Şimdi Ara

MARMARİS-FETHİYE ARASI NEREDE GEZİLİR_? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
5
Favori
33.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanyy

öncelikle cavaplarınız için teşekkürlerimi sunarım efendim

fethiye de saklıkent nerede kalıyor???

Fethiye girmeden önce kemer diye bir yer var oradan 21 km ileride 13 km ileride de tlos(yaka ) vardır
  • Bu sene düşünenler için güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Karadan gezilecek yer değil bana göre dediğin yerler.Marmaristen tekne turu yapma imkanın olsa idi yap derdim ama karayolu ile gezeceksen.
    -Datça tarafına geçme imkanın varsa yarımadanın en ucunda Knidos antik kenti ve limanı var.Çok güzel bir yerdir.Ayrıca Datça yoluda çok manzaralı.Marmaris-Datça-Knidos-Marmaris 1 gününü alır.Bodrum tarafına geçecekler için Bodrum a arabalı tekne var.Bİr sabah birde akşam kalkıyor eğer saatleri değişmediyse.Zaten yolunuzun üzerinde olduğu için saatini sorar tam öğrenirsiniz.
    -Marmaristen Fethiye ye giderken Dalyan yoluna sapıp Dalyan a geçersen, Köyceğiz Gölünün su yolu ile Denize bağlandığı su yolunun ortasında Dalyan, denize döküldüğü yerde de İZTUZU PLAJI vardır. Dalyan dan tekne turları ile sazanlık su yolu vasıtası ile İztuzu Plajına ulaşacağınız gibi ( ben bunu tavsiye ederim), direk karayolu ile arabanızla da İztuzu na ulaşabilirsiniz.Fakat karayolu ile gitmenin bir espirisi yok.Sadece görmüş olmak için gidilir.Ayrıca KRAL KAYA MEZARLARI var.Görmeye ve fotoğraflamaya değer.Eğer tekne turu,kaya mezarı gezisi ve İZTUZUN da denize girerseniz burasıda 1 gününüzü alır.
    -Dalyan-Ortaca-Dalaman ve Göcek e ulaşırsınız karayolu ile.Bu hatta karayolundan pek görülecek yer yok.Şöyle bir turlasanız şehirleri yeter.Göcek zaten Fethiye Koyunda,Göcek in karşısı Fethiye.Göcek daha çok tekne sahiplerinin uğrak yeri.Marinası ile işiniz yoksa uğramaya gerek yok.Bu hat en fazla yarım gün alır ki daha da kısa sürebilir.
    -Fethiye de uğranacak 2 yer var. 1. si KAYAKÖY, terkedilmiş Rum Köyü, diğeri Ölüdeniz.Kayaköye hem Fethiyenin içinden geçen yol,hemde Ölüdeniz yolundan gidilebiliyor.Çok güzel bir yerde kurulmuş.Western filmlerindeki hayalet kasabalar gibi.
    Ölüdeniz in zaten kendi çok güzel.Tam denize girilecek yer.Kelebekler Vadisinin yakınına kadar araba ile gidebilir,Babadağının tepesine gene araba ile çıkıp tüm Ölüdenizi görebilirsiniz.Oradan yamaç paraşütü ile atlayış yapabiliyorsunuz ama fiyatlar çok pahalı.100 € ne.Değer mi bilemem elbette Burasıda 1 gününüzü alır.

Fethiye ye gelmiş iken PATARA-KALKAN ve KAŞ gitmeden olmaz diye düşünüyorum.Patara Kalkan a varmadan deniz tarafına doğru sapıyorsunuz.Antik PATARA Kenti var.Giriş kapsı,tiyatrosu vs baya bir yapısı ayakta.Ayrıca PATARA en uzun sahildir Türkiyenin.Görülmesi gereken bir yer.Kalkan da biraz Göcek e benziyor ama genelde villalar var.Ondan sonra Türkiyenin bence en manzaralı yolu Kalkan-Kaş yolu başlıyor.Biraz virajlıdır ama ço keyiflidir.Kaş güzel bir yerdir.Burnumuzun dibindeki MEİS ADASINI görüp bir de bunun Yunanlıların olduğunu öğrenip İsmet Paşa yı anmadan olmaz. Kaş genelde DALGIÇ lık yani Su Altı Sporları merkezidir.Dalmak isterseniz en güzel yerlerden biridir.Ben dalmadım vaktim yoktu ama dalan arkadaşlar tavsiye ediyorlar.Eğer PATARA ve KAŞ da çok eğlenirseniz bu gezide 1 gününüzü alır.

Kaştan sonra Kaş-Demre arasında KEKOVA, Üçağız vardır.Karadan araba ile denize kadar gidiyor.Yalnız anayoldan saptıktan sonra yol baya var.Hemen varmıyorsunuz. Eğer tekne turu yapmayacaksanız veya belli mesafe yürümeyi göze almıyorsanız hiç gitmeyin.Karada görecek pek birşey yok.Kaleköy ve Batıkşehir SİMENA ilgi çekicidir.Yeşil,deniz,tarih,sessizlik yani herşey bir arada.Burayı gezmekte yaklaşık 1 gününüzü alır.

SİMENA dan sonra Antalyanın tarihi yerleri başlar ki orası ayrı bir rota gerektirir.Kısacası eğer Marmaris -Fethiye planınız varsa bunu DATÇA-DEMRE olarak değiştirin derim.Yoksa orada görmediğiniz yeri görmek için bir sürü yol gelmek zorunda kalırsınız ilerde.Bu gezi hattı bu şekildedir. Başka sorusu olan

çok güzel yazmışsın. bu sene de bu taraflara gitmeyi planlıyorum. var mı başka önerleri olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akresi

Arkadaşlar aslında DH'de tatil bölümü eksik değil mi? Böyle bir üst başlık olsa arkadaşlar gittikleri yerleri yazar hatta bazıları burada günlük bile tutar. Herkes fikir alışverişinde bulunur. Kim bilir belki de turistik işletme sahipleri üyeler vardır, onlar yardımcı olur ve daha bir sürü şey....

DH'de alttaki iki başlık zaten mevcut

Gezi ve Turizm

Ulaşım ve Seyahat

• aslında marmaris fethiye arasında gezilmez.

direk fethiyede gezilir... :D

patara saklıkent ölüdeniz üçlüsünü kesinlikle yapman gerekir zaten.

birde gece hisarönüne git ;)

12 adalar turuda süperdir.

cesaret varsa babadağ dan parasütle atla.

bu kadar yeter heralde :)
  • marmarise gidince turunç!a uğra hatta denize oradan gir nefis bir denizi var ayrıca güzel manzaralar görürsün
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.