Şimdi Ara

mail sitesi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hotmail gibi mail adresi veren bir site kurmanın maddi, teknik v.s ayrıntıları nelerdir acaba.

• Merhaba

Bir adet (başlangıç için) server alacaksın

Kaliteli bir mail server lisanslayacaksın (örneğin merak mail=2000-3000 $ arası)

Daha sonra kodlama bilgin nasıl bilmiyorum ama bir kod uzamanı tutacaksın ve istediğin gibi tasarlatacaksın.

Birde düzenli bir şekilde server ile ilgilenecek bir managed bakım hizmeti sunan birini tutman lazım

Yani ortama başlangıç olarak eğer amacın ciddi ise minumum 5000 $ ı gözden çıkaracaksın

Diğer bir konu yok ya o kadar büyük bir şey istemiyorum biraz daha basit olsun dersen bir site açarsın hosting ve domain yani daha sonra gmail e kayıt olursun tam linki hatırlamıyorum ama doğrudan örnek ismin@siteadin.com şeklinde gmail açtırabiliyorsun ziyaretçilerine..

2. dediğimin uzmanları çıkar birazdan ama ilk dediğimde verdiğim miktar minumumdur bilgin olsun

Bilginize,

• böyle bir sitenin türkiyedeki başarı ihtimali nedir sizce, başarılı olması için ne lazımki, hotmail, yahoo, gmail gibi başarılı site yapılamazmı
  • böyle profesyonel bir şey isteniyorsa denildiği gibi bir yatırım yapmak gerekir fakat baştan deneme amaçlı ve bu işi öğrenmek amacıyla mail sitesi kurmak istiyorsanız email hostingle birlikte tasarım ve uygulama aşamaları konusunda yardımcı oluruz iletisim@sheney.com detayları görüşelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ministerugur

böyle bir sitenin türkiyedeki başarı ihtimali nedir sizce, başarılı olması için ne lazımki, hotmail, yahoo, gmail gibi başarılı site yapılamazmı

Açıkcası bence tutmaz.. neden derseniz zaten mail konusunda bir sıkıntımız yok

gmail, hotmail, yahoo sorunsuz çalışıyor ve yüksek kapasitede alanlar veriyor. açıkcası onlar dururken yanlış anlamayın ama bana 100 GB a alan verseniz ben yeni açılan bir yerden almam..

Bilginize,
  • almanızı gerektirecek basit bir özelliği varsa eğer alırsınız sanıyorum fakat bunu tescil ettirebiliyormuyuz başka kimse kullanamasın diye, bu özellik teknik değil, her piksele reklam almayı bulan çocuğunki gibi basit bir fikir aslında ama başka hiçkimsenin kullanamamasını nasıl sağlayabiliyoruz.
  • biraz daha açar mısınız?
  • mesela;www.gsmmail.com sitesi açtık diyelim, sen giriyorsun siteye ve telefon numaran olan 0532XXXXXXX@gsmmail.com mailini alıyorsun, herkes kendi telefon numarasına ait mail i alır, (başkasının numarasını almamasını sağlamak için yöntem bulunur). Tabiki daha çekici bir özellik benim düşündüğüm.
    Asıl sorun ve sorum şu; ben bunun gibi bir şeyi başkasının yapmasını nasıl engellerim, yani ben www.gsmmail.com sitesi açtım ve bu talep gördü diyelim ama başkasıdawww.cepmail.com veyawww.mailgsm.com.tr gibi siteler açıp bu herkesin kendi telefon numarasına göre mail alabilmesi uygulamasını yapamasın, yapsa bile illegal kabul edilsin ve haklarımı kolayca koruyabileyim.

• açıkçası böyle bir tescil olabilir mi bilemeyeceğim ama avukat arkadaşlarımız yardımcı olacaktır buradan herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: ministerugur

mesela;www.gsmmail.com sitesi açtık diyelim, sen giriyorsun siteye ve telefon numaran olan 0532XXXXXXX@gsmmail.com mailini alıyorsun, herkes kendi telefon numarasına ait mail i alır, (başkasının numarasını almamasını sağlamak için yöntem bulunur). Tabiki daha çekici bir özellik benim düşündüğüm.
    Asıl sorun ve sorum şu; ben bunun gibi bir şeyi başkasının yapmasını nasıl engellerim, yani ben www.gsmmail.com sitesi açtım ve bu talep gördü diyelim ama başkasıdawww.cepmail.com veyawww.mailgsm.com.tr gibi siteler açıp bu herkesin kendi telefon numarasına göre mail alabilmesi uygulamasını yapamasın, yapsa bile illegal kabul edilsin ve haklarımı kolayca koruyabileyim.

Prje mail sitesi kurmaktır gsm ise birişleyiştir. İşleyişin telif hakları olamaz. Örnek vereyim sende bende bir forum kuruyoruz (ayrı ayrı) sen teknik destek bölümü açıyorsun ben açamazmıyım???? elbette açarım işleyiş lisanslanamaz

Ama projeyi lisanslayabilirsin mail projesini tabi bunu gmail hostmail yahoo yu karşına alarak yapmak ne demek açıklama yapmama gerek yok sanırım :)

Güzel birdüşünce ama birde şu var mailleşen insanların çoğu bir çok şey sanalda kalsın diye düşünür ve bayanların hemen aaa cebim bu mailim bu gibi bir uygulamaya sıcak bakmasını ben beklemiyorum umarım sende beklemiyorsundur?

Bilginize,

• verdiğim örneği dikkate alırsan çoğu insan sıcak bakmaz belki fakat benim düşündüğüm başka birşey, bu nedenlede kafama takılan projenin nasıl olacağı değilde telif v.s. konusu. Forumda teknik destek bölümü açabilir başkası fakat bir ayrıntı başkası tarafından yapılamasın, tekrar örneği uyduruyorum, her ziyaretçi forumu okuyabilir ancak teknik destek resmi belgeli kişiler sadece üyelik alabilir ve yazabilir foruma. Saçma bir örnek oldu galiba. Bu her piksele reklam alma olayını yapan çocuk ilkönce bunu tescil ettirseydi daha sonra birsürü taklidinin çıkmasını engelleyebilirmiydi. Aslında ilk yapan işi götürüyor internette diye birşey var sonrakiler önemsiz kalıyor denir hep, fakat internet her nekadar globalleştirdiysede dünyayı bu ilkleri yapanlar Türkiyede olsada bir halta yaramıyor, ABD de yapılanlar (Türkiyedeki fikri bulan veya uygulayan birinden sonrada yapılmış olsa bile) patlama yapıyor bence, yok teksasta garajda 3 kuruşla ortaya çıktı falan filan. Bizim ülkedeki bilişim şirketi gibi isimler altında güya öncü olan şirketlerdede iş yok galiba.
    Güzel bir düşünce demişsiniz gsm örneğine, teşekkürler fakat inanın asıl düşündüğüm çoook basit projenin ve çevremde duyduğum güzel düşüncelerin yanında bu örnek hiçbirşey, sadece teşbih. Teşbihde hata olmazya.

• Bahsettiginiz fikir, farkli bir teknolojik altyapi ya da yeni bir teknik icermiyorsa (ki anladigim kadariyla icermiyor), bunu tescil etmenizin mumkun olacagini sanmiyorum. Internette basarili olmus firmalarin klonlari illa ki ortaya cikar; eger siz "öncü" olarak urununuzun satacagindan cok eminseniz ve maddi gucunuz de piyasaya saglam bir giris yapmaniza yetecek ise, bu ise girersiniz. Eger elinizde bu guc yok ise, fikrinizi mevcut guclu bir firmaya satmak da iyi fikirdir. Microsoft'un Hotmail'i almasi buna guzel bir ornektir bence.

Bahsettiginiz Turkiye-Amerika karsilastirmasi, bu "ekonomik guc" baglaminda dogmakta zaten. Ama bu Turkiye kosullarinda, kitleleri pesinden kosturan fikirler hic mi cikmiyor? Bir eksi sozluk fenomeni var bu acidan ilk aklima gelen; onlarca taklidi oldugu halde hala alanindaki en populer site. Ve taklitlerinin olmasi, orijinalitesini yipratmadi. Resmi bir tescil ile korunmasa da basarili oldu. Sizin fikrinizin ne nitelikte oldugunu bilmeden karsilastirma yapmak kolay degil tabi ki, fakat temel olarak tavsiyem, fikrinizin taklitlerinin olusacagi surecte (1 ay? 3 ay? 6 ay?), popularitenizi arttirip musteri bagliligi olusturabileceginize inaniyorsaniz sansinizi deneyin. Basarilar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.