Şimdi Ara

Mareryalist felsefeli tanrıyı sorgulayan/sorgulatan temalı filmler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
4.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tanrıyı sorgulayan bildiğimiz filmleri paylaşalım,ilgilenenler yararlansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UborMetenga -- 26 Ağustos 2012; 2:40:48 >

• Güzel bir başlık hatta bayağıda ilgi çekebilir, bende bu tür filmler varsa izlemek isterim yukardaki örneği izledim harika idi.
  • ateist felsefeyi öven filmler diye bir başlık pek dolu olmuyabilir tanrıyı eleştiren-sorguluyan filmler diye düzenlersek daha güzel bir topic olabilir.filmlerde yönetmenin çizgisi bellidir ya materyelist felsefeden güç alır yada yaratılışçı inançtan.film değil ama George carlin şovları bahsettiğiniz konuya örnek teşkil edebilir.dediğim gibi başlık biraz yetersiz olmuş birisi gelip "in time izledim ölümsüz olma vardı ateist felsefe..." gibi durumlar yaşanabilir.
  • bulunsun bi ara izlicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ateizmle doğrudan ilgili bir film izlemedim hiç ama Luis Bunuel'in filmlerini önerebilirim, kendisi inançsız biri olduğu için filmlerinde de dindarlığı, inanmanın boşunalığını, Hıristiyanlığı doğrudan olmasa da eleştiren bir yönetmen. Fakat bunu basit bir şekilde yapmaz. Ve birebir dini eleştiriyor da diyemeyiz aslında.
    Viridiana filmi Hıristiyanlığı ve dindarlığı eleştirdiği için birçok ülkede yasaklanmış bir filmdir. El ángel exterminador filminde de hafiften bir dokundurma vardır, özellikle son sahnesinde. Nazarín filminde Viridiana'nın erkek hâli vardır, bu filmde de inanç ve inanan kişi eleştirilir. Simón del desierto filminde açık seçik Hıristiyanlıkla alay eder. Le charme discret de la bourgeoisie filminde de asker, din ve burjuva ilişkisi alaycı bir biçimde anlatılır ve burada sunulan dindar kesim dini araç olarak kullanmaktadır, esasında inanca ufaktan göndermeler vardır.

• inanç ve inançsızlığı neredeyse eşit olarak anlatabilmiş ve bu bakımdan hoşuma giden bir film. ateist elemana biraz kıyak yapılmış ama

Patrick wilson'ın performansı muhteşemdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

inanç ve inançsızlığı neredeyse eşit olarak anlatabilmiş ve bu bakımdan hoşuma giden bir film. ateist elemana biraz kıyak yapılmış ama

Patrick wilson'ın performansı muhteşemdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

ateist felsefeyi öven filmler diye bir başlık pek dolu olmuyabilir tanrıyı eleştiren-sorguluyan filmler diye düzenlersek daha güzel bir topic olabilir.filmlerde yönetmenin çizgisi bellidir ya materyelist felsefeden güç alır yada yaratılışçı inançtan.film değil ama George carlin şovları bahsettiğiniz konuya örnek teşkil edebilir.dediğim gibi başlık biraz yetersiz olmuş birisi gelip "in time izledim ölümsüz olma vardı ateist felsefe..." gibi durumlar yaşanabilir.

Başlığı düzelttim biraz salaş bi başlık olmuş bende bi film önereyim hazır yazmışken, 1968 yapımı planet of apes filmi çok iyi metaforlarla din kavramını çok iyi sorgulatıyor tavsiye ederim herkese.

• Tanrıyı sorgulayan filmler derseniz en başa bu filmi koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Tanrıyı sorgulayan filmler derseniz en başa bu filmi koyarım.

+1.Ingmar Bergman'nin filmleri bu konuda öncü.daha imgesel ve dolu.

kaçınılmaz olan yaşlılık ve ölüme bakış.

• Aykırı bir kişiliğe sahip olan Larry David, hayatı boyunca birçok aşk yaşamıştır. Şimdi de genç bir kadın ve ailesi hayatını karıştırmıştır. Avrupa'da çektiği dört filmden sonra Woody Allen tekrar New York'da. Hem de başrolde Larry David ile. Tipik bir Woody Allen filmi olan Whatever Works, basit konusu ilginç karakterleriyle yönetmenin hayranlarını yine mutlu edecek bir kara komedi.
  • Up
  • Creation 2009

Darwin ile kızı annie arasındaki ilişkiyi konu ediniyormuş sanırım.izlemedim henüz.
  • planet of the apes
    life of brain
    The Broken Circle Breakdown
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.