Şimdi Ara

macOS dosya-klasör değiştirme-üzerine yazma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MacOS Mojave kullanıcısıyım, Finder penceresi üzerinde var olan klasörün üzerine aynı isimli klasör attığım zaman Windows üzerinde olduğu gibi içerisindeki klasörlerin üzerine eksik olan dosyaları yazıp, varolan dosyaları da değiştireyim mi diye sormuyor. (Çok açıklayıcı olmadığı için bir örnekle anlatayım).

* Web site dosyalarım için belgelerim altında klasörlerim var mesela bu klasörün adı TEST olsun TEST klasörünün içeriği de:

->TEST
    ---->admin ( Bunun içinde 3 adet klasör var diyelim A, B ve C olsun)
    ---->user (Bunun içerisinde 50 adet dosya var diyelim)
    ---->modules (Bunun içerisinde 3 adet klasör - 2 adet dosya var diyelim)
    ---->image (Bunun içerisinde 5 adet klasör - 5 adet dosya var diyelim)

Bu şekilde bir klasörleme düşünün ve örneğin benim kullandığım temanın yeni sürümü çıktı bende bunu edindim.

İndirdiğim tema dosyalarının içinde de şu şekilde bir klasörleme mevcut:

->GÜNCELTEMA
    ---->admin (Bunun içerisinde SADECE D klasörü var)
    ---->user (Bunun içerisinde sadece değişmiş 10 adet dosya var)
    ---->modules (Bunun içerisinde değişmiş 1 adet klasör - 1 adet dosya var)
    ---->image (Bunun içerisinde değişmiş 2 adet Klasör - 2 adet dosya var)

Normalde GÜNCELTEMA adlı klasör içerisinde bulunan dosyaların hepsini seçip TEST adlı klasör içerisine attığım zaman (Windows üzerinde) sadece değişen ve ekstra eklenen klasörler TEST adlı klasörün içerisine eklenirdi. Yani admin klasörü içerisinde A, B, C ve D klasörleri olurdu fakat MacOS üzerinde aynı işlemi yaptığım zaman admin klasörü içerisinde sadece D klasörü oluyor. Yani eğer aynı isme sahip klasörü kendi dosyalarım üzerine attığım zaman o klasör içerisindeki diğer A, B ve C klasörleri siliniyor. Bundan dolayı da web sitem düzgün çalışmıyor veyahut config dosyalarım belirttiğim örnekte olduğu gibi siliniyor (ya da indirdiğim tema dosyasında default hali olduğu için default haliyle değişiyor.)

Not:

Belirtmeyi unuttuğum bir detay var Commander One gibi 3. Parti dosya yöneticisi programlarıyla çalıştığımda bahsettiğim sıkıntı olmuyor aynı Windows gibi alıştığımız şekilde devam ediyor. Ama bu bana çok zaman kaybettiriyor her seferinde ilgili dizini Commander One programından açıp masaüstünde bulunan klasörden oraya kopyalama yapmak (birsürü klasörle uğraşıyorsanız) çok yorucu oluyor. Bunu Finder üzerinden yapmanın yolunun bulmam gerekiyor çünkü masaüstünde bulunan bir dosyaya tıklayınca hep finder penceresi çıkıyor.

• MacUpdate.com
    SyncTwoFolders for Mac | MacUpdate
    https://www.macupdate.com/app/mac/22644/synctwofolders

• quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

https://www.macupdate.com/app/mac/22644/synctwofolders
    Cevap için teşekkürler fakat yazımda da belirttiğim gibi Commander One adlı dosya yöneticisi programıyla zaten sorun olmadan taşıma yapabiliyorum fakat MacOS in Finder penceresinde bu işlemi yapmanın bir yolu var mı onu sormuştum
  • Mr.Rich M kullanıcısına yanıt
    Burada bir çözüm önerilmiş, deneyin, çalışıyorsa işinize yarayabilir.
    Spitfire Audioyoutube
    Spitfire Tutorials - How to merge folders on Mac OS X
    https://www.youtube.com/watch?v=PgSMJdhjsAU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 3 Şubat 2019; 18:53:34 >

• Mr.Rich M kullanıcısına yanıt
    Klasörü diğer klasörün üzerine atarken alt (option) tuşuna basılı tutmayı denediniz mi? Bu yöntemin sizin istediğinizi yaptığını belirtenler var, ama ben denemediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.