Merhabalar herkese. Ben bu yıl makine mühendisliğine başlayacağım, üniversitede elimden geleni yapmam gerektiğinin farkına vardım ve düşünürken aklıma yan dal/çift ana dal gibi seçenekler geldi. İleride eğer yapacak olursam bilgisayar mühendisliği ile çap yaparım diye düşünüyorum. Yalnız şöyle bir algınız olmasın, evet çap çok zor ve çekilemez olabilir bunu söylerken öyle bir gençlik hevesiyle söylemiyorum. Yani lütfen "Sen önce bir makine mühendisliğini geç de sonra çapı düşünürsün" gibi cevaplar vermeyin. Bildiğiniz üzere çap yapabilmek için 1. sınıf ortalamamı belli bir seviyede tutmam gerekiyor bunun için de şimdiden net kararlar almalıyım. Bana çap hakkında, özellikle makine mühendisliği ve bilgisayar arasında yapılan çap hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim. Ortak dersler/günlük ders saati (ortalama olarak, tabii ki net bir şey verilemeyeceğini biliyorum) hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz? Çap her ne kadar çok zor olsa da yapan insanlar var ve ben de bunu detaylı bir şekilde merak ettim. Yardımcı olursanız sevinirim
hangi üniversite?
fajQF
kullanıcısına yanıt
Gecikme için kusura bakmayın, geçtiğimiz günlerde biraz işlerim çıktı da foruma pek bakamadım aklımdan çıkmış. ODTÜ Makine