Şimdi Ara

MAHİR ÇAYAN VE İBRAHİM KAYPAKKAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kürtçülük hastalığını Türk soluna bulaştıranlardandır Kaypakkaya. Eşkıyadır, sevmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

Ben gördüğümü söyledim. Hiç kimse faşizme ölüm deyip ortalıkta faşizm yapamaz !!!

Bizim değerlerimiz var. Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği ile Hocalı katliamını anma etkinliğini basmak nedir ben bunu sindiremiyorum.

Ben ülkücü ayağınada solculuk ayağınada bu şiddetin arkasında duramam. Millet inan üniversiteye gelmiş ama adam olamamış. Tayyibe küfrediyorlar sonra çıkıp faşizmin dibini yapıyorlar.

Gazide de benzerini ülkücüler yapıyor demiyor bilmiyorum hiç gidip bnakmadım. Ama üniversiteye gelmiş adamın bıçaklarla kavgayla dövüşle guruh haslinde insanlara baskı kurmaya hakkı yok.

Özgür ortam diyoruz. Sağcısı ayrı faşist solcusu ayrı faşist. Bu ülkenin ne islam devrimine ne komünist devrime hiçbir faşizme ihtiyacı yok. Bu ülkenin insana fikirlere düşüncelere saygıya. Gerçek insan sevgisi hümanizme ihtiyacı var.

Özgürlük diyerek insan hakları diyerek insanlara yapılan bu eziyetleri sindiremiyorum.

Dediğim gibi bu ülke daha özgürlüğün anlamını bilmiyor. Devrim uyapsan ne olur. O elemanlar devrim yapsın yarın birgün insanları sokaklarda parçalarlar Stalin gibi katlederler. Diğerleride İran devriminsde yapıldığı gibi sallandırırlar.

Sorun aslında sağ vweya sol değil çünkü sağ ve sol uçlar birbirine o kadar benziyor ki. Sorun sağ ve solu aynı anda kapsayan bu ikisinden daha derin olan hastalıklı bir anlayış.

Dediklerinizin hepsine katılıyorum malesef üniversite gidenler okuma bilinciyle gitmiyor kavga siyaset bilinciyle gidiyor bunlar son derece yanlış ama malesef bu yanlış hep böle devam edecek eskiden üniversitelerde vardı siyaset şimdi liselere sıçradı yarın bir gün ilk okul veletleri çıkıp siyaset yaparsa şaşmamak gerekir

Şöyle birşey sorcam bu Ülkede Dersim ve Zilan gibi katliamlar oldu neden bir gün o konuda anma yapmadınız ? bir polis tarafından öldürülen nihat için niye anma yapmadınız ? bu sorularımı sizin samimiyete cevaplıycağınızdan çok eminim başka arkadaşlar karışmazsa sevinirim şimdi sölersin arkadaş bunu niye bana soruyorsun şunun için soruyorum siz Dersimi Zilanı katliam olarak görmüyorsunuz malesef bazı gruplarda hocalıyı katliam olarak görmüyor empati yapmak gerek diye düşünüyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Kürtçülük hastalığını Türk soluna bulaştıranlardandır Kaypakkaya. Eşkıyadır, sevmem.

Türk olan Kaypakkaya nasıl Kürtçü oluyor ? adam neredeyse tüm solcuların örnek aldığı leninin cümlesini alıntı yaparak söledi diye linç girişimine uğradı Şahsı fikrim Kaypakkayanın düşünceleri Çayandan daha çok doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provokatör Üye

quote:

Kürtçülük hastalığını Türk soluna bulaştıranlardandır Kaypakkaya. Eşkıyadır, sevmem.

Türk olan Kaypakkaya nasıl Kürtçü oluyor ? adam neredeyse tüm solcuların örnek aldığı leninin cümlesini alıntı yaparak söledi diye linç girişimine uğradı Şahsı fikrim Kaypakkayanın düşünceleri Çayandan daha çok doğru

Türk olup da Kürtçü olan o kadar çok adam var ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Provokatör Üye

quote:

Türk olup da Kürtçü olan o kadar çok adam var ki

Mutlaka haksızlığa boyun eğmiyenler vardır
    İbrahim Kaypakkaya Kürtçü yada Türkçü değildi o sadece her halkın kendi kaderini tayin etme hakkının var olduğunu düşünüyordu ve bunu benimsiyordu Kaypakkaya gibi bir fikir adamına Kürtçü ve Türkçü demek son derece yanlış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemalist Türkiye

Türkiye'de her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyetidir ve tüm Cumhuriyet toprakları bölünmez bir bütündür. Üniter bir devlettir. Resmi dili Türkçedir, başkenti Ankaradır.

İşte İbrahim Kaypakkaya bu düşünceye karşıydı onun nebzinde her insan eşitir Türk Kürt diye ayrım yapmazdı Çayan ise Kemalisti Ulusalcılığa yakındı başka bir konuda tartışmak üzere görüşmek üzere bu konu hakkında bu kadar tartışmak yeterli
  • Gericilerin, aşağılık kompleksli ırkçı, şovenist ergenlerin sevmediği büyük devrimciler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Provokatör Üye P kullanıcısına yanıt
    Temel bir noktaya parmak basmak istiyorum. Ben hiçbir şey yapmak zorunda değilim. Hiçbirşeyi anmak zorunda değilim. Hiçbirşeyi anmadığım için suçlanamam ve niye anmıyorsun diye itham edilemem.

Eğer beni bu şekilde zorlarsanız bu çirkinleşir ve haksız siz olursunuz bu cümlenizdeki yaklaşımınız gibi.

Burada benim şikayet ettiğim konu onların hocalı ve Çanakkale konusunda ne düşündükleri değil. Düşüncelerini sevmiyorum ama düşüncelerini sevmemem benim onlara şiddet kullanma hakkıım olduğunu göstermez.

Buradaki problem bu insanların ne düşündükleri değil başka insanların kendi özel anma etkinliğine kagfalarına göre gelip saldırmalarıdır. Kimse bunu yapamaz. Bunu yapmak o yukarda saydığın katliamlara yenisini eklemekten başka size bir yarar sağlamaz. Aynı şekilde ben başkalarının kendi düşüncelerine ait barışcıl kimseye zararı dokunmayan eylemlerine kudurmuş gibi saldıramam. Eğer saldırırsam buda bana geçmişte andığım yaşadığımız katliamların gelecekte devamının gelme olasılığını doğururu . Bunu anlatabiliyor muyum ?

Siz Hocalı'yı veya Çanakkale'yi anmak zorunda değilsiniz. Ama bu etkinliğe saldırırsanız ki bu yapıldı ilerde kendi destekçilerinizxe en büyük kötülüğü edersiniz. Çünkü inanın pekçok insan benim gibi orada bu tarz hareketlerden nefret etmiştir.

Aynı şekilde sizde kendi ölülerinizi istediğiniz gibi anabilirsiniz barışçıl olarak. Bu etkinliği benim herhangi birşekilde basmaya saldırmaya hakkım yoktur.

Aynı şekilde nasıl ki ben Dersim i anmak zorunda değilsem ve neden anmadığım konuunda suçlanamazsam sizde Çanakkale konusunda suçlanamazsınız.

Burada bu ayrımı dikkate alın. Sizin dediğin olayların ne kadarı propaganda ne kadarı gerçek ben bilmiyorum . Bilsem bile benim ne düşüneceğim beni ilgilendirir. Burada sınır başkalarının özgürlüklerine müdahale edip etmemekte bitmektedir. Kendi anma etkinliğinizi kendiniz yapabilirsiniz buna karışmam ve benim kendi etkinliğimede kimsenin burnunu sokmasını hoş karşılamam umarım anlatabilmişimdir.

• Kemalist Türkiye K kullanıcısına yanıt
    Zaten Lenin buna onay verdi. Bütün ülkeler ayrılırken olmaz öyle şey deyip orduyla ayrılan ülkeleri tekrar istila etti. Yani içiboş bir söylem aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

Temel bir noktaya parmak basmak istiyorum. Ben hiçbir şey yapmak zorunda değilim. Hiçbirşeyi anmak zorunda değilim. Hiçbirşeyi anmadığım için suçlanamam ve niye anmıyorsun diye itham edilemem.

Eğer beni bu şekilde zorlarsanız bu çirkinleşir ve haksız siz olursunuz bu cümlenizdeki yaklaşımınız gibi.

Burada benim şikayet ettiğim konu onların hocalı ve Çanakkale konusunda ne düşündükleri değil. Düşüncelerini sevmiyorum ama düşüncelerini sevmemem benim onlara şiddet kullanma hakkıım olduğunu göstermez.

Buradaki problem bu insanların ne düşündükleri değil başka insanların kendi özel anma etkinliğine kagfalarına göre gelip saldırmalarıdır. Kimse bunu yapamaz. Bunu yapmak o yukarda saydığın katliamlara yenisini eklemekten başka size bir yarar sağlamaz. Aynı şekilde ben başkalarının kendi düşüncelerine ait barışcıl kimseye zararı dokunmayan eylemlerine kudurmuş gibi saldıramam. Eğer saldırırsam buda bana geçmişte andığım yaşadığımız katliamların gelecekte devamının gelme olasılığını doğururu . Bunu anlatabiliyor muyum ?

Siz Hocalı'yı veya Çanakkale'yi anmak zorunda değilsiniz. Ama bu etkinliğe saldırırsanız ki bu yapıldı ilerde kendi destekçilerinizxe en büyük kötülüğü edersiniz. Çünkü inanın pekçok insan benim gibi orada bu tarz hareketlerden nefret etmiştir.

Aynı şekilde sizde kendi ölülerinizi istediğiniz gibi anabilirsiniz barışçıl olarak. Bu etkinliği benim herhangi birşekilde basmaya saldırmaya hakkım yoktur.

Aynı şekilde nasıl ki ben Dersim i anmak zorunda değilsem ve neden anmadığım konuunda suçlanamazsam sizde Çanakkale konusunda suçlanamazsınız.

Burada bu ayrımı dikkate alın. Sizin dediğin olayların ne kadarı propaganda ne kadarı gerçek ben bilmiyorum . Bilsem bile benim ne düşüneceğim beni ilgilendirir. Burada sınır başkalarının özgürlüklerine müdahale edip etmemekte bitmektedir. Kendi anma etkinliğinizi kendiniz yapabilirsiniz buna karışmam ve benim kendi etkinliğimede kimsenin burnunu sokmasını hoş karşılamam umarım anlatabilmişimdir.

Beklediğim cevabı aldım başkası olsaydı hemen saldırırdı size bu konuda teşekkür ederim düşüncelerinize katılıyorum kimse birşey yapmadığı için sorumlu tutulamaz iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.