Şimdi Ara

marvell belası ve corsair gt ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netten sipariş verdiğim Corsair GT 120gb SSD bugün elime geçti. Açıkcası düne kadar bu Marvell belasından haberim yoktu. x58 anakartımdaki sata III ün çakma olduğundan da haberim yoktu dolayısıyla. Yabancı forumlar olsun Türk forumlar olsun baya araştırma yaptım. Kimisi marvell kontrolcülerin TRIM desteği vermediğini bile söylemiş.

Benim karar veremediğim nokta bu SSDyi intel sata IIde mi kullansam yoksa Marvell sata IIIte mi?

Marvell sata IIIte okuma ve yazma değerleri sata IInin üstünde ama kafama takılan SSDnin verdiği diğer avantajlları maximum hangi porttan karşılayabilirim?

Doğal sata IIIteki gündelik hayattaki performansa en yakın performansı hangisi verir?

Doğal sata III e takılmış bir Corsair GT ile Marvell sata III veya İntel sata II ye takılmış bir Corsair GT arasında gündelik kullanımda uçurum var mıdır ?

Yani sata III destekli üst düzey bi SSD alıp da sata IIde kullanma fikri biraz koyuyor adama

Tecrübeli arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim...

• ap!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaG0LoJi -- 13 Haziran 2012; 14:35:26 >
  • ap
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaG0LoJi

Netten sipariş verdiğim Corsair GT 120gb SSD bugün elime geçti. Açıkcası düne kadar bu Marvell belasından haberim yoktu. x58 anakartımdaki sata III ün çakma olduğundan da haberim yoktu dolayısıyla. Yabancı forumlar olsun Türk forumlar olsun baya araştırma yaptım. Kimisi marvell kontrolcülerin TRIM desteği vermediğini bile söylemiş.

Benim karar veremediğim nokta bu SSDyi intel sata IIde mi kullansam yoksa Marvell sata IIIte mi?

Marvell sata IIIte okuma ve yazma değerleri sata IInin üstünde ama kafama takılan SSDnin verdiği diğer avantajlları maximum hangi porttan karşılayabilirim?

Doğal sata IIIteki gündelik hayattaki performansa en yakın performansı hangisi verir?

Doğal sata III e takılmış bir Corsair GT ile Marvell sata III veya İntel sata II ye takılmış bir Corsair GT arasında gündelik kullanımda uçurum var mıdır ?

Yani sata III destekli üst düzey bi SSD alıp da sata IIde kullanma fikri biraz koyuyor adama

Tecrübeli arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim...

Ben sana OCZ Vertex 4 ile değiştirmeni tavsiye ederim. Sandforce kontrolcü kullanmıyor ve günlük kullanımda daha iyi performans verecektir.

İndilinx kontrolcü var bu üründe bence bunu dene. Çünkü anakart falan değiştirmene gerek kalmadan belkide sorunlarını halletmiş olacaksın.

İndilinx kontrolcü ile çalışan diskler günlük kullanımda Sandforce kontrölcü ile çalışanlardan daha başarılı deniyor. Denemek lazım tabi.

Denersen bizi bilgilendir lütfen belki senin gibi sorun yaşayanlara bir çözüm bulmuş oluruz.

• Cevabınız için teşekkürler. Keşke daha erken görmüş olsaydınız mesajımı... Zira ssdyi açıp kurdum ve poşeti falan yırtıldı dolayısıyla. İndirimli olduğu için Eksenbilgisayardan aldım ürünü ve ürün değişikliğinde iadesinde falan müşteri memnuniyetini hiç umursamayan bir firma. Değiştirmeye kalksam kafa ağrıtırlar yani. Neyse bir süre bunu kullanırım ilerde daha da ucuzladığında onu da alabilirim. Bu arada şuan için sorunsuz çalışıyor ürün. Yani tabi ki baz alabileceğim bir nokta olmadığından hız kıyaslaması yapamam diğer kontrolcülerle ama testlere bakıldığında marvelldan alabileceğim maximum verimi alıyorum gibi gözüküyor. Yani vertex 4 olsa ne kadar fark oluşur bilemem. Neyse neticede her türlü HDDden çok daha hızlı sessiz ve rahat kullanım sunuyor ve kesinlikle gündelik hayatta ne derece fark yaratacağı belli olmayan doğal sata 3 chipseti için anakart (dolayısıyla işlemci) değiştirmek mantıklı olmaz... Bu arada sata2 ye de bağlayıp denedim SSDyi. Marvella göre yazma hızı sata 2 de biraz daha yüksek ama okuma hızı çok düşüyor. Testleri falan incelemek isteyen olursa ve yazarsa koyabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaG0LoJi -- 18 Haziran 2012; 0:50:38 >

• 7 gün içinde herhangi bir mazeret bildirmeden iade hakkınız var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum da bunlar sorunlu bir firma. Geçen sefer monitör almıştım 3 defa geri yolladılar ürünün bir sorunu yoktur diye... bir de ilk başta yolladığımızı haber etmek için aradığımızda adama azarlıyor neden burayı aramadan kargoya verdiniz falan diye... Bu konuda vatanda hiçbir sorun yaşamadım ama eksen onlar kadar büyük ve müşteriyi düşünen bir firma olmadığından sıkıntı çıkarıyorlar işte... Yani hiç uğraşmaya değmez. Zaten dediğim gibi ne kadar fark edeceği de kesin değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.