Şimdi Ara

MANİSA 1. PİYADE EĞİTİM TUGAYI (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
368
Cevap
3
Favori
321.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 361. KD olarak askerliğim buraya çıktı, acemi usta aynı. Dedelerden tavsiyelerini bekliyorum
  • 356 kd dedeniz olarak acemiliğimi burada yaptım.

yemekleri 10 numara. ustayı burada yapacaksan eğitim çavuşu olacaksın demek.

tüm gün acemilere yürüme ıvır zıvır eğitimleri verilecek.

çarşının içinde o kısmı güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrmrace

361. KD olarak askerliğim buraya çıktı, acemi usta aynı. Dedelerden tavsiyelerini bekliyorum

Dostum bende ordayim. Acemilik ve ustalik ayni. Haberleselim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevk belgesinde katılım tarihi olarak 4 kasım gözüküyor. Bazı dedeler 4 Kasım'da teslim ol diyor, bazı dedelerim ise erken git kantin felan sıkıntılı zaten bi de son gün gidersen çok sıra beklersin diyorlar. Sizce ne zaman teslim olmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrmrace

Sevk belgesinde katılım tarihi olarak 4 kasım gözüküyor. Bazı dedeler 4 Kasım'da teslim ol diyor, bazı dedelerim ise erken git kantin felan sıkıntılı zaten bi de son gün gidersen çok sıra beklersin diyorlar. Sizce ne zaman teslim olmalıyım?

Ayni yerdeyiz. 5 kasimda teslim olmak en iyisi hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemiliğini Batı Kışla ( 1. Piyade Eğitim Tugayı ) Ustalığını ise Doğu Kışla ( Yine 1. Piyade Eğitim Tugayı ancak 3. Tabur )'da yapmış biri olarak, inşallah kolay geçer arkadaşlar demek istiyorum. Yemekler o kadar mükemmel değil en azından bence değildi sanırım göreceli bu konu ki biz acemideyken bol bol havuç kızartma, pırasa ve karnıbahar çıkmıştı. Özellikle ustaya geçtiğinizde Eğitim Çavuşu olmamaya çalışın yoksa gerçekten yorucu olabiliyor.. Hayırlı tezkereler
  • Beyler benimde acemilik ve usta birliği Manisa merkez çıktı. Adana'dan gidecek olan arkadaşlar varmı ?? Veya İzmir'de - Manisa'da buluşalım beraber gidelim. İletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik57

Manisa Doğu Kışla 89/ 4b / dk olarak dün acemiliğimi bitirdim. İlk izlenimlerimi aktarıyorum

İlk etapta Manisa Merkez, Bir daha gelirsem öpsün Herkez . Bu sizi korkutmasın tabiki askerlik zor ama manisada bir çok yere oranla rahat askerlik yaparsınız. Şimdi yazıcağım ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir.. Yemekleri fena değil hafta içleri sabah 5 hafta sonları sabah 6 da koğuşş kalk sesiyle uyanırsınız. İlk bir kaç gün sizi sıraya dizip yemeğe götürürler daha sonra kendiniz kafanıza göre gitmeye başlarsınız saat 6'da mıntıka yapar 6,30'dan sonra iştimaya geçer ve 1km uzaklıktaki eğitim alanına uygun adım ve marş söyleyerek gitmeye başlarsınız oradada sabah iştiması alınır ve sabah sporuna geçersiniz ve ilk eğitim konunuz yanaşık düzen eğitimine başlarsınız saat 11,30'da koğuşlar bölsesine uygun adım ve marş söyleyerek tekrar gelir ve öğle yemeği yersiniz. tabi yemeden önce sıra beklersiniz.. 1'e kadar boşsunuz.. saat 1'de iştima alanına toplanır ve eğitim alanına çıkarsınız orada öğle iştiması alınır saat 3 e kadar eğitim alırsınız 3'den sonra spor kıyafetlerinizi giyer koşu , uzun atlama , sınav , mekik vs.. saat 4,30 'a kadar spor yapar ve tekrardan koğuşlar bölgesine gitmek için toplanırsınız. saat 6'da tabur iştiması alınır ve yemeğe gidersiniz saat 7,20'e kadar boşsunuz 7,30 ; 8,30 arası komutanlık saatidir yani yemekhaneye girer televizyon seyredersiniz tabi atatürk'le, askerlikle ilgili şeyler.. saat 9'da yat iştiması alınır ve yatarsınız.. Kısacası acemilik boyunca yapıcağınız şey iştima ve eğitim olucak devamlı ayakta duracaksınız devamlı sıra bekliyeceksiniz ilk gittiğiniz gün olsun son çıkıcağınız gün olsun buna kendinizi iyi alıştırın.. ilk bir kaç gün hayata lanet edersiniz sonraki birkaç gün kendinize lanet edersiniz ama korkmayın bundan sonraki bir kaç gün artık herşeye alışmaya başlıyorsunuz.. burada kendinizi çok yanlız hissediceğiniz günler olucak aşırı duygusallaşacağınız, ağlamak istiyeceğiniz günler olucak ama acemilik bittiği zaman kendinizi çok ama çok iyi hissediceğinize eminim herşeyin değerini anlıyacaksınız.. eğer doğu kışla 4. bölüğe düşerseniz çok şanlısınız diğer 4 bölüğe oranla çok rahat manga komutanları genel olarak kısa dönem 10 başılar bir kaç o. çocugu dışında bütün üst devreler çok iyi insanlar dikkat etmeniz gereken iki kişi var birisi yakup demir diğeri revirci ayhan ay.. gerçi 90/1ler bzim sayemizde bunlardan kurtulucak çünkü 20 gün disco cezası aldırdık bu pclere..

Doğu Kışla yada batı kışla nereye düşeceğiniz Batı kışlada belli olucak. Genel olarak doğu kışla batı kışlaya oranla çok daha rahat, 1 taburdan oluşuyor ortalama 1300 kişi, batı kışla yanılmıyorsam 3 taburdan oluşuyor.

Extra yanınızda getirmenizi tavsiye ediceğim şeyler;

1. Bozuk Para
    2. Boyunluk ve bere
    3. Termal İçlik

Usta Birliğine düşme olasılığı en yüksek iller

%25 İstanbul
    %25 Ankara
    %10 Kıbrıs
    %40 Genel

Dediğim gibi bu ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir ama genel olarak batı kışlada aynı sayılır...

4. bölüğe düşen olursa sercan akmercan ve Kazım karaboğa'ya selamlarımı iletsiinn hayırlı teskereler herkeze...

Piyade Acemi Er Harun Atalay ;)

insan gerçek çavuşuna bş slm söylemez.?

• Selam Arkadaşlar,

356 Kd Ağustos Celbinde Acemilik ve Ustalığım burada Batı kışlada geçti. Güzel günlerdi :) Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim..

Hayırlı tezkereler
  • İkmal olarak gidiyorum bilgilendirirmisinz arkdaşlar
  • iyi günler arkadaşlar

ben 354 kd. olarak hem acemilik hem ustayı manisa batı kışlada yaptım . duyduğuma ve gördüğüme göre doğu kışla bizden daha rahat nöbet olsun eğitim olsun disiplin olsun ...
    batı kışla da amir çok üstteğmen yüzbaşı yarbay albay hepsi mevcut o sebepten disiplin ve denetleme daha çok doğu kışlaya göre. alınan içtima sayısı minumum günde 4 usta iken bile. acemiler geliyor onları yetiştirip dağıtıma çıkarıyoruz. ben 3 dönem -2 devre kaybı asker ve bir kısa dönem- kısa dönem olarak 355 kd leri yetiştirdim. bazı komutanlar çok iyiydi zamanında 1tb / 2.bölük komutanlarından ise iyi çok fakat disiplin fazla neyse o 1tb 2 blk de. komutanlar fazla esnetmiyorlar kuralları . 6 ay boyunca orada durmak kötü özellikle revirci ve bölük yazıcısı olursan. revirci yazıcının da nöbet tuttuğu yerlerden biridir. yazıcılık yaparken aynı zamanda eğitim çavuşluğu da yaptık . elde az kısa dönem olunca her işi yapıyorsun. uzman çavuş kolluğuda tuttuk. havası fenadır . sabah zor ısınır ısındığı zamanda yakar . yani sabah soğuk öğlen sıcak yakar. kulaklarda sivilcemsi pütürlükler oluşur soyulur. nöbetlerde boğazlık takmayı yasaklarlar herkes kaçak takar. ben 2014 şubatta gittim birde soğukta sıcakta gördüm. çok fazla içtima vardır. sıkılırsınız içtima alınmasından bazen çok uzun sürer. sürekli yürütülürsünüz tabanlık kesinlikle alın içlik oradan da alabilirsiniiz yanınınzda da getirebilirsiniz . botu seçerken her zaman büyüğünü seçin elbiseleri tipine bakıp dağıtıyolar bazen söylediğin bedeni de veriyolar. kart sistemi varbozuk paraya pek gerek yok artık dışarıdan bişey aldıracağınız zaman acemilikte özellikle uzunlardan düzgün olanlardan rica edebilirsiniz onlardan bazıları sana 3tl lik malı 6 tl ye alıyolar ama olsun işe yarıyo :) ....allah orada tamamen asdkerlik yapacaklara kolaylık versin

• Arkadaşlar çok saolun bilgileriniz için bende bir haftaya Manisa merkez teslim oluyorum ama benim yas sıkıntım var 31 yaşındayım çok sıkıntı çeker miyim bide benim kalbimde sorun var egitim yapamaz raporu yazdılar askeri hastanede yas sıkıntısı çeker miyim bilgilendiriniz sevinirim

• Acemiligi bati kislada 1. Tabur 6 boluk 2. Grup ta yaptim dagitim iznindeyim suan soyluceklerimi dikkatli dinleyin vok berbat ve kotu biryer aslani kediye yediriyorlar kimseyle isim olmamasina ragmen satasan kekman cok oluyor allah kolaylik versin revire gitmek bile sikintiydi burdan sef*r asteg e selamlar o anladi beni komutanlar iyi sayilir ama genelde surgun yiyenler ordaydi surgun yeri diye duydum gidene allah kolaylık versin.... Ozelden soru soeabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaxxx -- 30 Ağustos 2016; 12:28:52 >
  • Beyler tam olarak teslim tarihim nedir anlayamadım, ve ne zaman teslim olursam daha iyi olur? Birlik ve sınıfım hakkında bilgi verebilir misiniz acaba? 28 Yaşındayım meslek olarak bilgisayar tek.(onarım ve bakım) yazdırmıştım.

• Chakniarm kullanıcısına yanıt
    4 Kasım teslim tarihiniz. 2 si ile 4'ü arasında katılabilirsiniz, ama ne kadar geç o kadar iyi :)
  • şubatta gelicez manisaya varmı tavsiyesi bilgisi ilgisi olan?
  • 97/3B grubu eylül 14 teslimim abilerim 95liyim normalde üni. dolayısıyla devre kaybı olabilceğimi söylediler..

varsa oraya gidecek paslaşalm

face. sinanoba.ua
  • Bu konuya 2013 yılında yazmıştım aradan 4 yıl geçmiş hey gidi günler hey batı kışla 1. Tabur 1.bölük de yapmıştım. Yemekleri berbattı özel şirket getiriyordu kaloriferler tam 2 hafta yanmamıştı dağıtım iznine çıktım hastahane yolunu tutmuştum. 7 günlük izin yatarak geçirmiştim. Yinede güzel yerdi. Usta birliği Ankara'ya çok gönderen bir tugay bizim bölüğün yarısı Ankara çıkmıştı, ben de burdan Ankara etimesgut zırhlı birliklere gittim. Selocan olarak yani muhabere konuyu hortlatdınız 4 yıl geriye gittik

• hocam manisa tecrübenizden biraz bahseder misin ? Yemek konusu halolmuş deniyor şimdiler.Ağustos celbinde de asker almadılar bildiğim kadarıyla.Sizce durum şuan nedir ? Benim usta birliğimde manisa.gittiğim yerde 6 ay çakılıyım yani.
  • konuyu hortlatayım dedim manisa merkez 97/3 b zehirlenmelerden agustos almadılar
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.