Şimdi Ara

:MADEN Mİ JEOLOJI MUHENDISLIGIMI:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
8.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar buyuk ıhtımal bu ıkı bolumden bırını sececegım ısteyerek degıl tabı sınavım bekledıgımden cok cok kotu gectı muhendıslık okumak ıstıyorum sızce hangısıni secmelıyım cevresınde annesı babası akrabası bu işlerden bırını yapıyorsa ıs olanaklarını ve maddı kazanclarını belırtırse memnun olacagım

• İkisi de birbirine yakın bölümlerdir.İkisininde ortak birçok dersi vardır fakat işin özü biraz farklı.Jeolog madenin bulunacağı yeri tespit eder.Madenci ise gidip ordan çıkartır.Yani işin zahmetli kısmı Maden Müh. aittir.Tabiki doğal olarak işin zahmetini çeken kişi daha tatminkar ücret alır.Özellikle yeraltı madenciliği yapan deneyimli mühendislerin çok iyi para kazandıklarını söyleyebilirim.

Daha önce de Maden müh. ile ilgili sizinle konuşmuştuk sanırım.Ekstra bir sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

İkisi de birbirine yakın bölümlerdir.İkisininde ortak birçok dersi vardır fakat işin özü biraz farklı.Jeolog madenin bulunacağı yeri tespit eder.Madenci ise gidip ordan çıkartır.Yani işin zahmetli kısmı Maden Müh. aittir.Tabiki doğal olarak işin zahmetini çeken kişi daha tatminkar ücret alır.Özellikle yeraltı madenciliği yapan deneyimli mühendislerin çok iyi para kazandıklarını söyleyebilirim.

Daha önce de Maden müh. ile ilgili sizinle konuşmuştuk sanırım.Ekstra bir sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

berkay senmısın abı
  • benm amcamın kızı jeoloji mühendisi ama pek bi işe yaradığını görmedim anca iyi dalga geçiyorum onla deprembabaanne diye maden mühendisliği da iyi olabilir iş olanakları ne kadar yüksek bilemem ama jeoloji mühendisliğinden daha iyidir
  • İtu ve deu da bu bölümleri okuyn arkadaşlarım var ikiside memnun değil hatta itudeki ortalama yapıp bölüm değiştiriyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: canss89

quote:

İkisi de birbirine yakın bölümlerdir.İkisininde ortak birçok dersi vardır fakat işin özü biraz farklı.Jeolog madenin bulunacağı yeri tespit eder.Madenci ise gidip ordan çıkartır.Yani işin zahmetli kısmı Maden Müh. aittir.Tabiki doğal olarak işin zahmetini çeken kişi daha tatminkar ücret alır.Özellikle yeraltı madenciliği yapan deneyimli mühendislerin çok iyi para kazandıklarını söyleyebilirim.

berkay senmısın abı

Evet benim.

• tamam abı msnden tavsıyelerını almıstım zateneskısehıre gelırsem yalnız bırakmazsın benı sana guvenıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTU kimya müh yazılır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikisinide bitirdikten sonra aynı işleri yapıcaksın. bir maden şirketine giriceksin. tabi maden bildiğin gibi şehirde olmuyor dağ başında şantiyede göreve başlıycaksın. büyük ihtimal altına bir pick-up verirler burda yönetici tipinde çalışacaksın. ilerde yükselince şirket içinde daha masa başı işlerine yönelirsin. birde işsiz maden mühendisi sayısı çok fazla seçimini yaparken dikkat et artık ömrün boyunca yapıcağın mesleğini seçiyorsun. iyice araştırmanı öneririm.
  • muhendıs olarak sırketlerde yonetıcı olarak calısabılırmıyım acaba bu bolumlerden
  • quote:

muhendıs olarak sırketlerde yonetıcı olarak calısabılırmıyım acaba bu bolumlerden

Benim yaptığım gibi Maden Müh. yanında açıköğretimden İşletme bölümünü okursun ve otomatikman İşletme Mühendisi sıfatın olur.O saatten sonra mesleğinle ilgili olmasa da herhangi bir kuruluşta yönetici pozisyonunda rahatlıkla çalışabilirsin.Zaten tüm Mühendisler yöneticilikle ilgili dersler alırlar bunlar bizim mesleğimize yabancı şeyler değil.
  • quote:

quote:

muhendıs olarak sırketlerde yonetıcı olarak calısabılırmıyım acaba bu bolumlerden

Benim yaptığım gibi Maden Müh. yanında açıköğretimden İşletme bölümünü okursun ve otomatikman İşletme Mühendisi sıfatın olur.O saatten sonra mesleğinle ilgili olmasa da herhangi bir kuruluşta yönetici pozisyonunda rahatlıkla çalışabilirsin.Zaten tüm Mühendisler yöneticilikle ilgili dersler alırlar bunlar bizim mesleğimize yabancı şeyler değil.

tamam abı ayrıntılı olarak gorusucez zaten tesekkurler
  • çalışırsın tabi ama hemen olmaz. 10 sene sonra falan. birde sorumluluğu çok fazladır bir kaza olur hemen seni suçlarlar zordur yani.
  • quote:

quote:

quote:

tamam abı ayrıntılı olarak gorusucez zaten tesekkurler

Rica ederim.
    Her zaman beklerim

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimba -- 4 Mayıs 2018; 16:50:39 >
  • şu anda maden mühendisinin iş olanakları daha fazla,
    ama 4-5 sene sonra sen okulu bitirdiğinde durum nasıl olur birde onu düşünmek lazım,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bimba

Ben Jeoloji Mühendisiyim.. Bir mühendislik bürosundayım ve işler berbat.. Kpss den sonra kadrolu girmeye uğraşacağım ama gerçekten çok zor olacak gibime geliyor..

Şöyle bir örnek vereyim; Geçen aylarda bayındırlık ve iskan müdürlüğü birçok personel aldı kpss sınavlarına göre.. Jeoloji mühendisi olarak yalnızca 2 kişi aldılar ( Kocaeli ve Tunceli illerine) Harita Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Mimar alımı bayağı çok oldu.. Neticede saydığım bölümlerden kpss puanı 61 olanlar bile yerleştirilmiş.. Bizim bölümden girenlerin puanı 83 ve 84 tü.. Malesef alım az olduğu için Kpss de çok iyi puanlar almak gerekiyor..

Bizim buralarda mermercilik yaygın olduğundan Jeoloji ve Maden mühendisleri buralarda iş imkanı bulabiliyor.. Özellikle Maden mühendisleri.. Ayrıca ocaklarlarda Saha defteri( teknik nezaretçi defteri) tutma yetkileri var.. ( yanlış hatırlamıyorsam 1 işletmenin defterini 500 ytl gibi bir fiyata tutuyorlardı aylık olarak..2-3 tane tutabiliyorsun..Sana kalmış bir durum)

Jeoloji mühendisi olarak ben mermercilik sektöründe çalışmak istemedim çünkü Uygulamalı Jeoloji ye ağırlık veriyorum.. ( Zemin etüdleri ve Hidrojeoloji üzerine..)

''Puanım bunlara yetiyor öyleyse yazayım'' mantığıyla bu bölümleri tercih edeceksen çok büyük hata yapmış olursun..Girmesi nispeten kolay çıkması çok zordur bunuda belirteyim..Ayrıyetten dağ tepe, dere bayır sürekli arazide olacaksın.. 1. sınıftayken 5 kişi okulu bırakmıştı bizden.. Doğayı seviyorsan zevkli gelir ama.. 4 duvar arasında kalmazsın, kısıtlama yok özgürsün

Yeteri kadar değer verilmiyor ülkemizde bizim bölüme.. Ben kendimi çok iyi geliştireceğim dersen zaten önün açık olacaktır.. ALLAH hakkında hayırlısı neyse nasip etsin sana..Kolay gelsin..

(dip not: Isparta Süleyman Demirel Üniversitesini yazacaksan yardımcı olurum sana.. 1. sınıftan 4. sınıfa kadar çıkan sorulardan notlara kadar herşeyi temin edebilirim.. Hangi hoca kıldır, hangi hoca yündür anlatırım)

cok tesekkurler korktum ama bıraz

• fenni nezaretçi olarak en fazla 5 şirkete bakabilirsin. tabi gençlere bu bakımdan pek şans vermiyolar genellikle saçları ağartmadan zor bulursun yöneticilik konumunda iş.
  • Teknik nezaretçilik ve delme-patlatma ehliyeti gibi belgeleri aldığınızda maaşınızda büyük ölçüde artışlar olacaktır.Bir ocaktan sorumlu teknik nezaretçi ocak başına 500-750 civarı ücret alır.
    5 ocaktan sorumlu olsa 2.500-3.000 YTL sadece burdan gelir.Birde patlatma ehliyeti varsa ayda 2-3 patlatma yapsa nerden baksan 1.000 YTL de öyle gelir.Maaşının 3.000 YTL olduğunu düşünürsek bahsi geçen mühendisin ayda 7.000 YTL alması işten bile değildir.
    Tabiki tüm bunlar için kendinizi iyi yetiştirmeniz ve deneyim sahibi olmanız gerekir.
  • up
  • arkadasım jeolojıde ve derece yaparak bolum degıstırmeye calısıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.