Şimdi Ara

maksimum ag kablosu uzunlugu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben maksimum ag kablosu uzunluğunu ögrenmek istiyorum. 120metre falan olabilirmi?
    birden bende 55 metre var. mesala 45metre daha alsan ikisini birbirine baglasam veri kaybı çok olurmu. yaniinternet saglıklı çalışırmı. bana 100 ile 120 metra arası kablo lazımda

• Dostum bağlama işini ekle yapman gerek yani bir aperat var onunla ek yapabilirsin...

Diğer soruna gelince 100m den fazla pek iyi verim alamayabilirsin..
  • kardeş 100 mt reden sonra yüksek sinyal kaybı önlemek için yükseltici yada swich hub takman lazım ek olan yere takarsan hem kablo eki olmz hemde sinyal kaybını tümüyle önlersinn
  • kitaplarda 100 metre der ama ben iş yerinde 120 metre kullanıyorum sorun yok kablo kaliteside önemli
  • abi kimindede 90 mt hem kablodan hem ağdaki paylaşımdan değşio kabloyu atkadaş ek yapacak çok zor verim alması bunudaa düşünmek lazım ve kabloyu aldığın zaman renklerine bak renkler gerçek renge yakınsa iidir yani kahve rengi turuncu gibisde dandiktir bu usta kontrolü birde kitaptaki kotrolü kablo kesiti
    ve iç direnci
  • İki tane kabloyu birleştirmen sinyal kalitesini çok fazla düşürür.100 m den fazla uzunluklar için Cat6 FTP kablo öneririm.Rahatlıkla istediğin mesafeyi karşılar.
  • ya 120 mt kablo alıcan yada 10 $ ye swich hub yükseltici farketmess
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Barmyworm

ya 120 mt kablo alıcan yada 10 $ ye swich hub yükseltici farketmess

repeater alabilirsin yada kablo yu bina içi ısı elektrik ve soguktan koruyabilecegin bir yerden goturuyorsan 120 metre UTP cat5 de kullanabilirsin hatta STP kablo daha saglikli olur....
  • teşekkür ederim arkadaşlar
  • eski bi konu ama umarım bilgisi olanlar yardımcı olur.
    ben bu ag kabloları konusunda acemiyim. pek fazla bilgim yok. bu zamana kadar hep cat5 kablo kullandım ama ogrendigin kadariyla 50-60 metreden sonra verim dusuyo, 100 metreden sonraysa artık iyice kotulesiyormus.

yukarda yazılanlardan anladigim kadariyla ya cat5 e sinyal yukseltici takmam yada cat6 kullanmam gerekicek.

benim asıl sorunum uzaktaki bir bilgisayardan (yaklasık 70 metre) kablo cekmem gerekiyor ancak kullandıgım hub'ın yerini deistirmem imkansız. netten biraz arastırdım ve cat6nın resimlerini buldum ancak dikkatimi ceken icindeki kabloların renklerinin farklı olmasıydı yani aynı renkler yoktu. acaba bu kablolar bizim kullandıgımız ca5 lerden faklımı? aynı girislere girmiyorlarmı?

bilgisi olan arkadaslarin yardımını istiyorum :)
    hepinize iyi calısmalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaGini

dikkatimi ceken icindeki kabloların renklerinin farklı olmasıydı yani aynı renkler yoktu. acaba bu kablolar bizim kullandıgımız ca5 lerden faklımı? aynı girislere girmiyorlarmı?

bilgisi olan arkadaslarin yardımını istiyorum :)
    hepinize iyi calısmalar

Renkler ve sıralama aynı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Barmyworm

kardeş 100 mt reden sonra yüksek sinyal kaybı önlemek için yükseltici yada swich hub takman lazım ek olan yere takarsan hem kablo eki olmz hemde sinyal kaybını tümüyle önlersinn

• Ağ içerisinde 100 - 120 metre cat5 kablo kullanıpta "hocam ben kullanıorum bi problem yok" diyenlerin vay haline !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.