Şimdi Ara

Masör olmak istiyorum. Masaj sertifikası hakkında .. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
49.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tek tek cevap vermekten bıktım. Onun için gelen özel mesajlara verdiğim birkaç yanıtı direk kopyalıyorum buraya, az çok fikriniz oluşur.

    Selamlar. Belge konusu orada yazdığım gibi. GSGM kurslarını tercih etsen daha iyi olur. Kursların ne zaman nerede açılacağını buradan takip edebilirsin.http://sporegitim.sgm.gov.tr/

    Sezonluk iş çok rahat bulursun merak etme. modhotel.com a girersin, masör ihtiyacı olan otellere bakarsın, iletişime geçersin... Evet, büyük otellerde de şansın olur ama işi biraz iyi bileceksin. Yoksa ya giremezsin otele ya da girsen bile para kazanamazsın. Daimi masörlük diyorsan bir spa merkeziyle görüşeceksin, otellerin dışındaki sağlık merkezi gibi yerler... Oralarda çalışmadım ben, o konuda yardımcı olamayacağım ama yazın Antalya'da çok iyi para var bu işte. Hemen her otel her sezon masör arar, iş sıkıntısı olmaz. İşi de iyi yaparsan herkes sana masaj yaptırır ve daha çok kazanırsın. Primli bir iş bu, yani yaptığın masaj sayısına göre para alıyorsun. Bahşişler de yanına kar kalıyor. Mesela benim arkadaşım şu an antalyada bir otelde çalışıyor, iyi de masaj yapar kendisi. Bu ay yaklaşık 1500€ kazandım diyor ve masajımı çok geliştirdim, herkes bana geliyor artık diyor. Bu iş zaten yaptıkca gelişen bir iş, ilk zamanlar zorlanmalar ya da daha az kazançlar olabilir. Her şey zamanla..."

    merhabalar. evet, masörüm. masörlükte iş imkanı fazla değil, adeta kıtlık var. :) hele antalyada iş bulamaman imkansız. nasıl bir masör olduğuna ve hangi otelde çalıştığına göre değişir kazanç. işlek bir 5 yıldızlı otelde bir sezonda (5-6 ay) 10.000-15.000 TL kazanırsın. bahşiş olayı da var tabii sana kalmış ne kadar işin kurdu olursan o kadar çok koparırsın bahşişi. gerçi yeni başlayacağın için belki biraz daha az kazanabilirsin ilk sezonunda. paket satman gerekir müşteriye. ne kadar çok paket satabilirsen o kadar çok para kazanırsın. gönderdiğin linkteki özel bir belge. bizdeki de özel bir belge zaten belgeye pek bakmazlar, ne kadar iyi masaj yaptığına bakarlar. belgeyi ehliyet gibi düşün, ehliyet olmadan da araba kullanabilirsin ama belgesiz yakalanırsan sıçarsın. :) belge senin güvencen. işi bilmek önemli. işi iyi öğrenecem diyorsan o belgeyi al ama ben tavsiye etmem. gsgm nin belgesini al. 2 hafta falan sürer ve devletin resmi belgesidir. spor daire başkanlığından takip et netten. antalyada açarlar büyük ihtimal, açmazlarsa şehir dışında 2 hafta falan geçirmek durumundasın. masajı belki çok çok iyi öğrenemezsin bu kurslarda ama masaj zaten yaptıkça gelişen bir şeydir yani kursta masajı bir yere kadar gelirsin, sen işin içine girdikçe masaj yaptıkça kendi kendine geliştireceksin zaten. devlet hastahasinde çalışabileceğini pek zannetmiyorum ama özel hastahanede fizyoterapi uzmanına yardımcı olarak çalışabilirsin sanırım.

    merhabalar. masörlük belgesi almayı düşünmüyorsanız oğuz kanbir'in masaj kitaplarından masaj yapmayı, masaj anatomisini vs. öğrenebilirsiniz. kitapların dvd'si de oluyor genelde, video anlatım imkanı da sunuyor bizlere... bu kitap ve dvd'ler ile kendini geliştirebilir, doğru teknikleri öğrenebilirsin. bol bol pratik yapmalısın. ne kadar çok pratik yaparsan o kadar iyi masaj yaparsın.

    @Aty, Artı ve eksi yönlerine değinecek olursam; yorucu bir meslek bence. Sabahtan akşama kadar masaj yapıyorsun. 10 saat falan çalışıyorsun. Dışarıyla hayat kopuyor biraz. Ama zamanla yorgunluğa alışıyorsun o zaman pek sıkıntı olmuyor. Benim amacım para kazanmak diyorsan, iyi para kazanıyorsun. O açıdan problem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 14 Mayıs 2014; 19:36:54 >
  • BEN BU KONUDA DANIŞMANLIK YAPIYORUM DEVLETİN ÖN GÖRDÜĞÜ ÇALIŞMAK İÇİN UYGUN BULDUĞU MASAJ KURSU EN AZ 608 SAATLİK MASAJ KURSU OLMALIDIR VE BU KURS TURİZM BÖLGELERİNDE Kİ HEMEN HEMEN BÜTÜN MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINDA VERİLİR. BEN ÖZEL GELİŞİM MESLEKİ EĞİTİM KURSU ADINA ÇALIŞIYORUM FİYAT VEYA HERHANGİ BİR KONUDA KOLAYLIK SAĞLAMAK ÜZERE BANA ULAŞABİLİRSİNİZ ŞUAN BU KURS İÇİN MEVCUT TAKSİTLİ FİYATIMIZ 750 TL OLUP PEŞİNATTA VEYA TOPLU KAYITLARDA İNDİRİM SAĞLANABİLİR ULAŞIM İÇİN NUMARAM : 0 507 869 2 444


    KURSUMUZ MEB ONAYLIDIR. İNTERNET ÜZERİNDEN DE KONTROL EDEBİLİRSİNİZ TC KİMLİK NUMARANIZ İLE...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrndnmz -- 10 Haziran 2013; 15:08:45 >
  • Masörlük yapabilmek için 608 saatlik bir eğitim falan mecburi değil arkadaşlar. Bu yalanlara kanmayın. Halk eğitim veya işkur falan bu kadar uzun süre eğitim veriyor ama birkaç haftalık haftalık gsgm veya özel bir kurs belgesi (üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinden alınanlar vs) de çalışmanız için yeterli ve geçerli bir belgedir.

    Düzenleme: 608 saatlik eğitim bizim zamanımızda mecburi değildi ama artık yasalaşmış arkadaşlar. 608 saatlik eğitim almadan masör çalıştıran işletmelere ceza var bundan sonra. Tabii çalıştıran belgesiz bile çalıştırıyor, orası ayrı. Ama olması gereken bu artık. Ve 608 saatlik eğitimlerinizi İŞKUR, Halk Eğitim gibi devlet kurumlarından almanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 8 Temmuz 2014; 23:36:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrerok_rc

    Masörlük yapabilmek için 608 saatlik bir eğitim falan mecburi değil arkadaşlar. Bu yalanlara kanmayın. Halk eğitim veya işkur falan bu kadar uzun süre eğitim veriyor ama birkaç haftalık haftalık gsgm veya özel bir kurs belgesi (üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinden alınanlar vs) de çalışmanız için yeterli ve geçerli bir belgedir.

    Düzenleme: 608 saatlik eğitim bizim zamanımızda mecburi değildi ama artık yasalaşmış arkadaşlar. 608 saatlik eğitim almadan masör çalıştıran işletmelere ceza var bundan sonra. Tabii çalıştıran belgesiz bile çalıştırıyor, orası ayrı. Ama olması gereken bu artık. Ve 608 saatlik eğitimlerinizi İŞKUR, Halk Eğitim gibi devlet kurumlarından almanızı tavsiye ederim.


    Merhaba Emre,

    Oncelikle degerli paylasimlarin icin cok tesekkurler. Konu hakkinda Turkiye capinda bayagi bir arastirma yaptim ama ne yazik ki senden baska bu kadar genis ve ayrintili bilgi verene rastlamadim. Tekrar tesekkurler.

    37 yaşındayım ve bende masör olmak istiyorum ve kimler veriyor diye baktigimda Ismek ve GSGM nin verdigini buldum. Bu arada ozel okullari hic saymiyorum bile. Ismek Eylul, 2015 başliyor. Bakanligin ise her ay var ama farkli illerde ve 250 Lira. Mesela Temmuzda olan Ankarada ve 100 saat. Bu arada Ismek 600 saat verirken GSGM nin verdigi 100 saat az degil mi ve burada sizcede bir tezat yok mu ? Eger GSGMyi secersem isi gucu birakip oraya gitmek demek. E tabii bu sartlarda zor gibi. Cunku Istanbuldaki isi birakirsam bayagi ekonomik zorluga gircem. Sanirim Ismek i bekleyecegim. Yalniz eger bu kursu bitirsem alacagim sertifika yurtdisinda da gecerli olur mu ? Mesela ben seneye Amerikaya yerlesecegim bu sertifikayi orada denklik yapabilir miyim? Amerikada bu sektor gercekten cok gozde. Ama kurslari hem cok uzun suruyor hemde pahali. Adamlar resmen bir seneye yakin egitim veriyorlar ama ondan sonra da isin zaten hazir. Ben sadece elimde sertifika ve ogrendigim az da olsa tecrube ile oraya gitmek istiyorum.

    Bu konuda neler soyleyebilirsin ? Bu arada kursu bekleyene kadar bu isi cırak gibi ogrenebilir miyim ? Mesela bir masörün yaninda hergun iki saat kalsam sadece isi ogrenmek babinda boyle birseye musade edilir mi ?

    Yardimci olacaklara simdiden cok tesekkurler...

    Bu arada yukardaki boş mesajlara bakıyorumda. Lütfen konuya yardimci olabilecek kişiler yazsın. Fuhuş adi altinda yazilanlar ne yazik ki kimseye yardimci olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithos -- 3 Haziran 2015; 23:57:28 >
  • lithos L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Evet, özel okulları direk eleyebiliriz. GSGM belgeleri spor masörlüğü üzerinedir esasında. Spor kulüplerinde masör olabilmek için yani... 100 saatlik eğitim spor masörlüğü için yeterlidir. Bu iş zaten eğitimden ziyade yaptıkça gelişen bir şeydir. 100 saat eğitim de alsan, 600 saat de alsan, pratiğin yoksa bir hiçsin. Ne kadar çok masaj yaparsan, insan anatomisini ne kadar iyi bilirsen o kadar çok gelişirsin. Eğitim sürelerine çok takılmamak lazım yani, bu iş pratikte tecrübe kazanarak öğrenilir. ISMEK kurslarının içeriği fazka hakkında bilgim yok ama sanırım klasik masajdan, yüz masajına kadar masajın birçok dalını öğretiyorlar. GSGM kursları gibi sadece spor masörlüğü üzerine değil yani... Masörlüğü bıraktığım için yasalar hakkında da çok bilgi sahibi değilim artık. Bir ara 608 saat zorunlu değildi, bir ara zorunlu oldu, hangi belge nerede geçerli yardımcı olamayacağım artık. Her gün bir kanun değişiyor. Yurtdışında denkliği var mı bilemiyorum yani. He ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki turizm sektöründeki işverenlerin çoğu her türlü belgeyi kabul ediyor. Belge zaten ehliyet gibi, polis sormadıkça lazım olmaz :) İş veren belgene değil ne kadar para kazandırdığına bakar... Arabayı güzel kullanıyorsan, ehliyetin canı cehenneme yani. :) Maalesef sistem bu turizm sektöründe. Sağlık sektöründe bu durum geçerli değil tabii ki. Hem belgene, hem iş tecrübene bakarlar.

    Kendinizi geliştirmek için bol bol masaj yapmalı ve insan anatomisini çok iyi bilmeniz lazım. Başka yolu yok. Teknikler hakkında bilgiyi ise Oğuz Kanbir'in kitabından ve beraberinde gelen eğitim CD'sinden öğrenebilirsiniz. Youtube'da da olması lazım masaj eğitim videoları, bir bakın derim. Masörün yanında iki saat kalmaktansa, masörün yanında yarım saat kalıp bir buçuk saat pratik yapmak çok daha mantıklı olur.
  • merhaba, donanimhaber.com' yeni üye oldum, inş. hayırlara vesile olur.
    arkadaşlar benim merakım şudur. masörlükte ismekğin verdiği eğitim veya 608 saat milli eğitim bakanlıgına uygun diye eğitim veren yerlerin, vermiş oldugu sertifika, ustalık belgesi yada kalfalık belgesi yerine geçer mi ? geçmezse kalfalık ve ustalık belgesi alma koşulları hangi aşamadan geçer. 608 saatlik kurs ehliyeti alındığında diğer koşullarıda yerine getirdiğimizde iş yeri yasal olarak açılabilir mi ? yada 608 saat kurs eğitimi yetmez illa kalfalık yada ustalık belgesi şart mıdır? iş yeri derken çok çalışanlı değilde sadece benim çalışabileceğim küçük bir iş yeri, amacım yasal ve kalite olsun sadece. amatör web tasarımcıyım, müşteriyi internetten çekmeyi planlıyorum. şimdiden vereceğiniz katkıya teskler.
  • evet 608 saatlik sertifika ile çalışabilir/işletebilirsiniz. ama emrerok_rc arkadasın dediği gibi bu 608 saat tecrübe olarak yeterli değil.
  • Fetiş izleyip masörü yanlış anlıyorsunuz, adamı deli ediyonuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conı amca bu ısın ustasıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.