Şimdi Ara

MacBook veya Alternatifi Mevzuları... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Px13in tek falsosu abisi p16 gibi 60hz olmasi. Ben az daha bunlardan birini aliyordum sonra ozume donup xps14den devam dedim ucuza bulunca.

G14 pilde baya mutlu eder, armory crate i sutlayip g helper yukleyince her şey halloluyor. Bende ilk kasasi vardi ga401 o zamanlar bile iyiydi. Mobile 4060 4070 arasi cok fark yok, 370+4060+32 bir model gayet iyi olur (trye oledli yolluyorlarsa). G16 de aynisinin buyugu de sadece 4090 geliyorsa mba m2+kasa cekmek daha mantıklı olabilir trnin ust seviye windows laptoplara klavyeye oturarak fiyatlama yaptigi dusunulurse

Intel olmasi can sikar da core ultralar mobilde cok kotu değil bence. Productivity icin + bile yazılabilir fazla fiziki cekirdekten. Bende 155h var su an üzmüyor, pil de iyi kurtarıyor, istesem günde 10 saati goruyorum ama prizli ortamda yasayinca gerek kalmiyor pek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Ben Elma'cı değilim Pencereler'e bakıyorum, karşılaştırma açısından Apple mantıklı olabilir, haklısın.

Bir developer olarak en iyisi "why not both?", ikisi de elinde olacak.

• Yedek olarak bakmayacaksin ki desktopaz evdeki daha guclu makinem diye bakman lazim. Yedek kafasiyla pc almak istiyorsan lunar lake li bi windows alet al (tr fiyatlarını bilmiyorum ama zenbook s14 belki?) üzerine oyun icin ps cek, ilk defa konsollarin rakibi yok oyun icin sub 1000 kategorisinde.

Ben am4 kasa kurmaya niyetlendigimde lise 1deydim, bence bu platforma neden 2025te girilmez açıklıyor güzelce. Bi de 16dan dusuk vramli karta 250 dolardan fazla para vermemek lazim. B580 fiyatlari ne alemde trde?

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam şu an mbp'den daha güçlü bir deskop alma şansım yok maddi açıdan, ayırabileceğim max para 25 hadi taş çatlasın 30 bin. konsollar benlik değil, gamepad ile oynayamıyorum, evde xbox controller var. 10 saatten fazla oynamamışımdır onunla. rdr 2, cyberpunk tarzı AAA oyunlarını haftasonu 2-3 saat oynar, c'de kodlama yaparım max. diğer işler hep macos'ta olcak.

B580 11-12 bin lira civarı aslında 4060'dan ucuz da, biraz şüphe ile yaklaştım, alınır mı sizce bu kart?

• B580 iyi cpu isteyen bir kart, ve eski oyunlara (dx11) pek optimize degil. Eger amac sadece 1080pde competitive espor oynamaksa 4060dan devam sacma fiyatına rağmen, yoksa (bu fiyat farki 7500f i 7600x veya daha iyi bişey yapiyorsa) kısa vadede b580 cok daha mantıklı secim bence. 4000 lira 100 dolar filan, muhtelelen 7500f i 7600x hatta belki 7700x filan yapabilir gibime geliyor.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

PS5 baya mantıksız, korsanız biz kardeşşşşş

• Selam gencler isin sonu m4 pro/24/512 ile bitti.

Iki hafta deneyimim.
    --> kasa yapisi guzel olsa da ozellikle ekrani falan cok hassas. Ekran silmesi bu kadar zor baska cihaz bilmiyorum. Bir de cepten tum ayligi buna verince ayri bir dikkatli olma seyi yukleniyor. Bu canimi sikti acikcasi. 20klik laptopta ne guzel hovarda gibidavraniodum pcye

--> ekran kalitesi elime aldigim en iyi ekran. Ama high end bir windows pcnin de ozellikle oledlerin falan daha iyi olma ihtimali var hic deneyimlemedim.

--> OSda alisilmayan seyler var ama %80 hakimiyeti 2 gunde kuruyorsunuz kisayollara alisiosunuz bu acidan guzel

--> sarj suresi muhtemelen 21 saat civari ama bu video oynatmada. Gerceklere gelirsek intelliJ de 4 saat falan. Yogun video editinde yine benzer sure. Normal kullanimda da maks 8 9 saat. Yani tablet gibi dusunebilirsiniz. Tabletten belki daha hizli tukeniyor bir tik ama 21 saat oyununa cok kanmanizi onermem. 2 3 saatlik windowslara gore iyi ama mobil windowslarla oyle dusundugum kadar buyuk devasa bir fark yok.

--> windowsa gore daha az nis uygulama var. Ozellikle 4 yil olmasina ragmen intel uygulamalarini apple silicon icin derlemeyen cok gelistirici var. Ilk github issue'mu bu mevzudan actim. Adam kendi capinda apple silicon icin uygulamayi gelistirmis ama dependencies olarak ekledigi ffmpegi uygulamaya intel versiyon olarak gommus. Asla calismiyordu. Bu tarz durumlar george hotza ozel nadir seyler saniyordum (jupyter notebook'u apple siliconda fixledigi bi yayini izlemistim .d). Her neyse windows uygulama konusunda daha rahat

--> adobe uygulamalari 100 kat daha stabil calisiyor bunlarla isi olanlar icin. Windowstaki berbat durum yok bu beni baya kurtardi.

Ama yukarida tkrnin yazdigi dell xps'ten vs vs cok farki oldugunu sanmiyorum. Ben amerikada nasil windows mobil bilgisayarlar o kadar fiyattan cikip rekabet ediyor diye sasiriyordum da dusundugum kadar ucup gitmemis apple.

Bu arada ailari kötü ama bazi ozellikleri iyi giydirmisler. Mesela internette gezinirken rastgele bir fotografi direkt ocr ile okuyor arkada text secebiliosun. Bu tarz kullanici deneyimini arttiracak cok ozellikleri var ve windowstan daha ulasilir.

Bir de tonla para verdim diye gidip klavye kilifi zart zurt tonla seu alsim. Ekranin arkasindaki plastik koruma kabi haric hepsini attim cope. Dunyaya bir kere gelioz kullanici deneyimini mahvetmeye gerek yok.

Bir de windowsda yapip bunda yapamayacaginiz cok sey ortaya cikabilirken aksi pek karsiniza cikmiyor. Sadece genel olarak apple da var olan seyler daha akicı.

C, cpp, java vs. Hicbirinde kurarken veya kullanirkej skinti yasamadim. Ama hep ders amacli bir kullanimdi orta buyuk bir projeye girismedim hic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 3 Nisan 2025; 22:22:43 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.