Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bana hep corsa sehir ici arabasi dediler motoru küçük olduğu icin ama biz corsa ile yaptığımız km nin tamamina yakınını şehir dışında yaptık. Yüksek sürat larde hic güvensizlik yasatmaz ancak panda ile sehir disina cikmak istemem 100 km suratten sonra ani hic bir harekete izin vermez. Uzun lafin kisasi ah corsa ah :) Yazmıştım aslinda pandanin ici daha havadar diz mesafesi oturma konumu nedeniyle daha iyi. Kisacasi bagaj haric ic hacimde corsadan daha rahat. Ama genel rahatlik ve konfoe olarak tabiki corsa.

Corsa şehir içi arabası diye diyenlere bakmayın abi, Corsa şehir dışında kullanabilir. Elbette Corsa konforlu ve rahattır, yol tutuşuda iyidir.

Panda benim Picanto ile aynı segmentte. ( A Segmenti. ) Picanto ile uzun yolda yaptım çok şükür bi sıkıntı yaşamadım, inşallah hiç yaşamamda. Panda nın da bi sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, uzun yolda 80 - 90 Km / H sabit gidildiği taktirde bişey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 4 Mayıs 2014; 21:47:53 >

• Ben daha önceden şirket aracım 1.3 dizel van corsa c ile hep uzun yolda kullanmıştım ve birçok yeni model arabalardan daha iyiydi uzun yolda. Kendi aracım 2004 1.0 cc corsa c ile de bir hafta önce memlekete gidip geldim ve toplam 15 günde 2.700 km yol yaptım ve yeri geldi 140- 150 civarında bile arabada sorun yok ama 5-10 dakika kadar bu hızlarda kaldım. Normal şartlarda maksimum 120 km hızı geçmiyorum. Uzun yolda ve şehir içinde corsa iyi gerçekten de. Geçen sene 2011 dizel clio symbol ile İzmir e gitmiştim ama aracın ne yol tutuşu nede sürüşde güven vermiyordu ve yolda gerçektende zorlanmıştım. Şuan corsam dan uzun yolda da şehir içinde de memnunum. Sizin araçlarınız Panda ve picanto dan hiç kullanmadım ancak modeli yeni olduğundan uzun yolda sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caytepeli -- 5 Mayıs 2014; 14:57:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

Ben daha önceden şirket aracım 1.3 dizel van corsa c ile hep uzun yolda kullanmıştım ve birçok yeni model arabalardan daha iyiydi uzun yolda. Kendi aracım 2004 1.0 cc corsa c ile de bir hafta önce memlekete gidip geldim ve toplam 15 günde 2.700 km yol yaptım ve yeri geldi 140- 150 civarında bile arabada sorun yok ama 5-10 dakika kadar bu hızlarda kaldım. Normal şartlarda maksimum 120 km hızı geçmiyorum. Uzun yolda ve şehir içinde corsa iyi gerçekten de. Geçen sene 2011 dizel clio symbol ile İzmir e gitmiştim ama aracın ne yol tutuşu nede sürüşde güven vermiyordu ve yolda gerçektende zorlanmıştım. Şuan corsam dan uzun yolda da şehir içinde de memnunum. Sizin araçlarınız Panda ve picanto dan hiç kullanmadım ancak modeli yeni olduğundan uzun yolda sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Hocam sorun çıkarmaz tabi ankarada çevre yolunda da kullanıyoruz zaten. Ancak bana güven vermiyor ben süratli araç kullanırım bu anlamda panda ani manevralara izin veren bir araç değil onu belirtmek istedim. yoksa uzun yola gitmez gibi bir şey söz konusu değil. murat 131 lede 320d bmw ilede uzun yol yapmışlığım var. Mesela geçen hafta ford focus ile van doğu beyazıt arasında 160 km den hiç aşağı inmeden 400 km yol yaptım. kendi aracım (astra) ilede benzer süratlerde kendimi güvende hissederek araç kullanabiliyorum çünkü 150 ile hem manevra yapabiliyorum hemde ani fren yapabilirim ama panda ile 100 km sürattin üzerinde iken ani hareket yapacak güven hissi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Mayıs 2014; 17:47:54 >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Dedim ya hiç kullanmadım bir fikrim yok diye. Haklısınız yüksek süratlerde güven vermiyordur bu tarz araçlar. Panda A sınıfı Corsa B Sınıfı bir araç sanırım. Bu sebepten olabilir belki, Corsa sizinde yukarda bahsettiğiniz gibi yüksek süratlerde de güven veriyor ve manevralarda sorun yaşatmıyor. Bir astra veya focus gibi olması beklenemez tabiki.
  • quote:

Dedim ya hiç kullanmadım bir fikrim yok diye. Haklısınız yüksek süratlerde güven vermiyordur bu tarz araçlar. Panda A sınıfı Corsa B Sınıfı bir araç sanırım. Bu sebepten olabilir belki, Corsa sizinde yukarda bahsettiğiniz gibi yüksek süratlerde de güven veriyor ve manevralarda sorun yaşatmıyor. Bir astra veya focus gibi olması beklenemez tabiki.

Evet panda a sınıfı corsa b sınıfı. Corsada orjinal ebat (155/80/13) lastik kullanıyorsanız 175/70/13 yaparsanız yol tutuşun dahada iyi olacağını da belirtmeden geçmeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Mayıs 2014; 21:49:16 >
    Ben aracımı aldığımda 4 lastik sıfır yeni takılmıştı. Aldığım kişi daha 2 ay önce aldım dedi. Yaklaşık 7 bin civarı anca yapıldı lastiklerimle. Ebatları 165/70/13. Daha önce forumda lastik konusunda yazılarınızı okumuştum ve lastiklerim eskidiğinde sizin dediğiniz gibi 175/70/13 lastik veya o anki durumuma göre makul fiyatlara bulabilirsem 15 enjoy jantı alıp onlara 4 tane lastik almayı düşünüyorum ama yakıt tüketimim aşırı artar diye endişe etmekteyim.
  • iyi günler arkadaşlar. Aracımı 3-4 gün çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada motordan 3-4 sn ye bariz zincir sesi geliyor. Sonra bir daha bu ses gelmiyor. Acaba herhangi bir sorun olur mu... Bulunduğum yerde servis yok ustaya gösterdim birşey yok o ses normal dedi. Gerçe burdaki ustalar herşeye normal diyorlar ya. Aracım 2004 corsa c 1.0 cc.
  • caytepeli C kullanıcısına yanıt
    Arac kacbide idi. Bence cok onemli bisi degil gibi. Yag suzulmesi gibi geldi bana. Calistirinca hemen hareket etmeyin 1 dk bekletin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben aracımı aldığımda 4 lastik sıfır yeni takılmıştı. Aldığım kişi daha 2 ay önce aldım dedi. Yaklaşık 7 bin civarı anca yapıldı lastiklerimle. Ebatları 165/70/13. Daha önce forumda lastik konusunda yazılarınızı okumuştum ve lastiklerim eskidiğinde sizin dediğiniz gibi 175/70/13 lastik veya o anki durumuma göre makul fiyatlara bulabilirsem 15 enjoy jantı alıp onlara 4 tane lastik almayı düşünüyorum ama yakıt tüketimim aşırı artar diye endişe etmekteyim.

Yeni gördüm kusura bakmayın 15 yaparsanız (lastik genişliğinide artıracağınız varsayımı ile) yakıt tüketimi artar bence gerek yok 15 janta (tabi zevkler ve renkler kısmına bir şey demem) ama siz bilirsiniz.
  • quote:

iyi günler arkadaşlar. Aracımı 3-4 gün çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada motordan 3-4 sn ye bariz zincir sesi geliyor. Sonra bir daha bu ses gelmiyor. Acaba herhangi bir sorun olur mu... Bulunduğum yerde servis yok ustaya gösterdim birşey yok o ses normal dedi. Gerçe burdaki ustalar herşeye normal diyorlar ya. Aracım 2004 corsa c 1.0 cc.

bencede sorun yok arkadaşın dediği gibi bencede sorun yağ ile özelliğini yitirmiş yada kalitesiz bir yağ kullanmış olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: caca40

Arac kacbide idi. Bence cok onemli bisi degil gibi. Yag suzulmesi gibi geldi bana. Calistirinca hemen hareket etmeyin 1 dk bekletin

Aracım 124000 de. İlk çalıştırmada oluyor 3-4 sn ye sonra kesiliyor. Bir dahada yapmıyor o sesi. Örneğin akşam arabayı bıraksam sabah çalıştırsam olmuyor ama 3-4 gün çalıştırmasam ilk çalıştırmada ses geliyor.
  • quote:

quote:

iyi günler arkadaşlar. Aracımı 3-4 gün çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada motordan 3-4 sn ye bariz zincir sesi geliyor. Sonra bir daha bu ses gelmiyor. Acaba herhangi bir sorun olur mu... Bulunduğum yerde servis yok ustaya gösterdim birşey yok o ses normal dedi. Gerçe burdaki ustalar herşeye normal diyorlar ya. Aracım 2004 corsa c 1.0 cc.

bencede sorun yok arkadaşın dediği gibi bencede sorun yağ ile özelliğini yitirmiş yada kalitesiz bir yağ kullanmış olabilirmisiniz

Doğrusu arabada 5W 30 yağ vardı ve hiç bu sesi yapmıyordu. Yeni yağı değişti Castrol Edge 5W 40 Tam sentetik yağ konuldu dediğiniz gibi olabilir. Acaba yağını tekrar 5w 30 mu yapsam yada zamanı gelmesini beklesem bi sorun olurmu acaba.

• quote:

quote:

Yeni gördüm kusura bakmayın 15 yaparsanız (lastik genişliğinide artıracağınız varsayımı ile) yakıt tüketimi artar bence gerek yok 15 janta (tabi zevkler ve renkler kısmına bir şey demem) ama siz bilirsiniz.

Çok haklısınız.. Zaten aracımın yol tutuşu falan güzel. Geçen gün 300 gidiş 300 geliş 600 km lik bir yol yaptım.Biraz acelem vardı o yüzdem hızım genelde 120-140 civarıydı. İlk kez aracıma gaz basayım dedim 4 kişi 1 çocuk ve bagaj doluydu aracımda 165 km hız yaptım ve 5 dk kadar bu şekilde gittim. Gerek sollamalarda gerekse yolda yol tutuşu çok güzel ve araç bu hızlarda bile ip gibi dümdüz gidiyor. Zaten ben hangi araba olursa olsun maksimum 120 km hızı geçmediğimden o an dedim zaten: yeni jant bir sürü masraf, yakıt sarfiyatı artacak oda masraf, ayrıca lastik fiyatı artacak o da masraf. Bana sadece görünüm sağlayacak ve bir sürü masraf açacak. O yüzden bende sizin gibi deymez diye karar kıldım. Lastiklerim eskidiğinde dediğiniz gibi 175/ 70 / 13 lastik alıp yola devam etmek en mantıklısı.

• quote:

quote:

quote:

Doğrusu arabada 5W 30 yağ vardı ve hiç bu sesi yapmıyordu. Yeni yağı değişti Castrol Edge 5W 40 Tam sentetik yağ konuldu dediğiniz gibi olabilir. Acaba yağını tekrar 5w 30 mu yapsam yada zamanı gelmesini beklesem bi sorun olurmu acaba.

Uzun zaman aynı yağı kullanan motorlarda yağı değiştirmek pek tavsiye edilmez. Eğer yağı yeni değiştirmediyseniz yani değişim zamanı yaklaşıyorsa bence değiştirin ama yok yeni değiştirdiyseniz ilk 3 4 saniye aracı hareket ettirmeyin zincir yağlamasını tamamlasın sonra hareket edersiniz.
    Bu arada yağ şişelerinde (kaçak dolum gibi) çok fazla hile hurda oluyor bu yüzden yağ alırken dikkat diyorum. Bir diğer uyarıda yağ değiştirirken mutlaka filtreyi de değiştirin ve yağ filtresini orjinal tercih etmeye çalışın. (caytepeli sizin için yazmadım genel bilgi olsun diye paylaştım)

• quote:

quote:

quote:

Çok haklısınız.. Zaten aracımın yol tutuşu falan güzel. Geçen gün 300 gidiş 300 geliş 600 km lik bir yol yaptım.Biraz acelem vardı o yüzdem hızım genelde 120-140 civarıydı. İlk kez aracıma gaz basayım dedim 4 kişi 1 çocuk ve bagaj doluydu aracımda 165 km hız yaptım ve 5 dk kadar bu şekilde gittim. Gerek sollamalarda gerekse yolda yol tutuşu çok güzel ve araç bu hızlarda bile ip gibi dümdüz gidiyor. Zaten ben hangi araba olursa olsun maksimum 120 km hızı geçmediğimden o an dedim zaten: yeni jant bir sürü masraf, yakıt sarfiyatı artacak oda masraf, ayrıca lastik fiyatı artacak o da masraf. Bana sadece görünüm sağlayacak ve bir sürü masraf açacak. O yüzden bende sizin gibi deymez diye karar kıldım. Lastiklerim eskidiğinde dediğiniz gibi 175/ 70 / 13 lastik alıp yola devam etmek en mantıklısı.

evet aracın yol tutuşu (175/70/13 için konuşuyorum) gerçekten çok iyi. hiç bir süratte insanı korkutan tedirgin eden bir hali yok.

Cevaplarınız için teşekkürler. Yağı ve yağ filtresini değişeli 1.000 km anca oldu sanırım yağdan kaynaklanıyor çünkü öncesinde karın altında bile böyle sorun yoktu. Aracın yol tutuşu ve sürüşü gerçekten beklediğimin çok üzerinde güven veriyor.
  • Uzun aradan sonra merhabalar abilerim, bazı işlerim olduğu için foruma pek giremedim, Sivas tan yeni geldim.

Sizlere bir kaç sorum olacaktı;

Siz ekzantirik milini değiştirmiydiniz ?
    Benim araçta ekzantirik mili değiştirilmesi lazımmı ve süpap - sibop ayarı her neyse o ayar yapılmalımı ?

Bu arada benim yakıt tüketimim yükselmeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Uzun aradan sonra merhabalar abilerim, bazı işlerim olduğu için foruma pek giremedim, Sivas tan yeni geldim.

Benim araçta ekzantirik mili değiştirilmesi lazımmı ve süpap - sibop ayarı her neyse o ayar yapılmalımı ?

Hayırdır hocam neden bunları sordun. Eksantrik mili neden değişsinki kolay kolay başına bir iş gelecek parça değildir çokmu zorluyorsun arabayı? Subap ayarını bazı motorlar belli aralıklarla isterler ama corsadaki motorda böyle bir durum yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Uzun aradan sonra merhabalar abilerim, bazı işlerim olduğu için foruma pek giremedim, Sivas tan yeni geldim.

Hayırdır hocam neden bunları sordun. Eksantrik mili neden değişsinki kolay kolay başına bir iş gelecek parça değildir çokmu zorluyorsun arabayı? Subap ayarını bazı motorlar belli aralıklarla isterler ama corsadaki motorda böyle bir durum yok

Otomobilci_x abi normalde arabayı sakin şekilde 2000 Devir - 3000 Devir aralığında kullanırım, vitesleride 2500 Devir - 3000 Devir arasında değiştiririm.

Benim bildiğim ekzantrik mili 120 bin km de değişmesi lazım, yanlış biliyorsam uyarın beni.

Sübap ayarında pek bir bilgim yok.

Aracımın motorunda bir ses var ama tam anlıyamadım, video yükleyebilirsem eğer yüklerim.

NOT : Aracımınn bujilerini hala değiştirmedim.

• Hocam egzantirik milinin belli bir değişme km'si yoktur yani en azından genel olarak bu böyledir. Sizin motora özgü bir durum varsa onu bilmiyorum. Ama olacağını da sanmıyorum. Subap ayarını, egzantirik milini birisimi size söyledi yoksa sizmi bunlara birşey yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz.(triger ile karıştırıyor olabilirmisiniz) Motordan gelen sese ise birşey söylemem çok güç çünkü bu motorların sesleri hakkında bir tecrübem yok ancak o gelen tır tır sesinin kast ediyorsanız ona benzer bir ses bizim corsalar da da vardı anormal bir durum olup olmadığını sizin aracınıza sahip birileri daha iyi yorumlar.
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.