arkadaslar onboard ati x200 ekran kartım var driverını nsl halledebilirim ? tesekkurler
arkadaşlar bu macosx benim alettede çalışırmı acaba toshiba m70-160 disüstüne kurmak istiyorum x700 ekran kartı var 80 gb 5400 rpm sata disk var.
Arkadaşlar bende nvidia 6200tc var pci express macosx te bir türlü çözünürlüğü ayarlıyamadım ekran kartının nasıl yükleneceğinide bilmiyorum macvidia sitesinde anlatıyor ama ingilizce iyi olmayınca yapamıyorum yardımlarınız için teşekürler.
Orjinalden alıntı: turanX
Orjinalden alıntı: taskin57
".............................."
x1600pro yada x1600xt olmasının OSX'te hiç bir farkı olmaz windowstada performansı iyi olsun diyosan ayrı...
konuyu doğru yere taşıyım dedim....
Turan hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...
Radeon® 9600 Graphics Technology Welcome to the new mainstream benchmark with an unprecedented combination of power, longevity and cinematic-quality imagery. With Mac® OS X and OpenGL® 2.0 optimized features, Radeon® 9600 PRO delivers maximum programmability and entertainment. Products: Radeon® 9600 PRO PC & Mac Edition Radeon® 9600 PRO Power Mac G5 Edition
Bu galiba ekran kartimin destekledigini gosteriyor di mi? Peki o zaman ben neden Mac OS X'i yukledikten sonra Apple Loading'in ustunde bir GIRILMEZ logosu cikio?
Arkadaşlar Selam,
Os X 10.4.6 yı yükledim. onboard ekran kartında bir problem olmadan istediğim çözünürlüğe ve ayarlara ulaşıyorum. Ama Makinada radeon x1300 ekran kartı var bunun çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorum. Varsa keyleri atarasanız çok sevinirim.
Kolay Gelsin
"Install the kext in your /System/Library/Extensions folder. Repair permissions, delete kextcache and reboot."
bu işlemlerin nasıl yapıldığını sırasıyla anlatabilirmisiniz
quote:
Orjinalden alıntı: dijitalman
"Install the kext in your /System/Library/Extensions folder. Repair permissions, delete kextcache and reboot."
bu işlemlerin nasıl yapıldığını sırasıyla anlatabilirmisiniz
kext install: Adı geçen adrese *.kext dosyasını koy. Repair Disk Perm.: Applications/Utilities/ içinde bulunan Disk Utility ile yapılıyor. cache dosyaları neredeydi tam emin değilim ama sanırım System/Library altındaydı.
Yaz başından beri OsX86 yı kaldırmıştım sistemden. Ne yaptıysam tam istediğimi alamadım. Misal Xbench skorlarım 50-55 arasında kaldı hep. Sapphire X1600PRO 512 AGP ekran kartı aldım Open GL'i görmeyi başardım ama nafile bilgisayar gene de oldukça sorunlu çalışıyordu(Oysa ki OsX86 sitesinde benim sistemin epey uyumlu olduğu yazıyordu???). Nafile uğraşıp durdum. Şimdi sorum: Ben ekran kartımın biosunu update ettim. Eskisi v 002 idi şimdiki v 006. Sapphire X1600PRO 512 AGP ekran kartı olup biosunu benim gibi update etmiş OsX86 kullanıcıları sistemlerinde olumlu anlamda bir değişiklik olup olmadığını yazabilirler mi? Çok spesisifik ama aynı kartı kullananlar vardı diye hatırlıyorum....
quote:
anlaşıldı görev beni çağırıyor,PM ler falan almaya başladım soruyorlar''nasıl oluyorda ATI X1000 serisi oluyor?''
mümkün olduğunca basitçe anlatmaya çalışayim ne yaptığımı ne yapılması gerektiğini... şimdi arkadaşlar olay şu... 1-öncelikle System/Library/Extensions içerinde
olanları önce bir masaüstüne alıyoruz,editleyeceğiz işlem yapmamız kolay olsun...
3-ATINDRV.kext üzerine sağ tıklıyoruz,show package contents diyoruz.buradan contens içerisinde info.plist dosyasını buluyoruz text edit ile açıyoruz...üstüne tıkladığınızda hangi programla açmanız gerektiğini soruyor,text edit seçin... burada
<string>IONDRVDevice</string>
yazan dosyayı buluyoruz ve
<string>IOPCIDevice</string>
olarak değiştiriyoruz...aynı şekilde
<string>ATY,WORMY</string>
yazan kısmı bulup
<string>display</string>
yapıyoruz...bu doya ile işimiz bitti...kaydedip çıkıyoruz...
4-daha sonra ATIRadeonX1000.kext dosyasına gelip contens/info.plist dosyasını text edit ile açıyoruz...
<key>IOPCIMatch</key>
yazan satırı buluyoruz ve altıncaki kendi device ID mizi giriyoruz,başka ID bırakmıyoruz.hepsini siliyoruz..misal benimki 71c210002 ben bunu girdim...benim info.plist dosyası şöyle oldu
<key>IOPCIMatch</key> <string>0x71C21002</string>
bu dosyayı da kaydedip çıkıyoruz... 5-sıra ATIRadeonX1000GA.plugin dosyasına geldi.bu dosyanın da info.plist dosyasını text edit ile açarak dosyaya girin.
şeklinde iki tane satır göreceksniz buradaki işlem karışık gelebilir ama aslında basit.bu sayıların önündeki rakamları silip kendi device ID nizi giriyorsunuz... misal bendeki aynı yukarıda verdiğim gibi.kiminki 100271c0 olur kimininki başka olur... bu dosyayı da kaydedip çıkıyoruz...
6-bu üç dosyayı Sysytem/Library/Extensions içerisine kopyalıyoruz.eskilerin üstüne yazabiliriz önemli değil...ve terminali açıp şu komutları sırayla giriyoruz...
7-Disk Utilty yi açıyoruz burada OSX yüklü diski seçerek''repair disk permissions''diyoruz.bu önemli unutmamak lazım...bilgisayarı yeniden başlatıyorz ve keyfimize bakıyoruz...
bu kadar...kolay gelsin...
Arkadaşlar yukarda yazanları Jas 10.4.6 ve 7'de denedim ama ikisinde de sistem boot olmaya çalışırken kitlenip kalıyor. Tavsiye edebileceğiniz başka bir yol var mı acaba? Ekran kartım X1600 Mobility.
quote:
Orjinalden alıntı: Blitz Arkadaşlar yukarda yazanları Jas 10.4.6 ve 7'de denedim ama ikisinde de sistem boot olmaya çalışırken kitlenip kalıyor. Tavsiye edebileceğiniz başka bir yol var mı acaba? Ekran kartım X1600 Mobility.
ben callisto yukledim ati mobility9600/9700, callisto için 10.4.5 kext leri daha uyumlu söyleniyor sen de aynı şekilde 10.4.5 kext lerini deneyebilirsin orada anlatılıyor "collisto topic" yani normal (10.4.6) yükleme ve update yapıp sonra dvd den 10.4.5 kext lerini alıp sonra yukarıdaki işlemi yapıyorsun.
Callisto'yu denedim biraz evvel. Installation.html dosyasında yazanları yaptım (9. adım hariç) ve sistemi yeniden başlattım. Sistem açılışta login ekranına geldiğinde "your sistem need to restart, press and hold power button or press restart button" gibi bir uyarı veriyor. -v ile açtığımda ise ekran kartını X1600 olarak gördüğünü farkettim ama starting login screen adımında takılıp kalıyor. Sistem Jas 10.4.6 + Jas 10.4.7 update.
quote:
Orjinalden alıntı: Blitz
Callisto'yu denedim biraz evvel. Installation.html dosyasında yazanları yaptım (9. adım hariç) ve sistemi yeniden başlattım. Sistem açılışta login ekranına geldiğinde "your sistem need to restart, press and hold power button or press restart button" gibi bir uyarı veriyor. -v ile açtığımda ise ekran kartını X1600 olarak gördüğünü farkettim ama starting login screen adımında takılıp kalıyor. Sistem Jas 10.4.6 + Jas 10.4.7 update.
benim demek istediğim callisto yu değil yukarıdaki denemelerine alternatif sunmuştum; önce bütün ati kext lerini yedekle sonra dvd den 10.4.5 kext leri cıkart yerine dikkat et ve en son yukarıda yaptığın denemeyi yap. ayrıca emin değilim ama os x cöpteki kext leri kullanıyormuş gibi geldi. bir kext i silmiştim ve cöp ü boşalt dediğimde sistem bu kext i kullanıyor uyarısı almıştım.
Calisto x1000 serisi ekran kartlarında çalışmıyor ,calistoyu x1600 de denemeyin, sadece boris metodu çalışıyor onun için 10.4.4 veya 10.4.5 kextlerini kullanmak gerekiyor .
HP PAVILLON DV 5100 dizüstü bilgisayar var şu anda elimde. jas patchli macosx 10.4.6 yükledim sorunsuz bir kurulumdan sonra. anck şu an için ekrran kartı ve ses kartı çalışmıyor.
Ekran kartı:Nvidia GeForce Go 7400 Ses kartı:3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
yardımlarınızı bekliyorum. kextlerini nasıl bulabilirim ? şimdiden çok teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: fractalboy
HP PAVILLON DV 5100 dizüstü bilgisayar var şu anda elimde. jas patchli macosx 10.4.6 yükledim sorunsuz bir kurulumdan sonra. anck şu an için ekrran kartı ve ses kartı çalışmıyor.
Ekran kartı:Nvidia GeForce Go 7400 Ses kartı:3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
yardımlarınızı bekliyorum. kextlerini nasıl bulabilirim ? şimdiden çok teşekkür ederim.
wiki.osx86project.org sayfalarına baktınmı bilmiyorum ama epey bi bilgi var
Calisto x1000 serisi ekran kartlarında çalışmıyor ,calistoyu x1600 de denemeyin, sadece boris metodu çalışıyor onun için 10.4.4 veya 10.4.5 kextlerini kullanmak gerekiyor .
@polaty hocam bence arkadaş mobil x1600 için soruyor ... bilgisi olan yazarsa bende sevinirim.. herkese kolay gelsin..
osx86project forumundan alıntı
Graphic Card: Mobility x1600 (works only on external monitor with boris method, with callisto 003 the system hangs on resolution change, with osx86 ati drivers you can get max 1152x864 resolution by editing Boot file)
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için ama bi çözüm bulamadım henüz. İşin traji-komik yanı PackardBell V7413 alırken MacBookPro'ya olan benzerliğinden dolayı tercih etmiştim, hesapta OS X86 kurarken fazla başımı ağrıtmaz diye tahmin ediyordum
ARKADAŞLAR İLGİNÇ BİR SORUNUM VAR ESKİDEN MAC OSX PC KURABİLİYORDUM AMMA ŞİMDİ DENİYORUM ELMA LOGOSU ÇIKIYOR LOADİNGG BEKLİYOR BİR SÜRE 20 DAKİKA GİBİ SONRA KAPANIYOR VE YA YANIT VERMİYOR NOT.:ESKİDEN KURMUŞTUM ŞİMDİ OLMUYOR
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
x1800 de çalışıyor şu an için.yani en yüksek kart da bu oluyor. biraz uğraşsalar x1900 de çalışır herhalde...
Bende x1900xtx var ve kendisi tanidi 10.4.7 jas dvd versiyonu ama Q Kalvyemi Nedense F Klavye olarak görüyor. Birde Etherneti tanitamadim.