Şimdi Ara

Marcaria Alan Adı Satışı Olası Sahtekarlığı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 4 gün kadar önce Marcaria.com üzerinden satın aldığım, jenerik sayılabilebilecek bir domain için 83 Euro ödedim. Kayıt işlemi için 8 gün süre verdiler. İlk 2 gün ilgili domain portföyümde kayıt olmak üzere işleniyor olarak gözüküyordu. Dün ise listemden kaldırıldığını gördüğümde iletişime geçtim. Konuştuğum yetkili alan adının nic yetkilisi tarafından reddedildiğini, daha sorumlu bir kimsenin konuyu devraldığını söyledi. Bugün akşam saatlarinde ise ilgili kimseden bir e-posta aldım. Kapalı ve detaya yer vermeyecek şekilde, alan adının sorunlu bir alan adı olduğu, 2012 tarihinde kayıt edildiği ama problemli olduğundan ötürü kayıtlarda alınabilir olduğu bilgisine yer verildiğine değinmiş.

İşin ilginç yanı. İlgili domain uzantısının whois bilgilerinin kontrol edildiği sayfada bu alan adı 5 gün önce aratıldığında kimseye ait olmadığı bilgisi, 3 gün önce aratıldığında ise kayıt bilgisi gizli olmak üzere bir host firmasına ait dns ve kayıtlarına ulaşılabiliyordu. Şimdi ise tamamen bilgilere ulaşılamadığı ile ilgili bir hata sayfası veriyor.

Elbette ben şüpheyle yaklaşıyorum. Özellikle 2012 yılında alındığını iddia ettiği hiçbir kanıta ulaşılamıyor, gerek wayback machine gerek diğer sorgulardan. Devamında zaten kayıtlı olduğuyla ilgili bilgiyi doğrularamıyorum. Olmaz ama bana, bu adrese Marcaria tarafından deyimi yerindeyse “çöküldüğü” gibi bir imaj doğuyor.

Marcaria hakkında deneyimleri olan ya da benzer sorunlarla karşılaşmış kimselerin görüşlerini rica ediyorum. Gerekirse dava açmayı da düşünüyorum.

Not: ilgili işlemlerin fatura ve destek konuşma yedekleri elimdedir.

Yanıtın ilgili bölümü aşağıdaki gibidir;

...

Dear Client,

We are sorry to inform you that it was not possible to register domain XXXXX.XXX, as there was a previous registration request that was already submitted.
    This domain is registered since 2012 and is not resolving, so the search engine shows it as available, when in fact is taken.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kircayigit -- 25 Ağustos 2017; 23:52:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelecekte yaşanabilecek benzer durumlara örnek olması açısından yaşanan gelişmeleri aktarıyorum.

Marcaria'nın satış sorumlusundan, durumun şüpheli olduğunu ve görüntülenemeyen whois bilgilerinin tarafıma iletilerek bu güven problemini ortadan kaldırmayı, henüz geri ödeme istemediğimi, verilecek detaylı cevaba göre hukuk danışmanımın da tavsiyesiyle geri ödeme talep edebileceğimi ya da paranın başka alan adlarında kullanılmak üzere Marcaria hesabıma aktarılabileceğini ilettim.

Devamında açık whois bilgilerini içeren postayı 1 iş günü içerisinde aldım ve para iadesi talep ettim. Para aynı gün PayPal hesabıma aktarıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.