Şimdi Ara

malware çok fazla zararlı yazılım buluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 7 64 bit kullanıyorum. Sistemde kasparsky yüklü kaspersky ile defalarca tarama yaptırdım ama hiç virüs, zararlı yazılım bulamadı. İnternetten malware adlı proğramı buldum. Sİsteme yükledim tarattım ancak tarama sonucu beni çok şaşırttı. Bilgisayarda bulduğu zararlı yazılımların sayısı 400-500 vicarı idi galiba(abartmıyorum çok ama çok çok aşırı sayıda zararlı yazılım buldu) Bunların arasında kayıt defterinin gösterildiği yerlerde vardı. Bu yazılımın bulduğu tüm bu yazılımlar gerçekten zararlı mıdır? Dediğim gibi pc de kaspersky yüklü kasperksky bir tane bile virüs bulamazken bu proğram bu kadar zararlı yazılımı nasıl buldu. Söylediğim rakam abartısız onu yeniden belirteyim bulduğu zararlı yazılım sayısı çok fazlaydı bu proğramın bulduğu her yazılım gerçekten zararlı mıdır? Zararlı diye sildiğimp proğramlarla pc ye daha fazla zarar vermek istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Malware Çok Fazla Zararlı Yazılım Buluyor: Korunmak İçin İpuçları

Günümüzde bilgisayarlar ve mobil cihazlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu cihazları günlük olarak iş, iletişim ve eğlence için kullanıyoruz. Ancak bu cihazlar aynı zamanda zararlı yazılımlar (malware) olarak bilinen çeşitli tehditlere karşı da savunmasızdır.

Malware, cihazlarınıza zarar vermek veya hassas bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlardır. Virüslerden fidye yazılımlarına kadar çok çeşitli malware türleri vardır ve her biri kendine özgü yollarla zarar verebilir.

Malwarebytes gibi anti-malware programları, cihazlarınızı malware saldırılarından korumak için tasarlanmış önemli araçlardır. Malwarebytes, güvenilir bir anti-malware programıdır ve bilgisayarınızda bulunabilecek zararlı yazılımları tespit etmede ve kaldırmada etkili bir geçmişe sahiptir.

Cihazlarınızı malware'den korumak için şunları yapabilirsiniz:

• Güvenilir bir anti-malware programı kurun ve güncel tutun.
    • Bilgisayarınızda ve mobil cihazlarınızda işletim sistemi ve yazılım güncellemelerini düzenli olarak yapın.
    • Güvenli olmayan web sitelerini ziyaret etmekten ve şüpheli e-posta eklerini açmaktan kaçının.
    • Dosya paylaşım sitelerinden veya bilinmeyen kaynaklardan yazılım indirmeyin.
    • Çevrimiçi işlemler yaparken güçlü parolalar kullanın ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

Malwarebytes güvenilir bir anti-malware programıdır, ancak bilgisayarınızı malware'den tamamen korumanın tek yolu değildir. Cihazlarınızı korumak için yukarıdaki ipuçlarını uygulamak ve sağlıklı bilgisayar kullanımı alışkanlıklarını benimsemek de çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Malware adlı program derken ?

Tam ismi nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edwird 1

Malware adlı program derken ?

Tam ismi nedir acaba ?

malwarebytes ile taratmıştım.
  • programın bulduğu şeylerin başında PUP yazıyor mu kırmızı kısımda? eğer öyleyse kurduğun programlarla birlikte dikkat etmeden yüklediğin toolbar tarzı şeylerdir.
    pup: potentially unwanted program, yani istenmeyen program demektir, zararlı değildir, sadece sistemde çöplük görevi görür, yer kaplar, kendini başlangıca ve tarayıcılara ekleyerek sistemi yavaşlatır.
    antivirüsünün bu tarz şeyleri bulmasını istiyorsan nod32 kur zira kendisi zararlı şeylerden çok bu tarz zararı olmayan çöplük şeylere uyarı verir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatty_boy

programın bulduğu şeylerin başında PUP yazıyor mu kırmızı kısımda? eğer öyleyse kurduğun programlarla birlikte dikkat etmeden yüklediğin toolbar tarzı şeylerdir.
    pup: potentially unwanted program, yani istenmeyen program demektir, zararlı değildir, sadece sistemde çöplük görevi görür, yer kaplar, kendini başlangıca ve tarayıcılara ekleyerek sistemi yavaşlatır.
    antivirüsünün bu tarz şeyleri bulmasını istiyorsan nod32 kur zira kendisi zararlı şeylerden çok bu tarz zararı olmayan çöplük şeylere uyarı verir..

Bir iki farklı şey yazıyordu başında hepsini hatırlamıyorum ama bazılarının başında "PUP.Optional.MoviesToolbar.A" şeklinde kırmızı yazılar vardı.
    Ben antivirüsün bu tarz şeyleri kurmasını istemiyorum. Sadece merak ettiğim şey şu kaspersky hiç virüs bulamazken bu proğram bu kadar aşırı zararlı yazılımı nasıl buldu bunu anlamadım. Bunların hepsi gerçekten zararlı mı?
    Sonuçlar arasında kayıt defteriyle ilgili yerlerde vardı galiba. Yanlış birşey yapıp silmemem gereken yerleri silip te bilgisayara daha fazla zarar vermek istemem.
    Benim istediğim antivirüsün gereksiz herbişeye ötmesi değil sadece merak ettiğim bu proğramın nasıl bu kadar zararlı yazılım bulduğu ve bu yazılımların hepsini silmemin sisteme zarar verme ihtimali olup olmadığı çünkü dediğim gibi çok aşırı sayıda zararlı yazılım buldu bunların hepsi gerçekten zararlı yazılım mu bilmiyorum. Ayrıca içinde kayıt defteriyle filan ilgili yerlerde vardı. Silmemem gereken yanlış bir dosyayı silip pc nin durumunu kötüye götürmek istemiyorum.

• RAMAZANS38 R kullanıcısına yanıt
    tamam işte muhtemelen bulduğu şeylerin %90ında pup yazıyordur. yani zararlı değil, sadece çöp yazılımlar. bunlar kayıt defterine kaydolur çünkü windows açılışında ve tarayıcıyı açtığında devreye girerler. bu da sistem açılışını yavaşlatır, tarayıcıda gereksiz yer kaplar ve fazla ram yer. hatta bu toolbarların çoğunu program ekle kaldırda görebilir ve kendin de kaldırabilirsin..

sana tavsiyem ücretsiz programlar kurarken çatır çutur ileriye tıklamadan neye onay verdiğini okuman.. çok bilindik utorrent, gom player, ccleaner gibi programlar bile beraberinde çöp şeyler kurar, eğer her şeyi next next diye geçersen. kaspersky bunları bulmaz çünkü zararlı değildir..

eğer pup yazmayan şeyler de varsa onları da kasperskynin kaçırdığı şeyler olarak gör zaten hiçbir antivirüs %100 koruma sağlamaz, fakat kasper sistemin iyiyse kurabileceğin en iyi programdır. silmende de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, bu tarz puplarla dolu çok pc temizledim, fakat bazen tam temizlik için restart isteyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMEGALUL -- 16 Şubat 2014; 22:21:15 >

• Ben genelde proğramlaı kurarken kullanıcı sözleşmesi hariç (genelde uzun olduğu için:)) okurum öyle ileriye tıklarım. Zaten çok fazla proğram kullanmam. 3-5 basit proğram kullanıyorum sadece onlarıda güvenilir oldduğunu düşündüğüm sitelerden indiririm sadece. Ama yine de bu kadar fazla zararlı yazılım bulması normal mi bilmiyorum benim pcnin açılmaması gerekirdi herhalde o kadar zararlı yazılım olsa.(yazılımlar az zararlı olsa da)
    Tarayıcı konusunda Özellikle son zamanlar da google chrome aşırı ram değil ama cpu tüketimi ortaya çıkmıştı. Zaten bu proğram da orada önerilmişti bana. Ancak sırf google chrome isminin geçtiği yerlerde ki zararlı olduğu söylenen yazılımları silmeme rağmen pek bi faydası olmadı. Hatta hiç faydası olmadı maalesef chrome aynı chrome. chrome la ilgili şeyleri sildikten sonra dediğiniz gibi yendien başlatmamı istemişti bilgisayarı bende yaniden başlatmıştım.
    Proğram ne kadar zararlı olan şeyleri buluyor bilmiyorum ama dediğim gibi çok fazla şey buldu. O kadar dosyayı silersem bilgisayarda dosya kalmaz:D
    Bu proğram gerçekten güvenilir mi zararlı diye bulduğu tüm dosyaları silmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAMAZANS38 -- 16 Şubat 2014; 22:39:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Antivirüs Programı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    evet malwarebytes pek yanlış alarm vermez, pcde bulunan antivirüse ek olarak isteğe bağlı taramayla araya kaçan şeyleri bulmanı sağlar. bulduğu şeylerin de zararlı olduğunu sanmıyorum eğer çoğunluğu pup ise önemli değildir. iyice emin olmak istiyorsan eset ve bitdefenderın online tarama linklerini veriyorum onları da dene..

http://www.eset.com/tr/home/products/online-scanner/
    http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

• Malwarebytes güvenilir bir yazılımdır ve yanlış alarm vereceğini düşünmüyorum.

Dediğiniz gibi çok fazla bulmuş.Şaşırtıcı.
  • Benim proğrama tam olarak güvenmememin nedeni şu çok aşırı fazla sayıda zararlı yazılım buldu. Ben dediğim gibi ilk olarak google chrome aşırı cpu tükettiği için kullandım bu proğramı bulduğu sonuçlardan dosya yolunda google chrome geçen her şeyi silmeme rağmen orada çok fazla zararlı yazılım bulmuştu belkide 100 e yakın hepsini silmeme rağme chromeda da bir değişiklik göremedim. Bilmiyorum belki çok az biraz chrome rahatlamış olabilir ama belirgin birşey yok yani.

Hem çok aşırı sayıda normal olmayan bir sayıda zararlı yazılım buldu hem de bu yazılımları temizlememe rağmen bir faydasını göremedim. Dediğim gibi zararlı diye pc nin çalışmasını sağayan dosyaları silmek istemiyorum.

Dediğiniz gibi online tarama linklerini denerim ama onlarında bir sonuç vereceğini sanmam. Muhtemelen onlarda bir sorun bulamayacaktır.
  • edwird 1 kullanıcısına yanıt
    Evet çok fazla buldu üstelik tam tarama yapmamama rağmen hızlı tarama yapmıştım ona rağmen böyle bir sonuçla karşılaştım tam tarama yapsaydım ne olurdu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAMAZANS38

Evet çok fazla buldu üstelik tam tarama yapmamama rağmen hızlı tarama yapmıştım ona rağmen böyle bir sonuçla karşılaştım tam tarama yapsaydım ne olurdu bilmiyorum

Cidden şaşırtıcı..

Tam tarama yaptığınızı sanmıştım ki hızlı taramaymış.

Üstelik pcnizde kaspersky bulunmakta.

Acaba sahte bir yazılım mı indirdiniz ? Ancak sahte bir yazılım olsa muhtemelen kaspersky uyarı verirdi.

Bulaşmayın derim.Neden öyle oldu anlamadım. =))
  • Combofix adlı proğram hakkında bir bilginiz var mı? Bazı sitelerde bu proğramı tecrübesi kullanıcıların kullanmaması gerektiği yazıyor. Bunun nedeni nedir? Tecrübesiz kullanıcılar bu proğramı kullnırlarsa proğramın kullanıcının bilgisayarına zarar verme ihtimali mi var neden böyle bir uyarıda bulunuluyor?
  • Combofix yaygın olarak bilinen malware yazılımları tespit etmek için tasarlanmıştır.

Burada her derdin devası gibi yansıtılmakla beraber, yanlış tespit sonucunda sistem dosyalarına zarar verme potansiyeli de vardır.

Bu uyarının sebebi temel olarak budur.
  • Evet arkadaşın da dediği gibi sistem dosyalarına zarar verebiliyormuş combofix.

Benim başıma hiç gelmedi ama olabilir.
  • Yanlış tespit derken sistem dosyalarını virüs gibi mi görüyor ve bu dosyalarını silinmesi uyarısını mı veriyor kullanıcılara.

Ya da sistem dosyalarını virüs bulaşmamış olmasına rağmen sistem dosyalarına virüs bulaşmış gibi uyarı mı veriyor?
    belirttiğin gibi enjekte olmuş virüsleri sistem dosyası da olsa tamamen silmeye çalışır bunun sonucunda sistem pert mesela kaspersky önce sistem dosyasından ayırıp öyle siler comodo deneyebilirsin
  • Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    İlk olarak Comodo'yu (Comodo Internet Securıty) denedim ama taramayı bir türlü başlatamadım. Proğramı kurduktan sonra güncelleştirdim ama taramayı yine başlatamadım tarama başladıktan birkaç saniye sonra tarama sonlandırıldı şeklinde uyarrı geliyor ve tarama sonlandırılıyor. Ayrıca Comodo güvenilir dosyaları kaynağı bilinmeyenler diye bir kısma atıyor Orjinal olarak yüklediğim yazılımları güvenli kaynaktan yüklenmemiş olarak görüyor.

Comodoyu yüklemek ne kadar sakıncalıdır. Tarama yaptıktan sonra virüsün kaynağına göre kendim silebilir miyim? Yani istediğim dosyaları silip, silmek istemediklerimi bırakabilirim değil mi? Bu şekilde sonradan kendim yüklediğim dosyaları silebilirim. Sistem dosyalarına ise hiç dokunmam.
    Kardeşim comodo kullanıcıyla sürekli iletişim halinde olan bir yazılımdır ve tedbir düzeyi biraz yüksektir diğerlerine göre senin güvendiğine güvenir bilmediğine güvenmez yeni bir kız arkadaş gibi düşün comdoyu en güzel kullanma yöntemi bence ki bir çok antivirüste bu şekilde dir temiz bir format ardından hemen comodo ancak format atmadanda yüklenebilir kaynağı bilinmeyenler kısmı hatırladığım kadarıyla sadece bir indexleme olayıdır ancak işlemleri engellemez
    söylediğini tabiki yapabilirsin ancak silse bile karantinaya atar ordan geri yükle ve istisnalara ekle hatta yeni sürümde greek buddy uygulamasıyla her konuda anında chat yapabiliyorsun comodo teknik elemanıyla

• Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    Comodoyu yükledim ama taramayı bir türlü çalıştıramadım. Daha doğrusu taramayı çalıştırıyorum ama devam etmiyor tarama çalıştıktan bir iki saniye sonra tarama durduruldu diyor ve taramayı yarım bırakıyor. Güncellemeleri yaptım ama yinede düzelmedi. Bunun nedeni ne olabilir? Taramayı bir türlü devam ettiremedim.

Malvarebytes ile tarama yapmayı da yeniden denedim. Tarama da 43 civarı virüs buldu. Ancak taramanın sonuna doğru "Taranan:Sistemdeki Diğer Ögeler" kısmına geldiğinde bulunan zararlı yazılım sayısı çok acayip şekilde artışl gösteriyor. Bu kısmıda (Sistemdeki diğer ögeler kısmınıda) taradıktan sonra sistemde bulunan zararlı yazılım sayısı 1372 ye çıkıyor. Bu "sistemdeki diğer ögeler" derken neresi kastediliyor ya da hangi dosyalar bu sistemdeki diğer yerler?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.