Şimdi Ara

Mantık Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-)Soğuk bir kış günü pencereden dışarıdaki lapa lapa yağan karı seyrederken, babanızın arabası ile geldiğini görüyorsunuz… Bu esnada ilk defa gördüğünüz şey nedir? Cevaplandı (C:Pencerenin camını görürsünüz.)

2-)1=5

2=25

3=125

4=625

5=? Cevaplandı (C:1)

3-)Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır? Cevaplandı (C:Tüm aylarda 28 gün vardır)

4-)Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer? Cevaplandı (C:1)

5-)Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?
    Cevaplandı (C:Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat)

6-)30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti? Cevaplandı (C: 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir)

7-)Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, Dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var? Cevaplandı (C:9)

8-)Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz... Önce hangisini yakarsınız? Cevaplandı (C:Kibrit)

9-)Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur? Cevaplandı (C:Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre bina Kuzey Kutbu'ndadır.)

10-)3 elma vardı ikisini aldım. Kaç elmam var? Cevaplandı (C:2)

11-)Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı? Cevaplandı (C:Sıfır, gemisine hayvan alan Hz.Nuh idi)

12-)Chicago'dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh'da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland'da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia'ya vardığınızda şoförün adı neydi? Cevaplandı (C:Şoför sizdiniz.)

13-)Bir ölüm mahkumuna kral son 1 sans verir.Bir avluya mahkumla beraber,2 adet gardiyan koyar.Bu gardiyanlardan biri ne sorulursa sorulsun DOGRU yanıt verecek,digeri ise ne sorulursa sorulsun YALAN soyleyecektir.Avlunun 2 adet kapısı vardır.Birisi kurtulusa cıkan kapı,digeri ise ölüm kapısı.Mahkum kapıların hangisinin kurtulusa veya ölüme acıldıgını ve ayrıca gardiyanlardan hangisinin dogrucu hangisinin yalancı oldugunu bilmemektedir.Ve sadece 1 soru hakkı vardır.Gardiyanlardan hangisine sorarsa sorsun bir yanıt alacak ve kapıyı sececektir.Bunu yapar.Bir soru sorar ve yanıtını alır.Aldıgı yanıta gore kapıyı secer ve kurtulur.Mahkum ne sorar? (C:Hangi gardiyana sorarsa sorsun soru sudur : Arkadasına sorsam bana kurtulus kapısı olarak hangi kapıyı gosterirdi?Alacagı yanıtın tam tersindeki kapıyı secer ve kurtulur.)

14-)Bir metrelik bir cubuktan kac kere 10 cm. kesebilirsiniz? Cevaplandı (C:1 kere.cünkü geriye kalan artik sadece 90 cm. lik bir cubuktur.)

15-)Bir havuza bir musluk dakikada bir miktar su akıtıyor.
    2. dakika akıttığı suyun iki katını akıtıyor.
    3. dakika toplam akıttığı suyun iki katını akıtıyor.
    Bu havuz 100 dakikada doluyorsa yarısı kaç dakikada dolar. (C:Tamamı 100 dakikada doluyorsa yarısı 99 dakikada dolar)

16-)A köyü B köyü arasında bulunan uzun bir köprünün tam otasında bir bekci vardır. Köprüden geçiş üçretlidir. Bekçi devamlı uymaktadır. Fakat birisi tam köprünün ortasından geçerken uyanmaktadır ve para istemektedir. A köyünden B köyüne giden birisi para vermeden köprüden nasıl gecer? (C:Yolcu köprünün tam ortasına yani bekçinin yanına gelınce B köyüne giden yolcu ters istikamete döner ve uyanan bekçiye A köyüne gitmek istediğini söyler. Para isteyen bekçiye parasının olmadığını söyler. Bekçide ona geçemeyeceğini geri dönmesini söyler. Yolcuda B köyüne gider.)

17-) kişi bir miktar pastayı yalnız bir bıçak ile adaletli olarak nasıl paylaşabilir? Cevaplandı (C:Birinci kişi kendine göre adaletli bir biçimde pastayı iki parçaya böler. Diğeri de işine gelen parçayı seçer.)

18-)8 küçük misket var. Biri diğerlerinden bir miktar ağır. Bir de çift kollu terazi var. Bu teraziyi kullanarak
    2 tartma işleminde ağır olanı nasıl bulabiliriz ?
    Cevaplandı (C:Misketleri 3+3+2 şeklinde 3 gruba ayırırız.
    Üçlü iki grubu birbiri ile tartarız. Eğer eşit çıkarlarsa
    ağır olan misket ikili gruptan birinde demektir. Bu iki
    misketi birbiri ile tartar, ağır olanı buluruz. Eğer bu üçlüden
    herhangi bir grup ağır çıkarsa da grubun içerisinden
    herhangi iki misketi birbirleri ile karşılaştırırız. Eşitse
    artan misket ağır demektir değilse ağır olan demektir.)

19-)Geceleyin en fazla 2 kişi taşıyabilen bir köprüden 4 kişi karşıya geçmek istiyor.
    Bu dört kişiden biri karşıya 1 dakikada, biri 2, biri 5, ve sonucusu 10
    dakikada geçebiliyor. Yalnız bir el feneri var ve ışıksız köprüye çıkılamıyor.
    Ancak yavaş giden yanındakini de yavaşlatıyor. Yani, mesela 2 dakikada ve 10
    dakikada karşıya geçebilen kişiler birlikte 10 dakikada geçebiliyor.
    Dördü birden karşıya en az kaç dakikada geçebilir? (sayısal değer) (C:17 Dakika.
    1 ve 2 dakikada geçen kişiler birlikte karşıya geçerler. (2)
    1 dakikada geçen fenerle geri döner (3), feneri 5 ile 10 dakikada
    geçenlere verir. İkisi birden 10 dakikada geçer (13). Daha sonra karşıda
    bekleyen 2 dakikada geçen kişi feneri geri getirir (15) ve 1 dakikada
    geçenle birlikte karşıya geri döner. (17).)

20-)Öğretmeni Seda'ya çözmesi için 35 soruluk bir test verir ve ona doğru çözeceği her soru için 3 çikolata vereceğini,
    yanlış yapacağı her soru için de 1 çikolatayı geri alacağını söyler.
    Soruları çözdükten sonra Seda'nın 5 çikolatası olduğuna göre.
    Sorulardan kaçını doğru yapmıştır ? Cevaplandı (C:10)

yorun kafaları azcık cevaplar sonra veririm sorularıda azaltabilirim isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLanE -- 5 Şubat 2005, 14:31:31 >

• hocam bunlar daha once sorulmustu.bırıncıyı hatırlamıyorum ama sole verım

2. soru 5=1
    3. 12 ay da 28 gun vardır
    4. soru 1 saat
  • hepsi sorulduysa sileyim boşuna kafa yormayın bilmiyorum ben hangileri soruldu
  • bırıncı soruda kar olsa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

bırıncı soruda kar olsa gerek

aslında cevabı saçma ama o değil
  • cam mı?
  • quote:

cam mı?

evet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • demekkı mantıklıymıs kı dusundum.ben mantıksız seylerı buraya yazmam
    5- 1 saat
    6- 70 mı?
  • quote:

demekkı mantıklıymıs kı dusundum.ben mantıksız seylerı buraya yazmam
    5- 1 saat
    6- 70 mı?

evet 2'side doğru
  • ewt 70
  • leyn dıger soruların cevaplarınıda yazmıstım sıte hata verdı
  • 5.soru 1 saat
    6.soru 70
    7.soru 8
    8.soru kibriti
    10.soru 2
    11.soru o musa değil nuh.
    Diğerleride millete kalsın.
  • 20) 10d 25y
  • quote:

11-)Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?

Hz. Nuh olacaktı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 5 Şubat 2005, 12:14:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MemoSoZ

20) 10d 25y

evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

5.soru 1 saat
    6.soru 70
    7.soru 8
    8.soru kibriti
    10.soru 2
    11.soru o musa değil nuh.
    Diğerleride millete kalsın.

pardon 7 yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLanE -- 5 Şubat 2005, 12:18:33 >
  • 7. soru nun cevabı 9 olmasın?? bıraz daha dıkkatlı oku
  • quote:

7. soru nun cevabı 9 olmasın?? bıraz daha dıkkatlı oku

evet
  • quote:

-)Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?

beyaz olur..
  • quote:

2-)Chicago'dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh'da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland'da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia'ya vardığınızda şoförün adı neydi?

şöfor james_earl_cash
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.