Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
9
Favori
31.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sivrisinek gibiler her saniye kimi emsem peşine düşmüşler
  • quote:

Neyseki Mahşer var.

o zamana niye bekletiyor şimdi bir şeyler yapamıyor mu?
  • Kimse kusura bakmasın burada dert yananlar yarın mehter eşliğinde hükümete protesto gösterileri yapanları hain olarak görürler. Oysaki o tepkiler daha iyi yaşamak için gösteriliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yandık desenize :)
  • Olay şu

İnternet üzerinden hizmet veren firmalar var örneğin hosting hizmeti Türkiye üzerinden resmi satış yapanlar %18 KDV %20 gelir vergisi ödüyor.
    Fakat büyük Hosting şirketlerin %90 Kıbrıs serbest bölgede şirket açarak vergi ödemeden satış yapıyor.Örneğin İsimtescil , ihs gibi firmalar.

Vergisiz satışın önünü kesmek için yapılan bir çalışma ben destekliyorum çünkü ben çatır çatır her ay kdv , stopaj ödüyorum

Yapılacak uygulama bireysel kullanıcılar için değil tamamen vergi kaçıran şirketlere yönelik şirketin ofisi Türkiye de satışı türkiye de yapıyor ama faturasını Liman bölgesinden %1kdv ile kesiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 12 Haziran 2017; 18:27:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Haşmetmeabları diyor ki,stopaj vergisi alıcıya ait olmayacakmış.Peki çok bilmiş bakan bey,karşı taraf kendisinden stopaj vergisi kesildiğini öğrendiğinde nasıl davranacak sence? Ya ürünün fiyatını yükseltecek,veya TR'ye satışı sonlandıracak.

Kutsiyetpenahları!

Hitabını aklıma getirdi. :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

halkı tekrar kazığın içine çekmeye çalışacaklar
    ama zenginlerin Yatlarından Elmaslarından vergi almamaya devam edecekler.

Hocam yat dediniz de aklıma geldi. Zenginlerin yatlarının yakıtları, bizim arabalarımıza aldığımız benzinden daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

1 2 seneye amazon Türkiye ofisini açacak o zaman huzura ereceğiz.. Amazon merakla bekliyoruz seni

Amazon'un Türkiye'ye gelecek kadar enayi olacağını sanmıyorum

ha şöyle olur.

Trump telefon eder bizim amerikan şirketten vergi almayacaksın, o zaman gelirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Haziran 2017; 18:36:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliye Bakanlığı, Herhangi Bir Ürün Almaya Gerek Kalmadan ÖTV Ödeme İmkanı Sunan Yeni Sistemi Tanıttı

Maliye Bakanlığı, herhangi bir ürün almadan direkt olarak olarak Özel Tüketim Vergisi ödeme kolaylığı sağlayan 'Ürünsüz Vergi Paketi'nin içeriğini bu akşam düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Maliye Müsteşarı Kaan Cegiz Orak'ın ''Arkadaşlar, bu elimde görmüş olduğunuz siyah kutu, yeni vergi paketimiz. Artık vergi ödemek için illa arabadır, evdir, sigaradır falan almanıza gerek yok. Sadece bu kutuyu satın alarak, herhangi bir ürün fiyatına da katlanmak zorunda olmadan devletimize katkıda bulunabileceksiniz" sözleriyle tanıttığı vergi paketi, çok yakında perakende satış noktalarında ve PTT bayilerinde satışa sunulacak.

"İlla bir tüketim maddesi almaya gerek yok"

Başta sigara, içki ve akaryakıt olmak üzere özellikle lüks tüketim malzemelerindeki her geçen yıl artan vergi miktarının vatandaşların sırtına önemli bir yük getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Maliye Müsteşarı Kaan Cengiz Orak, yeni sistem sayesinde bu yükün önemli ölçüde hafifleyeceğine dikkat çekti. Bundan böyle kimsenin “100 liralık benzin alıyorum 60'ı vergi, bu nasıl iş” şeklinde şikayet etmesine gerek kalmadığını belirten Orak, sadece vergiyi satın alarak tüketiciyi gereksiz ürün maliyetinden kurtaracak olan yeni paket hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bakın arkadaşlar mesela bu elimdeki kutu ÖTV, KDV ve Stopaj’dan oluşan 100 liralık vergi paketi. Bunun üzerine %18 KDV'sini de eklediğimiz zaman 118 lira gibi cüzi bir tutara tekabül ediyor. Normal şartlarda bu vergiyi ödemek isteyen insan en az 1 büyük rakı, 9 paket de sigara almak zorunda. Bu da 230 lira gibi bir masraf demek. Vergi paketimizi alarak hem bu illetlerin maliyetinden kurtuluyoruz, hem sağlığımız bozulmuyor, hem de aslanlar gibi devletimize yine vergimizi ödemiş oluyoruz..."

Vergi kaçakçılığı da bitecek

Bakanlık müsteşarı, 25 bin lira vergi ödemek için 55 bin liralık araba alma devrinin de artık sona ereceğini belirtirken, "Müfettişlerimiz her ay kapı kapı gezerek kutu kontrolü yapacaklar. Evinde veya iş yerinde o ay vergi paketi bulunmayanlardan 3 mega paket tutarında vergiyi otomatik olarak tahsil edecekler. O yüzden vatandaşlarımız aldıkları kutuları atmasınlar. Neticede hem bir hatıradır hem de ileride taşınırken falan lazım olur" sözleriyle, yeni uygulamanın vergi kaçakçılığını minimuma indireceğini de sözlerine ekledi.

Her keseye uygun vergi paketleri

İlk etapta normal boy, süper boy ve mega boy olmak üzere 3 farklı ebatta tüketicilerin beğenisine sunulacak olan vergi paketleri, Ocak ayı sonuna dek tüm Türkiye’de perakende satış noktalarından ve PTT şubelerinden kolayca temin edilebilecek. Lansmanın sonunda örnek olarak yanında getirdiği mega paketleri basın mensuplarına dağıtan Orak, "Arkadaşlar, merak etmeyin. Kutular tanıtım amaçlı olduğu için sadece 750 Lira'ya sizde kalacak. Paraları elden ele yapıp, bana yollarsanız sevinirim" sözleriyle hoş bir sürpriz de yaptı. İlk satışı muhabirlere gerçekleştirilen Mega Paketin içeriği ise şu vergilerden oluşuyor:

- Yıllardır ÖTV verememenin acısıyla yaşayan; Sigara içmeyen, cep telefonu ve araba kullanmayanlar için ÖTV.

- Kendisini bir kez olsun A.Ş. gibi hissetmek isteyenlere Özel Kurumlar Vergisi.

- Stopaj (Tam ne olduğunu kimse bilmiyor ama adı çok havalı)

- Sadece mega pakete özel, nostalji severlerin de vazgeçemeyeceği: Öşür

Kaynak Zaytung :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares19051978 -- 12 Haziran 2017; 18:41:29 >

• Alternatif yontemler var ancak suan su asamada burada yazmak hic mantikli degil bu kdr ugrastilarsa dh gibi siteleride okuduklarina eminim.

• s*kmedikleri bi kulak arkamız kaldı demek
  • Hiç kitap okumadığınız belli ömrünüz pc başında geçiyor. Devlet oluşumunun ana felsefesi nedir ? Halk devlet için vardır. Halk çalışır devleti devam ettirir. Gerekirse tüm çalıştığını devlete verir. Ama en yüksek vergi en alt tabakadan alınır tabakalar yükseldikçe vergi oranı da düşer. Zenginlerden vergi alınmaz çünkü zenginler ülkenin önemli değerleridir onları kaybetmemek lazım. Zaten bundan önceki yönetimler yol köprü yaptı mı yapmadı ? O zaman neyi sorguluyorsunuz hala ?_
  • Osmanlı birinci dünya savaşına girerken çakmak vergisi toplamış.

Elmas'a vergi Yok. Yat sahipleri de mazotu vergisiz alıyormuş. Osmanlı'da. :)

• Maliyeyi sonuna kadar destekliyorum elin gavurunu zengin edeceğinize onlara vergi vereceğinize devletinize verin.

Hüloğ?!

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

halkı tekrar kazığın içine çekmeye çalışacaklar
    ama zenginlerin Yatlarından Elmaslarından vergi almamaya devam edecekler.

Hocam yat dediniz de aklıma geldi. Zenginlerin yatlarının yakıtları, bizim arabalarımıza aldığımız benzinden daha ucuz.

On kisi danaya girer gibi birlesip bir tane kayik alsak, sonra bir memura uc bes "hediye" sikistirsak eline yat diye kayit ettirsek ucuza yakit alamaz miyiz biz de? Yat mazotu dizel arabadakilerden farkli mi? Hem tamamen yasal.

• Bu yaptıkları hayvanlıktır ya ayıp vs. kalmadı göstere göstere s..yolar.

Şimdi ne diyoruz ver o zaman mehteri bari müzik eşliğinde s....ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Neyseki Mahşer var.

Mahser diye bir sey yok. Din biz eziklerin zenginleri dogramamamiz icin uretilmis bir kontrol aracidir. :D
  • Hasegawa H kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi benim alanım yük gemileri, onların yakıtları balçık şeklinde oluyor ama yatlar biraz daha küçük olduğu için onların ayrıştırıcısı yoktur diye düşünüyorum o yüzden arabada kullanılana yakın birşey alıyorlardır. Yine de tam olarak uyuşmazlar diye düşünüyorum.

Bu benim fikrim, net birşey bilmiyorum bu konuda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haziran ayındayız, mutlu olmak, eğlenmek, mümkünse çalışmak, üretmek için güne uyanıyoruz ve o da ne stopaj adı altında yine vergi istiyorlar
    %1 de olsa artık ne yaptığının farkına varmalı ve bu teklifi reddetmeliler yahu. Böyle iş mi olur verginin vergisini istiyorsunuz
    Bu ülke hepimizin ve mutlu yaşamak sadece milletvekillerinin değil, bizimde hakkımız.
    Eskiden böyle şeyler olmadan 150 Euro vergi sınırı vardı, önce onu 75 e sonra 30 a indirdiler hala yetmedi şimdi de stopaj saçmalığını çıkardılar.
    Lütfen artık ne yaptığınızın, halkınızı nasıl soyup soğana çevirdiğinizin farkına varın.
    Mesele ülkeye Suriyelileri sokmak değil, mesele mevcut olan halkı mutlu etmek olmalı.

• ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Arastirmak lazim. Isyerindeki arabalarin sayisi bes, on kadar isyeri toplansak kursak bir tane famingolari koruma vakfi, oranin adina da bir kayik satin alsak "yat" misali. Onun yakitiyla ne guzel doner o 50 araclik filo. Hem vakif olacagi icin de vergiden duseriz zaten odedigimiz paranin bile buyuk kismini. Iyi vergi kacakcisi, pardon mali danisman olurum ben bu akilla sirketlere. Neysek elektronik okumusum. Sosyal alanda okusaydim kesin dolandirici olup zenginler listesinde yer bulurdum kendime.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.