Şimdi Ara

Makedonya da Avrupa Üniversitesi (Hukuk) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
6
Favori
28.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şuana kadar birçok arkadaşım oturum izni alamadığı için ülkeden deport edildiler. Başvuru yaptıkları danışmanlık firmaları oturum izni almak için kendilerinden 5000 Euro civarında bir para almışlar. Fakat oturumları çıkmamasına rağmen geri ödeme alamadılar. Sözde rehberlik hizmeti ve gidiş geliş adı altında yüklü miktarda para sokağa atmış oldular. Aileleri de hem maddi hem de manevi kayıp içerisindeler. Arkadaşlarımın psikolojileri bozulmuş durumda. Aralarında psikolojik tedavi görenler bile var şuan. Yurtdışında üniversite okumak istediklerine pişman oldular. Arkadaşlarım için çok üzülüyorum. Öğrencilere para gözüyle bakan firmalara karşı dikkatli olun ve sizin için en doğru tercihi yapmaya bakın. Makedonya Avrupa Üniversitesine 4000 euro diye gelirsiniz her sınav için üniversite sizden resmi olarak 30 euro ücret talep eder eğer geçemezseniz 1 yıl içerisinde sadece bir ders için 500 euro sınav ücreti ödersiniz size yıllık 10.000 euroya gelir ben Allaha şükür yıl sonu bırakıyorum burayı bize yalan palavra atanların Allah cezalarını vericektir bir gün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delenali -- 14 Eylül 2014; 22:31:18 >




  • Konuda çok garip mesajlar var. Bayan ismi ile kayıt olmuş 3 kişi var, üçünün de kayıt tarihi aynı, üçü de mesaj attıktan sonra foruma bir daha giriş yapmamış ve üçü de danışmanlık şirketlerini destekliyor. Kafam karıştı açıkçası.
  • Arkadaşlar bende konuyla alakalı edindiğim bilgilere göre konuşmak isterim.
    Orda okuyan arkadaşların özellikle iyi niyetli arkadaşların bana ilettiği oraya önceden giden arkadaşların av olup sonradan avcı olduğu gerçeği var. Yaparız ederiz. Ki foruma katılan o 3 bayan arkadaş için konuşuyorum. Bu lafım onlara. Ve bana defalarca söylenen şey " gelmeyin. " ama biz kas kafalı olduğumuz için gitmeye kararlıyız. Ama gelicekseniz de ygs ye girin barajı geçin ösym kılavuzunda uluslararası balkan üniversitesine tercih yapın dendiğidir. Şöyle ki bizi ösym gönderdiği için mecburen denklik vermek zorunda kalacaktır. Hukuk için araştırma yapmadım ama duyduğuma göre 11 ders birisinin dava açmasıyla 18 e çıkmış diye duydum. Ve evey şuan avrupa üni.sinin denkliği askıda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahritolgatugtekin B kullanıcısına yanıt
    ben istiyorum
  • Arkadaşlar dün itibari ile Makedonya Avrupa üniversitesi artık tanınmıyor.Bilginize.

    DUYURU (13.02.2015)
    Yükseköğretim Genel Kurulunun 12.02.2015 tarihli toplantısında, Makedonya'daki Avrupa Üniversitesi (Прв приватен Европски Универзитет Република Македонија-The First Private University European University - Republic of Macedonia) ve Uluslararası Struga Üniversitesi (Меѓународен Универзитет Струга-International University of Struga) ile Bosna Hersek'te bulunan Travnik Üniversitesinin (Univerzitet u Travniku-University of Travnik) Kurulumuzca tanınmamasına karar verilmiştir.

    Kamuoyuna duyurulur.
  • Merhaba Arkadaş Makedonya'da Üniversite Öğrenciydim ve Mezun Oldum Şuan da da Yüksek Lisansı Makedonyada Okuyorum. ve Bir Dönem FON Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Asistanlığı yaptım (Getirdiğimiz Öğrencilerimizle İlgilenmek İçin İşten Ayrıldım )

    ___ Makedonya Hakkında Bilgi Sahibi Olmak istiyorsanız Lütfen Okuyunuz ___

    Arkadaşlarla Öğrencilere Danışmanlık Veriyoruz.
    Makedonyadaki Bütün Üniversitelere Kayıt yapıyoruz.
    Bilgi almak isteyenler Bize Ulaşabilir.
    009 0537 572 16 17 - 00389 71 627 180
    not : Türkiyede isem türk hattı makedonyada isem makedon hattı çalışıyor olacak.
    www.facebook.com/cancyborg
    alicanyagmur@gmail.com

    ___ Makedonya Hakkında __
    Merhaba Arkadaşlar Ben ALİ YAĞMUR

    ***
    Öncelikle her firmaya inanmayınız. Sadece 1 Firma işini iyi yapıyor. Firmalar sizlere yalan yanlış bilgiler veriyor ve üniversitelerle anlaşması olduğunu söylüyor. Hiç birine inanmayın. Zaten herkez istediğiniz üniversiteye kayıt oluyorsunuz. ( Örnek verecek olursam : geçen yıl bir A firması avrupa üniversitesine bizden başka hiç kimse kayıt yaptıramaz dedi anlaşmamız var dedi. YALAN üniversitede 1 ofise kendi adamlarını koymuşlar türkçede konuşuyor giden ona gidiyor soruyor oda sadece A firması ile kayıt oluyor diyerek yönlendirdiler. Bu TAMAMEN OYUN. Ben direk üst kademeye gidip görüştüm ve geçen yıl Avrupa üniversitesine 8 kayıt yaptım. Yani inanmayın. Her yıl farklı yalanlar. )

    *** Firmalar Hakkında bir kaç yalanlarıda söyle yazim.
    (1) Öğrenci geldiğinde öğrencilerle 7/24 ilgileniyoruz diyorlar. KOSKOCA bir yalan. Öğrenciyi getiriyorlar bırakıyorlar yardım ise ilk 2 hafta ufakcık yardımlar. Hee getirdikleri öğrencilerin arasından bazılarına yardım ediyorlar örneğin ögrencinin ailesi 5 - 10 kişi yönlendirmiştir o kişinin çocuguna çok yardım ederler.
    (2) Anlaşırken Herşey içinde anlaşırsınız geldiğinizde buradaki ofis çalışanları çoğu işte sizden para alırlar. yani 2000 euroya anlaştınız tutarlar geldinizde 1000 euroluk masraf çıkartırlar.
    (3) Geldiğinizde Firma ile anlaşmazlık yaşadığınızda sizi TEHDİT ederler. İşlemlerini yapmazsak atılırsınız , Parayı ödemezseniz işlemler olmaz yada firma hakkında kötü seyler söylemeye devam ederseniz sizi makedonyadan kovdurrum gibi sözler.
    (4) Üniversite'de sadece biz kayıt yaparız derler yalan
    (5) Ev tutulması gerekiyordur. Evi sizin seçmeniz lazımken kendileri hemen bir ev seçer ve orada konaklamaya zorlanırsınız.
    (6) Ev sözleşmesi yapmak zorunludur ve firma karşılamak zorundadır ama sizden parayı alırlar. üstüne şirket çalışanı emlakçı parasını sizden alırken 2 kat alırlar emlakçıya verirsiniz kapı arkasında emlakçı yarısını şirket elemanına verir. normalde bunuda şirket karşılaması gerekir.
    (7) Kimlik için polise gittiğinizde şirket çalışanları sizden para isterler polise rüşvet vereceğiz diyerekten. ( YALAN ) tamamen yalandır. parayı alırlar ve ceplerine atarlar. ( giderken en fazla bir baklava götürürler )
    (8 ) Firmalar evraklarınız erken alır ama işlemleri her zaman geç yapar. Örneğin evraklarınızı firmaya haziranda verirsiniz aralık ayı olmuştur daha işlemleriniz bitmemiştir. ( Herzaman yaşanıyor bu ) .... ama öğrenci işi yapan öğrencilerle gelirseniz temmuzda evraklarınızı alır ve eylül en geç ekimin ilk haftasında işlemleriniz bitmiş olur.
    (9) Daha bunlar gibi yalanlar dolanlar....

    *** Bizimle gelin diye ısrar edemeyiz ama Lütfen Firmalarla değil Burada Yaşayan ve bu işleri yapan öğrencilerle gelin. Çünki Burada sizlerle şirketler ilgilenmez ve bu işi yapan öğrenciler sizlerde daha iyi ilgilenir.

    *** YÖK Denklik Konusuna gelecek olursak....
    LÜTFEN KİMSEYE İNANMAYIN SADECE YÖK'e SORUN....

    - Kiril Metodi Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi )
    - Goce Delcev Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) --- (Daha önce burada okudum)
    - Bitola Kliment Ohridski Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi )
    - Tetova Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi )
    - Ohrid Sv. Apostla Pavla Teknoloji Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi )
    - Uluslararası Balkan Üniversitesi ( Özel Üniversite )
    - Amerikan Koleji ( Özel Üniversite )
    - Güney Doğu Avrupa Üniversitesi ( Özel Üniversite )
    - Avrupa Üniversitesi ( Özel Üniversite )(Öğrencilerimizin iyiliği için artık bu Üniversiteye Kayıt Yapmıyoruz)
    - Struga Üniversitesi ( Özel Üniversite ) (Öğrencilerimizin iyiliği için artık bu Üniversiteye Kayıt Yapmıyoruz)
    - MİT Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Türkçe Eğitim Veriyorlar )
    - Uluslararası Vizyon Üniversitesi ( Özel Üniversite ) (Türkçe Eğitim veriyorlar )
    - FON Üniversitesi ( Özel Üniversite ) (Türkçe Eğitim Veriyorlar)--- (Şimdi Burada Yüksek Lisans Yapıyorum)

    *** Ev ve Yurt Konuları için
    Yurtlar ortalama aylık 100 euro (yemeksiz) ve en az 3 kişilik odalar.
    Tavsiyem
    Ev Kiralamanız. Ortalama 1 ev kirası 180-250 euro arası aylık ve herşey içinde vardır. FULL eşyalı evlerdir. (sadece gelirken kıyafetlerinizi getirmeniz yeter)
    Örneğin iştipte okuyacak olursanız. Ev kiraları ortalama 180-250 eurodur. Bu evlerde ortalama 3-4 kişiliktir.
    Üsküpte okuyacaksanız değişik yerlerde 200 euroluk evde var. Merkezde oturmak isterseniz 250 euro ile 300 euro arasıdır aylık kiraları.
    Makedonya'da Ev Kiraladığınızda ilk ay fazladan 1 aylık kira veriyorsunuz depozito olarak.

    *** Makedonya'da Yaşam ve Yaşam Koşulları
    Makedonya'da insanlar çok rahattır kimse kimseye laf atmaz , çatmaz , kavga çıkarmaz. ( Tabi bu dediğim normal öğrenci tarzı yaşayanlar için. Bazı öğrenciler her türlü ortama giriyor herşeyi yapıyorlar sonra makedonya insanı kötü derler. Siz insanlara nasıl yaklaşırsanız insanlarda size öyle yaklaşır.)
    Üsküp'ün Nufusu ortalama 700,000 kişidir.
    Üsküp Gerçektende güzel hoş bir yer. Her Türk vatandaşınında görmesi gerekir. Atalarımızın toprakları atalarımızın izleri var.
    Üsküp'ü vardar nehri 2 ye bölmüştür. Bir tarafında müslümanlar bir tarafında hristiyanlar ağırlıklı yaşar.
    üsküp'te müslümanlar tarafında her yerde rahat rahat güvenle yemek yiyebilirsiniz. Hristiyan tarafında çoğu şeyde domuz eti vardır.
    2-3 tane büyük alışveriz merkezi vardır ve oralarda da Türk restorantları vardır. Burger king veya Chine restorantı filan vardır.
    İklim olarakta hafif karasal iklimdir. Kışları soğuk ve nemli Yazları ılık ve kuru. Kışları Ortalama -5 ile 0 derece arasındadır. Yazları ise ortalama 30 derecedir.
    İştip şehri ise küçük bir kasaba gibidir. Nufusu 50 bindir. Merkezde kafeleri küçük restorantları vardır. Gençleri çocugunlukla kafelerdelerdir.
    Makedonya'da Haftada bir en geç 2 haftada bir gün resmi tatildir.
    Üsküpte kış aylarında haftada bir ücretsiz konserler olur. Bahar ve Yaz aylarında ise haftada 2-3 gün ücretsiz konserler ve aktiviteler olur.

    *** Makedonya'da Kayıt İşlemleriniz
    Siz kendiniz yapmak isterseniz sınır kapısından içeri giremezsiniz. Polisler yaz ayları ve sonbahar aylarında öğrenci belgesi olmayanları almıyorlar. Türk vatandaşların Makedonya'ya vizeye gerek yok ama vize olmaması sizi içeri alması anlamına gelmez kapıdaki polise bağlı yani polisde sizden öğrenci belgesi göstermenizi isteyecek belgenizde olmadığı için Makedonya'ya girdirmeyecek. eee giremeyince de bu yüzden de kayıt yaptıramıyorsunuz.
    Bu yüzden işlemlerinizi makedonyada ki bir kişi aracılığı ile yapmanız gerekiyor.

    ___ DANIŞMANLIK ve ÖĞRENCİ İŞLERİ YAPIYORUZ ___
    Hedefimiz Şirketlerin Öğrencilerden Fazla Para Almasını Engellemek ve Bu Yüzden Fiyatlarımızı Çok Daha ucuza İndirdik

    3 Arkadaş öğrencileri daha ucuza , daha rahat ve sorunsuz stressiz öğrenci getirmeyi hedef bildik çünki Firmalar öğrencilere çok çile çektiriyor çok sorun çıkartıyor üstünede çok fazla para alıyorlar.
    Şirketlerin yaptıkları işlemlerle bizim işlemlerimiz arasında hiç bir fark yoktur.
    aksine az öğrenci götürdügümüz için öğrencilere 7/24 danışmanlık hizmetinde bulunuyoruz ve şirketlerin yarı fiyatını alıyoruz.
    Öğrenci Kayıt ve Danışmanlık İşlemlerimizde Yaptıklarımız.
    - Öğrenci evraklarının Tercümesi ( 2'er sayfa yapıyoruz )
    - Öğrenci evralarının tercümelerinin noter onayları ( 2'er sayfa noterli tercümeli belgeler )
    - Makedonya Eğitim Bakanlığından evraklarınızın onaylanması
    - İstediğiniz Okula Kayıt işlemleriniz
    - Size ev sözleşmesi ve ev kiralama işlemleriniz
    - Makedonya Konsolosluğuna teslim edeceğiniz evraklarınızın hazırlanması ve formların doldurulması yani vize evraklarınızın hazırlanması
    - Öğrencinin Havaalanından karşılanması ve okuyacağı şehre transfer işlemleri
    - Makedonya geçici kimlik için evraklarınızın hazırlanması ve yabancılar subesine beraber teslim edilmesi.
    - 7/24 Danışmanlık hizmeti. Biliyoruz ki ilk geldiğinizde ekmek dahi almakta zorlanıyorsunuz bizde bundan dolayı 7/24 tam destek veriyoruz. Ekmek dahi alamazsanız arıyorsunuz sizi evden alıyoruz beraber markete gidip alışverisinizde dahi yardımcı oluyoruz.
    TÜM Bu YUKARDAKİ İŞLEMLERİN MASRAFLARI VE HİZMETLER DAHİL SADECE 1750 EURO
    ( Bu yıl fiyatları çıkarttık çünkü bizimle çok ama çok fazla öğrenci geliyor artık sayılı öğrenci alıp 7/24 danışmanlık ve destek hizmeti verecegiz )
    NOT : Uçak , ev kirası masrafınız size aittir.

    KAYIT YAPTIĞIMIZ ÜNİVERSİTELER
    - Kiril Metodi Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) ( Kontejyanımız : YOK ama kayıt yaptırmak isterseniz yapılır. ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 32 )
    - Goce Delcev Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) ( Kontejyanımız : 10 kişilik ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 29 )
    - Bitola Kliment Ohridski Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) ( Kontejyanımız : 10 kişilik ) (Son 1 yıl içinde kayıt sayımız : 9 )
    - Tetova Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) ( Kontejyanımız : Bellisiz evrak geleni kayıt yaparız ) (Son 2 yıl içinde kayıt sayımız : 7 )
    - Ohrid Sv. Apostla Pavla Teknoloji Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi ) ( Kontejyanımız : Bellisiz evrak geleni kayıt yaparız )
    - Uluslararası Balkan Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : YOK ama kayıt yaptırmak isterseniz yapılır. ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 14 )
    - Evro Balkan Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : YOK ama kayıt yaptırmak isterseniz yapılır. )
    - Amerikan Koleji ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : 10 kişilik hızlı kayıt hakkımız var ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 17 )
    - Güney Doğu Avrupa Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : 15 kişilik hızlı kayıt hakkımız var ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 19 )
    - Avrupa Üniversitesi ( Özel Üniversite ) (Öğrencilerimizin iyiliği için artık bu Üniversiteye Kayıt Yapmıyoruz)
    - FON Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : 40 kişilik hızlı kayıt hakkımız var ) (Son 3 yıl içinde kayıt sayımız : 26 )
    - Struga Üniversitesi ( Özel Üniversite )(Öğrencilerimizin iyiliği için artık bu Üniversiteye Kayıt Yapmıyoruz)
    - MİT Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : 50 kişilik hızlı kayıt hakkımız var ) (Son 2 yıl içinde kayıt sayımız : 34 )
    - Truzim ve Yönetici Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : Bellisiz evrak geleni kayıt yaparız )
    - Uluslararası Hellenic Üniversitesi ( Özel Üniversite ) ( Kontejyanımız : Bellisiz evrak geleni kayıt yaparız )

    Farkındayız bazı üniversiteleri şirketler bile bilmiyordur listelerinde bile yoktur. Örneğin Struga üniversitesi bile bizden 1 yıl sonra kesfetti şirketler. Onlar ilk kayıtlarını geçen yıl yaparken biz 3. yıl kayıtlarımızı yaptık. Struga üniversitesinde çok önceden hukukta türkçe eğitim vardır.
    Evet bazı üniversitelerinin adını yeni duydunuz ama biz bu üniversiteler ile tek tek görüştük ve anlaştık. kayıt kabul ediyorlar.

    KAYIT İÇİN BİZİMLE GELİRSENİZ UÇAK VE OKUL PARANIZ HARİÇ HERŞEY İÇİNDE 1750 EURODUR.
    ( Bu yıl fiyatları çıkarttık çünkü bizimle çok ama çok fazla öğrenci geliyor artık sayılı öğrenci alıp 7/24 danışmanlık ve destek hizmeti verecegiz )
    Kayıt için bizimle irtibata geçmek isterseniz iletişim bilgilerimiz.
    009 0537 572 16 17 - 00389 71 627 180
    not : Türkiyede isem türk hattı makedonyada isem makedon hattı çalışıyor olacak.
    www.facebook.com/cancyborg
    alicanyagmur@gmail.com




  • Makedonya'daki avrupa üniversitesinin tanınırlığı yök tarafından kaldırılmıştır. Tanınmama 13/02/2015 tarihinden sonraki kayıtlar için geçerli ancak yök bu tarihten önceki kayıtlar için , halen okumakta olanlar için o zamanda tanımıyormuş gibi işlem yapacağı cevabını bimer üzerinden başvuranlara iletmiştir. Mezun olunca denklik açarken ya da şimdiden garantiye almak için tanımamanın size uygulanmaması için dava açabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/groups/944467685583050/ buradaki platformdan gelişmeleri takib edebilirsiniz
  • İşin uzmanı olarak buradaki herkesi uyarıyorum. Bu açıklamayı şahsileştirmeyiniz.

    YÖK Türkiye dışında Türkçe eğitim verdi diye hiç bir eğitim şeklini kabul etmez. Kaldı ki Hukuk için denklik kriterleri farklıdır. YÖK web sitesinde gerekli açıklamayı yapmıştır. Yurtdışında eğitim almak istiyorsunuz iyi bir bölüm okumak istiyorsunuz bu kabul edilebilir ancak beleş eğitimi hiç bir kurum kabul etmez/etmemelidir de. Türkiye de okuyan öğrencinin suçu günahı nedir?

    Ayrıca geçen sene ve bir önceki senede Ankara üniversitesi Hukuk fakültesiyle ortaklaşa program adı altında yüzlerce insan kandırılmıştır. Sonuç yargı ama giden paraların üstüne çoktan soğuk su içildi.

    İşin garip tarafı da şu; kişi YÖK'e gider ilgili uzman durumu izah eder hâlâ itiraz ederler, yok şu danışmanlık şirketi şöyle dediydi böyle dedi diye. Kanunen yetkili kurumun söylediğini kabul etmemekte inat eder suçuda o kuruma atarlar (kim bilir mesela böyle oluyordur)

    Saygılar




  • bu sene bende kayıt yaptırmak istiyorum acaba siz gittiniz mi yada giden var mı nasıl bir yer bide hangi eğitim danışmanlığı daha iyi yök denklik veriyor mu fiyatlar ne kadar beni de bilgilendilirmisiniz
  • Léonardo kullanıcısına yanıt
    kardesim cok para ıstemıs bız ogrencıyız orda hersene bıton ogrencı kaydedıyoruz 1500 euro alıyoruz bılgı ıcın +38972603480
  • yeşim21 Y kullanıcısına yanıt
    bız yardımcı olutruz kardesım uyanık ol carpılma 3000 4000 eyuro ısteyen danısmanlık fırmaları var bız 1500 euro ya yapıyoruz hersey dahıl 7.24 hızmet 4 yıl boyunca
  • Léonardo kullanıcısına yanıt
    kardesim biz 1500 euro ya yapiyoruz +38972603480 watsap ulasın
  • BarTenLee kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Nasıl ulaşabilirim size. Acil
  • hocam ne yaptınız okudunuz mu ?
  • Evet bu sene mezun olduk 3. sınıfta denkligimiz kaldırıldı ama bizim kayıt oldugumuz sene tanınırlık belgemiz oldugu için bizi kapsamıyo yök e başvurduk bakalım beklıyoruz 6 ay içinde cevap gelicek
  • hatuta52 H kullanıcısına yanıt
    Bende düşünüyorum yardımcı olurmusunuz bana yazıyorum size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uskuplumete U kullanıcısına yanıt
    Neslihan çakas facede bana ulaşabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rina kaler R kullanıcısına yanıt
    Cevap vermesini beklemiyorsun değilmi?
    5 yıl önce yazmış. Şu an çoktan türkiyeye gelmiştir:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakkimizda STS karari verildi sinava hazirlaniyorum 40 ve uzeri puan almamiz gerekiyor bundan sonrada fark ders olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.