Şimdi Ara

Manga Platformu - The Holyland of Manga Lovers (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
2
Favori
10.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Manga Platformu - The Holyland of Manga Lovers

isim : Deep Love (Ayu no Monogatari) (İmkansız Aşk)
    chapter :8 bölüm 2 cilt
    tür : Dram,aşk,cinsellik(azıcık)

devam serileri var fakat okumadım.

Ayu lise öğrencisi ve aynı zamanda kendini para karşılığı satan bir kadın(kız demek doğru olmaz) bir gün yaşlı bir kadınla karşılaşıyor ve onunla kalmaya başlıyor.Yaşlı kadınla muhabbet ederken () üvey bir oğlu olduğundan ve hasta olduğundan bahsediyor.Gel zaman git zaman bu (3-4 bölümde olan bir olay spoiler kutusuna alayımda)
    yaşlı kadın ölüyor
    .Ayu bu vesileyle hasta çocukla tanışıyor.Gene gel zaman git zaman bunlar birbirlerine aşık oluyorlar fakat çocuğun hastalığı yüzünden kavuşamıyorlar.

Bunun hikayesini anlatan bir manga.Bir sürü ayrıntıyı anladım.Aslında yazmıştım baya fakat sildim.O yazdığım yazıda burada

Ayu adında bir ana karakterimiz var.Lise öğrencisi , para karşılığında kendini satıyor ve geçimini böyle karşılıyor ( :S ) Bir gün yolda giderken yaşlı bir kadın kendi evinin önüne bir çiçek ekerken görüyor.Kadına " böyle bir dünyaya niye ekiyorsun , açmaz o çiçek vs vs" şeyler söylüyor.Başka bir gün Ayu yolda yürürken kutu içinde bir köpek buluyor(Pao) sevimli ve yaralı bir köpek.Ayu bu köpeği aldığı gibi yaşlı kadının evine getiriyor.Kadın köpeğe üzülüyor ve ağlıyor.Ayu'ya köpeğin öleceğini söylüyor.Ertesi gün köpek iyileşiyor ve yaşlı kadının ektiği çiçek açıyor.Ayu ve yaşlı kadın seviniyor. Ayu yaşlı kadına benim ailem yok vs vs o konuları açıyor fakat tabiri caizze fahişe olduğunu söylemiyor.Kadın Ayu'yu kendi kızı gibi bakmaya başlıyor.Bir gün bu Ayu'nun Jigolosu (evet jigolosu var o kadar ayrıntıya girmeyeyim) paraya sıkışıyor.Ayu deli gibi para ararken yaşlı kadının yıllarca biriktirdiği 2 milyon yeni çekmecede görüyor.Yaşlı kadın bu 2 milyon yenin bir çocuğun ameliyatı için biriktirdiğini söylüyor.Ayu jigolosunu kurtarmak için paranın tamamını geri almak suratiyle jigoloya veriyor.Fakat jigolo parayı harcıyor ve (spoilere girebilir)
    kendini öldürüyor

Arkadaşlar bu mangayı kesinlikle okuyun.Etkisinde kaldım.Hatta çoğunuz sonunda ağlayabilirsinizde

• Yukarı

Ubel Blatt
    Status: Hiatus
    Genres: Action, Adventure, Ecchi, Fantasy, Seinen
    Authors: Shiono, Etorouji (Story & Art)
    Wischtech , Szaalanden İmparatorluğu işgal etmeye başlayınca İmparator 14 genç gönüllüyü kutsal mızraklarla beraber bu tehlikeyi durdurmak için gönderir. Bunlardan 3'ü yolda ölür, 7'si görevi tamamlar ve geriye dönmek üzere yola koyulunca 4 hain -Lances of Betrayal- gruba isyan ederek savaşır. Ancak 7 kahraman 4 haini öldürerek İmparatorluğa barış getirirler. Ya da herkes böyle zanneder.

Şimdi eski Wischtech sınırında Lances of Betrayal geri döner. Ama sınırdaki insanlar sefalet içinde yaşamaktadır. 7 kahraman tarafından korunan İmparatorluğun sınırları içinde barış içinde yaşamak, bu insanlar için bir hayal olmaktan öteye geçememiştir. Bu zor anlarda başkentte bulunan kahin bir kehanette bulunur. Yeni bir kahraman sınırdan çıkacaktır. Herşey böyle devam ederken Koinzell adındaki siyah kılıçlı kahraman Lances of Betrayal terimine ve bu terimi sahiplenen sahte kişilere karşı çıkar. Karşısında Dünya'nın en güçlü kılıç ustası ve Lances of Betrayal'ın lideri Ascheriit, kılıç yeteneği Ascheriit'ten sonra gelen Kfer, herkesten fazla savaş tecrübesine sahip Güsstav ve inanılmaz büyü yeteneğine sahip Krentel vardır. Koinzell gerçek kimliğini söylediğinde Ascheriit titremekten ve af dilemekten başka birşey yapamaz. Koinzell herkesin beklediği bir kurtarıcı mı yoksa 7 kahramanı öldürmeyi hedefleyen bir isyankar mı?

• Konuyu tek başıma götürüyüm bari. Arşiv genişleyince uğrayan çok olur belki
     Manga Platformu - The Holyland of Manga Lovers

Angel Densetsu
    Status: Finished
    Volumes: 15
    Chapters: 84
    Genres: Action, Comedy, Martial Arts, Romance, School, Shounen

"Bir kitabı kapağına göre yargılama" sözünü veya benzeri bir sözü duymuşsunuzdur. Manga işte bu noktaya ayak basıyor.

Seiichirou Kitano bir meleğin kalbine ama bir şeytanın görünümüne sahiptir. Yeni transfer olduğu okulda daha ilk günden farkında olmadan reis olmuştur. Bilmem kaç yıllık tecrübelerine dayanarak okul müdürü bu öğrencinin tehlikeli olduğu ve atılması gerektiği kanaatine varır. Seiichirou bir yandan kendisini okuldan attırmaya çalışan özel rehber öğretmenlerle, bir yandan da okulun reisi olarak diğer okullardaki çetelerle uğraşmak zorunda kalır. Trajikomik bir manga. Fazla açıklama yapmaya gerek duymuyorum. Gerçek arkadaşlığı ve toplumun önyargılarını çok güzel işliyor.

• İngilizce bilmemenin gözü kör olsun.
    Kursuda bıraktım , yazın full gramer falan akıcam.Okuyacağım ulan bir gün ingilizce manga
  • quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

İngilizce bilmemenin gözü kör olsun.
    Kursuda bıraktım , yazın full gramer falan akıcam.Okuyacağım ulan bir gün ingilizce manga

Aga ciddi diyorum ne seriler var ama ingilizcesi bile yok. Direk Japonca ile Koreceyi öğrenip kaynağından alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

İngilizce bilmemenin gözü kör olsun.

Aga ciddi diyorum ne seriler var ama ingilizcesi bile yok. Direk Japonca ile Koreceyi öğrenip kaynağından alacaksın.

Hocam ben kafamda tasarladığım yaklaşık 6000 chapter manga var hepsi ingilizce
    Şimdilik onlar yeter bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 4 Haziran 2011; 19:35:18 >

• Ben de okuduğum birkaç mangayı yazayım.

Devam eden
    Bakuman

Ara verdiklerim
    Naruto
    One piece
    D. Gray Man
    Dengeki Daisy
    Fairy Tail
    Katekyou Hitman Reborn
    Soul Eater
    Beelzebub
    Liar Game(Hiatus'a girmişti.)

Bitirdiklerim
    Kurohime(Tavsiye ederim.)
    Bi de korku mangası vardı 12 bölümlük. İsmini hatırlayamadım.

Daha çok vardır da ne zamandır ilgilenemiyorum anime/mangalarla. Unutmuşum birçok şeyi.
  • Yukarı, yukarı ve ileri Konunun kalbi durmuş hafiften; sağolsun kalp masajı ve suni teneffüs ile hayatta tutmaya çalışan arkadaşlar olmuş; teşekkürler lakin yettim gari direkt damardan andrenalin uygulayalım derim canlanmasa da titrer

Format neydi bir hatırlayalım önce;
    EDEN NO ORI (Cage of Eden)

Categories: Action, Adventure, Comedy, Drama, Ecchi, Fantasy, Horror, Mystery, Psychological
    Author: Yamada Keiyou (Yamada Yoshinobu)
    Status: Updated, Chapter: 91
    Tanıtımsı: Okul gezisinden dönen bir sürü liseli ve bunların dışında bir uçak dolusu yetişkin; "Lost" umsu bir uçak kazası ve "Lost" umsu bir dünya lakin bu dünyadaki vahşi yaşam biraz vahşi kalmış. Dinazorların kafasına göktaşını yediği fakat peşlerinden daha zeki, daha kıllı yırtıcıların piyasaya çıktığı zamanların habitatı söz konusu bu dünyada. Kendi dünyaları mı, farklı bir dünya mı yoksa dünya aynı dünya farklı bir zaman mı bilmeyen bir uçak dolusu taze et. Aslında bu manga uçak kazazedelerinin yaşamda kalma mangası değil; gerçekte nesli tükenmiş vahşi hayvanları doğal ortamlarında insanları yerken gösteren şahane bir resimli ansiklopedi. Mangaka "Lost" taki sınır durumlardaki insan psikolojisi ve davranışlarını gösterme, insanların içindeki yaratıklara ayna tutma olayını mükemmel kavramış. Ne kadar çok lost dedim yav neyse ne diyordum; mangayı okurken bazı anlarda " ulan ben bu durumda olsam ne yapardım lan" derken buldum kendimi. Her ne kadar hikayenin gerçek olmayan akışına kendimi kaptıramasamda en tehlikeli yırtıcının insan olduğunu gösterdiği için mangakaya hem sempati duydum hem tiksinti. Konuyu fazla uzatmayayım ve okumayı düşünen arkadaşları çoğu devam eden mangada yaptığım gibi geleceği görme süper gücümü kullanarak uyarayım bu manganın daha en az 2 3 yıl gideri var benden söylemesi hiç başlamadan beklemek daha mantıklı ayrıca mangakanın "EX - Shounen Hyouryuu" isimli yeni başlamış benzer bir hikayesi daha mevcut bilginize; hade kaçar ben artık.

• Konu Dışında bölüm uzaklaştırması aldık yapacak birşey yok. Biraz karalama yapayım bari.

Wolf Guy - Ookami no Monshou

Genre: Action Adult Drama Mature Psychological Romance School Life Seinen Supernatural
    Author: TABATA Yoshiaki
    Artist: YUGO Yuuki
    Status: 10 volumes (Ongoing)
    Tanıtım: Inugami Akira adlı bir kurt adam'ın başından geçenleri anlatıyor. Bu kadar yeter incelemeye geçelim şimdi.
    İnceleme: Nasıl gireceğimi düşündüm yazıya ama aklıma pek bir şey gelmedi. Bir yerden başlamak lazım. Kurtlar asil hayvanlardır. Bunu Dünyadaki tüm milletlerden çok bizim bilmemiz lazım. Gurur, kibir bunların hepsi ana karakterimizde var. Başlarda güzel tamam ama bu kibiri ileride öyle olaylar açıyor ki hayret ediyorsunuz. Nedir bu manganın olayı? 50. bölümlere kadar aslında gayet normal ilerliyor. Shin Angyo Onshi'den fazla Berserk'ten az bir psikolojik baskı var. Artık belirli bir yerden sonra bilmiyorum yazar karısından felan mı ayrılmış, manga coşuyor. Akira'nın o muazzam gururunun nasıl parçalandığını, nasıl aciz bir biçimde kaldığını görüyoruz. Okudukça boğulur gibi hissediyorsunuz. İnsan olan bunu yapmaz, çekil ulan ayı gibi cümleler sarfediyorsunuz. Hani cidden düşündürüyor, aklı fikri yerinde adam böyle bir şeyler yazıp çizebilir mi? Ya bırak midemiz bulandı, gözümüz yaşlandı, öfkelendik, ne kadar aciz olduğumuzun farkına vardık. Bir bakıma "Kırmızı Başlıklı Kız", "Üç domuz(üflü püflü vardı ya)" gibi masallarda var olan iyi(insanlık) ve kötü(Kurt, köpek, Daffy Duck) arasındaki çizginin olmadığını, hatta rollerin tam tersi olduğunu gösteriyor. Mangaka şunu soruyor:"Savaş, cinayet, katliam, tecavüz, hırsızlık, bozgunculuk gibi her türlü pisliği yapan siz ne hakla başka türlere Canavar sıfatını takıyorsunuz???". Daha fazla yazardım ama hem saat geç, hem de Flara'nın kafasını ağrıtmayalım. Son olarak benim midem sağlam, kralı gelse bir şey olmaz diyenlerden değilseniz bulaşmayın. Bana itibar etmiyorsanız bile gerek Mangaupdates gerek MyAnimeList forumlarında "This is gettin' sick" tarzı yorumları görmezden gelmeyin. Bilmiyorum belki ben abartıyorum bu mangadan önce bana sorsalar aşağılanma, küçük düşürülme mi yoksa işkence, dayak mı diye. İşkence derdim. Ama öyle değilmiş panpa.

• @Hyappon
    Güzel yazmışsın ama son sayıları okuduğumda hissetiklerimi tarif etmeye yeterli olmamış.İnsanlıktan iğrenmiştim,o neydi öyle.
  • Yeni bir format ekleyelim derim beyler & bayanlar ne dersiniz sonuçta isim manga platformu hep beğendiğimiz işleri anlatacak değiliz ya beğenmediklerimizi de paylaşalım uyarı olarakta şöyle bir şey kullanalım derim read and you die (fikirlere açığım)
    Fazla bilgi vermeye gerek yok sadece uyarı maksatlı serinin ismi, görsel ve neden sevmediğimizi anlatan ufak bir açıklama neyse anlatmaktansa bir tane deneyelim.

read and you die
    Immortal Regis

Neden sevmedim: Seri fantastik bir dünyaya yolculuk ile başlıyor denilebilir ama bu alternatif mekanın kurgusu o kadar yetersiz ki asla kendinizi kaptıramıyorsunuz; karakter gelişimi berbat bir tasarıma sahip. Koreli mangakaların işlerini sevmeme ramen herkesin uzun ve kafa karıştırıcı isimleri ile ve sürekli değişen farklı hitap şekilleriyle kim kimdir, kimden bahsedilmektedir anlamak çok zor. Ayrıca ortada iyi gizlenmiş unsurları olan heyecan uyandıracak bir hikaye akışı da ne yazık ki mevcut değil. Çizimler tatmin edici ama mangaka bazen detaya inmeden ortalığı karıştırmayı, renk karmaşası yaratmayı başarıyor. Hikaye daldan dala atlıyor. Karakterlerin birbirleri ile ilişkileri ve diyalogları çok zayıf kalmakta ayrıca manga tamamlanmış gözükse de hikaye burada bitmiyor, hatta başlamıyor bile. Zorlama olarak hikayeye durmadan katılan yan karakterler fazla şişkinlik ve hazımsızlığa yol açmakta. Devam serisi ile işler daha da çığırından çıkıyor çünkü yeni seri ile hikaye iki dala bölünüyor. İlk serinin devamı olan geçmişte yaşananlar ve şu an geçmişle alakalı olmakta olanlar. Okumayın derim çok daha kaliteli shounen' ler etrafta mevcutlar.

• @mai_mai
    Bana uyar format felan ama Immortal Regis o kadar kötü değildi ya. Cavalier of Abyss(2. seri) desen anlarım ama Immortal Regis iyiydi.
  • Bak işte bu gayet güzel sende hemen anti tezi hazırla; ben sevdim de, neden beğendiğini anlat maksat ortalık şenlensin farklı görüşler aynı konu üzerinden paylaşılsın; çok seslilik iyidir

Neden idare eder: Öncelikle Rosario+Vampire tarzı büyü veya ne biliyim yaratık okulu gibi şeyleri sevenler için tatmin edici. Bu kategoriye Mx0'yu da sokabiliriz. Hikaye güzel başlıyor. Eleman hasta kardeşini hastaneye götürürken yanlışlıkla(!) ölüyor. Olay yerindeki Nekromensır, elemanı dirilterek Undead yapıyor ve Chaos denen alternatif bir dünyaya sürüklüyor. Artı yönlerinden başlayalım. Protagonist'imiz Jae Hyuk diğer şonenlerdekinin aksine isyankar. Güç kazanabilmek için herşeyi yapıyor yani. Buraya kadar normal, sevdiğim bir karakter tipi. Bilmiyorum kişiliğimi yansıttığı için olabilir."I'm gonna save the world" tarzı karakterlerden haz duymuyorum. Fantastik dünya'nın yeteri kadar işlenemeyişi konusunda haklısın. Okulda biraz daha zaman geçirmelerini isterdim. Zaten paragrafının yarısı sadece Immortal Regis'e değil çoğu Manhwa'yı eleştiriyor. Anime Cafe'de de söylemiştim. Koreli isimlerine yatkın değiliz ve 1 bölümde zibilyon tane isim geçiyor. Bu konuda tamamiyle haklısın. Dark Mage adlı manhwa'nın üzerinden 2. kez geçişimde bir şeyler yerine oturdu. Neyse Regisimize devam edelim, senaryo havada kalıyor demeyi geç senaryo bile yok. O kadar "Undead King Noche" dediler, ancak flashbackten bozma birşey ile karşımıza çıktı demek saçma olur çıkmadı bile. Feci senaryo çıkartırdım ben o karakterden. Benim gibi Fantastik şeyler sevenler için idare eder. Ama bir Berserk değil. Bu arada Regis, latince Kral demekmiş.

Pek olmadı ama idare et artık. Üzerinden bayağı zaman geçmiş, kusrumuza bakma.

Ekleme dipçik: Ya senin avatar düşündüğüm gibi birşey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybars -- 11 Haziran 2011; 1:52:20 >

• Gayet güzel olmuş bence okumayı ya da pas geçmeyi düşünecek insan epey bir bilgi sahibi olur beklentilerini karşılayıp karşılamayacağına iki mesajı okuduktan sonra rahatlıkla karar verebilir artık hatta okuyan olursa o da yazsın düşüncelerini. Avatar konusuna gelince ismini hatırlamıyorum şimdi ama bir hentai manganın kapak kızının çehresi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mai_mai

Gayet güzel olmuş bence okumayı ya da pas geçmeyi düşünecek insan epey bir bilgi sahibi olur beklentilerini karşılayıp karşılamayacağına iki mesajı okuduktan sonra rahatlıkla karar verebilir artık hatta okuyan olursa o da yazsın düşüncelerini. Avatar konusuna gelince ismini hatırlamıyorum şimdi ama bir hentai manganın kapak kızının çehresi.

O değil de sadece ikimiz takılıyor gibiyiz burada. Flara bile uğramaz oldu artık.
  • Bu başlığı takip ediyorum ama çok fazla manga okumadığım için katkı yapacak vaziyette değilim. En azından tavsiye edebileceğim tarzda seri okumadım diyelim. :)

Bu arada Hyapponzashi, Übel Blatt'ı anlatmışsın fakat o seriyle ilgili yorumunu merak ettim. Ben ilk 2 cildi falan okumuştum (0 ve 1'i) hikayesi güzeldi fakat çevremdekiler o seri iyi başlayıp sonra çok sıkıcı hale gelip anlamsızlaşıyor falan dedi diye soğudum. Sence devam etmeli miyim? (Başka bu seriyi okuyan varsa onlar da cevaplayabilir, maksat muhabbet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipernova

Bu başlığı takip ediyorum ama çok fazla manga okumadığım için katkı yapacak vaziyette değilim. En azından tavsiye edebileceğim tarzda seri okumadım diyelim. :)

Bu arada Hyapponzashi, Übel Blatt'ı anlatmışsın fakat o seriyle ilgili yorumunu merak ettim. Ben ilk 2 cildi falan okumuştum (0 ve 1'i) hikayesi güzeldi fakat çevremdekiler o seri iyi başlayıp sonra çok sıkıcı hale gelip anlamsızlaşıyor falan dedi diye soğudum. Sence devam etmeli miyim? (Başka bu seriyi okuyan varsa onlar da cevaplayabilir, maksat muhabbet olsun.

Bir süre sonra durağanlaşıyor. Ama okunmayacak derecede değil. Çizimleri güzeldir, karakterleri sağlamdır ama çok gereksiz yerlerde fanservice var. Çoğu kişi Berserk'e benzetir biraz. Sırf o benzerlik için bile okudum. Ama ben beğendim yani. Şu an zaten Hiatus'ta. Eğer okuyacaksan serinin tekrar başlamasını bekle derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybars -- 16 Haziran 2011; 1:04:58 >

• Pretty Face

6 Volumes (Complete)
    Comedy Gender Bender Romance School Life Shounen
    2002

Randou Masashi hırçın, bencil, hayvani derecede güçlü bir karateci. Karate şampiyonasını kazandıktan sonra otobüsle geri dönerken kaza yapar. Kazadan sonra yüzü tanınamayacak bir haldedir ve kimliği tanımlanamaz. Ailesi ve tüm tanıdıkları öldüğünü zanneder. Ancak sapık bir doktor, otobüste bulduğu bir fotoğraf üzerinden Randou'ya plastik cerrahiye maruz kalır. Bu fotoğrafın sahibi her sabah otobüste gördüğü ve aşık olduğu kızdır. Gidecek hiçbir yeri olmayan Randou umutsuzca eski fotoğrafını ararken aşık olduğu kız, Randou'yu aylar önce evi terkeden ikiz kardeşi zannetmiştir. Neyse ya okuyun işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybars -- 29 Temmuz 2011; 3:21:08 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.