Şimdi Ara

Mal Kabul Görevlisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuzZy07

quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

quote:

Orijinalden alıntı: MuzZy07

quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Şimdi ben sana anlatayım kardeşim, sipariş verilen mallar belli bir tarihte gelirler, öncelikle mallar kapının önüne indirilir (müdür olmadığın için ; sana denilenleri yapacaksı) sana faturayı verirler başlarsın malı saymaya, malları saydıktan sonra fatura imzalanır malı getiren firmanın elemanlırı gönderilir. Sıra geldi buu içeriye taşımaya, taşırsınız, düzenlersiniz ve eksik malları ortaya çıkarıp diğer elemanın marketin satış reyonuna götürmesi için hazırlarsınız. İş zordur, bel fıtığı olma ihtimalin var. birde her market aynı değildir bunu bil. hakında hayırlısı olsun diyorum. Kendine iyi bak forumdaşım

ciddimisin ya.hani ben daha çok sayım depoculuk ile alakalı bi iş olarak düşünmüştüm ama.malları tek tek içeri taşıma olayı bozdu biraz bak.carrefour market bu dedğim iş.market öle cok fazla büyük değil ama baya bi reyonu var.balık reyonlarına kadar.acaba maas ve calısma saatleri izin günleri falan nasıl ?

Mal kabul elemanı bir reyoncudan fazla almaz (şef, müdür hariç) ben Unilever'de çalıştım işlerin nasıl ilerlediğini az çok bilirim. Hee unutmadan malı saydın teslim aldın diyelim, mal zimmeti vardır her yerde olmasa da büyük yerlerde mevcut, zaten işin en büyük stresi burada, mal eksik çıkarsa kabul yapan eleman faturadan bulunur, kendisine soruşturma açılır ve ceza kesilebilir. Yani kardeşim işin uzmanları bile bir stres içindedir neden diyecek olursan, bir eleman sana gıcık gider, senin teslim aldığın malı, çalar, çöpe atar yok eder sonra eksik mal çıkar yine sana patlar. Aman diyim dikkatli ol. Şimdi sence çok akıl kârı bir işmidir.? Neden her market, mal kabul elemanı arar. ?? Örnek veriyorum BİM'de işe girersen bu riski çok düşürürsün neden mi? O markette raf usulü yoktur genellikle kolisi ile gelir orda herkesin gözü önünde açılır. Yani işin daha da kolaylaşır fazlada yorulmazsın, transpalet (Bknz:Transpalet) ile getirir yerine bırakırsın. Bende bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Git bir otobüs firmasında Host ol daha iyi hem gezer görürsün, hem fazla yorulmazsın.

kardeşim cok olumsuz konustun ya biraz önce adamla konustum görüşme çok iyi geçti iş çok güzel anlattı hatta bi ofisim falan olucakmıs orda.sabah7 öğlen 4 e kadar calısıcakmısım.700 lira+30 lira hediye çeki,6.ayda çift ikramiye sonraki aylarda 3 ayda bir çift ikramiye,pazar günleri izin.şartlar bana çok uygun geldi.mal kabul magazanın beynidir çok dikkatli olman lazım falan dedi.zaten tahsil sahibisin üni mezunusun yaparsın sen falan dedi işte.ne bilim aga çok olumluydum yazını okuyana kadar ya

O zaman şansını bir dene derim.. Umarım hakkında hayırlısı olur kardeşim. Diğer markalar gibi değillerse iyidir bu şartlar...

• denicez tabi oraya baglı degılız ya ıs sarmazsa cıkarım bende.sımdılık hersey aklıma yattı umarım olumsuz bı durum olmaz.sagol yorumların ve verdıgın bılgıler ıcın
  • Mal kabul demek... yani bildiğiniz hammallık işi pek olmaz.. çoğunluk mallar forklift denilen araçla indirilir.. ve transpalete aktarılanlar onlara aktarılır..

Bunları geçelim ve ben carrefourda çalıştığım için mal kabül sistemi aslında bir meslek olarak resepsiyon sorumlusu+mal kabul diye geçer bunların çalıştığı iş.. örnek mal geldi ve bu malı indirir sayımını içinden örnek 8 tane koli kola geldi ve bu koli içerisinde 6 tanede şişe kola var.. 48 tane şişe kola var diyelim.. eğerki öyle sayılıyorsa o zaman tekson denilen özel bir cihaza 48 adet kola adedi giriliyor ve bu zaten hangi firmaya ait vs bunları bilgisayara aktardığında faturada ve bilgisayarda gösteriyor.. eğerki hata durumunda adamın canını yakıyor çok uğraşıyorsun ama unutmaki kesinlikle cebinden ödeme yok sadece uğraşı fazla. oraya buraya mail atılıyor ve orada düzelttiriliyor.

ve mal orada kalıyor malları reyon görevlisi veya depo görevlileri geliyor içeri çekiyor.. mal kabülünde çalışan elemenların yapacağı iş dediğim gibidir.. önce mal indirilir,sayım yapılır yapılan sayımlar teksona girilir ve teksondan bilgisayara aktarıldıktan sonra malı getiren adama faturasını teslim etmektir.. çok zor bir işi yok ama belli bir günler çok yoğun olduğu için günde 12-13 saat çalışmayı gerektiriyor oda minimum bir hafta süre gibi birşeydir en fazla.

sonra bu çalışma saatleri çalıştığın sürenin dışnıı aşarsa her dakika ve saatin fazla saat cinsine dönüşüceği için o saatler bir süre sonra telafi amaçlı sana FAZLA MESAİ İZNİ Kullandırılır.. F.M.İ diye geçer sisteme.. bu genelde şeflerin insafına kalmış birşeydir.

Bunlar markette çalışanlarda var.. örnek migros,carrefour gibi..

Çalışma saatleri genelde sabah 8 akşam 4 Veya sabah 7 akşam 4 Şeklindedir ve pazar günleri izin kullandırılır.. veya cumartesi bunu şefiniz belirliyor.

Calışma saatleri bulunduğunuz markete göre değişiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.