Şimdi Ara

Makine mühendisliği yanında Elektrik-elektronik mühendisliği diplomam olsa.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineyi yeni kazandigin cok belli 1 sene oku ondan sonra bu dusuncen yerini la bi makineyi bitirsem yeter cok bile olarak degisicek ama sade makine bile 4 senede kolay kolay bitmez okudugumdan tecrubeyle sabittir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelpoy

bu yıl makine müh. bölümünü kazandım.çift anadal programıyla elektrik-elektronik müh. okusam.yani bitirdiğimde iki tane diplomam olsa bana ne gibi artıları olur ? işverenler beni hem makine müh. hem de elektrik-elektronik müh. olarak çalıştırılar mı?

şakirt nbr?
  • Yildiz teknikten mezun tanidigim

Ee muhendislinin yanina makine atti. Cift diploma aldi. Suan maasi 10bin tl civari ve devletin savunma sanayisindeki gizli projelerinde calisiyor, ne is yapiyorsun dedigimde. Bilmemen senin icin daha iyi demisti, tabi calistigi kurumu biliyorum. Mezun olali 3yil oldu

• Önce bir gusül abdesti al sonra okuluna başla ilk 4 ayın bir geçsin sonra karar ver derim. Daha okul başlar başlamaz çap düşünüyon arkadaş.
  • Öyle yapcağına +10 kredi alabilirsen üniversite 3 te daha fazla alan dersi seç böylece 1 değilde 2 alanda uzmanlaş makinede.Sanırım makinede 5 tane dal var robotik,enerji,ısı transferi,içten yanmalı motorlar filan ...Ama büyük ihtimal yaz okulunada kalman gerekir :D
  • üniversiteye gitmemiş adamlar yorum yapıyor.

Makine+ elektrik-elekronik olur hemde bal gibi olur. Makine müh. elektrik konusunda özürlüdür birşey öğrenmezler.. Makine ve e.e. içli dışlı o yüzden mekatronik diye bir bölüm var zaten. Burada önemli olan bu 2 lisansı bitirip nerede çalışacağın. Ar-ge de çalışırsın büyük ihtimal savunma sanayi gibi yerlerde orada çok işini görür işe girerkende kolaylık sağlar...Gidip saha mühendisi olacaksan işçilerin başında görev alacaksan 2 diploma birişe yaramaz.
    Çap yapmayı başarmak , yapamayanlar için zordur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

mekatronik oku o zaman

En mantıklı yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolek21

Yildiz teknikten mezun tanidigim

Ee muhendislinin yanina makine atti. Cift diploma aldi. Suan maasi 10bin tl civari ve devletin savunma sanayisindeki gizli projelerinde calisiyor, ne is yapiyorsun dedigimde. Bilmemen senin icin daha iyi demisti, tabi calistigi kurumu biliyorum. Mezun olali 3yil oldu

Abi türk gençlerine CIA vs... tarzı dizi ve filmleri kesinlikle izletmemeliyiz sonuç ortada...
  • La ne kadar abarttınız yaa.Çalışırsan olur kardeş.İmkansız değil kesinlikle.Yapanlar var.
  • kardesim herkes burda abartmıs ama denemelisin bence yılma ilk sene cok calıs 2.sene de basvurursun cok zorlaman gerek ama normalde 7 saat uyuyorsan 7 degilde 3 uyucaksın haftada 1 gun geziyorsan gezmiceksin ama artıları cok fazla olur umarım olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman_ethem

quote:

Abi türk gençlerine CIA vs... tarzı dizi ve filmleri kesinlikle izletmemeliyiz sonuç ortada...

• yazn makine +endustri dsunmustum bbam makne annem endstri muhndsi bana katcaklari sey olur diye bbam iki ucu b*klu degnek olur dedi tam olarak mukemmelesemezmissin

• quote:

quote:

haha :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

quote:

quote:

hocam mekatronik hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

•  Makine mühendisliği yanında Elektrik-elektronik mühendisliği diplomam olsa..

Makine mühendisliği yanında Elektrik-elektronik mühendisliği diplomam olsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 19 Mayıs 2013; 9:12:01 >

• Mekatronik için söyleyebileceğim tek iyi söz ' ismi çok karizma duruyor ' olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaCity

quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

quote:

quote:

hocam mekatronik hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

mekatronik küçükken oyuncaklarını bozup tekrar birleştirip çalıştıran çocukların seçebileceği en iyi bölümdür :) mekanik, imalat, elektrik, elektronik, kontrol, programlama, otomasyon gibi alanlar hakkında bilgilerin verildiği uygulama ağırlıklı bir bölümdür. özellikle mikroişlemciler ile sıkı dost olmak zorundasınız... mekanik bir sistemin tasarımı, imalatı, bu sisteme uygun elektronik devrelerin yapımı veya hazır alınması, uygun mikroişlemci seçimi ve bunun programlanması ile mekatronik bir sistem oluşturulur. belirli bir uzmanlık yoktur mesela makine mühendisliğinde adam ısı üzerine uzmanlaşmıştır ama mekatronikte böyle bir şey yoktur hepsinden az da olsa bilmelisiniz. kontrol kavramı mekatroniğin büyük bölümünü kapsar. çünkü asıl amaç sistemi kontrol etmektir. imalat kısmına fazla girilmiyor ama sadece temel bilgiler veriliyor bu da yeterli. ben lisede makine okuduğum için imalat bilgim oldukça yüksek torna freze döküm gibi işlerde baya çalıştım bu da çok fayda sağladı üniversite hayatımda. şöyle bir soru gelebilir aklınıza bu kadar şeyi nasıl öğreniyorsunuz? aslında her alandan temel bilgiler veriliyor. uygulama ağırlıklı olduğu için de bu bilgiler yeterli oluyor. ihtiyaç oldukça da internetten araştırma ile lazım olan bilgileri rahatlıkla çekebiliyorsunuz. mekatronik seçiminde üniversite çok önemlidir. uygulama ağırlıklı olduğu için imkanları geniş olmalı. yıldız, marmara, kocaeli tavsiyemdir.

• Mühendislik dedin mi inşaat , makine , elektrik elektronık , yazılım gelir . Mekantronıktır endustrıdır ne la bunlar kendılerı bıle nerde calısacaklarını bılmıyorlar .
  • 1-2 kişi hariç konuya ciddi yaklaşıp cevap veren olmamış. eleman bilgi almak istiyor sizin dediğinize bak. sadece konuya uygun cevap verseniz de kalabalık etmeseniz.
  • eğer böyle bişey olursa olacaklardan biri burda olmaz diye gak guk yapanlar g*t olur en nihayetinde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.