Şimdi Ara

masaüstünde fazla dosyanın olması hızı azaltıyormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın ustalarım.masaüstünde fazla dosyanın olması hızı azaltıyormu.yani şu müzik dosyası masüstünde olursa ne olur.bir örnek olarak soruyorum.sizce masaüstünde ne olmalı

• masa üstünde büyük boyutlu dosyalara sistem açılışını yavaşlatır. ne kadar az olursa o kadar iyi
  • Ben derimki oluşturduğun bir yedek klasör varsa herşeyi oraya taşı. Masaüstünde kısayol at. Masaüstünde ne kadar öğe olursa pc o kadar yavaşlar.
  • Benim gibi masa üstü kalabalığını sevmiyorsan bu şekilde yapablirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

Benim gibi masa üstü kalabalığını sevmiyorsan bu şekilde yapablirsin.

Abi süper olmuş yav
  • bogo hocam senin fikir iyiymiş yav hepsini başlat çubuğuna atmak,biraz daha kalabalıklaşınca masaüstü bende öyle yapayım
  • ne kadar boş o kadar iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masa üstünde ne kadar az dosya ve kısa yol olursa windows'un o kadar hızlı açılır.
  • gerçi ramine güveniyorsan istediğin kadar doldur masa üstünü yinede hızlı açılır bilgisayarın çünkü açılıştaki işlemlerin bir çoğunu ram yapıyor...
  • masaüstüne bakarak bir akıl verirmisiniz.resmini gönderiyorum[img=http://img405.imageshack.us/img405/2291/adsz0ld.th.jpg]
  • Hocam nasılsın, masaüstü çok kalabalık, biraz temizlik yapıp ordaki dosyaları C ye belgelerime falan atarsan iyi olur.
    bide en son gizli dosyaları göster yapmıştık ya onu tekrar kapatsan iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Hocam nasılsın, masaüstü çok kalabalık, biraz temizlik yapıp ordaki dosyaları C ye belgelerime falan atarsan iyi olur.

deyerli hocam giymetli bilgilerin için çok teşekkür ederim.
  • Masaüstün bakkal dükkanı gibi olmuş
  • Rica ederim kolay gelsin.
  • masaüstü simgeleri bilgisyarı yavaşlatmaz.ancak sağ alttaki saatin yanındaki simgeler windwosun açılışını yavaşlatı o kadar.onuda msconfig ile ipral edeiblirsin lazım olmayanları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

masaüstü simgeleri bilgisyarı yavaşlatmaz.ancak sağ alttaki saatin yanındaki simgeler windwosun açılışını yavaşlatı o kadar.onuda msconfig ile ipral edeiblirsin lazım olmayanları.

aynen masaüstünde isterse 20 gb veri olsun gene yavaşlama yapmaz bilgisayarı yavaşlatan arkada çalışan programlar ve açılışta olan programlardır onlarıda arkadaşın dediği gibi msconfig ten kapatırsan iç bir şekilde sorun olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Hocam nasılsın, masaüstü çok kalabalık, biraz temizlik yapıp ordaki dosyaları C ye belgelerime falan atarsan iyi olur.

Evet bende katılıyorum bende hız açısından değil kullanım açısından demek istemiştim.

Kolay gelsin.
  • Dosyalar çok ta büyük boyutlarda değil ise sorun olmaz..
  • Masaüstünde, Windowsla beraber gelen Internet Explorer gibi programlar haricinde, büyük boyutlu varsa, programı çalıştıran .exe ve Setup dosyalarını, .rar-.zip gibi dosyaları masaüstünden sil, onları disklerinin birinde bi klasörün altına düzenli olarak koyabilirsin. Masaüstünde Bilgisayarım, Internet Explorer filan dışında genellikle programlarının kısayolları kalsın. Sayıya gelince, çok fazla olmasınlar. Masaüstünün en fazla en soldan 2 sütun kadar olsa iyidir. Masaüstünde kısayol dışındaki dosyaların çok fazla olmasınının bilgisayarı yavaşlatmasının nedeni, Windows açılışında ve masaüstü görüntülenişinde bu dosyaların işlemdeyken ağır yük yapabilmesidir.

Ancak şunu söyleyeyim, sadece masaüstü simgelerinin bilgisayar performansını iyileştirme bakımından çok büyük etkisi yoktur. Etkisi var ama çok büyük değil. Bunun dışında birkaç şey daha söyleyeyim.

Masaüstü arkaplanına çok süslü efektli resimlerin konulması yavaşlatır diye bişey duydum ama pek inanmıyorum. Yani resmin özelliklerine. Ben masaüstüne hiç resim koymuyorum sadece tek renk bi fon var. Az da olsa performans farkediyor.

Başlat-->Çalıştır--->msconfig--->Tamam yap. Başlangıç sekmesine git. Burda işe yaramayan, başlangıçta işe yaramayan (sonradan aktifleştirsen de olabilen) başlangıç programlarının yanındaki onay işaretini kaldır ve restart yap. Bu sayede, masaüstünde sağ alttaki başlangıç programları simgeleri yığını kalkacak, hem de bu programların Windows başlangıcından kalkmasıyla performans iyileşecek.

Başlangıçta masaüstü arkaplanda çalışan ve başlangıç dışında arkaplanda çalışan büyük boyutlu-ağır (örnek, bilgisayarını maksimum seviyede didik didik koruyan antivirus programları) programlar hızı düşürür. Esas hızı etkileyen şey budur. Masaüstü simgelerinin ve resminin dediğim gibi çok fazla hıza etkisi yok.

Masaüstünde animasyon efektli şeyler varsa\fazlaysa kaldır derim.

Kaliteli ve güncelleştirdiğin bir anti-virüs ile virüs, anti-spy ile spyware-adware, anti-trojan ile trojan ve diğer zararlı yazılımcıklar için çok iyi bir tarama yapman gerektiğini söylememe gerek yok herhalde

Bunlar masaüstündeki hız ipuçları. Bilgisayar için başka performansı arttırma ipuçları da var da hem çok hem de burda yazsam saçma olur

Intel P4 ya da AMD'den iyi bir işlemcin, en az 512 MBlık RAM'in, boyutu bol GB'lı boş alanı fazla bi diskin varsa, yani sistemine güveniyorsan tabi istediğini yap sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Temmuz 2006; 10:23:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.