Şimdi Ara

MASAÜSTÜ TOPLAMA (bilgisayar cahili içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkeze merhaba arkadaşlar. foruma henüz kayıt oldum (sırf bu konuyu açabilmek için değil).
    sizlerin tecrübe ve bilgilerinize güvenerekden bi işe kalkışmak itiyorum. tam bir BİGLİSAYAR CAHİLİYİM.
    bir masaüstü topladım. bütçem 3500. max 4000. (2500 ü vatandan odeabank kredisi) bilgisayarı VATAN dan almak mecburiyetindeyim. şunu sormak istiyorum. parçalar birbiri ile uyumlumudur veya eksik bir parça varmıdır. amacım KNİGHT, GTA 5 , BATTLEFİELD gibi oyunları ütt düzey oynamak.
    ----------------------------------------

• ++++ upgrade
  • Parçalar birbiriyle uyumlu fakat eski ekran kartı almanızı tavsiye etmem. Ayrıca tv de monitörde oynadığınız kadar rahat oyun oynayamazsınız.

• PSU yok, işlemci soğutucusu yok.

Bir de herkez ne ya?

Edit: Galiba PSU kasayla beraber geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 3 Eylül 2016; 0:04:08 >
  • umut_baris ; değerli yorumun için tşk öncelikle. AMD kullanmayı kesinlikle istemiyorum. Bikaç değişiklik yaptım. Monitörü 21.5 ince düşürerek ordan kazanacağın yaklasık 470 tl ile işlemciyi i7 ye cıkarı anakartıda msi h170 ile değiştiricem. Galiba en iyisi bu.

Zuko; evet kardeş herkez derken beni buradan seyreten 70 milyona sesleniyorum 😁😁 bu arada evet kasada 80+ lık bi psu mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx 470 ekran kartı

b150 veya daha ucuz H110 yongalı anakart

daha ucuz olan 240 gb ssd

alabilirsin

linklerini vereceğim ama vatan sitesinde sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 3 Eylül 2016; 9:46:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Parçalar birbiriyle uyumlu fakat eski ekran kartı almanızı tavsiye etmem. Ayrıca tv de monitörde oynadığınız kadar rahat oyun oynayamazsınız.

Hocam i7 6700 onermek nedir? Bu butceye i5 6500 alinir. Artan para ile ekran karti RX480 e cikartilip , ram 16 gb yukseltilip, 240 gb ssd eklenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShowLee

quote:

Parçalar birbiriyle uyumlu fakat eski ekran kartı almanızı tavsiye etmem. Ayrıca tv de monitörde oynadığınız kadar rahat oyun oynayamazsınız.

Hocam i7 6700 onermek nedir? Bu butceye i5 6500 alinir. Artan para ile ekran karti RX480 e cikartilip , ram 16 gb yukseltilip, 240 gb ssd eklenir.

umut_baris isimli arkadaş bloklu olduğu için ne yazdığını görememiştim

İşlemci 6500 iyidir, overclock yapmayacak gibi duruyorsunuz. Yapacaksanız da 6600k alın, 6700k hiçbir işinize yaramaz kullanamazsınız. 6500'ün yanına H170 serisi bir kart iyi gider, Z'lere çıkmanıza gerek yok. 700W PSU da fazla, 550W olanlar yetecektir, kullanmayacağın akıma para vermek neden? Ama kasayla geliyordu zaten o.

ShowLee'nin önerdikleri iyi. SSD alın mutlaka.

• sjerkan S kullanıcısına yanıt
    Intel Core i5 6500 : 794 TL
    MSI H170 Gaming M3 : 464 TL
    GSKILL 2x8 GB RipjawsV DDR4 2400 MHz : 309 TL
    MSI RX480 8 GB : 1.165 TL
    Sandisk 240 GB Ultra II : 278 TL
    Asus 23,6" VP247H 1ms Gaming Monitör : 675 TL
    Corsair Carbide Champ/Spec-02 (+80 Plus 650W) : 467 TL

4.100 TL civari tutuyor. 4 binin altinda kalmak istiyorsanız ramı 8 gb dusurebilirsiniz. Boylelikle 4 binin altindasiniz. Bence gayet guzel bir sistem oldu

• quote:

quote:

Ram zaten 8x2 16 GB. İşlemci bir kere alınır.

Fakat ssd eklemeyi unutmuşum.

İşlemci yükseltmesi hiç akıl karı değil. Bir kere alsın en yükseğini alsın bence.

• Konuyu amdciler basmış o paraya nvidia gtx 1060 almalısın rx 480 le aynı fiyata var.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yanlis dusunuyorsunuz hocam. Soyle bir ornek verim zamaninda i5 4590 ve R9 280 aldım. Suan islemcim hala guncel ama Polaris ve Pascal kartları yuzunden ekran kartim baya cop durumuna dustu. Vede suan yeni bir kart alsam islemcim GTX1060 a kadar hic bir kartta sorun cikarmaz. Hatta 1070 dede cikaricagini sanmiyorum. Kisacasi ekran kartina muhtacim suan islemciye degil :) O yuzden oyun bilgisayarinda ilk once ekran karti sonra digerleri :)

• quote:

Yanlis dusunuyorsunuz hocam. Soyle bir ornek verim zamaninda i5 4590 ve R9 280 aldım. Suan islemcim hala guncel ama Polaris ve Pascal kartları yuzunden ekran kartim baya cop durumuna dustu. Vede suan yeni bir kart alsam islemcim GTX1060 a kadar hic bir kartta sorun cikarmaz. Hatta 1070 dede cikaricagini sanmiyorum. Kisacasi ekran kartina muhtacim suan islemciye degil :) O yuzden oyun bilgisayarinda ilk once ekran karti sonra digerleri :)

Doğrudur hocam.
    Freesync bir tek amd ekran kartıyla olur muadili gsync monitörle alamıyorsan sana 1060 yazmanın mantığı yok .

İllaki nvidia dersen 1060 alacaksın monitörü de düz 60 hz 1080p alır geçersin. Gsync bu bütçede yok çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Eylül 2016; 19:11:22 >
  • üstad lar. herbir yorumunuza tek tek teşekkür ederim. masaüstünü neredeyse tamamen netleştirdim. kesinlikle AMD kullanmam. AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESELE VAR. İŞLETİM SİSTEMİ. BUNUN İŞİN EN AZ 400 TL ÖDEMEM GEREKİYORMUŞ VATAN BİLGİSAYAR ÖYLE DEDİ.

MONİTÖR olarak da ASUS 23" düşünüyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-vc239h-full-hd-hdmi-ips-monitor.html#genel-bakis

gereksiz bileşenler yerine e.kartına aban. limit için gtx960 nedir?

Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
    Asus B150M Pro Gaming D4 2133Mhz
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz 2 adet
    Zalman ZM500-LX 500W Güç Kaynağı
    Zalman Z1 NEO Mid Tower Siyah Kasa
    Sandisk Ultra II 240GB
    Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 192Bit

3200 tl, sinerji.gen.tr
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    kardeş bilgisayarı vatandan almak mecburiyetindeyim. ilk mesajım da belirtmiştim . ODEABANK KREDİSİ kullanacağım. ayrıca SSD samsung şart. hem kaliteli hem 60 ay garanti veriyor.
    La sacma sapan is yapmada dinle adam akilli bir sistemin olsun bu devirde 960 2gb almak nedir konuya cahilim yazmissin o halde dinleyecen burnunun dikine gitmeyecen

Ssd fps artirmaz bu 1.
    Koydugun ramler anakarta uygun degil o degerde calismaz 2

960 2gb olu kart bu 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Eylül 2016; 22:15:07 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    üstad doğru diyorsun da en yakın 4 gb 256 bit kart 500 tl fark var. işletim sistemine 400 tl gitmeyecek olsa hiç düşünmem gtx970 4gb 265 alirim.
    ssd yi fps anlaminda değilde genel anlamda kaliteli dedim.
    RAM LERİN NEDEN UYGUN DEĞİL ANLAMADIM. SEBEBİNİ SÖYLERMİSİN HEEMEN DEĞİŞTİREYİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: sjerkan

üstad doğru diyorsun da en yakın 4 gb 256 bit kart 500 tl fark var. işletim sistemine 400 tl gitmeyecek olsa hiç düşünmem gtx970 4gb 265 alirim.
    ssd yi fps anlaminda değilde genel anlamda kaliteli dedim.
    RAM LERİN NEDEN UYGUN DEĞİL ANLAMADIM. SEBEBİNİ SÖYLERMİSİN HEEMEN DEĞİŞTİREYİM

Anakartın desteklediği maksimum değer 2133 MHz. Sizin aldığınız RAM ise 2666 MHz. Bir uyumluluk sorunu yaşatmaz ancak aldığınız ram 2666 MHz'de çalışmak yerine 2133 MHz'de çalışır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.