Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Çabuk hızlanan mı,çok yol alan mı?"
    Herşeyi anlatıyor...

Ve eğer sen de uzun zaman kullanırım diyorsan,Gel 1500 ytl'yi zatetn taksitlendiriyorlar.
    LPG'ye geç!
    PİŞMAN OLMAZIN
  • yaris 1.o hafta sonu raporu

300 km otoban, 20 km şehir içi

ortalama 90-95 km sürat

3 yetişkin, bagaj full

bilgisayarda 4.6 lt tüketim
  • quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

yaris 1.o hafta sonu raporu

ortalama 90-95 km sürat

3 yetişkin, bagaj full

Hocam süper ya. Bu arada bizim yarisin yol bilgisayarı verisi ile alınan benzin arasında Sadece %1 fark var hemde bu fark yol bigisayarı lehine, yani bilgisayara biraz daha fazla gösteriyor. sen kendi aracında hiç pompa ile kıyasladın mı?
  • tek kelime ile şahane.
    quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

yaris 1.o hafta sonu raporu

ortalama 90-95 km sürat

3 yetişkin, bagaj full

• Bu arada bizim yaris havalar ısınca 7.6 litreye indi. (kış lastiklerini ayın 19 unda değiştirebildim ve yol bilgisayarını sıfırladım bakalım yakıta etkisi ne olacak , bu aradaki 0.9 litre havaların ısınması ile ilgili)
  • üstat senin klimanın performansı nasıl benimki pek soğutmuyoda...

yani seninki nasıl
    buz gibi yapıyor mu?

sorun ne olabilir?
  • Bu tür araçların klimaları çok güçlü değil sanırım, bizim yarisin klimasıda öyle buz gibi falan yapmıyor hemde küçücük bir hacim olmasına rağmen (scenic ile kıyaslandığında) ben soğutma ihtiyacı olduğunda iç sirkülasyonda kullanıyorum o zaman daha iyi soğutuyor, sana da bu şekilde kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca bir arkadaşın eşi de Jazz kullanıyor o da Jazz'ın klimasının az soğuttuğunu söylüyor (C-max 'e göre)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Bu tür araçların klimaları çok güçlü değil sanırım, bizim yarisin klimasıda öyle buz gibi falan yapmıyor hemde küçücük bir hacim olmasına rağmen (scenic ile kıyaslandığında) ben soğutma ihtiyacı olduğunda iç sirkülasyonda kullanıyorum o zaman daha iyi soğutuyor, sana da bu şekilde kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca bir arkadaşın eşi de Jazz kullanıyor o da Jazz'ın klimasının az soğuttuğunu söylüyor (C-max 'e göre)

doğrudur bende iç sirkülasyonda kullanıyom ama yienede camı açsam daha serin oluyor.acaba klimada bir sorun mu var diyorum hiç soğumuyo nerdeyse
  • İç sirkülasyonda kalırsa,bir süre sonra içerdeki hava tazeliğini yitiriyor ve kuru hava oluyor.
    İlk başlarda,öyle yapıyorum ama devamında (5-10 dk.) iç sirkülasyonu kapatıyorum.
  • çok hızlı soğutmadığı kesin. ama sonuçta soğutuyor.ilk açınca hemen soğuk olmuyor ama bir süre sonra yeterince soğuk oluyor. ben klimayı 3 ve 4 kademede 5-6 dakikadan fazla çalıştıramıyorum .çünkü üşütüyor.
    ama yani cam açılınca içeri daha serin oluyor diyorsan bence sen klimanın gazına bir baktır.
    çünkü cam açmaya kesinlikle gerek bırakmayacak kadar ve hatta fazlasıyla soğutuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

çok hızlı soğutmadığı kesin. ama sonuçta soğutuyor.ilk açınca hemen soğuk olmuyor ama bir süre sonra yeterince soğuk oluyor. ben klimayı 3 ve 4 kademede 5-6 dakikadan fazla çalıştıramıyorum .çünkü üşütüyor.
    ama yani cam açılınca içeri daha serin oluyor diyorsan bence sen klimanın gazına bir baktır.
    çünkü cam açmaya kesinlikle gerek bırakmayacak kadar ve hatta fazlasıyla soğutuyor

• mert sen klimayı sorduğun için bugun özelikle dikkat ettim.
    saat 5.30 da gösterge 31 dereceyi gösterirken 40 km yolculuk yaptık önce iç sürkülasyon ile 3-4 dakika 4. kademede klimayı çalıştırdık.içeri yeterince soğuyunca kademeyi 2 ye aldık sonra üşüdük zaten klimayı kapatıp sadece havalandırma açık gittik bir süre sonra gene içerisi ısınıyor klimayı gene açıyoruz 2. kademede 2 dakika sonra işlem tekrar ediyor.
    ben zaten klimayı hep böyle kullanırım sürekli açık olmaz klima, havalandırma sürekli açıktır soğuk hava gerekince klimanın düğmesine ve eger gerekiyorsa iç hava siirkülasyonuna basarım.
    zaten klimayı sürekli 2 ye alırsam çarpıyor yani sen klimaya bir baktır.
  • Ahh birde şu klimayı dijital yapabilsem...
  • quote:

mert sen klimayı sorduğun için bugun özelikle dikkat ettim.
    saat 5.30 da gösterge 31 dereceyi gösterirken 40 km yolculuk yaptık önce iç sürkülasyon ile 3-4 dakika 4. kademede klimayı çalıştırdık.içeri yeterince soğuyunca kademeyi 2 ye aldık sonra üşüdük zaten klimayı kapatıp sadece havalandırma açık gittik bir süre sonra gene içerisi ısınıyor klimayı gene açıyoruz 2. kademede 2 dakika sonra işlem tekrar ediyor.
    ben zaten klimayı hep böyle kullanırım sürekli açık olmaz klima, havalandırma sürekli açıktır soğuk hava gerekince klimanın düğmesine ve eger gerekiyorsa iç hava siirkülasyonuna basarım.
    zaten klimayı sürekli 2 ye alırsam çarpıyor yani sen klimaya bir baktır.

doğrudur sanırım bir arıza var yada gazı bitmiş olabilir.

şuan mali durum elvermediği için bir süre daha cam açık idare etcez :) peki yakıt sarfiyatına bariz etkisi var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: pompera

Ahh birde şu klimayı dijital yapabilsem...

kaça yapıyorlar sanırım çok külfetli olsa gerek
  • bana ekcan servisden bir sms mesajı geldi

mesajda

gm anket formunu doldurup getirin ve sürpriz hediyeyi götürün diyordu?

size de geldimi böyle bir mesaj ne olabilir?
  • gelmedi mert. neredeymiş o anket formu?
  • yakıt sarfiyatına bir etkisi vardır ama ne ölçüdedir bilemiyorum. ama diğer araçlar kadar kesinlikle değildir. çünkü gücü direk motordan değil elektirikten alıyor. yani göz ardı edilebilecek kadar düşük olacağını tahmin ediyorum.
  • quote:

gelmedi mert. neredeymiş o anket formu?

vala bende bulamadım bu formu opelin sitesine baktım ordada yoktu belkide servislerdedir. bu form?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 23 Nisan 2008; 15:54:08 >
  • merhaba arkadaşlar klube benide alırmısınız? yalnız aracım 1148 cc (Kalos 1.2)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.