Şimdi Ara

Malum olayı bu saatten sonra yapmayın (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 yks sonuna kadar nofaptayım.1 hafta falan oldu başlayalı
  • Hocam başlangıçta ne gibi ters tepkisi olabilir birakmanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav sabahı yapıp gidecegim.Rutini bozmamak gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Hocam başlangıçta şunlar olabilir:
    -Dopamin seviyesi düşeceği için odaklanma sorunu yaşayabilirsin.
    -Dopamin seviyesi düşeceği için baş ağrısı sorunu yaşayabilirsin.
    -Biraz mutsuz hissedebilirsin.
    -Aklın mastürbasyonda kalabilir.

Başlangıçta bu sorunlar vuku bulabileceği için bu kritik zamanda nofapa başlamayı önermem. Ama sınavdan sonra nofapa başlanılabilir.

Mastürbasyonu bıraktıktan sonra ise beyin kendini yeniler, dopamin reseptörlerin çoğalır -ki bu çok önemli- bu sayede az dopamin salgılatan olaylardan bile zevk alabilirsin. Ayrıca mastürbasyon yapmazsan testosteron hormonu (erkeklik hormonu) miktarı artar bu da seni daha maskülen gösterir, kızların ilgisini daha çok çekersin ve kendine güvenin artar.

Mastürbasyon yaparsan ise testosteron seviyen asgari seviyeye iner bu da erkekliğini dibe indirir ayrıca dopamin miktarı aşırı derecede artacağı için dopamin reseptörleri kendini imha eder. Dopamin reseptörlerin az ise az dopamin salgılatan olaylardan hiç zevk alamazsın. Zevk almak için çok dopamin salgılatan olaylara başvurman gerekir ki bu da kısır döngüye girer ve iyice hayatın kalitesizleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 31 Mayıs 2019; 17:19:54 >

• 6lue 6 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 10. gündeyim varsa kapışcak beklerim bu sefer baya kararlıyım gittiği yere kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam. Bu konu hakkında bilinçlenmeniz iyi bir şey. Umarım mastürbatörlerin laflarına kanmazsınız ve mastürbasyonu bırakırsınız. İnanın insan bazı zevklerden fedakarlık yaptıkça başarıya ulaşır. İnsan duygularının kölesi olmamalı hocam. Bizim gelişmiş bir aklımız var, irademiz var. Duygularımıza hakim olmamız gerekiyor, bunu yaptıkça çelik gibi bir irademiz olacak ve hayatın her alanında bize faydası olacak. Sadece mastürbasyon değil, kolay yoldan zevk veren yapay zevk araçlarını da hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Zevk almak istiyorsak hayatın kendisine bakmak gerekir, kolay yoldan zevk veren şeylere değil.
  • Haftada 1-2 sınav yılı için kafi eğer günde 2 den fazla yapan varsa biyoyu unutur bence

• Rivaul kullanıcısına yanıt
    (Kamyonu devirmemekten öldü)

• orhan bencegay. O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ölene kadar neverfap yapmayı düşünüyorum ve şu an 2. aya girmek üzereyim, iyi gidiyor şimdilik ve iyi gitmek zorunda. Duygularımızın kölesi olmamalıyız, duygularımıza istediğimiz zaman hakim olabilmeliyiz yoksa herhangi bir hayvandan bir farkımız kalmaz. Bizim gelişmiş bir aklımız ve irademiz var, bunları iyi bir şekilde kullanmalıyız ki başarıya ulaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 31 Mayıs 2019; 17:32:5 >
  • KamyonlaDriftÇekenAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam günlük 2 den fazla yapan adam bence ismini dahi unutur ben en son 8 yapıyorum diyen birini okumuştum incide 4-5 yapan arkadaşlarım oldu allah kahretmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: 6lue

Tebrikler hocam. Bu konu hakkında bilinçlenmeniz iyi bir şey. Umarım mastürbatörlerin laflarına kanmazsınız ve mastürbasyonu bırakırsınız. İnanın insan bazı zevklerden fedakarlık yaptıkça başarıya ulaşır. İnsan duygularının kölesi olmamalı hocam. Bizim gelişmiş bir aklımız var, irademiz var. Duygularımıza hakim olmamız gerekiyor, bunu yaptıkça çelik gibi bir irademiz olacak ve hayatın her alanında bize faydası olacak. Sadece mastürbasyon değil, kolay yoldan zevk veren yapay zevk araçlarını da hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Zevk almak istiyorsak hayatın kendisine bakmak gerekir, kolay yoldan zevk veren şeylere değil.
    Çok haklısınız hocam, zaten sigara, alkol vb. kullanmıyorum tek bağımlılığım buydu, onu da bırakacağım umarım.
    Helal valla 2 ay gayet iyi 2 aydan önce günlük mü çavuşla uğraşıyordun yoksa 1-2 haftaya bir mi

Hocam mastürbasyona başladığım ilk zamanlarda haftada azami 1 kez yapıyordum, birkaç yıl böyle devam etti. Daha sonra gittikçe aldığım zevk miktarı azaldığı için kısır döngüye girdi ve haftada 2 ye çıktı hatta son zamanlarda(son 1 yıl) haftada 3 kez bile yapıyordum (hayatımda ilk defa haftada 3'e çıktı.) Kendime hakim olmasaydım muhtemelen günlüğe kadar düşecekti neyse ki bilinçlendik ve bıraktık. Bakınız ben mastürbasyonun aşırı bağımlısı değildim ona rağmen beni kötü etkilediğini hissediyordum. Kimi insanlar ise hergün yapıyor ve hiçbir şeyin farkında değiller. Umarım geç olmadan bilinçlenirler.
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

http://www.incisozluk.com.tr/w/hayatınızı-kökten-değişterecek-olan-şey/sahibi/1/

Edit: Başlık linkten açılmıyor. Googlede ''hayatınızı kökten değiştirecek olan şey'' yazın ve 4-5 satır aşağıda incideki başlık çıkıyor ona tıklayın. İnci'de açılan başlığa girdikten sonra ''sahibi'' yazan yere tıklayın ve sadece konuyu açan kişinin entrilerini okuyunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 31 Mayıs 2019; 17:50:28 >
    Valla ben baya araştırma yaptım bu işe girişmemin sebeblerinden biri 2 ay olunca falan nasıl hissedeceğimi merak etmem çok etkisi oldu mu peki dedikleri kadar

• Mezunum, sınavdan beri her gün yaptım, yapmaya devam ediyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum

• bu ise yordugun kafayi derse yorsaydin 2 net fazla yapardin hocam.
  • Hocam her şey sadece 2 net fazla mı yapmak allah aşkına hayatını değiştirebilecek bir mevzu bu

konu sinav diye dedim. hayat degistiren bir olay oldugunu da dusunmuyorum ama belki kendini gelistirme zihniyeti ise yarayabilir.
    Hocam olumlu anlamda etkisini elbette gördüm ayrıca etkisi 3. aydan sonra daha çok hissediliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6lue -- 31 Mayıs 2019; 18:0:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.