Şimdi Ara

MARSUPİLAMİ SINAV ANALİZİ(BİTTİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
13.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet değerli bordo dhliler, troller, foruma sınav için kayıt olanlar, hepiniz marsupilami'nin 2018 YKS analizine hoş geldiniz. Sırasıyla TYT, AYT ve sıralama analizi yapacağım.


    TYT2018
    Genel olarak, belirli hedefi olmayan, orta-üst sıralara oynamayan herkes için bu sınav süpriz oldu. Soruları zor bir sınav değildi ama, soruların uzunluğu-süre faktörü bu sınavı yeteri kadar zor yapmaya yetti.

    TYT TÜRKÇE
    Türkçe'de beklediğimizden daha az, ve daha yapılabilir dilbilgisi sorularıyla karşılaştık. Dilbilgisi sorularını, konuları 1 kere dönmüş herkes rahatlıkla yapabilirdi.
    Paragraflar bence beklentinin üstü zorlukta ve uzunluktaydı, ama yine yapılamayacak, 2-3 doğru şıklı sorular kesinlikle yoktu diyebilirim. Türkçe'de stres kontrolü, soğukkanlılık sağlayamayan arkadaşlar kartopu etkisi ile zaten baya çuvalladı sınavın geri kalanında.




    TYT MATEMATİK
    Sorular çok fazla zor değildi ama inanılmaz derecede zaman alıcıydı. Baraja oynayan, rasyonel-üslü-köklü yapıp geçeriz diyen tayfa malesef büyük hayal kırıklığına uğradı. Örnek kitapçığa göre hareket edip hocalarını dinlemeyenler, karekök gibi kitaplarla uğraşmayanlar hiç pişman olmadı.
    Soruların uzunluğu cidden çok yamulttu herkesi. Matematik, bu sınavda çözülmesi gereken son testti. Ben kitapçığı incelediğimde anında bunun farkına vardım. Çünkü 8 matemarik boşu bırakmak, fen-sosyalden 20 soru bırakmaktan daha mantıklıydı.
    Fullemeye oynayanlar için de pkob-geometrinin bir kısmı belirleyici oldu diyebilirim.




    TYT FEN
    Sorular beklendiği gibi yorumlamaya dayalıydı.
    Fizik beklenenden daha kolaydı özellikle.
    Kimya'da dalton sorusu, Biyoloji'de de arı ve biyom sorusu eleyiciydi.
    Soru tipleri geçtiğimiz yıllara göre çok değişmedi. Ama bazı soruları çok uzatmışlar. (biyoloji arı sorusunda 10 dk harcadım).




    TYT SOSYAL
    Zaten soracakları şeyler belliydi.
    Tarih beklenenden daha az bilgi istiyordu MSÜ'ye göre.
    Coğrafya da bir o kadar MSÜ'ye göre zordu bence sayısallar için. Hele ki o iklim-yağış grafiği sorusu bombaydı. Sayısalların yüzde birinin doğru yapabildiğini düşünmüyorum.
    Felsefe, Türkçesi ve yorumlama yeteneği iyi olan birisinin rahatlıkla yapabileceği sorular içeriyordu. Saf bilgi isteyen 1 tane soru vardı sadece(akım-filozof sorusu).
    Gelelim Din kültürüne, her sınavda, denemede olduğu gibi ilahiyat fakültesinden taşıp gelmiş, bilmek için imam olmamız gereken bir-iki soru vardı. Ben imam olduğum için yapabildim.

    Sıra geldi AYT2018 genel yorumuma.
    Sınavın zorluğu hakkında genel bir yorum yapmak, yapılabilecek en saçma şey. Çünkü ortada bir süre faktörü ve ÖSYM başkanının bile söylediği yalan bilgiler, yanlış yönlendiemeler ve buna uyan çok büyük kitleler var. (sınavdan bir hafta önce LYS gibi çıkacak dedi bizzat). AYT, konuların tamamını bilen insanların çalışkanlığını değil zekiliğini ölçtü resmen. Şöyle anlatayım. iki tane arkadaşımız logaritmayı bitirmiş. Birinin kafa zehir gibi, konunun çok ince noktalarını bilmiyor ve adam akıllı bir kaynak bile bitirmemiş nerdeyse. Diğer arkadaş da aynı konuyu bitirmiş, çok zeki birisi değil ama deliler gibi çalışkan. Karekök endemik süpürmüş geçmiş. Peki o cetvelli logaritma sorusunu hangisi daha rahat çözebildi? Tabiki de düşünerek, iki cetvelin başlarının arasındaki farkı görüp, o yoldan ilerleyebilen zeki ama kaynak çözmemiş arkadaş o sorunun içinden geçti resmen. Diğeri de bir ton formül yazıp işlemlerle uğraştı. Zor çözdü veya çözemedi. (ayt çözümü yapan hocaların çoğu işlemle uğraşıyordu o soruda).
    Biraz da süre faktöründen gidelim. Üste oynayan, her konuyu bilen arkadaşlar 3 saat içinde bir şekilde beyninin derinliklerinden o bilgiyi çıkardı ve çözemedikleri çoğu soruyu çözdüler. Çok uzadı bu mesele, ders yorumlarına geçiyorum



    AYT MATEMATİK
    Bu sefer matematik üste oynayan arkadaşlar için bile bir süpriz oldu. Ortada ÖSYM başkanının bir yalanı vardı çünkü üstte belirttim. Alta ve ortaya oynayan arkadaşlar ise, LYS'lerdeki o ilk 20 soruyu beklediler çözelim diye. Ama karşılarına çıkmadı. Önemli konuları(lti trigo analitik) eleyen, çıksa çıksa şu kadar çıkan diyen arkadaşlar resmen patates oldu bu sene. Özellikle geometride soru dağılımları resmen rezaletti. İnsan biraz orta sınıfa çözülebilir sorular sunar. Analitik sorulacak tabiki de, sorulmalı da bence. Ama Sadece vektörden 3 soru çıktı. Resmen saçmalık. Umarım seneye böyle bir hataya düşmezler. AYT matematik, kısacası üst grup, konular bitti yav diyen grup harici için ÖSYM tarihinin en zoruydu.



    FEN
    Fen bunda da beklenenin çok dışında değildi. Fizikte şöyle 2-3 tane TYT bölümünden soru bekleyenler malesef üzüldü. Konu dağılımı yine Geometri gibi rezaletti bence. İnsan biraz modern-atom fiziği sorar 1 buçuk dönemlik konular bunlar. İşlem nerdeyse sıfırdı. Fizik soruları için zor-kolay yorumu yapmayacağım, bence sorular çok kalitesizdi direkt.
    Kimya her zaman beklendiği gibi, konuları bilen herkesin içinden geçeceği bir bölüm. Yıllardır böyle zaten. Organik soruları beklenenden az ve çok fazla kolaydı bana öyle geldi. Organik bilmeyen ben, 3 sorudan ikisini doğru yaptım.
    Biyolojide de soru dağılımları ilginçti. Sistemleri bu kadar soracaklarsa müfredattan kaldırsınlar. Parankima ve stoma sorusu eleyiciydi baya. Genel olarak da orta seviyeydi diyebilirim.



    SIRALAMALAR NASIL OLUR?
    Öncelikle bir önbilgi ile başlayacağım, büyük hedef ile, eski sorulara göre hazırlanan, bunları tahmin edemeyen, kalitesiz rehber hocalarını dinleyip klasik sorular çözen o kadar büyük bir kitle var ki, inanamazsınız. Benim okulum Raunt'u kullanıyordu ve öğrencileri zorla yönlendiriyordu. Soruları 1965'ten kalma. Ben ve 2-3 arkadaşım hiç dinlemedik hocalarımızın sözlerini. Geride kalan, ve o denemelerde bizden yüksek yapan, düşük yapan herkes öyle bir çuvalladı ki. Ben zaten elimden geleni yaptım, hocalarımı dinledim, banane ÖSYM'den diyip tatile çıkan çok büyük bir kitle var kısacası.(çok büyük bir kurumdan bahsediyorum en az 4000 tane 12. sınıf öğrencisi vardır, 100 den fazla kampüsleri var isim vermek istemiyorum araştırın). Ben sıralama tahmini yapmayacağım, yığınsal tahmini yapacağım. Yine söylüyorum, sıralama değil yığılmalar üzerinden gideceğim.
    MF analizi yapacağım.

    Üste oynayan grup(0-30K)
    Bu arkadaşlar nerdeyse tüm konuları bitirdikleri için, 3 saat içinde hatırlaya hatırlaya çözdüler soruları bir şekilde. Kesinlikle 2016'ya yakın bir yığılma olacaktır.

    Orta grup(30-120K)
    Bu grup, konu eleyenlerden oluşacak genelde. Zaten örneğin çıkan 3 vektör sorusu hakkında gram bilgileri olmadığı için çözemediler bazı kısımlarını sınavın. Süre hiç farketmezdi onlar için. Ben 3 saat sürenin buraya etki etmeyeceğini ve bir hiperbol misali yığılmaların 2014'e yaklaşıp geri 2016'ya doğru uzaklaşacağını düşünüyorum. Çünkü mat yapan tmler bir yerden sonra önüne geçmeye başlayacaklar sayısalların.

    Alt grup(120k-1.5m)
    Malesef tm yapan matematikler buraları karıştıracak. 2010'a yakın olacak buralar. Daha kötü de olabilir, hazırlayın kendinizi.



    Benim eyyorlamam bu kadar, beğendiyseniz ve mantıklı bulduysanız kanalıma abon...
    Bu postu + lamanız ve yorum yazmanız yeterli.


    AYT sosyal ve Edebiyat yorumlarını MF olduğum için yazamadım malesef. TM ve TS'ler haklarını helal etsin.


    EDİT: MİLLET SIRALAMA KONUSUNDA UZMAN DEĞİLİM ŞAŞABİLİR İYİMSER KÖTÜMSER OLABİLİR ALTTA ÇOK SORUYORLAR BEN YIĞINSAL TAHMİNİ YÜRÜTEBİLDİM SADECE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019ayt -- 20 Temmuz 2018; 15:3:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troll reis doğru yolu bulmuş, rez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zorluk üfür benzet senelere coştur bizi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    sence kaliteli mi yorum aytyi de yapayım mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019ayt kullanıcısına yanıt
    Her yorumunda haklısın bence Geometriye ayrı bi’ detay çizilmeli. Beklenenden çok farklıydı. Bizim için Geometri benzerlikti, üçgendi ama elimizden çaldılar..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    hocam geoyu ellemedim ben resmen onu da ayarlarım ayt yorumum ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019ayt kullanıcısına yanıt
    bence ayt tytden çok kolaydı
  • şimdi sen trollemiyosunya pek bi olayın kalmadı eskiye dön konularını merakla açayım
  • Troyn kullanıcısına yanıt
    31 temmuz için enerji biriktiriyorum, alayınızın aklını alacam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir sıralama tahmini yapıver marsu reyiz sayısalım

    Tyt97

    Ayt37

    Obp86 kırık

    Ayt ve tyt ayrı ayrı sence kaç k gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bitti bir daha okuyabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • propiyonikasit kullanıcısına yanıt
    hocam 50-53k arası diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • propiyonikasit kullanıcısına yanıt
    hocam 50-53k arası diye düşünüyorum ortalama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMEK VERDİK HADİ BAKİYM GELSİN YORUMLAR HUBAA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam bitti yazdım her şeyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam onu da yorumladım okuyabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bize böyle şeylerle gel marsu kardeş iyi analiz etmişin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019ayt kullanıcısına yanıt
    bence 30k dakilerin yüzde 60ı konuları bitirmemiştir eminim kesinlikle
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.