Şimdi Ara

Market alışverişi ve gıda fiyatlarına kimse dur demeyecek mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
1
Favori
23.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
615 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pisst0n

Pınar protein süt içiyorum 6 tl olmuş kanka :( ama olsun allah reise zeval vermesin

Hocam bildiğimiz sütten şaşmayın bence. Bir gıdanın doğal kompozisyonunu bozmak, yani yağını azaltmak, proteinini artırmak sağlıklı bir şey değil saırım. Ben olsam çiğ süt alıp pastörize eder onu içerdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee nolmuş hertaraf imam dolu diyanet kapatılsın ekonomi gelişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 28 Kasım 2017; 15:15:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Kardeş herkesi kendiniz gibi zannederseniz sonuç böyle olur işte, ne yazık ki düşündüğün gibi herkes yalancı değil, berber 20 lira, döner 11,5 ayran 3 millete durduk yere yalancı diyebildiğine göre dört işlemden toplamayı da biliyorsundur topla bakalım.

Bak StaatSanWalt, sana önceki mesajımda meseleleri abartıyorsun ve fiyatları sallıyorsun dedim.
    Ama sen ne yapıyorsun? Yazılan mesajları çarpıtıyorsun. Bu konuda büyük bir potansiyel taşıyorsun
    Sana kimse ''Yalancı'' demedi. ''Yalancı'' diye hitap etmişsem bu mesajı ortaya koymak zorundasın. Hadi bekliyorum.
    Öyle bir mesajı ortaya koyamıyorsan da yavaşça ortamdan uzamanı tavsiye ediyorum

Bu saçma iddianı geçip esas meseleye gelecek olursak...
    Öncelikle Türkçe ''Okuma - Yazma'' dersi almanı şiddetle tavsiye ediyorum. Zira ihtiyacın var.
    Döner ile alakalı mesajında ''Gecen berbere gittim, sonra arkadasla 2 tavuk doner yedik 2 ayran ictik toplam 50 TL'' diye yazdın.
    Bu mesajdan insanlar ne anlayabilir? Düzgünce yazmadığın için burada onlarca kişi yazdığın şeyi farklı anladı.
    En az 10 kişi sana o döner fiyatını tekrar tekrar sordu. Bu adamlar neden farklı anladılar diye hiç mi düşünmüyorsun?
    Biraz düşün. Belki Türkçe'yi kötü kullandığını fark edersin. Hatanı anla ve insanlara bok atma!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

quote:

Orijinalden alıntı: haremsize

Konunun başlığı ''Gıda Fiyatları'' fakat mesaj yazan şahıslar işi siyasete dökmüşler!
    Gayeniz siyaset yapmak, ülkenizi refaha ulaştırmak ise meydan sizin. Önden buyurun...
    Sizin gibi vatansever, çalışkan ve zeki insanların forum köşelerinde harcanmaması lazım.
    Buyurun, sahip olduğunuz donanımla ve projelerinizle bizi bu iğrenç halden kurtarın.
    Fikrinize aykırı bulduğunuz hukumeti indirip kendi fikrinize yakın bulduğunuzu iktidar yapın.
    Ama siz senelerdir ne yaptınız? Sadece eleştirdiniz! Eleştirdiniz, eleştirdiniz ve yine eleştirdiniz.
    İnanın başka bir şey yapamadınız. Sadece eleştirmenin yeterli olmadığını göremediniz.
    Aynı sığlıkta 15 sene tam 15 sene devam ettiniz. Ve hala da ediyorsunuz.
    Bir kere şunu anlayın. Değişim için sadece eleştirmek yetmez! Fikir üretmek lazım.
    O kadar konuşuyorsunuz; hani nerede projeleriniz? Nerede iktidar yolu açacak stratejik hamleleriniz?
    Velhasıl hani içinizde ülkeyi kurtaracak yiğit? Nerede o muhterem şahsiyet?
    Belli ki içinizde böyle bir yiğit yok! On beş senedir sadece konuşuyorsunuz, tek bir icraat yok!

Diyeceksiniz ki; ''Biz kimiz de ülkeyi kurtaracağız? Bizim partilerimiz var.''. Aslında haklısınız.
    Sizi de anlıyorum. İçinizden bir yiğit çıkarmak yerine kolayı seçip mevcut partinizle yetiniyorsunuz.
    Yine kaçak güreşip topu 90-100 senelik, çağın gerisinde kalmış partinize atıyorsunuz.
    Yanlış anlaşılmasın, bu da bir tercihtir. Saygı duyarım. Fakat başarabilirseniz saygı duyarım!
    Şimdi size kritik bir soruyu sorayım. Sorayım ki biraz düşünerek aydınlanın...
    Fikirlerinizi uygulayacak o yüz yıllık partinizi en son ne zaman iktidara taşıyabildiniz?
    Benim gördüğüm şu: fikirlerinizi taşıyan partinizi çok ama çok uzun zamandır iktidar yapamadınız.
    Yani bu konuda da bir beceriksizlik söz konusu! Kırılmayın arkadaşlar dost acı söyler.
    Sahi neredeyse bir asırlık partinizi, bu koca çınarı nasıl iktidar yapamadınız? Aklım almıyor!
    Söyleyin suçlu kim? Söyleyin ki bir an önce ülkeyi kurtarmanıza aracı olalım. (Öyle değil mi? )

''Halk Cahil, Kandırıp Oylarını Alıyorlar, Makarnacı Bunlar, Koyunlar, Çomarlar'' diyenleri görüyorum.
    Sahiden de durum böyle mi? Gerçekten aşağıladığınız o insanlar dediğiniz kadar cahil mi?
    Ya da sizler sandığınız kadar zeki misiniz? Mesela o aşağıladığınız insanlardan daha mı zekisiniz?
    Sizler bu soruları düşünürken ben de on beş yılda bu (cahil) insanların başardıklarını anlatayım.
    Bakın bu (cahil) insanlar ülkede neredeyse bir ihtilal yapıp tam 15 senedir iktidarı ele aldılar.
    İktidar olmakla kalmadılar, 1999-2001 krizlerinin izlerini silip ülkeyi daha iyi duruma getirdiler.
    Son on beş yılda ülkenin makro ekonomide aldığı mesafe uluslararası istatistiklerle ortada!
    Ama siz diyorsunuz ki, bu (cahil) insanlar hata yaptılar. Bunlar aşağılık, geri kafalı diyorsunuz.
    Bir de yetmezmiş gibi bu insanların oylarını makarna ve ufak yardımlarla sattıklarını iddia ediyorsunuz.
    Yani iğrençlikte sınır tanımayıp iyice kendinizi kandırarak acınası bir vaziyet alıyorsunuz.
    Size çok basit bir soru soralım. Madem bu insanlar küçücük çıkar uğruna oy veriyorlar.
    Sahi siz bu cahil insanları kandırıp oylarını alıp nasıl iktidar olamıyorsunuz?
    Hani ziyadesiyle zeki, aktivist insanlarsınız ya neden bu cahilleri avucunuza alamıyorsunuz?
    Neden on beş senedir her seçimi fiyasko ile tamamlıyorsunuz? Bana biriniz bunu açıklayın yahu.
    Yani bu durumda bu insanlar cahil ve geri kafalıysa siz bu durumda ne oluyorsunuz? Merak ettim
    Cahil insanları dahi alt etmeyi başaramayan ''Zeki'' varlıklar olarak tarihte yer alıyorsunuz.
    Kusura bakmayın ama tam olarak böylesiniz. Eleştiride dünya birincisi, icraatta yerin dibindesiniz.
    En başta söylediğimi tekrarlıyorum. Bakın buyurun meydan orada, çıkın kendinizi gösterin.
    İçinizden bir yiğit çıksın halka kendini sevdirsin ve ülkeyi daha iyi hale getirsin.

Her neyse fazlasıyla siyasete daldım. Ama bazı arkadaşların gerçekleri duyması gerekiyordu.
    Şimdi gelelim gıda fiyatlarında yaşanan aşırı fiyat hareketliliğine ve halkın tepkisine...
    Öncelikle yukarıdaki sözlerime bakıp beni hukumet yalakası ilan edecekleri şaşırtacağımı söyleyeyim.
    Açıkçası son iki yılda ülke ekonomisinin pek de iyiye gitmediğini söylemek lazım.
    Zira sade bir vatandaş olarak perakende sektöründe ciddi bir fiyat artışı gözlemliyorum.
    Hele ki son 7-8 ayda yaşanan fiyat artışı gerçekten can sıkıcı bir hal aldı diyebilirim.
    Et, süt, peynir gibi temel gıdalar yanında ev, araba, beyaz eşya gibi ürünler de ciddi zam gördü.
    Aslında tek tek saymaya gerek yok, kaba bir hesapla piyasa son iki yılda %50 daha pahalı diyebiliriz.
    Peki neydi bu duruma sebep olan? 2008 dünya krizinde dahi bu denli fiyat artışı yokken şimdi ne oldu?
    Son bir yılda Dolar & Euro ve Altın neredeyse %100 yukarı gitti. Daha da fakirleştik. Sebebi nedir?
    Gıda fiyatlarına bakıp ''Bu hukumet gitsin'' diyerek işi geçiştireceksiniz bakın kapı orada.
    Çıkmak isteyeni, kaçak güreşeni tutmuyorum. Kalan arkadaşlarla konuyu irdeleriz.

Türkiye son elli altmış yılda hızlı nüfus artışı ve göç olgusunun yaşayan bir ülke oldu.
    Özellikle son 30-40 yılda köyden kente hızlı bir şekilde göçen ve şehirleşen bir Türkiye var.
    Öncelikle bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul etmezsek bundan sonraki analizler çöp olur.
    Peki göç durup dururken mi oldu? Elbette hayır! Artan nüfusla birlikte Anadolu'da topraklar bölündü.
    Miras ile birlikte 5-8-10'a bölünen topraklar artık bir haneyi geçindirecek boyuttan uzaklaştı.
    Siyasal ve jeopolitik zorlaştırıcı faktörlerin de etkisiyle yanlış devlet politikaları uygulandı.
    Tüm bunların sonucunda halk ''KENT'' e göçtü. Kent demek iş demekti! Para demekti! Göçtük...
    Göçtük göçmesine de öyle bir göçtük ki saçma sapan şehirler inşa ettik! Var olan şehirleri mahvettik!
    Her neyse konu bu değil... Sonuç olarak Anadolu Toprakları'nda tarım daha az yapılır oldu.
    Saniyeleşme sürecini tamamlamayan, tarımı yavaş yavaş terk eden bir ülke olduk.
    Hele ki son yıllarda küresel algıya uyup iyice tüketen bir toplum olduk.
    Esasında bugün gelinen nokta işte bu sürecin bir yansımasından başka bir şey değil.

Diyeceksiniz ki, kardeşim sen de amma edebiyat yaptın. Hiç mi bu hukumetin kabahati yok?
    Elbette var. Zaten her şeyi iyi yapsalar bu denli fiyat dalgalanmaları olmazdı. Hataları var.
    Fakat tüm suçu hukumet politikalarına yığan ''Zeki'' arkadaşlarımızın da bazı gerçekleri görmesi lazım.
    Mesela sözüm ona ''Tİ'' ye aldıkları dış güçler var. Ah o dış güçler ve yerli işbirlikçileri...
    Siz ne kadar ti'ye alsanız da dünyada bir ABD gerçeği ve hegamonyası var! İstemeseniz de var!
    ABD diyor ki; bu mahallenin kabadayısı benim, var mı bana yan bakan? Adamların dünyaya bakışı bu!
    Peki bu mahallede biz kimiz? Yıllarca o kabadayının arkasında duran o zayıf, çelimsiz çocuğuz!
    Onun git dediği yere giden onun yap dediğini yapan şahsiyet işte biziz! Ta kendisiyiz.
    Peki işler böyle giderken bir anda ne oldu? Bay ABD dedi ki; kardeşim Artık İran'la iş yapılmayacak!
    İran'a herkes ambargo uygulayacak dedi. Bu ülkenin kaymağı yenilecekse onu da bir tek ben yiyeceğim dedi.
    Hahhh işte tam da bu noktada biz o kaymağı az biraz yedik! O vakit işler ve külahlar değişti.
    Tabi tek gerekçe bu değil; Türkiye'nin muhafazakar bir hal alması ve bağımsız politikaları da var.
    Hal böyle olunca (müttefik) ABD dedi ki; bu hukumet artık çok canımı sıkıyor, bunları gönderelim.
    Fakat bir türlü o (cahil) insanları kandırıp bu hukumeti indiremediler. Ulan bunlar da ne cahilmiş!
    ABD bunlar gidecek diyor, siz bu cahilliğinizle koskoca muhterem ABD'yi dinlemiyorsunuz!
    Her neyse sonuç olarak sandıkta götüremediğini ''Darbe'' ile indirmeye kalkan bir ABD gördük!
    Burada da (cahil) halk karşılarına çıktı. Dur kardeşim, bu hukumeti ben bir tek ben indiririm dedi!
    Peki kudretli ABD pes etti mi? Elbette hayır! Şimdi de alttan alttan ambargo uyguluyorlar.
    Türkiye gibi yeterince sanayileşememiş, ekonomisi gelişmekte olan bir ülke için bunlar ağır sınavlar!
    Sıcak paraya ihtiyacı olan, üretim konusunda kendine yetebilir konumda olmayan bir ülke için çok ağır!
    Böyle bir durumda olan ülke için bu fiyat dalgalanmalarının olması çok ama çok normal.
    Velhasıl demem o ki; içinde bulunduğumuz şartların farkına varalım. Arka planda yaşadıklarımız ortada...
    Şimdi gıda fiyatlarını mı soruyorsunuz? Bence gıda da doviz de dalgalanmaya devam eder.
    Kolay kolay bu girdaptan tek başımıza çıkabileceğimizi düşünmüyorum.
    Uzun vadede halkın da bu durumu anlayabileceğini sanmıyorum. İşimiz zor!
    Allah yardımcımız olsun. Bu kadar edebiyat yeter

Hariçten gazel okuyorsun. Hukumet yalakasi paralı asker seni.

O kadar yazılandan bu sonucu çıkardın ya zekanı tescilledin. Tebrikler
    Senin gibi tipler yüzünden adamlar 15 senedir ülkeyi yönetiyorlar. Sen de buralarda kaba organını yırtmaya devam et.

• Ben dur dediydim ama durmamış ya la ! demek ki dur demekle olmuyor öyle.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

quote:

Konunun başlığı ''Gıda Fiyatları'' fakat mesaj yazan şahıslar işi siyasete dökmüşler!
    Gayeniz siyaset yapmak, ülkenizi refaha ulaştırmak ise meydan sizin. Önden buyurun...
    Sizin gibi vatansever, çalışkan ve zeki insanların forum köşelerinde harcanmaması lazım.
    Buyurun, sahip olduğunuz donanımla ve projelerinizle bizi bu iğrenç halden kurtarın.
    Fikrinize aykırı bulduğunuz hukumeti indirip kendi fikrinize yakın bulduğunuzu iktidar yapın.
    Ama siz senelerdir ne yaptınız? Sadece eleştirdiniz! Eleştirdiniz, eleştirdiniz ve yine eleştirdiniz.
    İnanın başka bir şey yapamadınız. Sadece eleştirmenin yeterli olmadığını göremediniz.
    Aynı sığlıkta 15 sene tam 15 sene devam ettiniz. Ve hala da ediyorsunuz.
    Bir kere şunu anlayın. Değişim için sadece eleştirmek yetmez! Fikir üretmek lazım.
    O kadar konuşuyorsunuz; hani nerede projeleriniz? Nerede iktidar yolu açacak stratejik hamleleriniz?
    Velhasıl hani içinizde ülkeyi kurtaracak yiğit? Nerede o muhterem şahsiyet?
    Belli ki içinizde böyle bir yiğit yok! On beş senedir sadece konuşuyorsunuz, tek bir icraat yok!

Diyeceksiniz ki; ''Biz kimiz de ülkeyi kurtaracağız? Bizim partilerimiz var.''. Aslında haklısınız.
    Sizi de anlıyorum. İçinizden bir yiğit çıkarmak yerine kolayı seçip mevcut partinizle yetiniyorsunuz.
    Yine kaçak güreşip topu 90-100 senelik, çağın gerisinde kalmış partinize atıyorsunuz.
    Yanlış anlaşılmasın, bu da bir tercihtir. Saygı duyarım. Fakat başarabilirseniz saygı duyarım!
    Şimdi size kritik bir soruyu sorayım. Sorayım ki biraz düşünerek aydınlanın...
    Fikirlerinizi uygulayacak o yüz yıllık partinizi en son ne zaman iktidara taşıyabildiniz?
    Benim gördüğüm şu: fikirlerinizi taşıyan partinizi çok ama çok uzun zamandır iktidar yapamadınız.
    Yani bu konuda da bir beceriksizlik söz konusu! Kırılmayın arkadaşlar dost acı söyler.
    Sahi neredeyse bir asırlık partinizi, bu koca çınarı nasıl iktidar yapamadınız? Aklım almıyor!
    Söyleyin suçlu kim? Söyleyin ki bir an önce ülkeyi kurtarmanıza aracı olalım. (Öyle değil mi? )

''Halk Cahil, Kandırıp Oylarını Alıyorlar, Makarnacı Bunlar, Koyunlar, Çomarlar'' diyenleri görüyorum.
    Sahiden de durum böyle mi? Gerçekten aşağıladığınız o insanlar dediğiniz kadar cahil mi?
    Ya da sizler sandığınız kadar zeki misiniz? Mesela o aşağıladığınız insanlardan daha mı zekisiniz?
    Sizler bu soruları düşünürken ben de on beş yılda bu (cahil) insanların başardıklarını anlatayım.
    Bakın bu (cahil) insanlar ülkede neredeyse bir ihtilal yapıp tam 15 senedir iktidarı ele aldılar.
    İktidar olmakla kalmadılar, 1999-2001 krizlerinin izlerini silip ülkeyi daha iyi duruma getirdiler.
    Son on beş yılda ülkenin makro ekonomide aldığı mesafe uluslararası istatistiklerle ortada!
    Ama siz diyorsunuz ki, bu (cahil) insanlar hata yaptılar. Bunlar aşağılık, geri kafalı diyorsunuz.
    Bir de yetmezmiş gibi bu insanların oylarını makarna ve ufak yardımlarla sattıklarını iddia ediyorsunuz.
    Yani iğrençlikte sınır tanımayıp iyice kendinizi kandırarak acınası bir vaziyet alıyorsunuz.
    Size çok basit bir soru soralım. Madem bu insanlar küçücük çıkar uğruna oy veriyorlar.
    Sahi siz bu cahil insanları kandırıp oylarını alıp nasıl iktidar olamıyorsunuz?
    Hani ziyadesiyle zeki, aktivist insanlarsınız ya neden bu cahilleri avucunuza alamıyorsunuz?
    Neden on beş senedir her seçimi fiyasko ile tamamlıyorsunuz? Bana biriniz bunu açıklayın yahu.
    Yani bu durumda bu insanlar cahil ve geri kafalıysa siz bu durumda ne oluyorsunuz? Merak ettim
    Cahil insanları dahi alt etmeyi başaramayan ''Zeki'' varlıklar olarak tarihte yer alıyorsunuz.
    Kusura bakmayın ama tam olarak böylesiniz. Eleştiride dünya birincisi, icraatta yerin dibindesiniz.
    En başta söylediğimi tekrarlıyorum. Bakın buyurun meydan orada, çıkın kendinizi gösterin.
    İçinizden bir yiğit çıksın halka kendini sevdirsin ve ülkeyi daha iyi hale getirsin.

Her neyse fazlasıyla siyasete daldım. Ama bazı arkadaşların gerçekleri duyması gerekiyordu.
    Şimdi gelelim gıda fiyatlarında yaşanan aşırı fiyat hareketliliğine ve halkın tepkisine...
    Öncelikle yukarıdaki sözlerime bakıp beni hukumet yalakası ilan edecekleri şaşırtacağımı söyleyeyim.
    Açıkçası son iki yılda ülke ekonomisinin pek de iyiye gitmediğini söylemek lazım.
    Zira sade bir vatandaş olarak perakende sektöründe ciddi bir fiyat artışı gözlemliyorum.
    Hele ki son 7-8 ayda yaşanan fiyat artışı gerçekten can sıkıcı bir hal aldı diyebilirim.
    Et, süt, peynir gibi temel gıdalar yanında ev, araba, beyaz eşya gibi ürünler de ciddi zam gördü.
    Aslında tek tek saymaya gerek yok, kaba bir hesapla piyasa son iki yılda %50 daha pahalı diyebiliriz.
    Peki neydi bu duruma sebep olan? 2008 dünya krizinde dahi bu denli fiyat artışı yokken şimdi ne oldu?
    Son bir yılda Dolar & Euro ve Altın neredeyse %100 yukarı gitti. Daha da fakirleştik. Sebebi nedir?
    Gıda fiyatlarına bakıp ''Bu hukumet gitsin'' diyerek işi geçiştireceksiniz bakın kapı orada.
    Çıkmak isteyeni, kaçak güreşeni tutmuyorum. Kalan arkadaşlarla konuyu irdeleriz.

Türkiye son elli altmış yılda hızlı nüfus artışı ve göç olgusunun yaşayan bir ülke oldu.
    Özellikle son 30-40 yılda köyden kente hızlı bir şekilde göçen ve şehirleşen bir Türkiye var.
    Öncelikle bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul etmezsek bundan sonraki analizler çöp olur.
    Peki göç durup dururken mi oldu? Elbette hayır! Artan nüfusla birlikte Anadolu'da topraklar bölündü.
    Miras ile birlikte 5-8-10'a bölünen topraklar artık bir haneyi geçindirecek boyuttan uzaklaştı.
    Siyasal ve jeopolitik zorlaştırıcı faktörlerin de etkisiyle yanlış devlet politikaları uygulandı.
    Tüm bunların sonucunda halk ''KENT'' e göçtü. Kent demek iş demekti! Para demekti! Göçtük...
    Göçtük göçmesine de öyle bir göçtük ki saçma sapan şehirler inşa ettik! Var olan şehirleri mahvettik!
    Her neyse konu bu değil... Sonuç olarak Anadolu Toprakları'nda tarım daha az yapılır oldu.
    Saniyeleşme sürecini tamamlamayan, tarımı yavaş yavaş terk eden bir ülke olduk.
    Hele ki son yıllarda küresel algıya uyup iyice tüketen bir toplum olduk.
    Esasında bugün gelinen nokta işte bu sürecin bir yansımasından başka bir şey değil.

Diyeceksiniz ki, kardeşim sen de amma edebiyat yaptın. Hiç mi bu hukumetin kabahati yok?
    Elbette var. Zaten her şeyi iyi yapsalar bu denli fiyat dalgalanmaları olmazdı. Hataları var.
    Fakat tüm suçu hukumet politikalarına yığan ''Zeki'' arkadaşlarımızın da bazı gerçekleri görmesi lazım.
    Mesela sözüm ona ''Tİ'' ye aldıkları dış güçler var. Ah o dış güçler ve yerli işbirlikçileri...
    Siz ne kadar ti'ye alsanız da dünyada bir ABD gerçeği ve hegamonyası var! İstemeseniz de var!
    ABD diyor ki; bu mahallenin kabadayısı benim, var mı bana yan bakan? Adamların dünyaya bakışı bu!
    Peki bu mahallede biz kimiz? Yıllarca o kabadayının arkasında duran o zayıf, çelimsiz çocuğuz!
    Onun git dediği yere giden onun yap dediğini yapan şahsiyet işte biziz! Ta kendisiyiz.
    Peki işler böyle giderken bir anda ne oldu? Bay ABD dedi ki; kardeşim Artık İran'la iş yapılmayacak!
    İran'a herkes ambargo uygulayacak dedi. Bu ülkenin kaymağı yenilecekse onu da bir tek ben yiyeceğim dedi.
    Hahhh işte tam da bu noktada biz o kaymağı az biraz yedik! O vakit işler ve külahlar değişti.
    Tabi tek gerekçe bu değil; Türkiye'nin muhafazakar bir hal alması ve bağımsız politikaları da var.
    Hal böyle olunca (müttefik) ABD dedi ki; bu hukumet artık çok canımı sıkıyor, bunları gönderelim.
    Fakat bir türlü o (cahil) insanları kandırıp bu hukumeti indiremediler. Ulan bunlar da ne cahilmiş!
    ABD bunlar gidecek diyor, siz bu cahilliğinizle koskoca muhterem ABD'yi dinlemiyorsunuz!
    Her neyse sonuç olarak sandıkta götüremediğini ''Darbe'' ile indirmeye kalkan bir ABD gördük!
    Burada da (cahil) halk karşılarına çıktı. Dur kardeşim, bu hukumeti ben bir tek ben indiririm dedi!
    Peki kudretli ABD pes etti mi? Elbette hayır! Şimdi de alttan alttan ambargo uyguluyorlar.
    Türkiye gibi yeterince sanayileşememiş, ekonomisi gelişmekte olan bir ülke için bunlar ağır sınavlar!
    Sıcak paraya ihtiyacı olan, üretim konusunda kendine yetebilir konumda olmayan bir ülke için çok ağır!
    Böyle bir durumda olan ülke için bu fiyat dalgalanmalarının olması çok ama çok normal.
    Velhasıl demem o ki; içinde bulunduğumuz şartların farkına varalım. Arka planda yaşadıklarımız ortada...
    Şimdi gıda fiyatlarını mı soruyorsunuz? Bence gıda da doviz de dalgalanmaya devam eder.
    Kolay kolay bu girdaptan tek başımıza çıkabileceğimizi düşünmüyorum.
    Uzun vadede halkın da bu durumu anlayabileceğini sanmıyorum. İşimiz zor!
    Allah yardımcımız olsun. Bu kadar edebiyat yeter

Hariçten gazel okuyorsun. Hukumet yalakasi paralı asker seni.

O kadar yazılandan bu sonucu çıkardın ya zekanı tescilledin. Tebrikler
    Senin gibi tipler yüzünden adamlar 15 senedir ülkeyi yönetiyorlar. Sen de buralarda kaba organını yırtmaya devam et.

Adamın bişey yazdığı yok, sadece dozunda eleştiri yapıyormuş havası yaratmış o kadar. Tipik troll hareketleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

quote:

Orijinalden alıntı: Nizam-ı Cihan

quote:

Orijinalden alıntı: pisst0n

6.95 sucuk diyor biz başka ülkede yaşıyoruz galiba

Yarın sabah kalk sütünü iç a101 e git aslanım bak bakalım 6.95 e Dana sucuk var miymiş yok muymus

Hocam 6.95’e sucuk olsa da o sucuktan fayda gelmez diye düşünüyorum. Sucuk, salam, sosis hileye çok açık gıdalar.

6.95'e sucuk yediğini zannedenlerle aynı forumda bulunman bile yanlış. 6.95 eşeğin uzvu bile gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuz Kral

herşey pahalı ve hemen hemen ne zaman görsem herkes kredi kartıyla alıyor gıdayı bile artık. Geçen bime girdim abla 15 tl lik malzeme almış kredi kartı çektiriyor. Basit örnek bu. A101 den karlıdağ tereyağı alırdık bilen bilir indirime girince yağ 22 tl ye düşüyordu şimdi normal satış fiyatı 36 tl olmuş annem dedi indirime girmiş 30 tl ye alalım dedi. İndirimsiz fiyatı 26 tl idi yağın zaten. Herkes bankaya çalışıyor bankada faizle millete bindiriyor yeni alışveriş sistemi bu. Sonumuz hayrola.

Aslında tam olarak kredi kartı batığı olmayabilir.

Çok şükür benim durumum asgari ücretlilere göre iyi. Ama nakit harcamayı sevmiyorum. Hesaplarımı sürekli kontrol ederim. Kredi kartımın hesap özeti belirlediğim tutara ulaşınca haberim olur zaten. Bir kere bile hesap özetinin asgarisini ödemek zorunda kalmadım. Sadece ilk arabamı aldığımda kasko, sigorta, bakım derken 6500TL olan kart limitim dolmuş. BİM'deki alışverişimde eksiye düşünce hemen mobilden ödemiştim bir kısmını faiz binmesin diye.

Bu alışkanlığımı da sağolsun nakit verince fiş kesmeyen esnaf sayesinde kazandım. 5 liranın üstünü karta çektiriyorum. Cebimdeki para da ayın 15'inden 15'ine 100 lira oynarsa oynar.

• Bim A101 alışverişi ile ömürmü geçer her zaman mı indiirm kovalayacak vatandaş hiç mi zevkine istediği yerden alışveriş yapamayacak.
    Laf edilen a101 işci hakkı yiyen onların alın terinden artan para ile indirim yapıyor.Asıl bunlardan alışveriş yapmayacaksın yarın bir gün işsiz kalırsan buralarda iş kovalar hakkın yenince adalet aramaya çıkarsın.
  • 13 mılyon gss borclusu işsiz var onlar zamdan etkılenmıyor nasılsa para yok
  • Ogrenciyim bende. Bazen bahisten para kazandim mi hemen market alisverisi yaparim.

Yiyecek içecek et vs aldigim zaman 200u geciyor. Her seferinde bu insanlar nasil geciniyor diyorum.

Fiyatlar asiri pahali. Bu millet ne yiyor ne iciyor anlamiyorum.

Gerdi mustegak. SVIHS

• kıskanıyorlar..
  • Ülkede milli ve yerli olan her şey satıldı, tüm gıda ürünleri dışa bağımlı hale geldi, bir ambargo yesek millet açlıktan kırılacak haberi yok.

Üretmek, hayvan beslemek, çalışmak hor görüldü, millet hayvancılık yapmıyor gelinler hayvanla uğraşmıyorlar, asgari ücretli olsun temiz iş olsun.

Palavra ile ülke yönetiliyor, ülkenin bir bölümü palavra dinlemekten hoşlanıyor, hatalarını görmek yerine hayali fantastik söylemlerin peşine takılmak kolay geliyor.

Yurt dışından et ithal edip günü kurtardınız, eee süt ne olacak ? sütün litresi 3,5 liraya yükseldi, çünkü hayvan yok hepsini kestik.
  • Evet her üründe fiyatlar yükseldi ama bunlar gayet olağan durumlar, bakın İsviçre'de çok pahalı bir ülke lakin kimse bu durumdan şikayetçi değil. Peki neden? Bizim ülkemizde insanlar para kazanmayı bilmiyor, istiyorlar ki maaş olarak her ay kendisine trilyonlar yatsın. Pederle birlikte iş yapıyorum, 4-5 yıl önce kazandığımız paranın en az 50 katını kazanıyoruz. Eğer korkup riske girmeseydik hala elde avuçta olan bir tutam mal ile geçinecektik. KORKMAYIN, YENİ İŞ KOLLARINA AÇILIN! ÖZELLİKLE MAAŞLI ÇALIŞANLAR BİRİKİM YAPSIN VE KENDİ İŞLERİNİ KURMAYI HEDEFLESİN. Başka türlü böyle sürünürsünüz.
  • Geçmiş olsun üzüldüm durumunuza.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ochikonde

Evet her üründe fiyatlar yükseldi ama bunlar gayet olağan durumlar, bakın İsviçre'de çok pahalı bir ülke lakin kimse bu durumdan şikayetçi değil. Peki neden? Bizim ülkemizde insanlar para kazanmayı bilmiyor, istiyorlar ki maaş olarak her ay kendisine trilyonlar yatsın. Pederle birlikte iş yapıyorum, 4-5 yıl önce kazandığımız paranın en az 50 katını kazanıyoruz. Eğer korkup riske girmeseydik hala elde avuçta olan bir tutam mal ile geçinecektik. KORKMAYIN, YENİ İŞ KOLLARINA AÇILIN! ÖZELLİKLE MAAŞLI ÇALIŞANLAR BİRİKİM YAPSIN VE KENDİ İŞLERİNİ KURMAYI HEDEFLESİN. Başka türlü böyle sürünürsünüz.

Saçma sapan bir yorum. Oldu o zaman herkes ticaret yapsın. İşçi kalmasın memlekette. İsviçre'de fiyatlar kime göre yüksek? Sana göre. Orada yaşayan insanlara ve kazandıkları asgari ücrete göre yüksek değil.

Bir ülkede asgari ücretle çalışan bir işçi ev kirasını, faturalarını, sağlıklı diyete uygun mutfak ihtiyacını, alkol-dışarı çıkma gibi eğlence masraflarını, araba taksidini, giyim masraflarını, çocuklarının eğitim masrafını ödeyebilmeli ve üstüne birikim yapabilmelidir.

Bunlar sana hayal gibi gelebilir ancak 15 sene önce bu saydıklarımın hepsi olmasa da bir kısmı asgari ücretle gayet yapılabiliyordu. Bira koladan daha ucuzdu. Kadının çalışmasına gerek yoktu. Erkek tek maaşıyla evi çekip çevirebiliyordu. Bugün 2 asgari ücret alan karı koca ölmemek için yaşıyor. Birikim hak getire.

Rüyadan uyanın. İnternetten hastane randevusu alıp sıra beklememek hükümetin değil teknolojinin nimetidir. Teknolojinin getirdiği konforla yükselen yaşam standartlarını hükümetin icraatleri gibi görüyor insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcan -- 28 Kasım 2017; 18:34:30 >

• haremsize kullanıcısına yanıt
    Dogru ben orada hata yapmisim sonradan fark ettim ben hatami kabul ediyorum ama Fiyatlari salliyorsun" demek fiyatlar konusunda yalan soyluyorsun demek degil mi yalancisin demek icin illa yalancisin kelimesini kullanmak mi gerekli

Ben yanlis anlasilacak sekilde yazmisim sende salliyorsun diyerek yanlis yaptin bu kadar basit

• Çok satan hangi ürün varsa enfazla onlar pahalandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ochikonde

Evet her üründe fiyatlar yükseldi ama bunlar gayet olağan durumlar, bakın İsviçre'de çok pahalı bir ülke lakin kimse bu durumdan şikayetçi değil. Peki neden? Bizim ülkemizde insanlar para kazanmayı bilmiyor, istiyorlar ki maaş olarak her ay kendisine trilyonlar yatsın. Pederle birlikte iş yapıyorum, 4-5 yıl önce kazandığımız paranın en az 50 katını kazanıyoruz. Eğer korkup riske girmeseydik hala elde avuçta olan bir tutam mal ile geçinecektik. KORKMAYIN, YENİ İŞ KOLLARINA AÇILIN! ÖZELLİKLE MAAŞLI ÇALIŞANLAR BİRİKİM YAPSIN VE KENDİ İŞLERİNİ KURMAYI HEDEFLESİN. Başka türlü böyle sürünürsünüz.

bu basliktaki en aptalca yorum muhtemelen... isvicre'de pahali bir ulkeymis ve insanlari sikayet etmiyormus... kesinlikle akplisin sen... bir insanin bu kadar sacma, cahilce bir yorum yapmasinin baska aciklamasi olamaz

• Ben maaşımı dolar ile alıyorum benim için değişen bir şey pek olmuyor çalıştığım yerde günde yarım kiloya yakın et tüketiyorum sporumu yapıyorum. 5 dolara vodafone hat ve 8 gb internet. Aldım tl ile 20 tl bile etmiyor Türkiye'de boş hat 40 tl mi neydi. Türkiye de. Servet değerindeki winston sigara tanesi 1 dolar bile değil çalıştığım yerde (sigara kullanmıyorum) . Facebookta Türklerin profil resmi timsali jack daniels viski burda kalitesiz içki kategorisinde. Ucuz. 15 dolar dolaptan eksik olmaz. Ben yüzüne bakmam jack in 6 7 aylık kontrat sonunda Türkiye'ye dönüp dolarımı duruma göre bozdurup paşalar gibi yaşıyorum Türkiye' den ayrılalı 2 ay olacak durumlar çok vahimleşmiş. Ekonomik krizde olduğumuz halde. Ekonomi çok iyi durumda diyenler var ahaha :))))) bune perhiz lahana hesabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 28 Kasım 2017; 18:54:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.