Şimdi Ara

Marmara Üniversitesi | Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
14.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamzama Z kullanıcısına yanıt

    Hazırlık sonrası alacağınız tüm dersler Almanca olacak hocam. Hazırlık hakkında bilgim olmadığı için Lisans dersleri olarak belirtmek istedim.

  • Eyvallah kral çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun.

  • up

  • Bölümü kazanan arkadaşları tebrik ediyorum, soruları olursa bana ulaşabilirler. Okullar açılana kadar ara ara bakarım, sonrasında ise nadiren bakarım. Seneye tekrar hortlatırım zaten burayı. Görüşmek üzere.

  • merhaba hazırlık atlama sınavıyla ilgili bilgiler sitede çok kısıtlı. Hatırladığınız kadarıyla bilgi verebilir misiniz sizin döneminizde speaking ve writing olmuş muydu zorluğu nasıldı

  • semake S kullanıcısına yanıt

    Yabancı dil yeterlilik sınavına tabii tutuluyorsunuz, %60 ve üstü yapanlar lisans eğitimine başlıyor. Daha düşük yapan arkadaşlar ise becerilerine göre çeşitli kurlara yerleştiriliyor, bu kurlar ise yabancı dil becerinize göre sıralanıyor. Sınava girmezseniz başlangıç kurundan başlıyorsunuz. Yabancı diller okulu sitesinde bu kurlar hakkında daha detaylı bilgi olacaktır. Ben girdiğim zaman sınav online olmuştu ve speaking yoktu. Yüz yüze olursa speaking de olacaktır, writing zaten her türlü olacak. Zorluğu kişiye göre değişecektir, benim İngilizce bilgim iyiydi ve sınavda pek zorlanmadım. Yabancı diller okulu sitesinde örnek sınav vardı sanırsam, bir bakın isterseniz.

  • Merhaba hocam. Ben Istanbul Hukuk öğrencisiyim. 1.sınıf bitti. Ama hakim savcı avukat vs olmayı düşünmüyorum. Hukuk'u içimde ukte olarak kalmasın diye yazmıştım açıkçası.
    Bu sene de merkezi yerleştirme puanım ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Marmara ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne başvurdum ve iyi bir sıralamam olduğu için kabul de edildi.
    Benim Hukuk'tan başka bir bölüme geçme sebeplerimden en önemlisi, Hukuk yoğun bir bölüm olduğu için ilgi alanlarıma yönelecek bir vaktim kalmıyor. Dolayısıyla benim için en önemli sorulardan biri YBS'nin derslerinin zorluğu nedir? Meslek olarak henüz bir karar veremediğim için YBS ile bilişim sektörüne de devam edebilirim başka alanlara da yönebilirim. YBS bu konuda acaba gerekli zamanı, imkanı sağlar mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    (Ingilizcem iyi değil. Hazırlık okuyup geliştirmeyi düşünüyorum)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: öğrenci19

    Merhaba hocam. Ben Istanbul Hukuk öğrencisiyim. 1.sınıf bitti. Ama hakim savcı avukat vs olmayı düşünmüyorum. Hukuk'u içimde ukte olarak kalmasın diye yazmıştım açıkçası.
    Bu sene de merkezi yerleştirme puanım ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Marmara ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne başvurdum ve iyi bir sıralamam olduğu için kabul de edildi.
    Benim Hukuk'tan başka bir bölüme geçme sebeplerimden en önemlisi, Hukuk yoğun bir bölüm olduğu için ilgi alanlarıma yönelecek bir vaktim kalmıyor. Dolayısıyla benim için en önemli sorulardan biri YBS'nin derslerinin zorluğu nedir? Meslek olarak henüz bir karar veremediğim için YBS ile bilişim sektörüne de devam edebilirim başka alanlara da yönebilirim. YBS bu konuda acaba gerekli zamanı, imkanı sağlar mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    (Ingilizcem iyi değil. Hazırlık okuyup geliştirmeyi düşünüyorum)

    Bir mühendislik, hukuk kadar yoğun olmadığını rahatça söyleyebilirim. Benim bölümü tercih etme nedenlerimden biri zaten çok yoğun olmamasıydı, ve yoğunluğundan memnun kaldım diyebilirim. Derslerin zorluğu ise apayrı bir hikaye, bölüme ilginiz varsa benim gibi bir durumda olacağınızı söyleyebilirim fakat yoksa size bahsettiğimden daha yoğun gelecektir, özellikle teknik dersler. Mezunlar genellikle bilişim sektörünü tercih ediyor, bu sektör içerisinde genellikle bu bölüme ilgi duyan öğrenciler için bir pozisyon oluyor gerek teknik olan gerek teknik olmayan. Başka alanlara yönelme konusunda ise o başka alanın ne olduğuna bağlı olarak değişecektir, alakalı bir alan ise pek sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum yoğunluk konusunda, zaten birçok örneği var bu tarz alakalı başka alanda çalışan kişiler. Tabii burada bilişim sektörünün geniş olduğundan bahsetmek gerekli, bölüme ilginiz varsa başka alanlara yönelmek bile isteyeceğinizi düşünmüyorum.





  • Anladım hocam. Bölümün ders programı varsa atabilir misin? (Ders içeriği vs değil hani hangi gün hangi ders vs anlamındaki ders programı)


    Bir de farklı bakış açıları olsun diye yine Marmara YBS okuyan ve konuşabileceğim arkadaşların var mı, iletişim kurabilir miyim?

  • Açıköğretimde 2. Üniversite kapsamında yazılabilen bir bölüm. Bir çok bölüm gibi bir geleceği olduğunu düşünmüyorum. Sizi bu bölümü yazmaya iten şey nedir acaba?

  • SoNSaMuR4Y kullanıcısına yanıt

    Ders planı. Sınav zamanı arkadaşlar ile hedeflerimizi konuşurken eşit ağırlık okuyan bir arkadaşım şöyle bir program var baksana nasıl diye bir ders planı göstermişti, işte yazılıma ilgim olduğundan dolayı bu program hakkında ne düşüneceğimi merak etmişti. Ders planını incelerken o an demiştim ulan ben de mi okusam acaba diye. O düşünce ile sınavda sayısal kısmı bitirdikten sonra biraz sosyal çözme isteği uyandı içimde. Daha sonrasında ara ara bu bölümü araştırırken tercih zamanı acaba bilgisayar mühendisliği yerine bu bölümün benim için daha uygun olabileceği aklıma geldi ve biraz daha detaylı araştırmaya başladım. Araştırdıkça bu bölümün bana ne kadar uygun olduğunu ve de imkanlarının ne kadar iyi olduğunu gördüm, ve okumaya karar verdim diyebilirim. Pek bilinmemesi sonucu daha iyi bir yerlere girmenin daha kolay olması da ayrı bir cezbedici geldi. Koca bir sene sonrasında ise kendim için doğru kararı verdiğimi söylebilirim. Bu bölümü tercih ettiğim için mutluyum.


    Ben sizin gibi düşünmüyorum, aksine birçok bölüm gibi geleceği olduğunu düşünüyorum. Gelişen teknolojilerin işletmeleri daha verimli hale getirmek için kullanılması konusunda kazandırdığı beceriler gerçekten çok değerli, ve gelecekte daha değerli olacak diyebilirim.





  • Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü dönem arasında yatay geçiş başvurularını açacak mı? Ben 2020 yılında 25k sıralama yaptım, tercih senemde İngilizce bölüme girebiliyordum fakat bu sene oldukça ilerledi. Bölüme hala girebilme şansım var mıdır bilginize göre? O da olmazsa Almanca bölüme geçmek istiyorum, ki tahminimce yatay geçiş kontenjanı açıldığı sürece girebilirim.

  • Merhaba,
    Müsaitseniz birkaç sorum olacak.

    1. Marmara YBS özelinde mezunlar iş bulma konusunda sorun yaşıyor mu? Okulun iş bulma konusunda öğrenciye kattıkları nelerdir? Ayrıca iş bulmada öğrenciye destek oluyorlar mı?

    2. Marmara YBS, işletme ağırlıklı bir bölüm mü? Boğaziçi'yle kıyaslandığında farkları nelerdir?

    3. Sözel ve sosyal alanlara daha yatkın bir kişi için bu bölümü önerir misiniz? Matematiği sevmeyen ancak yapabilen ve bilgisayarla içli dışlı biri için tavsiye eder misiniz?
  • xenver X kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    İngilizce program bu soru için daha yeni olduğundan dolayı Almanca program üzerinden anca yanıtlayabilirim. Almanca programdaki mezunların iş bulma konusunda pek sorun yaşadığını düşünmüyorum, bölümün mevcut öğrencilerinin de ileride en azından diğer bölümlere kıyasla pek sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Okulda yapılan oryantasyonda yeni mezunlar ile yapılan yıllık anketler hakkında çeşitli istatistikler verilmişti; iş bulma, yurt dışına çıkma, memnuniyet gibi çeşitli başlıklar altında, oranları net olarak hatırlamıyorum fakat fazlasıyla memnun edici olduğunu söyleyebilirim. Bunun hakkında daha detaylı bilgi için bölüm başkanı ile iletişime geçebilirsiniz.

    Okulun iş bulma konusunda direkt bir katkısı, diğer devlet üniversitelerinde de olduğu gibi, pek bulunmamaktadır. Bölümün değeri mezunlarının piyasada gösterdiği başarı ile ölçülüyor ve bu değer bölümün bilinirliğini oluşturuyor. Bu sayede piyasada bölümün bilinirliği, bir başka değişiyle ismi, sayesinde çeşitli imkanlar sağlanıyor. Gerek iş ilanlarının önceden size ulaşması gerek başvurularda daha öncelikli bir konumda olmanız gibi. En basitinden geçenlerde bir danışmanlık firması yurt dışı projeleri için ileride tam zamanlı danışman olacak stajyer öğrenci aradıklarını bizim bölüme belirtmişlerdi.

    Bunun dışında gerek okul gerek çeşitli kulüpler tarafından iş hayatınızda size katkı sağlayacak çeşitli imkanlar da sunuluyor. Örneğin okul tarafından ücretsiz Veri Bilimi eğitimi verilmişti, geçenlerde Yapay Zeka üzerine eğitim verileceği hakkında mail atmışlardı. Kulüpler ise gerek iş hayatında gerek mülakat sürecinde ya da kariyerden ayrı kişisel gelişim üzerine faydalı olacak etkinlikler düzenliyor.


    İşletme/yönetim ağırlıklı mı teknik/yazılım ağırlıklı mı muhabbeti sanırsam bu bölüm üzerinde dönen en sinir bozucu muhabbet. Bu muhabbetin dönme sebebi de zaten çeşitli "üniversitelerin" bu bölüm altında eğitim vermeye çalışması fakat yeterli altyapısı olmadığı için becerememesi sonucu diğer bölümlerden bir şeyler koyarak tamamlamaya çalışması. Net bir şekilde konuşacak olursam bu alanda doğru ve gerçek bir eğitim veren üniversitelerde bu oran tam da olması gerektiği gibidir, ve bu üniversiteler arasında Boğaziçi, Marmara gibi devlet üniversiteleri vardır. Diğer üniversitelere pek girmek istemiyorum, hepsini çok detaylı bir şekilde araştırmadım, bu iki üniversite üzerine çok durdum ve bence bu bölümü doğru temsil ediyorlar.

    Sadece benim bakış açım ile Boğaziçi ile kıyas yapmak çok zor olacaktır. Benim görebildiğim çeşitli farklar var fakat göremediğim de bir o kadar fark olabilir. Bence aralarındaki farklar sizleri büyük oranda etkileyecek düzeyde değildir. Bu yüzden Boğaziçi olmazsa yerine Marmara'ya girilmesi pek pişman etmeyecektir diye düşünüyorum.


    Tabii. Benim bu bölümü bilgisayar mühendisliği üzerine düşünmem zaten benzer bir nedenden dolayı. Her ne kadar bazıları bu bölümü olması gerektiğinden fazla teknik gösterse de bu bölüm aynı zamanda sosyal bir bölümdür. Matematiği eğitim hayatınızda kullanmanız gerekecektir, fakat iş hayatınızda tercihlerinize göre pek kullanılmayan bir alana yönelmeniz mümkün olacaktır.





  • Merhabalar,


    34 yaşındayım. Ve bu bölümün Almancasını okumak istiyorum. Ancak malum çalışıyorum. Derslere katılma zorunluluğu var mıdır?

  • erhanvb kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla İşletme fakültesinde sunulan derslerde %70 devam koşulu var, bu nedenle en fazla dört hafta derse gelmeyebilirsiniz. Son zamanlarda koronavirüs nedeniyle çeşitli esneklikler yapılıyor olsa bile uzun süreli olarak devam edeceğini düşünmüyorum.

    Hali hazırda üniversite mezunu ve tam zamanlı çalışan bir sınıf arkadaşımız vardı fakat bu devamsızlık konusunda esneklik yapılmasına rağmen gerekli haftalık ödevler, dönemlik projelere ve de sınavlara pek zaman ayıramadığı için programa devam etmeyi kesmişti ve bir yüksek lisans programına kayıt olmuştu. Sizin için de bu daha iyi bir karar olabilir.

  • Selamlar, üniversite sınavlarının gerçekleşmesi ile hortlatmak istedim. İlgili arkadaşların sorularını bekliyor olacağım.

  • Merhaba, Oğlum bu sene sınava girdi ve YBS bölümünü düşünüyor. Size sorum ise bu sene ailecek Almanya'ya göç durumumuz olduğundan YBS bölümünün Almanya'da hangi bölümlere denk geldiği bilgisi varsa paylaşabilirseniz memnun olurum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BahadirO

    Merhaba, Oğlum bu sene sınava girdi ve YBS bölümünü düşünüyor. Size sorum ise bu sene ailecek Almanya'ya göç durumumuz olduğundan YBS bölümünün Almanya'da hangi bölümlere denk geldiği bilgisi varsa paylaşabilirseniz memnun olurum.

    Yönetim Bilişim Sistemleri, özellikle Alman ekolü kökenli olan programlar, Almanya'daki Wirtschaftsinformatik bölümünün ülkemizdeki dengidir. Dünya'da ise Information Systems adı altında geçmektedir. Program içerikleri her ne kadar farklılık gösterebilse de bölümlerin amacı doğrultusunda baktığımızda aynı şeyleri amaçlamaktadırlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.