Şimdi Ara

Malezyalılaştıramadık-larımızdan mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir fotoğraf göndermiş Zeynep Hanım.. Bir grup çarşaflı, daha doğrusu hem çarşaflı hem komple peçeli kızlar, sırtlarında yeşil mezuniyet cübbeleriyle mezun oluyor. Fotoğraftaki kızların gözleri sadece ortada olduğu ve zemin de siyah olduğu için önce ne olduğunu anlayamıyorsun. Cübbelerin içi boşmuş gibi görünüyor.
    Dikkatle bakınca cübbelerin içinde çarşaflı kızların olduğunu fark ediyorsun. Fotoğrafla beraber gönderilen not da da şu yazıyor:
    “Butik solcusu başıbozuk goşist, soroscu neo liboş ve sözde aydın & “ utterly democrat”... Oh yeah!.. Ve dahi yepyeni dünya düzeninin küresel halifesi fettoshun mürit & mürideleri neo - Osmanlıcı bilumum numaracı cumhuriyetçilerin yaladığı “a ke pe” iktidarının yeni sivilini sevsinler anayasası sayesinde 10 yıla kalmaz aynı manzara bizim üniversitelerde de.. İster ye ister yeme!..
    “Afiyet seker olsun dantella hanım...”
    Özdemir İnce’nin ateşli bir okuru olduğunu tahmin ediyorum Zeynep C. Hanımın..

Radikal’da Nur Çintay “korku” üzerine, okur diliyle söylemek gerekirse, “duygularıma pek güzel tercüman olan” bir paragraf yazmış dünkü yazısında:
    Korkuyor musun, ha neyse, tamam, beyaz Türk’sün, sosyal ilişkimiz sürebilir. Korkmuyor musun, nasıl yani, kapatılmaktan, Malezya olmaktan, hayat şartlarının değişmesinden, engellenmekten korkmuyorsun, ya geri zekâlısın ya da ‘onlardan’.
    Miting zamanı çok geliyordu bu mail’lerden, şimdi gene arttılar: Bir Boğaziçili olarak korkmamanızı hiç anlamıyorum... Bir Üsküdar Amerikanlı olarak korkmamayı size hiç yakıştıramadım... Bir Bağdat Caddeli olarak korkmamanız inanılır gibi değil...
    Bu dönemde ‘modern’, ‘çağdaş’ bir kadınsan, evvela korkmalısın. İngilizce bilmek gibi bir şey şu anda korkmak. Nasıl yani, korkmuyor musun? Bu zamanda? Allah Allah, derdin ne? Bahanen? Mazeretin?
    Korkmamak, bir özür, bir kabahat. Sende bir gerilik olduğuna işaret. Bir saflık. Ya da doldurulmuşluk. Satın alınmışlık.
    Tabii ya, 18 yaşındayım ve Adnan Hocacıların çengeline geldim. Tabii ya, iki bedava pide ısmarladılar, AKP’li oldum.
    Korku, son zamanların en şık etiketlerinden. Tiptop bir tayyör, marka bir çanta, havalı bir diploma... Korku kız kardeşliğinin dışında mı kaldın, geçmiş olsun”
    Mahalle baskısından söz ediliyor ya sabah akşam, bu da bir nevi mahalle baskısı değil de nedir?
    Tuhaf bir kulüp olduk. “ Eski arkadaşlarıyla artık konuşamayanlar kulübü.”
    Zira laf dönüp dolaşıp aynı konuya geliyor: “Malezyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?”.
    Es kaza masada “korkmayanlar” ve “korkanlar” bir aradaysa, tatlar tuzlar kaçıveriyor bir anda. Yemekler yarım kalıyor, karşılıklı “geri zekalı mısınız nesiniz” imaları atılıyor, kalpler kırılıyor, görüşmeler kesiliyor vs vs.
    “Politik görüşlerden dolayı arkadaşlıkların / akrabalıkların / komşulukların sekteye uğraması” dönemine yine geri geldik. 80 öncesi günlerdeki gibi diyeceğim neredeyse. Sağcılık solculuk nedeniyle yemekte dayımla eniştemin birbirine girmesi çocukluğumun en trajikomik anılarından biridir. Dev bir akraba toplantısı masanın devrilmesiyle sonuçlanmış, olan annemin özene bezene açtığı mantısına olmuştu. Dayımla eniştem 12 Eylül darbesine kadar küs kaldı, darbe olunca hiç bir şey olmamış gibi görüşmeye başladılar. Kenan Evren’in aile birliğimize yegane katkısı. Halıdaki leke ise baki kaldı.. (Noniyonik yüzey aktif etkili Kosla Vanish Max yoktu o zamanlar.)
    Eskiden “İran” idi öcümüz, ne olduysa birden “Malezya” öcüsü çıkarıldı karşımıza. Öcülerin de modası mı vardır? On yılda bir değişir mi bu öcüler? İran fazla mı kurcalanmış bir yer oldu yoksa? Daha bilinmez bir yer mi lazımdı?
    Çok şükür Hürriyet gazetesi karşımıza çıkardığı öcüyü tanıtma vazifesini de üstlendi. Önümüzdeki günlerde “Malezya nedir ne değildir, yenilir mi içilir mi” diye diziye başlayacaklarını muştuladı dün.
    Ne mutlu bize!
    Belki bundan sonra ben de bir nebze “korkar”, eski arkadaşlarımla yine buluşabilirim..

• korkmak mı? niye korkayım ki?
  • tuğçe hanım tebrikler
  • çok 'ince' bir yazı olmuş ve farkında mı bunu yazan bilmiyorum ama sağ-sol ayrımı gibi bir ayrımı da kendisi yapmış; 'korkanlar'-'korkmayanlar'. Allah sonumuzu hayr etsin.Çıkar çatışmalarına-birilerinin koltuk sevdalarına kurban gitmeyiz inşallah
  • Bır efsaneye göre bu yazıları Selahattın Duman yazıyor,yani aslında Tuğçe Baran dıye bırı yok.
    Haher gün okurum Tuğçe'yi orası ayrı.
  • sağ sol ayrımını yapan tuğçe hanım değil o alıntı yapmış

quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

çok 'ince' bir yazı olmuş ve farkında mı bunu yazan bilmiyorum ama sağ-sol ayrımı gibi bir ayrımı da kendisi yapmış; 'korkanlar'-'korkmayanlar'. Allah sonumuzu hayr etsin.Çıkar çatışmalarına-birilerinin koltuk sevdalarına kurban gitmeyiz inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasbar

sağ sol ayrımını yapan tuğçe hanım değil o alıntı yapmış

quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

çok 'ince' bir yazı olmuş ve farkında mı bunu yazan bilmiyorum ama sağ-sol ayrımı gibi bir ayrımı da kendisi yapmış; 'korkanlar'-'korkmayanlar'. Allah sonumuzu hayr etsin.Çıkar çatışmalarına-birilerinin koltuk sevdalarına kurban gitmeyiz inşallah

yok bende zaten 'bunu yazan'kişi dedim,bahsettiğiniz yazarı direk suçlamadım, zaten bu yazarı hiç okumamıştım vatan okumadığım için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.