Şimdi Ara

Marantz PM5005 Raf Tipi Hoparlör Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Marantz PM5005 Raf Tipi Hoparlör Tavsiye edebilirmisiniz bayan vokal gitar ağırlıklı müzikler dinlenecek yakın bir arkadaşıma almanyadan hediye olarak geldi amfi 20 - 25 m2 oda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo23 -- 16 Haziran 2017; 23:1:46 >



  • Dali ikon 2 mkii olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focal Aria 906
    ProAc Tablette Reference 8

    Biraz daha ileriye dönük olarak bunlara da bir bakın Ikon F/P olarak değerlendirilebilir ama sıfır fiyatının biraz daha altına yukarıdakilerin ikinci eli daha mantıklıdır şahsi görüşüm.
  • Yer müsait ise temizinden ikinci el iki adet kule kabin alıp dinlesin, pahalı hoparlöre filan hiç gerek yok, kabin ve hoparlör çapları ne kadar büyük olursa o kadar iyidir, amfiden gelen frekanslar zorlanmadan daha iyi dağılır. Ayrıca ister amfi ister normal bir kabin ile üst seviye bir McIntosh, Krell, Burmester, Accuphase ve bu çapta bir kabin ile dinlediğin müzik arasında eğer çok çok hassas bir müzik kulağına sahip bir orkestra şefi değilsen aradaki farkı anlamak mümkün bile değildir, temiz, doyurucu bir ses her son kullanıcı için yeterlidir. Binlerce dolar verip pahalı markaları alan kişilerin ne duymak istediklerini 45 yıldır müzikle iç içe olan biri olarak da pek anlamış değilim üstelik.
  • Müthiş tespit bu kadarı bu forum da hiç yazılmamış ti





    Beni bi disney onur anlar





    Disney onur buraya gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt




  • Dünyanın en iyi hop bu



    Marantz PM5005 Raf Tipi Hoparlör Tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaca912

    Yer müsait ise temizinden ikinci el iki adet kule kabin alıp dinlesin, pahalı hoparlöre filan hiç gerek yok, kabin ve hoparlör çapları ne kadar büyük olursa o kadar iyidir, amfiden gelen frekanslar zorlanmadan daha iyi dağılır. Ayrıca ister amfi ister normal bir kabin ile üst seviye bir McIntosh, Krell, Burmester, Accuphase ve bu çapta bir kabin ile dinlediğin müzik arasında eğer çok çok hassas bir müzik kulağına sahip bir orkestra şefi değilsen aradaki farkı anlamak mümkün bile değildir, temiz, doyurucu bir ses her son kullanıcı için yeterlidir. Binlerce dolar verip pahalı markaları alan kişilerin ne duymak istediklerini 45 yıldır müzikle iç içe olan biri olarak da pek anlamış değilim üstelik.

    Sayın hocam bir şey merak ettim



    Kabin ve çap ayni olan iki Hoparlor de sonuc nasıl olcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hoparlör kalite farkı demek istiyorsan iş dönüp dolaşıp yine yukarıda söylediğim durum söz konusu olur, gözlerini kapatsan bir Mission, Monitor Audio, KEF, Dynaudio vs gibi markaların sesleri ile standart normal bir kabinden çıkan sesi ayırt edemezsin. Aynı müzik, aynı volüm düzeyi, aynı oda, aynı bas tiz seviyesinde vs bile normal bir amfi ile güya üst düzey olan amfilerden çıkan seslerde de aynı şey olur, sıfır fark olmaz tabiki, ama ufak bir fark için de bir kaç milyarlık kabin ya da amfi bana göre gereksizdir, parası olan harcama yapar tabi ki, bu onun kendi bileceği bir iş. Ayrıca "kayıt" denen şeyin çok iyi olması gerekir, kaydı yapan her enstrümanın seviyesini kontrol eder, kayıt iyi değilse trilyonluk sistem bile kursan işe yaramaz, o müziğe hiç bir şey katamaz, yani işin büyüğü asıl kaydı yapanlarda, tonmayster önemlidir kısaca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B1F54517F -- 22 Haziran 2017; 14:42:23 >
  • Hocam bunlar gerçekten müthiş bilgiler müthiş. Şimdi diyorsunuz ki Focal Grande Utopia ile mikado kule hoparlör arasındaki farkı anlamak için orkestra şefi olmak lazım :D
    Tüylerim gerçekten diken diken şu an, hifi dünyasında şimdi bütün kartlar yeniden dağıtılacak, artık hiçbir şey aynı değil

    Bu arada erayçelik e "gözlerini kapatsan bir Mission, Monitor Audio, KEF, Dynaudio vs gibi markaların sesleri ile standart normal bir kabinden çıkan sesi ayırt edemezsin." demişsin ya, ben hoparlörü geçtim, istersen sıradan bir rca kablo ile atıyorum atlas rca kablo arasındaki farkı blind testte sistemin hangi kabloyla çaldığını söyleyeceğine eminim.

    Acaba 45 yıl müzikle değil de astronotlukla mı içiçie olsaydınız diye düşünmeden geçemiyor insan, çünkü o dalda çok daha iyi sonuçlara ulaşacağınıza ben kendi adıma eminim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaca912

    Hoparlör kalite farkı demek istiyorsan iş dönüp dolaşıp yine yukarıda söylediğim durum söz konusu olur, gözlerini kapatsan bir Mission, Monitor Audio, KEF, Dynaudio vs gibi markaların sesleri ile standart normal bir kabinden çıkan sesi ayırt edemezsin. Aynı müzik, aynı volüm düzeyi, aynı oda, aynı bas tiz seviyesinde vs bile normal bir amfi ile güya üst düzey olan amfilerden çıkan seslerde de aynı şey olur, sıfır fark olmaz tabiki, ama ufak bir fark için de bir kaç milyarlık kabin ya da amfi bana göre gereksizdir, parası olan harcama yapar tabi ki, bu onun kendi bileceği bir iş. Ayrıca "kayıt" denen şeyin çok iyi olması gerekir, kaydı yapan her enstrümanın seviyesini kontrol eder, kayıt iyi değilse trilyonluk sistem bile kursan işe yaramaz, o müziğe hiç bir şey katamaz, yani işin büyüğü asıl kaydı yapanlarda, tonmayster önemlidir kısaca.


    Ustadim



    Size bunları kim anlattı ve aklınızda yer yaptı ise onu çevrenizden uzaklaştırın. Zira bonzai kafası yaşıyor



    Siz buyrun gelin bir kaç arkadaşız İstanbul'da evlerimiz de misafir olun ben degil siz kaptın gözlerinizi 3 hop acicam size



    Driver çap kabin çap ayni



    Sizde farkları direk anlayacaksınız



    Orkestra falan şef e gerek Yok anlamak icin siz misafirim



    Olun kendiniz direk anlarsınız farki







    Kaynak dosya kayıt isinde tabiki iyi kayıt iyi sonuca giden yolun başlangıç noktası dir



    Ama iyi sonuc değildir



    Malesef pis bir sektör bu sektör insanlar var olan güçleri ile mümkün olanın en iyisi ni alırsa



    Keyifleri kaçma dan dinler





    Ama bu sizin dediğiniz şekilde olmaz driver ve kasa boyutu ile olmaz





    Kullanılan teknoloji den tutun kullanılan malzemeye kadar ve bunu tune eden Muhendis lerin kulak keyiflerine kadar her hop baska baska





    Bize düşen alıp beğenip dinlemek gerisi çok önemli Yok





    Sizin tek hatanız genelleme yapmanız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam acilen bir doktora gitmenizi tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bağlamda driver çapı büyük olan düğün ve konser hoparlorlerinin ses kalitesi süper olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Dünyanın en iyi hop bu



    Marantz PM5005 Raf Tipi Hoparlör Tavsiye








    Abi bunu aynı zamanda otopark olarak da kullanabiliyormuyuz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enerji78

    Bu bağlamda driver çapı büyük olan düğün ve konser hoparlorlerinin ses kalitesi süper olmalı.

    Super zaten



    Driver büyük olunca ses super oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orantı anlayışı sakat olunca böyle sakat cevaplar almak şaşırtıcı olmuyor. Mesela 15cm'lik hop yerine 20cm'lik hop daha iyidir, böyle olunca kabin ona göre daha büyük olacak tabiki, üstelik biz kalkıpta HI-FI sistemlerle PRO sistemleri karşılaştırmadık ayrıca, bu ikisinin ses yapısı birbirlerinden farklı zaten, bunu bilmeyen var mı, düğün salonu filan gibi örnekler de çok gülünç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B1F54517F -- 22 Haziran 2017; 20:1:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaca912

    Orantı anlayışı sakat olunca böyle sakat cevaplar almak şaşırtıcı olmuyor. Mesela 15cm'lik hop yerine 20cm'lik hop daha iyidir, böyle olunca kabin ona göre daha büyük olacak tabiki, üstelik biz kalkıpta HI-FI sistemlerle PRO sistemleri karşılaştırmadık ayrıca, düğün salonu filan gibi örnekler de çok gülünç.

    Yazdıklarınıza cidden inanıyorsanız asıl bu çok gülünç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz burada kimsenin müzik anlayışını, duyum algısını, "benim babam senin babanı döver" cinsinden karşılaştırma yoluna, eleştiri yoluna gitmedik, dikkat edilirse "bence" dedik hep, bu güne kadar üç aşağı beş yukarı her türlü cihazı gördük dinledik çok şükür ve bizde oluşan kanaati aktardık. Pahalı olan her cihazda o fiyatı hak edecek olağanüstü bir hikmet filan da görmedik, başkaları görür ya da görmez, o, kişiye kalmış bir şey. Baştan beri söylediğimiz şey oydu.
  • Olayın parayla ilgisi Yok ki



    Mevzunuz çapla çap büyükse iyidir nedir yahu boyle bir kavram Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ufak raf raf tipi Hoparlor ler var



    Çok büyük kule hop lerden çok daha başarılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.