Şimdi Ara

Masaüstü Pc'yi Satıp Gamer Laptop'a Geçiş İçin Önerileriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 1-2 aydır şu gamer laptoplar aklımı kurcalıyor. Elimde şuanda ultra sayılabilecek bir masaüstü pc var, performansından son derece memnunum. Fakat aklımda bu pc yi elden çıkarıp sağlam bir laptop alma düşüncesi var işte. Alacağım laptop'ın yurtiçi garantisi olması çok önemli. Kasa kalitesinin ve soğutmasının çok iyi olması gerekiyor. Fiyat olarak da max. 5 bin TL civarı olacak, f/p olarak başarılı ürünler varsa biraz daha aşağısı da olabilir tabiki. Bu sebeple bana bu kriterler dahilinde hangi laptopları önerebilirsiniz ? Şimdiden cevap veren tüm dostlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hack3rghost -- 10 Temmuz 2013; 17:16:43 >







  • avasl A kullanıcısına yanıt
    Şu ondan daha iyi ve fiyatı daha ucuz;http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-gt70-superr2-dragon-2od-205tr-core-i7-4700mq-32gb-384gb-ssd750gb-4gb-vga-gtx780m-173-full-hd-win.aspx

    Fakat fiyatının biraz daha uygun olmasını istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hack3rghost

    Şu ondan daha iyi ve fiyatı daha ucuz;http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-gt70-superr2-dragon-2od-205tr-core-i7-4700mq-32gb-384gb-ssd750gb-4gb-vga-gtx780m-173-full-hd-win.aspx

    Fakat fiyatının biraz daha uygun olmasını istiyorum.

    Evet bu biraz daha mantıklı gibi duruyor. Bu arada bunların ağırlıkları dikkatini çekti mi ?
    Neredeyse 4 kg var




  • avasl A kullanıcısına yanıt
    Evet, ağırlıklarının farkındayım. Böyle laptoplar için normal aslında. Sorun etmem yani. Fakat biraz daha uygun fiyata sahip laptop önerilerine ihtiyacım var.
  • Farklı öneriler yok mu ? Laptoplarla haşır neşir olanlar, nerdesiniz..
  • Bence 4-5 bin tllik laptop alma zaten laptop çabuk eskir parçaları yenileme şansında yok o yüzden bence 2500 tl al 2-3 yıl gittiği kadar kullanırsın sonra yine o civarda alırsın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez, Ona vereceğin parayla simdiki kartinla sli/cf, h100i al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşınabilirlik mi lazım, yoksa evin bahçesine terasa faln çıkartayım oyun oynarım, ister mutfakta ister odada faln gibi bişey mi.

    Taşınabilir, gerektiğinde güç olmadan kullanmak ama aynı zmanda güçlü olsun gibi bi ihtiyaç varsa büyük notebook kk.

    Ama Lan party, evde dışarda güç olan yerlerde kullanabilmek için çabucak kurulabilecek bi mini PC bana göre daha anlamlı olur.

    Pc ile rekabetçi olabilmesi için SLI sistemlere bakmak lazım, ona da para vermeyi ne kadar göze alıyorsan artık.

    Ağırlığı çok fazla olmayan 16-22" taşınmaya müsait monitörler var (usb den güç alan portable olan değil). Ufak kasa mini PC ile, notebook kadar olmasa da yine taşınabilir oluyorlar. Sırt çantasına sığacak şekilde ayarlanabiliyor. Monitör olan yerde sade kasa rahat taşınabiliyor içini zaten rahat ayarlıyorsun.

    Beklentiye göre hi-end notebook uzun bi süre yeterli de gelebilir, kartı değiştirip ilerde CPU kaldırdığı sürece devam da edileibilir. Ama hiç o tarz arkadaşın varmı bilmiyorum ama "abi 5 binlik alet aldın benim oc 7870 sistemle zor başediyo " tarzında şeyler de çıkabilir başına.

    İncelemişsindir mutlaka da, ayar kısmadan 30fps lerde sürünmeyecek sistem için SLI faln anca kurtarır. Gerisi istek / ihtiyaç / merak / bütçe ile alakalı. Kendi adıma 17" notebook kullanması zevkli, ama vaktinin çoğu fişe takılı olacak ve odadan odaya makina taşımaktan ibaretse bikaç fiş soket takarak mini pc sistem tercih ederim.




  • Sağlam bir laptop almayı düşündüğüm için öyle çok kolay eskiyeceğini zannetmiyorum. Hem benim için en önemli parçası ekran kartı, e onlar da mxm slotlu kartlar oluyorlar. İlerde yetmediği yerlerde yurtdışından alacağım yeni bir kartla upgrade şansım olabilir diye düşünüyorum.

    @TurboCore;

    1 tane daha titan alırsam +2000 TL masraf ve de H100i 250 TL desek 2250 TL gibi bir masraf ortaya çıkıyor. Laptop'ı tercih etme sebebim mobilite olayı..
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Aslında güzel bir noktaya değinmişsin Rubi. Fakat o konuyu uzun süre düşünme fırsatım oldu, Mini ATX sağlam bir sistem kurup devam edeyim diye düşündüm. Ancak o da kafama yatmadı. Gün içerisinde baya bi yer değiştirebiliyorum, gerektiğinde hemen elimin altında olması gerekiyor ve götürdüğüm yerde mesela çatır çatır multi oyun oynayabilmem lazım yüksek detaylarda. Çevremdeki birçok arkadaş high-end sisteme sahip zaten, fakat onlardan değişik tepkiler gelse bile beni etkilemez çünkü yapacağım şeyleri zaten yaptım masaüstü pc'de. O.C'nin dibine vurup benchler kastım, yarıştım.. Konumuza dönecek olursak aklında laptop bazında bir öneri veya tavsiye var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hack3rghost

    Sağlam bir laptop almayı düşündüğüm için öyle çok kolay eskiyeceğini zannetmiyorum. Hem benim için en önemli parçası ekran kartı, e onlar da mxm slotlu kartlar oluyorlar. İlerde yetmediği yerlerde yurtdışından alacağım yeni bir kartla upgrade şansım olabilir diye düşünüyorum.

    @TurboCore;

    1 tane daha titan alırsam +2000 TL masraf ve de H100i 250 TL desek 2250 TL gibi bir masraf ortaya çıkıyor. Laptop'ı tercih etme sebebim mobilite olayı..

    Ben zaten laptop için öle demiştim :D

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster 17.3 quad core CPU + 780m li modeli olması lazım ama, Intel quad core mobillerin öyle veya böyle yerine göre ısınma / throttle ihtimali var. Keza GPU'ların da benzeri şekilde. Yerine göre biraz ayarı kısılınca sorun olmadığını düşünüyorum ama 1 yakınımdan 3610qm, 1 kere de gördğüm 3630qm den hep içimde şüphe var. Cihazı kullanan varmı ve doğru düzgün biri mi diye bakınmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Monster 17.3 quad core CPU + 780m li modeli olması lazım ama, Intel quad core mobillerin öyle veya böyle yerine göre ısınma / throttle ihtimali var. Keza GPU'ların da benzeri şekilde. Yerine göre biraz ayarı kısılınca sorun olmadığını düşünüyorum ama 1 yakınımdan 3610qm, 1 kere de gördğüm 3630qm den hep içimde şüphe var. Cihazı kullanan varmı ve doğru düzgün biri mi diye bakınmak lazım.

    Haklısın throttle sorunu da var tabi, sonuçta ufacık kasalarda yüksek frekanslarda çalışan pc'ler bunlar.
  • P.m'de belirttiğim fiyat hakkında ne düşünüyosun peki? Geri dönüş yaparsan p.m den sevinirim @Rubisco

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.