Şimdi Ara

Marmara Hukuk Kamu Hukuku Yüksek Lisans 2020

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2019'da Marmara hukuktan mezun oldum. 2020'de kamu hukukunda yüksek lisans başvurusunda bulundum. 30.09.2020'de mesleki değerlendirme sınavı, 01.10.2020'de de mülakat yapıldı. Süreci, daha sonraki senelerde girecek arkadaşlar adına anlatmak isterim.

    Öncelikle, Ales ve YDS ile başvurmuştum ancak YDS şartı kaldırılmış daha sonra. Hesaplamada ALES %50, mesleki değerlendirme sınavı %20, okul ortalaması %20 ve mülakat %10 şeklinde puan ağırlıkları oluşturulmuş.

    Tavsiyem, alese sıkı çalışın. +90 bir puanla girerseniz her türlü YL mülakatı sizin için daha avantaajlı olacaktır.

    Ben 82 Ales ve 82 ortalama ile başvurdum.

    30.09.2020'deki mesleki değerlendirme sınavı, yazılı sınav şeklinde yapıldı. Çoktan seçmeli 40 soru vardı. Ayrıca, bu sınava girecek kişi sayısı kamu hukukunda 530 kişi kadardı. Bir parantez açarak, özel hukuk mesleki değerlendirmeye 900+ kişi girdi ve 25 soru sordular.

    Özel hukuk ve kamu hukuku birbrinden bağımsız ilerliyor YL sınav aşamalarında.

    Sınava gelecek olursak, ben zorlandım. 5-6 felsefe sorusu ve 5-6 tane islam hukukundan soru vardı ve detay sorulardı. Vergi hukukundan soru hiç yoktu. İdare ve cezadan gelen sorular da ceza sorularıydı. Ben daha çok özel hukuk alanında ve dilekçelerden uzak çalıştığım için hakim olmadığım pek çok konu vardı ve 53 aldım. Marmara mezunu arkadaşlarımla konuştuğum kadarıyla, onlar da yakın puanlar almıştı.

    Ertesi gün mülakat için 80 kişi çağırdılar, 40 kişi alım yapılacaktı. Mülakatı nasıl yapacakları önceden belirli değil sanırım. Bizi 5'erli gruplar halinde alarak 3 hukuk sorusu sordular. Benim mülakatımda, Ahmet Gökçen-Ceza, Selami Kuran-UA Hukuk ve Osman Doğru-İnsan Hakları hocalarımız vardı. Selami Hoca ortaya bir soru sordu, Ahmet Hoca bir kişiye yöneltti soruyu ama devamı niteliğinde olan soruları diğer kişilere yöneltti. Osman Hoca da Ahmet Hoca gibi yaptı. Hukuk dışında ne yaptığımızı sordular, avukat mıyız, stajyer miyiz gibisinden ama detay istemediler.

    Ben Selami Hoca ve Ahmet Hoca'nın sorularına cevap verdim ama Osman Hoca'nınkini neredeyse hiç bilmiyordum. Mülakat puanım da 63.3 olarak geldi.

    Sorular çok zor gelmiyor aslında, lisans düzeyinde birer kitaptan okuyup yapabilinecek şeyler. İstek olursa sorulardan hatırladıklarımı yazarım.

    Şuan Yedek 3 olarak asillerden birkaç kişinin kayıt yaptırmamasını bekliyorum :) Umarım diğer senelerde girecek arkadaşlara yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danny Greene -- 3 Ekim 2020; 12:55:53 >



  • Merhaba ben de Mühf mezunuyum, başvuruda bulundum. Sınav içeriği ve mülakat hakkında bilgi edindiyseniz paylaşabilir misiniz? Benim tek öğrendiğim baya zor bir sınavın bizi beklediği. Sadece Anayasa-İdare ve Ceza çalışıp gireceğim. Hukuk felsefesi, genel kamu, hukuk tarihi, devletler genel ve vergiye bakamayacağım. Siz hangi derslere çalışacaksınız? Bir de Ales 85 yeterli mi sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 22 Eylül 2020; 3:24:9 >
  • Merhaba, tekrar güncellemek için girdim. Ben de 82 ales puanıyla giriyorum, sıkıntılı bir süreç olacağını sanmıyorum. Ancak sınav saat 10.00'dan 13.00'a alınmış. Kamu hocaları gelmedi, sadece sınav başvuru ekranında değiştirmişler. Halbuki dün saat kontrolü yaptığımda hala 10.00 görünüyordu sınav saati, neyse bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Greene

    Merhaba, tekrar güncellemek için girdim. Ben de 82 ales puanıyla giriyorum, sıkıntılı bir süreç olacağını sanmıyorum. Ancak sınav saat 10.00'dan 13.00'a alınmış. Kamu hocaları gelmedi, sadece sınav başvuru ekranında değiştirmişler. Halbuki dün saat kontrolü yaptığımda hala 10.00 görünüyordu sınav saati, neyse bakalım.
    Mülakata girdiniz mi?
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, mülakata girdim. 3. Yedek olarak asillerden 3 kişinin kayıt olmamasını bekleyeceğim :) eve dönünce konuyu derli toplu yazacağım yukarıda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Greene

    Merhabalar, mülakata girdim. 3. Yedek olarak asillerden 3 kişinin kayıt olmamasını bekleyeceğim :) eve dönünce konuyu derli toplu yazacağım yukarıda.

    Ben de 15.yedek oldum, başaramadım. Stresli bir bekleyiş olacak sizin için, umarım kazanırsınız. Bu arada başarı puanınız kaç, sonraki denemelerimde kaç almam gerekiyor, onu bilmek adına soruyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 2 Ekim 2020; 17:2:26 >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    Sağolun Hocam, 74,6 puanla bu sıralama.

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shelby_1967 -- 8 Nisan 2021; 14:31:55 >
  • 2 yıl olmuş, güncelleyeyim. 3. yedek olarak son sırada girdim, ilk sene iş yoğunluğundan dolayı dersleri geçemedim. 2. sene geçtim, şuan tez aşamasındayım. Muhtemelen ceza konusunda tez yazacağım. İşle birlikte götürmek zor oluyor bu arada, çok yoğunsanız uğraşmak istemiyorsunuz. Şuan serbest çalıştığım için tez dönemini bitirip hayırlısıyla mezun olmayı planlıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.