'ı ele geçiriyorsa ve bunu önleyen Shepard ise galaksiyi burada bir kere kurtarmış. Hatta Javik de önce kızıyor, "O kadar uyardık niye bu kadar geç kaldınız?" diye ama sonra zaten bir kere durdurduğumuzu öğrenince savaşma motivasyonu buluyordu.

    Sonra ölüp diriltilmesi bana bayağı uçuk gelse de oyun içerisinde verilen detaylarla bu biraz yedirilmişti açıkçası, itaatkar hale getirilebilecekken gerçek Shepard olmamızın istenmesi gibi. İkinci oyunda da Shepard Omega 4 geçidinden geçip Collectors'u alt ederken, Reaper'ların insan hasadını sonlandırıyor ve ödül olarak açığa alınıyor.

    Sonra Reaper'lar galaksiyi istila edince "Aman Shepard sen haklıymışsın, yardım et". Shepard yine yardıma koştu, biraz zaruri oldu ama sitemkarlığında haklıydı. Yine de koşturdu ve (Ben Destroy seçtim) öleceğini bile bile ateş ederken gözündeki kararlılık çok iyi verilmişti. Shepard karakteri gerçekten güzel işlenmişti, adeta nakış gibi dokunmuştu.


    Neyse Andromeda hakkında 3-5 kelam etmek istiyorum.

    Öncelikle hikayeden pek bir şey anlamadım henüz, daha doğrusu çok kopuk yerler var. Belki de benim İngilizcem yetmedi bilmiyorum ama Hyperion diye devasa bir gemi ile geliyoruz, Andromeda'da ilk anlar falan diyoruz. Sonra ufak tefek sıkıntılar atlatıp Nexus diye bir istasyona bağlanıyoruz. O ara bende biraz kopuk Nexus nedir ne ara oraya gelmiştir nasıl gelmiştir nasıl inşa edilmiştir? O kısım azıcık karanlık kaldı bende.
    Bir de mesela azıcık spoiler olabilir istemeyen şimdiden atlasın, KETT'lerin ortasında buluyoruz kendimizi sonra SAM sayesinde gemi oradan kıvrak bir manevra ile kaçıyor ama kırım yaşıyor, zoraki Angara'lıların gezegeninde buluyoruz kendimizi. Orayı hiç anlamadım. Zoraki iniyoruz da, bizimkiler İngilizce bir şeyler söylüyor ama ne acil durum bahsi geçiyor ne benzer bir şey. Birden bire şehre kabul edilivermiş oluyoruz. Dediğim gibi ya hikaye anlatımı zayıf ya da ben anlayamadım.

    Onun dışında çatışma kısmı güzel olmuş, M8 Avenger ki bana hep su tabancası gibi gelmiştir bu oyunda vuruş hissi gayet iyi. Tamam tüfek hala çok cılız ama en azından ateş ettiğim şeyin bir "Tüfek" olduğunu hissedebiliyorum. Ama 60-70 metre mesafeden düşman yapay zekası devreden çıkıyor, kuş gibi avlıyorum (1.05). Böyle bir sıkıntı var. Onun dışında çatışması zevkli, güzel bir tüfek bulursam daha zevkli olacaktır.
    Nomad kullanımı hoşuma gitmedi ama. Yani aracı off road moduna almadıkça en ufak engebeyi aşamıyor resmen. Yokuşu tırmanırken içgüdüsel olarak o yokuşu hızımla çıkarım ama off road moduna almazsam yığılıveriyor. Ama yine de amacına hizmet ediyor, gene de ben Mako'yu özledim. Gerçi onda da traction sanırım sonsuzdu, tutunmadığı yer, çıkamadığı yokuş yoktu aletin.

    Irklara değinmezsem olmaz; aynı galaksi içerisinde benzer yaşam formlarını anlayabilirim ama birbiri ile bu kadar alakasız iki galakside tıpatıp aynı yapıda (İki kol iki bacak iki göz iki kulak bir burun bir ağız) canlı olması biraz abes geldi. Eğer dediğim gibi Samanyolu'nu ilk keşfi anlatsaydı çok daha heyecanlı olurdu ama Andromeda bir anlamda Milky Way'ın kopyası olduğu için, bir anlamda Samanyolu'ndan keşif tecrübesi olan bir "ırk" olduğumuz için Andromeda'nın keşfi sanki çok da farklı bir şeymiş gibi gelmiyor.
    Bir de eski Mass Effect'de sadece hikaye detayı olarak Datapad'lerde işlenmiş olsa bile çeşitlilik vardı. Mesela bir gezegenin yerel yiyeceklerini yiyen insanların sinir sistemleri ve beyinleri bundan etkileniyordu. Ayrıca kendi DNA yapımıza uygun olmayan yiyecek/içecekler bizi mahvediyordu. Ama Andromeda'da maşallah bu konuya hiç değinilmemiş -en azından gördüğüm kadarıyla-. Ne indiğimiz gezegende yiyecek sıkıntısı ne de civar canlılar yok (Tamam bir kaç böcek var kabul).
    Daha oyunun başlarındayım ama bir süre ara verdim ben. En azından bir Türkçe yama beklemeyi düşünüyorum.

    Son olarak, aslında bu mekanikteki bir oyunun Andromeda yerine Samanyolu'nu keşfeden, insanlığın uzaya ilk açılışını temsil eden ve ismi Mass Effect olmayan bir oyun olmasını temenni ederdim. O zaman keşfetmek olayı çok daha heyecanlı çok daha merak uyandırıcı olurdu.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şeyleri yazacaktım. Önce davranmışsınız. Özetiniz gayet iyi olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç gündür multiplayerda çok sık oyun donup masaüstüne dönüyor. Hata mesajı vs yok.

    Kart ocsiz denedim yine aynı random kapanıyor oyun. sinir oldum.

    Yabancı forumlarda aynı sıkıntıdan bahsediyorlar çok sinir bozucu kaç kere 6. dalgada kapandı oyun.
    http://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/Mass-Effect-Andromeda-Multiplayer-Crashes/td-p/5944801/page/47



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 16 Nisan 2017; 17:29:46 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hikayede yanlış hatırlamıyorsam bir kaç gezegen (işte habitat x) Dünya'ya çok benziyor diye bu galaksi seçilmişti. Yaşam dünya koşullarına benzer olunca ırklarda Samanyolundakine benzer şekilde evrimleşmiş olabilir. Tek sorun keşke çeviri muhabbeti bu kadar kolaya indirgenmeseydi. Keşke gezegenlerden gizlice yazılı kaynak vs. toplasaydık bazen onu yaparken sorunlar çıksaydı vs. onlardan sonra konuşabilseydik. Burda yalap şap iki dkda AI dili çözüyor.
  • Farwynd kullanıcısına yanıt
    Heh işte çok iyi yakalamışsınız. Mass Effect'teki olayı anlarım, insanlığın uzaya çıkmasından hayli sonrasını anlatıyor. Dolayısı ile kendini uzay cemiyetine kabul ettirmeye çalışan bir ırkı oynuyoruz orada.
    Ama Andromeda'da ilkleri oynuyoruz, ilk başta scanner mesela çok cazip gelmişti "Oha lan yeni galaksideki her bitkiyi her aleti scan edicem" diye bir heveslendim (Tabii ki de milyon tane bitki çeşidi beklemiyorum ama) ama sonradan belli başlı şeyleri tarayabildiğimizi görünce hayal kırıklığı yaşadım.
    AI'nın dili çabucak çözmesi, hem KETT ile hem Angara ile çok kolay iletişim kurmak (Hiç mi çekimserlik olmaz, en fazla sanki şehre gelen bir yabancıymış gibi muamele görüyoruz, arkadaş hiç mi meraklı melahatlar olmaz incelemeye, hiç mi bize korkak gözlerle bakan olmaz hiç mi bizden çekinen bizi incelemeye çalışan v.b olmaz) abes geldi bana.

    Yaşam koşullarına gelince hocam Mass Effect'ten şöyle bir cümle hatırlıyorum Türkçe ifade edecek olursam "Hepimiz aynı DNA yapısına sahip olsaydık her şey çok kolay olurdu ama hayır, evren farklılığı seviyor" diye. Bunu bir Turian'ın ağzından duyuyorduk. Gel gelelim Dünya'da bile oksijen oranının fazla olduğu yağmur ormanlarında bildiğimiz böceklerin bile devasa boyuta olanları çıkıyorsa ben bunu yadırgarım hocam. Hani Mass Effect evreninde Elcor'lar vardı mesela gezegenlerinin yer çekimi yüksek diye adeta Dünyadaki fillere benziyorlardı, Hanar'lar sulak gezegenden çıktıkları için çok uzun ayakları olan jelibon kıvamında yaratıklar. Mesela Quarian'lar da gemide yaşayıp bakteriden uzak kaldıkları için bağışıklık sistemlerini kaybetmişler. Bunun gibi detaylar varken, tüm evrendeki hayatın aynı canlı organizmadan gelişmiş olması bir teori iken (Dünya'ya canlı organizma taşıyan bir göktaşının düşmesi ve bu göktaşının devasa bir göktaşından kopması ihtimal dahilinde. Aynı canlı orgnaizma taşıyan göktaşlarından kimileri yıldızlara kapıldı kimileri atmosfersiz gezegenlere düştü kimileri Venüs gibi gezegenlere düştü kimileri de Dünya gibi yaşama el verişli gezegenlere düştü ve yaşam aynı tohumdan şekillendi, benzer koşullar benzer insansı yapıları inşa etti diyelim. Andromeda galaksisi tabiri caizse ebesinin nikahı (Ki önceden bizle aynı yerde değildi, yaklaşma halinde) niye orada İnsanlarla aynı boylarda aynı fiziklerde yaratıklar çıkıyor karşımıza? Her şey bu kadar mı benzer ki?
    Yine aynı misal teknolojiden tutun da taşıtlara kadar her şey mi benzer olur, KETT'in kullandığı kamyona benzer rover, shuttle (Yine Angara'da aynısını kullanıyor) hepsini geçtim hocam Angara'lıların gemisine ait bir kaçış podu ve üstünde SOS yazıyor. Yahu SOS Dünya'dan çıkma bir imdat kodudur, Andromeda'da ne alaka?
    Yani yaptıkları kamyonu dünyaya koysak sırıtmaz. Tüfekleri deseniz Dünya'dan gelmiş birisi hiç yadırgamadan alıp omzuna dipçiği dayayıp ateş edebiliyor, bu kadar uyum biraz fazla değil mi? Tüfekler bile çok benzememeli bence.

    Tamam eleştirinin dozunu kaçırdım ama sizce haksız mıyım? Bambaşka bir galaksi bu kadar Milk Way'ı taklit etmemeli.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız bence.

    Ek olarak gezegenler birbirinden çok farklı ama üzerlerindeki canlılar aynı. Aynı güneş sisteminde bile değil bu gezegenler ama tıpatıp aynı adhiler, fiend tarzı yaratıklar var.

    İlk oyunları yapanların hayal gücünden baya uzak bir oyun Andromeda ne yazık ki.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Yazdıkça yazasım geliyor ama mesela Mass Effect'te tüfeklerin aynı tip olması uzay gemilerinin aynı mantıkla çalışması gibi pek çok şeyi anlarım. Zira tüm uygarlıklar Prothean'lardan miras kalan teknolojiyi kullanıyor. Sonra uzun zamandır bir arada yaşayan topluluk, globalleşen dünya gibi farklılıklar yok olmaya başlar.

    Mesela öldürdüğümüz bir KETT'ten aldığımız tüfeği, zırhı incelesek çalışma mekaniğini çözsek, hatta oradan gelen "Know How" ile kendi tüfeklerimizi Upgrade etsek, onların zırh mantığını çözsek (Scanner görünce bunlara heveslenmiştim).

    Muhteşem bir potansiyel varmış aslında ama ekip odağını çok gereksiz yerlere vermiş gibi. Ben sırf öylesine oynuyorum şu anda.
  • Türkçe yama calismasi yok mu arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Konuda Bende Bayagi Merak Sardim.. Yada Ceviriya dair Bir Başlangic Varmi ? Umarim Cevrilir..
  • Dosyaları açmayı bilen varsa başlarız bi ucundan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mass effect andromeda olan origin hesabı elimde mevcut 35 tl ye bırakırım.Gizli soru ve mail mevcut.Kendinize göre id vs düzenleyebilirsiniz.

    **Son 1 adet kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluxion -- 20 Nisan 2017; 13:49:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 140 Saat sonunda oyun bitti:) Yan görevler dahil %95 bitti diyebilirim. Bir dünya ucu açık şey bıraktılar, belli ki oyunu DLC ye boğacaklar bu sene. DLC tahminim şu yönde;




    5.Ark gümbür gümbür geliyor. Peşlerinde Reaper mı var yoksa Keth'leri mi gördüler emin olamıyoruz ama kaça kaça geliyorlar:) İlk DLC bu olacak diye tahmin ediyorum. İçinden dışından Geth süprizi bile çıkabilir emin değilim. Bayaa sorunlu geliyorlar

    Sonra benefactor en büyük 2. DLC potansiyeli Ki oyun boyunca bundan ipucu aradım ama bulamadım, hatta Alec Ryder anılarından bu çıkacak diye umuyordum ama o da yanılttı.

    Meridian gezegen de büyük bir DLC potansiyeli taşıyor, orada çıkacak veya olan bir sorun üzerine gidilebilinir. Gayet de güzel
    görünüyor gezegen.

    Jaardan büyük soru işareti. Muhtemelen 2. oyunun konusu olur.





  • Sıfır art book kitabını satıyorum ilgilenenler bakabilir



    https://forum.donanimhaber.com/mass-effect-andromeda-art-book--126314711#126314711




  • Pekala Kabül Ediyorum.
    ilk 3 Serinin yanindan Gecmez .
    Malum Oyun 10/5 Veriyorum..
    Malesef Cok basik bir Hikaye.
    Ama Kalitesi Tartişilmaz.
  • Su oyuna yeni uptade filan gelmedi mi?
  • Oyuna son gelen yama ile (1.9? ) Denuvo yu kaldırdılar. Ek olarak tek oyunculu kısım için DLC gelmeyeceğine dair söylentiler var. Bir de ABD de kutulu konsol versiyonları 20 dolara kadar düşmüş.
    Satışlar baya kötü anlaşılan.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    PSN'de 30 USD. Alınırmı?
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Rahat rahat tavsiye edebileceğim bir oyun değil açıkçası. Bilim kurgu ve aksiyonlu oynanış seviyorsanız düşünülebilir multi playerla birlikte.
    Buglar büyük ölçüde temizlenmiştir ama rezil animasyonlar, çirkin karakterler ve sığ konusu, diyalogları düzelmez. Bunları göz ardı edebilecekseniz alın derim.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Cevabınıza teşekkürler. Mass Effect serisini büyük zevkle oynadım zamanında. 1. ve 2. oyunu bitirdim, 3. oyunu ise konsolum olmadığı için, laptop üzerinden oynamayı da sevmediğim için bitiremedim. Asıl sorum şu. Oyunu o kadar gömdüler ki, 30 USD bile etmezmi acaba? Bir Mass Effect sever olarak bilemi etmez?
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Mass Effect sever (çok severim hem de) olarak keşke oynamasaydım diyorum.
    3.oyunu hala oynamadıysanız bir şekilde onu bitirin bütün DLC leri ile bence.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.