Şimdi Ara

Masaüstü PC ile Kablosuz Modeme Bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim yan komşumun kablosuz modemi var.Ortak kullanıma karar verdik.Şimdi ethernet kablosunu aldım bi ucunu onların modeme bi ucunu benim pc ye taktım.

Normalde internetin gelmesi gerekirken ağ bağlantılarım şeysinin üzerinde yani saatin yanındaki o 2 tane bilgisayar resminin üzerinde sarı ünlem işareti çıkıyor.Bu bağlantı sınırlı fln tarzı bi yazı geliyo bağlanamıyorum internete.

Ama telefonumdan şifreyi girerek bağlanabiliyorum.kabloda herhangi bir sıkıntı olmadığına eminim.Sorun ney olabilir acaba yanıtlarınızı bekliyorum.

• merhaba ağ bağlaştırıcısının ip adresi kontrol et yanlış bir ip adresi verilmiş olabilir. otomatik yapabilirsin o kısmı. Eğer ip yapılandırma kısmı zaten otomatikse Modemin ara yüzünde dhcp kısmını otomatik yap. Sorun devam eder modemin yapısına uygun ip adresini el ile bilgisayarınıza giriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihaldemir

merhaba ağ bağlaştırıcısının ip adresi kontrol et yanlış bir ip adresi verilmiş olabilir. otomatik yapabilirsin o kısmı. Eğer ip yapılandırma kısmı zaten otomatikse Modemin ara yüzünde dhcp kısmını otomatik yap. Sorun devam eder modemin yapısına uygun ip adresini el ile bilgisayarınıza giriniz.

Cevap için saol fatih kardeşim. Ama ip adreslerini otomatik yapmştım zaten.Modemin arayüzü kısmınada girme konusunda skıntım var. Sıkıntı şu bilgisayarları bozuk olduğu için komşunun modemin arayüzüne giremiyorum.
  • şöyle yapa bilirsin. telefonundan bahsettiğin ağa bağlan ve telefonun nasıl bir ip adresi almışsa ayarlardan bakıp ona göre bir ip adresi bilgisayarına ver. örn: 192.168.1.23 ip sini telefon aldıysa sende 192.168.1.24 olarakta bilgisayarın ip adresini ayarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihaldemir

şöyle yapa bilirsin. telefonundan bahsettiğin ağa bağlan ve telefonun nasıl bir ip adresi almışsa ayarlardan bakıp ona göre bir ip adresi bilgisayarına ver. örn: 192.168.1.23 ip sini telefon aldıysa sende 192.168.1.24 olarakta bilgisayarın ip adresini ayarla.

Onuda denerimde bide bişey duydum ethernet driveri güncel olmayabilir felan diye olabilirmi acaba _?
  • ethernet driver ile ilgili bir sıkıntı değil sizin yaşadığınız. anlattığınıza göre bağlantı var fakat pc ip alamadığı için internete çıkamıyor. yapmanız gereken modemin arayüzüne girip dhcp yi kontrol etmeniz. ip yapılandırmanızı nasıl yapıyorsunuz. ve dns'e ne yazıyorsunuz biraz daha açarmısınız konuyu.
  • Kardesm internet ayarlarindan ip yi sabitle sorunun duzelicektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.