Şimdi Ara

Mantık hatası mı yoksa ben mi anlamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Zamanda_yolculuk

    Cisim hızlandıkça zamanda ileri gitmektedir. Örneğin, ikiz kardeşlerden biri ışık hızına yaklaşabilen bir roketle yolculuğa çıkıp geri döndüğünde dünyada bıraktığı kardeşini kendinden daha yaşlı bulur.

    Hem ışık hızında gezen için zaman daha hızlıdır diyor hem de dünyadaki kardeşi daha yaşlı olur diyor. O zaman cisim hızlandıkça zaman yavaşlar?



  • Sen anlayamamissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanda ileri gitme diye bir şey yok.Hızlı gidenin zamanı yavaş gidene göre daha hızlı geçer yani burda sadece bir karşılaştırma var yoksa zamanda ileri gitme gibi durum söz konusu değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf_555

    Zamanda ileri gitme diye bir şey yok.Hızlı gidenin zamanı yavaş gidene göre daha hızlı geçer yani burda sadece bir karşılaştırma var yoksa zamanda ileri gitme gibi durum söz konusu değil.

    Zaten olay teoriden ibaret. Ama dediğin gibi hızlı gidene zamanı yavaş gidene göre daha hızlı geçiyorsa ışık hızıyla gidenin daha yaşlı olması gerekmiyor mu?
  • Tamam işte ben çok hızlı gidiyorum.Mesela sana zaman bana göre 2 kat hızlı geçiyor ve yavaş olan sen 2 kat yaş daha büyüyorsun ve daha fazla yaşlanıyorsun.
    Edit:Üstte ters yazmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf_555 -- 4 Mayıs 2013; 13:57:01 >
  • Einstein'a kadar zamanın her hâl ve koşulda aynı hızda aktığı zannediliyordu. Fakat bugün biliyoruz ki, ışık hızında hareket eden bir cisim için zaman durur. Hatta zaman farkının olması için ışık hızına da gerek yoktur, zira hareket hızı arttıkça zaman daha yavaş akar. Şöyle bir örnek vereyim, Einstein'dan önce evindeki yatakta uzanan bir insanın 1 saati ile, uçakta yolculuk yapmakta olan bir hostesin 1 saatinin aynı olduğunu zannediyorduk. Fakat bu iki kişi için zaman aynı hızda akmamaktadır. Uçakta yolculuk yapan hostes, evinde yatmakta olan kişiye göre daha az yaşlanır. Tabi buradaki fark saniyenin bilmem kaç milyarda biri gibi bir farktır, önemsenmez. Sürekli uçak yolculuğu yaparak/hareket ederek az yaşlanmak gibi bir şey söz konusu değildir, en azından şu an için. Fakat önemli olan nokta, çok az da olsa bu iki zaman akışı arasında farkların olmasıdır. Bu, Einstein ile ortaya çıkmış bir gerçektir.

    Micheal dan alıntıdır.




  • Üstte ters yazılmış oluyor, ben doğru anlamışım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 ay önce açıldı
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hızlandıkça zamanın sabit duran birisine göre yavaşladığı doğrudur, zamanda yolculuk teoriside buradan gelir. ama geçmişe değil geleceğe doğru yapılabilir sadece. gerçi hiç bir cisim tam olarak ışık hızına erişemez emin değilim ama oranı 99.98% di galiba. ola ki tam olarak ışık hızına (300,000 km/saniye) ulaşılabilirsek zaman bizim için tamamen durur, akmaz. yani 294,000 km/saniye ile yapacağımız 1 saat yolculuk dünyada 8,759 saate eşittir. bu da 364 gün 23 saat eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 4 Mayıs 2013; 14:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messwinchester

    Einstein'a kadar zamanın her hâl ve koşulda aynı hızda aktığı zannediliyordu. Fakat bugün biliyoruz ki, ışık hızında hareket eden bir cisim için zaman durur. Hatta zaman farkının olması için ışık hızına da gerek yoktur, zira hareket hızı arttıkça zaman daha yavaş akar. Şöyle bir örnek vereyim, Einstein'dan önce evindeki yatakta uzanan bir insanın 1 saati ile, uçakta yolculuk yapmakta olan bir hostesin 1 saatinin aynı olduğunu zannediyorduk. Fakat bu iki kişi için zaman aynı hızda akmamaktadır. Uçakta yolculuk yapan hostes, evinde yatmakta olan kişiye göre daha az yaşlanır. Tabi buradaki fark saniyenin bilmem kaç milyarda biri gibi bir farktır, önemsenmez. Sürekli uçak yolculuğu yaparak/hareket ederek az yaşlanmak gibi bir şey söz konusu değildir, en azından şu an için. Fakat önemli olan nokta, çok az da olsa bu iki zaman akışı arasında farkların olmasıdır. Bu, Einstein ile ortaya çıkmış bir gerçektir.

    Micheal dan alıntıdır.

    +1. Özellikle pramitlerin agırlıgından dolayı zaman daha agır geçmektedir. Pramitlerin çekim alanından uzaklaştıkca zaman daha refah akmaktadır. Senınkıyle ters oldu ama. Sanırım zemine en yakın olan daha geç yaşlanıyordu.




  • Kafam almıyor la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.