Şimdi Ara

makine programlarını makineci mi yazar yoksa bilgisayarcı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Secxdx

Aynen hocam yukarı editlemiştim zaten.Yüksek lisansta yapmak daha avantajlı.Hem iş imkanın fazla olur makine diye.Yüksek lisansta kontrol+ yazılım yaparsın.Ben temel olmadığı için kontrolü yazmadım korkuyorum bir nevi.
    Kontrolün tek yanı onda uzmanlaşmak

valla o nasadaki adamı gördükten sonra bence herşey ilgiyle ilgili. zaten itü odtü gibi biryerde olduktan sonra sadece iste yeter önün açık. olanakları sunuyorlar sana yandal yükseklisans yatay geçiş çap... zaten profesyonel anlamda ögreniyorsak son 2 seneymiş. yükseklisanstada 2 sene bir dal icin yeterli bence. bencede daha temel seç
  • hastasiempre99 H kullanıcısına yanıt
    % 60 İTÜ elektrik %40 ODtü inşaat ama şantiyede sürünmek var.O nasa işide benim için çok idealistik zor yani.Odtüden nasaya giden var deseler yine inanmam modundayım Çünkü zor baya:D
    İtü elektrikte zor bölüm YÜksek lisan Kontrol yaparım gibi geliyor.Zaten ortalamaları iyi olur diye düşünüyorum(şimdi söylemesi kolay olsa da:) ) yataya da bakarım diğer bölümlere :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Secxdx

% 60 İTÜ elektrik %40 ODtü inşaat ama şantiyede sürünmek var.O nasa işide benim için çok idealistik zor yani.Odtüden nasaya giden var deseler yine inanmam modundayım Çünkü zor baya:D
    İtü elektrikte zor bölüm YÜksek lisan Kontrol yaparım gibi geliyor.Zaten ortalamaları iyi olur diye düşünüyorum(şimdi söylemesi kolay olsa da:) ) yataya da bakarım diğer bölümlere :)

e güzel hocam. ya ben nasayı SADECE ÖRNEK için verdim ya :D yani çalışma dallarıyla ilgil. hani nasaya gittiği için değil. sanayide çalışsaydıda koyardım. inşaattan makineye geçmiş diye. demek istediğim buydu. odtüye beklerim

İnş :) ama zor bana inşaat yer yurt belli değil meselesi fiziksel açıdan zorlar,ama maddi açıdan tatmin eder(parayı harcayamasan da şantiyede )
    Rehber hocama danışacağım son gün ona göre kara veririm herhalde.
    Elektrikte de o kablolar elektik korkunç geliyor:)
  • Benimde ilgim çocukluktan beri quadcopterlere o yüzden bilgisayar müh okuyup makine yada mekatronikte çap yada yan dal yapmayı düşünüyorum. Ancak olayın yazılımla bittiğini düşünüyorum çünkü parçaları birleştirmek için yada hangi parçalar daha uygun olur gibisinden şeyler çokda zor değilmiş gibi geliyor. Yazımlımla bu şeyler üzerinde harikalar yaratan adamlar var. Ancak son günlerde kafam karışmıyor degil. Acaba bende makine yada mekatroniğe girip bilgisayaramı çap yada yan dal yapsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatreV

Benimde ilgim çocukluktan beri quadcopterlere o yüzden bilgisayar müh okuyup makine yada mekatronikte çap yada yan dal yapmayı düşünüyorum. Ancak olayın yazılımla bittiğini düşünüyorum çünkü parçaları birleştirmek için yada hangi parçalar daha uygun olur gibisinden şeyler çokda zor değilmiş gibi geliyor. Yazımlımla bu şeyler üzerinde harikalar yaratan adamlar var. Ancak son günlerde kafam karışmıyor degil. Acaba bende makine yada mekatroniğe girip bilgisayaramı çap yada yan dal yapsam.

hocam bilgisayar daha soyut yazılımları yapıyor. bu iş kontrol ee makine karışımı ağırlıklı daha çok benim anladıgım. ama tabii ki de bilgisayardanda rahatlıkla yöenelebilirsin.benim hep istediğim makineydi bu tarz şeyler kafamı karıştırıyordu şimdi çözüm buldum gibi yani öyle keskin bir ayrım yok hepsiyle ilgilenebilirsin alanına giren. ki zaten giriyor. bence bilg. dan şaşma. şahsen ben baştan bilg. istesem bilgisayara yönelirdim. ee istesem ee ye makine istedigim icin makine. yani benim ee ve bilgisayardan karışık olarak ilgimi ceken tek konu buydu nerdeyse o yüzden ee ve bilg. düşündüm işte böyle. seninde diger müh lerle kesişen tek konun buysa ve daha çok bilgisayar ilgini çekiyorsa bilgisayarda kal.

• Makina tüm çoğu mühendisliğin babasıdır. Zamanla ayrılmıştır mühendislikler birbirinden. Makina eline somut birşey verir. Hatta artık 3D Printerlar var solidwork gibi programlarda yaptığın birşeyi çıkartabiliyorsun ama sanırım sadece taslak olarak. Ama çok pahalı bilkentte vardı sanırım odtüyü bilmiyorum. Robot konusu zor bir iştir ve geleceğin parlayan yıldızı olacak. Microsoftun robotlara girmeyeceğini düşünüyorum. Ama google şimdiden robot şirketleri almaya başladı. Konuyu açan arkadaşla belki beraber iş yaparız bir gün Bende robotlara meraklıyım aslında. Ama asıl ilgi alanım askeri teknolojiler. Askeri sanayi ve robotları birleştiren projelerim var. YTÜ Bilgisayar ve hacettepe elektronik mühendisliğine giren arkadaşlarım var. Onlarla bunu lise 3te konuşmuştuk. Ben bir ara caydım tıp mimarlık falan yazmayı düşündüm ama sonra kendime geldim ve amacımı kendime tekrar hatırlattım. Eğer senin benim gibi projeleri olan insanlar başarılı olursa bu ülke kalkınır. İnşallah başarırız. Birde bir sorum var makinadan sonra yüksek lisansı kontrol ya da mekatronik için yapabiliyor muyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Makina tüm çoğu mühendisliğin babasıdır. Zamanla ayrılmıştır mühendislikler birbirinden. Makina eline somut birşey verir. Hatta artık 3D Printerlar var solidwork gibi programlarda yaptığın birşeyi çıkartabiliyorsun ama sanırım sadece taslak olarak. Ama çok pahalı bilkentte vardı sanırım odtüyü bilmiyorum. Robot konusu zor bir iştir ve geleceğin parlayan yıldızı olacak. Microsoftun robotlara girmeyeceğini düşünüyorum. Ama google şimdiden robot şirketleri almaya başladı. Konuyu açan arkadaşla belki beraber iş yaparız bir gün Bende robotlara meraklıyım aslında. Ama asıl ilgi alanım askeri teknolojiler. Askeri sanayi ve robotları birleştiren projelerim var. YTÜ Bilgisayar ve hacettepe elektronik mühendisliğine giren arkadaşlarım var. Onlarla bunu lise 3te konuşmuştuk. Ben bir ara caydım tıp mimarlık falan yazmayı düşündüm ama sonra kendime geldim ve amacımı kendime tekrar hatırlattım. Eğer senin benim gibi projeleri olan insanlar başarılı olursa bu ülke kalkınır. İnşallah başarırız. Birde bir sorum var makinadan sonra yüksek lisansı kontrol ya da mekatronik için yapabiliyor muyuz

hocam görüşmek isterim valla :D
    ya benim arkadaşlar kapattı aslında odtü ee odtü bilg. odtü makine vs.. heralde o konuda sıkıntı çekmem.
    ki eğer sende 2 seneye çok çevre edinmiş olursun
    benimde malesef ki sorunum hepsine ilgi duymam :D yani elimde olsa makinenin tüm dallarında çalışırım.bilg. ee dende bazı konularda ama seçmek gerek şuan bunun için çok erken bence.
    odtüdeki hocaya sordum istediğin herşey üzerine yükseklisans yapabilirsin dedi. burası üniversite güzelliği burda dedi hatta :D
    o 3d printerlarıda nationalda kücükken mi ne izlemiştim. aaa vay anasını ingiliz anahtarını çıkarıyo yazıcı demiştim :D çok ilgincti. sıkıştırılmış pudra gibi bişiydi sanırım. ve orjinaliyle aynı özelliklere sahipti.

edit: hocam japonlar mı ne şu avatardaki yürüyen robotlardan yapmışlar askeriye için. şimdinin bilim kurgusu gelecegin gerçeği işte :D ama çok saçma bence kocaman metal yığını hedef olması çok kolay. bence savunma sanayinde herşey füze denizaltı uçak. savaş çıksa bile bire bir asker kullanılcagını düşünmüyorum. roket vs..
    ki zaten ekonomi savaşları var yeterli bunlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastasiempre99 -- 17 Temmuz 2014; 4:51:50 >

Seçmeli dersler falan alabilirsin ve diğer bölüm hocalarıyla aranı iyi tutu mesela ee hocasıyla aran iyi olursa gider kıyıda köşede dinlersin dersi hayatta başarılar Nasa olmasa bile umarım iyi yerlere gelirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Seçmeli dersler falan alabilirsin ve diğer bölüm hocalarıyla aranı iyi tutu mesela ee hocasıyla aran iyi olursa gider kıyıda köşede dinlersin dersi hayatta başarılar Nasa olmasa bile umarım iyi yerlere gelirsin

teşekkürler. sana da başarılar adamım
    Bilkent makina düşünmez misin hocaların çoğu amerikanın çok iyi ünilerinde doktora yapmış ve yurtdışnda en çok bilinen orada yüksek lisans yapman ve çalışman kolaylaşıyor birde mesela babasının büyük bir şirketi olan biriyle arkadaş olabilirsin böyle böyle iş dünyasında çevre yaparsın detaylı bilgi istersen özele gel
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.