Şimdi Ara

Macbook seçimi yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar suan yeni hp bilgisayarım var 2.5ghz intel i5 6 gb ram ve 1 gb ekran kartı .bilgisayarım yeni ama macbook çok istiyorum :D

su macbook u çok beğendim benim bilgisayarıma göre kıyaslayınca sizce nasıl ? yardım edebilir misiniz ?

Processor 2.2 GHz quad-core Intel Core i7
    Cache 6MB shared L3 cache
    Memory 4GB (two 2GB SO-DIMMs) of 1333MHz DDR3 SDRAM; supports up to 8GB
    Graphics Intel HD Graphics 30005 and AMD Radeon HD 6750M with automatic graphics switching. 1GB GDDR5 graphics memory
    Hard disk drive1 750GB Serial ATA, 5400 rpm
    Optical drive 8x double-layer SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
    Wireless Wi-Fi (based on IEEE 802.11n specification)4 Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) wireless technology
    Expansion One Thunderbolt port (up to 10 Gbps), one FireWire 800 port (up to 800 Mbps), Two USB 2.0 ports (up to 480 Mbps), one SDXC card slot
    Video and Audio FaceTime HD camera; Thunderbolt port with support for DVI, VGA, dual-link DVI, and HDMI (requires adapters, sold separately)

Stereo speakers with subwoofers, omnidirectional microphone, audio line in minijack (digital/analog), audio line out/headphone minijack (digital/analog)
    Size and weight Height: .95 inches (2.41 cm)
    Width: 14.35 inches (36.4 cm)
    Depth: 9.82 inches (24.9 cm)
    Weight (standard configuration): 5.6 pounds (2.54 kg)3

• Valla kardeşim almak istediğin cihaz bir "Mackintosh" donanım olarak senin Hp'den düşük bile olsa daha performanslı olacağı kesin. Hp'ninde donanım özelliklerini detaylı yazsan daha iyi olur, hani donanım olarak karşılaştırılır ama burda asıl önemli olan "işletim sistemi". Aslında "benim bilgisayarıma göre kıyaslayınca sizce nasıl ?" şeklinde bir soru değilde, Macbook'ta yapmak istediklerini ve verdiğin modelin yapacağın işlemler için yeterli olup olmadığını sorsan daha iyi olur kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antbyotic

Valla kardeşim almak istediğin cihaz bir "Mackintosh" donanım olarak senin Hp'den düşük bile olsa daha performanslı olacağı kesin. Hp'ninde donanım özelliklerini detaylı yazsan daha iyi olur, hani donanım olarak karşılaştırılır ama burda asıl önemli olan "işletim sistemi". Aslında "benim bilgisayarıma göre kıyaslayınca sizce nasıl ?" şeklinde bir soru değilde, Macbook'ta yapmak istediklerini ve verdiğin modelin yapacağın işlemler için yeterli olup olmadığını sorsan daha iyi olur kanaatindeyim.

Teşekkür ederim cevabın için :) Evet aslında sormak istediğim hp de yapabildiklerimi macbookta yapabilecek miyim tarzında bir soru olacaktı :)
    Öneriniz nedir ? Hp bilgisayarımı yeni aldım sayılır 1 yada 1,5 yıl garantisi daha var . Sizce yeni macbook daha iyi olur mu ? ( Yukarıda yazdıgım macbook ocak 2011 de üretilmiş )

Hp bilgisayarımın özellikleri

Işlemci : Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz. ) 3 MB Cache Bellek Işlemci
    RAM : 6 GB DDR3 1066 Mhz. (Max. 8 GB) Ram
    Sabit disk : 320 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    Optik sürücü : DVD-RW Double Layer
    Ekran karti : ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2234 MB
    Ekran boyutu : 15.6'' LED HD (1366x768)
    Webcam
    Bluetooth
    Işletim sistemi : Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-Ing (64 Bit)
    Işlemci türü : Intel Core i5
    Ses çikişi : Altec Lansing
    Batarya süresi : 3 Saat
    Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768
    RJ11- modem : 1
    RJ45-ethernet : 10/100/1000
    Wireless LAN : 802.11 b/g/n
    Derinlik : 378 mm
    Yükseklik : 30-36 mm
    Genişlik : 245 mm
    Ağirlik : 2.5 Kg
    DC-IN : 1
    USB (2.0) : 4
    E-SATA : 1
    VGA : 1
    Mikrofon girişi : 1
    Kulaklik çikişi : 1
    Kart okuyucu : 1

• bence o hp yi değiştirmek için erken davranıyorsun ben de hp dv6000 serisi kullanıyordum 6 yıl oldu dedim artık değiştireyim macbook pro aldım yeni 2012 lerden MD103TU eğer illa mac alacam diyorsan o üstte yazdığın eskidi artık yeni çıkanlardan almanı tavsiye ederim..
  • Yeni Macbook Pro serisi çıktı yapabiliyorsan onlardan al bari. AMD-ATI ekran kartı tavsiye etmiyorum, uzun vadede çok sıkıntı yaşayabilirsin, Nvidia'lı yeni modellere bakmanı öneririm.
  • Suan HP ile yaptigin herseyi Macbook'la rahatlikla yapabilirsin. Tek takilacagin yer eger oyun sevdalisiysan istedigin her oyunu bulamayabilirsin. ben oyun oynamam yaklasik 6-7 ay oldu imac aldim hic windows'u aramiyorum. Mac alacaksan da eger ust modellerden al cunku uzun sure kullanacak,degistirmeyeceksin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkan macbook retina alın diyorsunuz ama onlarda çok pahalı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2000TL PC TOPLAMA YARDIM LÜTFEN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grafiker değilseniz almanıza gerek yok. HP'nin özellikleri gayet iyi.
    Ha ben MacOsX kullanmak istiyorum diyorsanız bence, fiyatı daha uygun olan i5 işlemcili bir MacMini Öneririm
  • Geçen kasımda 13,3"lük bir mac pro aldım. Donanım olarak inanılmaz güzel gerçekten diğer notebooklar çok sıradan kalıyor bundan sonra. Fakat windowsa o kadar alışmışım ki aslında çok da gerekli değilmiş diyorum şu an belki ileride işim gereği lazım olur diye tutuyorum. Bence daha çok yeni laptopunuz değiştirmeye gerek yok gibi hem mac proyu ne için kullanacaksınız onu da düşünün.
  • arkadaşlar kararsız kaldım eğer mac kullanırsam çoğu programı kullanamayacak mıyım office gibi ? ayrıca app storedan hepsi paralı mı bütün uygulamaların ? kısacası mac in üstünlüğü neler windowstan
  • yardım edecek yok mu
  • Bilgisayarda yaptığın herşeyi mac ile de yapabilirsin (çok özel uygulamalr olmadığı sürece ki onlar için de crossover boot camp gibi çözümler mevcut) Office vs gibi kullanılıyor. Hp'nin profesyoneller için olan pc'leri hariç özellikle pavillion serileri belirtilen özelliklerinin perfornmanslarını sergilemekdiklerini düşünüyorum.
  • Mac e geçmek istersen hiç bekleme. Özelliklerde belirttiğin mac gayet iyi 8 gb ram e yükselttiğinde ( yaklaşık 50-60 tl ) daha çok verim alabilirsin. Mac alıştıktan sonra kullanım açısından çok çok daha rahat sırf onun için bile geçebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyantosuner

Mac e geçmek istersen hiç bekleme. Özelliklerde belirttiğin mac gayet iyi 8 gb ram e yükselttiğinde ( yaklaşık 50-60 tl ) daha çok verim alabilirsin. Mac alıştıktan sonra kullanım açısından çok çok daha rahat sırf onun için bile geçebilirsin..

Cok rahat fakat oyun oynanmiyor hic bi kac tane bile olsa yok yani :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shatan

quote:

Mac e geçmek istersen hiç bekleme. Özelliklerde belirttiğin mac gayet iyi 8 gb ram e yükselttiğinde ( yaklaşık 50-60 tl ) daha çok verim alabilirsin. Mac alıştıktan sonra kullanım açısından çok çok daha rahat sırf onun için bile geçebilirsin..

Kim demiş mac te oyun yok diye? ben hackintoshla nasıl oynuyorum? COD, HON, FM serisi bunların var mesela ama oyunu orjinal almayacaksan işte sıkıntılı kısmı burası. Öyle windows gibi her yerde bulamıyorsun. Office için MS nin mac e özel sürümleri (win için olan office sürümünün yılına bir ekle arat) var en kolay ulaşacağın şey o. Onun dışında işin gereği sadece windowsta çalışan bir programa ihtiyacın varsa o zaman değişir. Yanına windowsta kurarsın ama işlerini win de halledeceksen bi win ac tekrar mac e dön falan sıkılırsın bi yerden sonra. Ben hackintoshta hiçbir sorun yaşamama rağmen hala hali hazırda tüm programlar kurulu bir win tutuyorum ve bir mac im olsa asla windows kurmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

quote:

quote:

Kim demiş mac te oyun yok diye? ben hackintoshla nasıl oynuyorum? COD, HON, FM serisi bunların var mesela ama oyunu orjinal almayacaksan işte sıkıntılı kısmı burası. Öyle windows gibi her yerde bulamıyorsun. Office için MS nin mac e özel sürümleri (win için olan office sürümünün yılına bir ekle arat) var en kolay ulaşacağın şey o. Onun dışında işin gereği sadece windowsta çalışan bir programa ihtiyacın varsa o zaman değişir. Yanına windowsta kurarsın ama işlerini win de halledeceksen bi win ac tekrar mac e dön falan sıkılırsın bi yerden sonra. Ben hackintoshta hiçbir sorun yaşamama rağmen hala hali hazırda tüm programlar kurulu bir win tutuyorum ve bir mac im olsa asla windows kurmam.

Evet bende asla yuklemek istemiyorum Windows .. Dedigin oyunlar peki nerede satiliyor D&R gibi yerde bulabilir miyim

• quote:

Evet bende asla yuklemek istemiyorum Windows .. Dedigin oyunlar peki nerede satiliyor D&R gibi yerde bulabilir miyim

Orjinal mac surumlerini netten bulursun. Hatta ilacı olanlarıda bulursun ama yanlıs hatırlamıyorsam fm de kolay kolay cıkmıyordu. Mac kullanıcısının sayısı haliyle win kadar değil o yüzden bir program cracklenirken haliyle win versiyonu daha önce geliyor. Onun dışında araştırısan bulursun. Uzun süre win kullanan biriysen bence windows hiç kurma zorlandığın yerde illaki windeki alışkanlılarını arıcaksın ama alıştıktan sonra windows kurlu bir bilgisayarı kullanmak keyif vermiyo haliyle.
    Şuan sahip olduğunuz laptobu satıp mac e geçmek sizin için para kaybı olur. Ama nasılsa geçicem iyi bir fiyattan satarım diyorsanız iş değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 28 Ocak 2013; 6:00:31 >
  • quote:

quote:

Orjinal mac surumlerini netten bulursun. Hatta ilacı olanlarıda bulursun ama yanlıs hatırlamıyorsam fm de kolay kolay cıkmıyordu. Mac kullanıcısının sayısı haliyle win kadar değil o yüzden bir program cracklenirken haliyle win versiyonu daha önce geliyor. Onun dışında araştırısan bulursun. Uzun süre win kullanan biriysen bence windows hiç kurma zorlandığın yerde illaki windeki alışkanlılarını arıcaksın ama alıştıktan sonra windows kurlu bir bilgisayarı kullanmak keyif vermiyo haliyle.
    Şuan sahip olduğunuz laptobu satıp mac e geçmek sizin için para kaybı olur. Ama nasılsa geçicem iyi bir fiyattan satarım diyorsanız iş değişir.

Ben zaten mac aldim .Artik alistim sayilir fakat cnm skliyor yani oyun veya herhangi birsey yok pek :/

• quote:

quote:

quote:

Ben zaten mac aldim .Artik alistim sayilir fakat cnm skliyor yani oyun veya herhangi birsey yok pek :/

Steam yukleyin. Mac icin olan butun oyunlarin cogu mevcut.

http://steampowered.com

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

quote:

quote:

Steam yukleyin. Mac icin olan butun oyunlarin cogu mevcut.

http://steampowered.com

ucretli mi peki bunlar ? yoksa crackli falan mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.