Şimdi Ara

makina kasmasi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili arkadaslar, yaklasik 6 ay önce bir toplama bilgisayar aldim, fakat makine ilk ticari paket
    proglamlar yüklenmeye baslanmasindan itibaren kasintili bir sekilde çalismaya basladi.
    configrasyonum söyle: intel p4 2.4 aghz 533 mhz 1mb cpu ( prescott) + gigabyte,p4 titan 8s655fx 478 fsb 800mhz ddr400 sata lp ekrankartim: fyl 128mb fx5200 64 b1t vga, ram: 512mb 400mhz pc3200 harddisk:samsung 80gb 7200rpm 2mb cache hdd sp0802n, kasam: codegen 6013-g1 çift fanli, poversapliy' im iyi. Makinam ilk kurulumundan sonraki yüklenen programlar netsis entegrew3, autocad2004, winamp, messengerler, yani öyle fazla birsey yok. Ama yaklasik bu 6 ay süresince hep yavas yani kasarak çalismasi oldu, bu arada ikikere format attim, virüs programi olarak, baslangiçta norton kullandim, spybot hep vardi, sonrasinda, kaspersky ve avg kullaniyorum, sistem hep temiz görünüyor, ama hala çok yavas nedenini teknik destek aldigim, kisiler bulamadi, sizden ricam bu konudaki görüslerinizi yazmaniz. Burada windows xp sp1 kullaniyorum ve güncel. Asagida gelen cevaplardan sonra yukaridaki açiklamaya eklemeler yaptim. Gösterdiginiz ilgi ve cevaplar için çok çok tesekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tertok -- 17 Mayıs 2005, 11:47:39 >







  • bunun birçok açıklaması olabilir. hdd'de sorun olabilir, yüklediğin windowsta sorun olabilir, ekran kartın falan tam olarak ne? özellikleri iyice yazarsan yardım eden çıkacaktır
  • Merhaba. Sanırım sitede yenisin. Öncelikle sana hoşgeldin diyor ve hemen ekliyorum. Siteye üye olan okadar çok insan varki; ve bunların birçoğu bilgisayar dehası, sana hepsi yardımcı olacaklardır. Bende acizane sana bir kaç tavsiyede bulunacağım.

    1. Yavaşlamının değişik sebepleri olabilir. İlk önce işlmcinin fanını temizle. Fan çok tozluysa yavaşlama yapabilir ve işlemci ısınırsa tam performans veremez.

    2. Sistemine asla norton kurma. Neden dersen çünkü norton tam bir sistem düşmanıdır. AVG sana yeterli gelir.

    3. Sistemine takılı olan aygıtların sürücülerinin tam olarak yüklendiğinden emin ol. Ve sürekli driver larını update et yani güncelle.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama emin ol arkadaşım, sana ok güzel öneriler gelcektir.

    Başarılar...
  • Birde Kaspersky ve AVG kullanıyorum demişsin.Eğer aynı anda iki antivirüs kullanıyorsan birini silmelisin.Çünkü ikisi uyuşmazlık yapabilir.
  • msconfig'den başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldırmayı dene.
  • Muhtemelen yüklemişsindir ama belki gözden kaçmıştır diye hatırlatayım. Format sonrası ilk iş anakartın sürücülerini yükle. Yoksa ciddi performans düşüklüğü yaşanabiliyor. (Her anakartta yaşanacak diye bir kural yok ama daha önce başıma geldiği için biliyorum)
  • hocam o söylediğin virüs programlarının hepsini kaldır ...spy-bot ara sıra tarama yaptırısın ..o yeterli olacaktır...sistem de virüs olmadııgından emin oll...fformat atarken yavas format atmayı dene...ayda bir disk birleştirme yap...diskinde fazla ve gereksiz olan seyleri sil...işlemci ve kasa temizligine dikkat et...p4 ler ısınınca frenleme yaıpıyodu sanrm...kasılmanıın sebebi ısıda olabilir....neyse bunları bi dene bakalım..hade kolay gelsin..
  • Firewall var mı sende?
    Yoksa virüs girmiş olabilir. (bulamıyor da olabilirsin)

    Bu arada ek bilgi:
    Makinemde Norton yüklüydü ve her hafta güncelliyordum. Virüs bulamıyordu. Nortonun yeni versiyonunu kurmuştum ve birsürü virüs çıkmıştı. Anlatmak istediğim elindeki ürün ne kadar güncel olursa olsun programın son versiyonunu kullan, arama motoru değişiyor. Virüslerin büyük kısmı arkadaşın zamanında M.E.Bakanlığı sitesinden indirdiği dosyalardan çıktı bu arada..

    ctrl+alt+del den task manager aç, birsürü svchost var mı çalışan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.