Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
284.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Benim sizin gibi deneyimli kullanıcıların tavsiyelerine ihtiyacım var.Macbookpro 13' retina ekran almaya karar vermiştim.Tam almak üzere iken şu ekranlarda leke probleminden dolayı çok kararsız kaldım.Ne yapacağımı bilemiyorum.Bu problem belli bir senede yada belli bir modeldemi meydana gelmekte.Konu ile ilgili biligilendirme yapabilirseniz çok sevinirim.
  • Ekran koruyucu olarak "Healing Shield" kullanıyorum ve "aşırı" memnunum. Ekranda olduğu belli olmuyor, leke tutmuyor, çizilmiyor. "Hem cihazımın ekranına zarar gelmesin, hem de ekranın güzelliği bozulmasın" diyorsanız kesinlikle önereceğim tek ekran koruyucu bu olur:
    www.ebay.com
    Error Page | eBay
    http://www.ebay.com/itm/121349671728

Ayrıca cihazı şununla kapladım ki bu da aldığım için beni pişman etmeyen parçalardan biridir:www.ebay.com/itm/300904606046

Ek olarak:www.ebay.com/itm/121487299733 (Trackpad hassasiyeti konusunda yukarıdaki setten çıkan parçaya göre daha başarılı)

Ve:http://www.sanalmarketim.com/ozaki-o!macworm-tightsuit-sert-15inc-retina-ekranli-macbook-pro-kilifi-seffaf/p_60702/ (hem üstünü hem altını koruyup, düşmelere ve çarpmalara karşı dayanıklı hâle getiriyor)

Klavye koruyucuyu da unutmamak lazım:www.ebay.com/itm/231224755209 (bunun için "iş görür" diyeyim; ancak ekranı kapatıp açtığınızda klavyenin izinin ekranda çıkması gibi kötü bir duruma neden olabilir)

• monoblaine kullanıcısına yanıt
    ekran koruyucu yapıştırma sanırım değil mi ? uygulamasının basit olmadığını düşünüyorum. Telefonlara bile ekran koruyucu yaparken zorlandığımı da dikkate alırsam benim için pratik bir çözüm değil. Bunun dışında önereceğiniz daha farklı bir şey var mı ?

Teşekkürler.
  • 10.11.1 güncellemesi gelmiş arkadaşlar
  • Macbook randevusu ıyı gectı bır haylı ılgılendıler.2 iş gunu sonrasında sorun bana bıldırılecek bakalım neden kaynaklanıyormus ısınma ve sarj azalması.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velivolkan

ekran koruyucu yapıştırma sanırım değil mi ? uygulamasının basit olmadığını düşünüyorum. Telefonlara bile ekran koruyucu yaparken zorlandığımı da dikkate alırsam benim için pratik bir çözüm değil. Bunun dışında önereceğiniz daha farklı bir şey var mı ?

Teşekkürler.

Yapıştırma ancak ekranın sınırları telefonlardakine göre daha belli olduğu için uygulaması çok da zor değil.

Benim yöntemim şu: Filmi kaplayan koruyucu tabakayı sökmeden filmi ekranın üzerine düzgün bir şekilde oturtuyorum önce; sonra da koruyucu ekranın bir kenarından siyah elektrik bandıyla (ya da beyaz kağıt bantlarla) sağlam bir şekilde tutturup diğer kenarından koruyucu tabakayı yavaş yavaş söküp filmi ekrana yapıştırıyorum; yapıştırırken de yapışan kısmın kısmın üzerinden kartla geçiyorum. Boyutu ve sayısı diğer koruyuculara nazaran az olsa da minik baloncuklar illa ki oluyor; bunların üzerinden de yine kartla geçip işlemi tamamlıyorum. Ekranla koruyucu arasına yapışabilecek tozlara önlem olarak bu işlemi banyo gibi nemli bir ortamda yapmanız yararınıza olur. Ayrıca ekran temizleme kitleriyle gelen minik tüy fırçaların da bu tozları ekrandan uzaklaştırma konusunda yardımı olabilir. Koruyucu üzerinde oleofobik bir katman olduğundan kartla üzerinde geçtiğinizde ucuz koruyucularda görülen çizilme, lekelenme, vb. durumlar kesinlikle olmuyor. Hatta oleofobik katman sayesinde koruyucu üzerine yapışan tozları parmağınızla alsanız bile ekranda parmak izi kalmaz.

Bunun dışında aynı MBP'nun ekran panelinde olduğu gibi çerçevesi siyah, ortası şeffaf mat ve tutma yeri siyah olduğu için acemiler için uygulaması çok daha kolay koruyucular var. Hatta zamanında bunlardan birini aldım da... Ancak markasını hatırlamıyorum. 30, 40 dolar arası bir fiyatı vardı. Bu koruyucuyla ilgili hatırladığım tek şey tekrar tekrar çıkarıp takmanın son derece kolay olmasına karşın, mat tabakanın cihazın görüntü kalitesini baya bozduğuydu. Bu nedenle hem görüntüyü bozmasın, hem sağlam hem de kaliteli olsun diyorsanız bahsettiğim koruyucu dışında bir çözüm öneremiyorum ne yazık ki.

• Ekran koruyucu kullanmayan cihazlarda da bu lekeler oluşmaya başlamış.Fiyat çok fazla olduğundan insan alırken çok düşünüyor.Birde bu leke oluşan cihazlarda sanırım apple tarafından değişim yapılıyor.Ben cihazı teknomarketlerden alacağım.İstediğim model ''MF839TU/A''.Fakat fiyatlar her markette farklı.Şu an en uygun TEKNOSA mağazasında 4099 tl.Sizce hangi mağazadan almalıyım.Şimdidien teşekkür ederim.
  • Merhaba, yeni Macbook'unuz hayırlı olsun öncelikle, bende aynı cihazı Vatan Bilgisayar'dan öğretmen öğrenci indirimi ile satın aldım. Eski Macbook ile çantasını sattığım için ilk işim bu çantayı almak oldu. Oldukça kaliteli ve koruması üst düzey bir çanta, düşünenlere tavsiye ederim.

Bende Speck Hardshell çok aradım ama hiçbir yerde bulamadım, bulduğum yerlerde ise hep pembe ya da mor rengi kalmış. Siz sanırım Tucano almışsınız, ne kadara aldınız acaba? Bir de alt kısmı dahil detaylı bir kaç fotoğrafını daha paylaşabilir misiniz rica etsem?

• 2015 model Force Touch özellikli Macbook Pro kullanan arkadaşlara bir sorum var, bu trackpad'lerde haptic feedback ne şekilde çalışıyor? Açmak/kapamak için bir ayar var mı? Ben cihazı aldığımdan beri force touch sorunsuz çalışıyor, örneğin bir linke bastırarak tıkladığımda iki kademe tıklanıyor gibi oluyor ve link ufak bir pencerede açılıyor, ama bu esnada hiç hafif bir titreşim olmuyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal mı emin olamadım, yabancı kaynaklarda da karşılaşan çok fakat çözüm bulamadım. Bilgisi olan var mı ve sizde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnzlr -- 22 Ekim 2015; 15:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ngnzlr

2015 model Force Touch özellikli Macbook Pro kullanan arkadaşlara bir sorum var, bu trackpad'lerde haptic feedback ne şekilde çalışıyor? Açmak/kapamak için bir ayar var mı? Ben cihazı aldığımdan beri force touch sorunsuz çalışıyor, örneğin bir linke bastırarak tıkladığımda iki kademe tıklanıyor gibi oluyor ve link ufak bir pencerede açılıyor, ama bu esnada hiç hafif bir titreşim olmuyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal mı emin olamadım, yabancı kaynaklarda da karşılaşan çok fakat çözüm bulamadım. Bilgisi olan var mı ve sizde durum nedir?

Donanımsal ayar var. Tek tık, birden fazla tık hissi vb. hisleri titreşim motoru sağlıyor aslında. ilkin bana da garip geldi. Bir donanım baskı uygulayınca katmanlı basma hissini nasıl verir ya da durdurur diye. sistem ayarlarında touchpad bölümünde gerekli ayarlar var. tam ismini hatırlayamadım pcdeyim. Orada tıklarken çıkan "tık" sesini bile kapatabiliyorsunuz. Aslında yazılımla kontrol edilen bir ses olduğunu öğrenince ben de şaşırmıştım :) bahsettiğim bölümden değişiklik yapıp tıklayıp sonra kapatıp tıklarsanız farkı göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 22 Ekim 2015; 17:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

2015 model Force Touch özellikli Macbook Pro kullanan arkadaşlara bir sorum var, bu trackpad'lerde haptic feedback ne şekilde çalışıyor? Açmak/kapamak için bir ayar var mı? Ben cihazı aldığımdan beri force touch sorunsuz çalışıyor, örneğin bir linke bastırarak tıkladığımda iki kademe tıklanıyor gibi oluyor ve link ufak bir pencerede açılıyor, ama bu esnada hiç hafif bir titreşim olmuyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal mı emin olamadım, yabancı kaynaklarda da karşılaşan çok fakat çözüm bulamadım. Bilgisi olan var mı ve sizde durum nedir?

Donanımsal ayar var. Tek tık, birden fazla tık hissi vb. hisleri titreşim motoru sağlıyor aslında. ilkin bana da garip geldi. Bir donanım baskı uygulayınca katmanlı basma hissini nasıl verir ya da durdurur diye. sistem ayarlarında touchpad bölümünde gerekli ayarlar var. tam ismini hatırlayamadım pcdeyim. Orada tıklarken çıkan "tık" sesini bile kapatabiliyorsunuz. Aslında yazılımla kontrol edilen bir ses olduğunu öğrenince ben de şaşırmıştım :) bahsettiğim bölümden değişiklik yapıp tıklayıp sonra kapatıp tıklarsanız farkı göreceksiniz.

Cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz yerden o ayarları inceledim, aynen dediğiniz gibi tıklama sesi hissiyatı bile değişiyor. Çift katmanlı tıklamada sorun yok, biraz baskı uygulayınca bahsettiğim ek menüler falan dahi açılıyor ama ben hiç titreşim göremedim. Normalde sizde titreşim var mı? 6S ve Apple Watch'ta titreşim oluyor çünkü, zaten adı haptic feedback olunca bunda da olması lazım. Acaba donanımsal bir problem mi var benim Macbook'ta diye düşünmeye başladım.

• quote:

Merhaba, yeni Macbook'unuz hayırlı olsun öncelikle, bende aynı cihazı Vatan Bilgisayar'dan öğretmen öğrenci indirimi ile satın aldım. Eski Macbook ile çantasını sattığım için ilk işim bu çantayı almak oldu. Oldukça kaliteli ve koruması üst düzey bir çanta, düşünenlere tavsiye ederim.

Bende Speck Hardshell çok aradım ama hiçbir yerde bulamadım, bulduğum yerlerde ise hep pembe ya da mor rengi kalmış. Siz sanırım Tucano almışsınız, ne kadara aldınız acaba? Bir de alt kısmı dahil detaylı bir kaç fotoğrafını daha paylaşabilir misiniz rica etsem?

Speck Hardshell bende hiç bir yerde bulamadım! Pembe, Mor ve Kırmızılar kalmış hep. Sonra nette dolaşırken N11'de pupabilişim'in sayfasında 1 tane siyha kaldığını gördüm, mesaj atıp teyit aldım uyumlu mu diye. Uyumluymuş hemen satın aldım. Bugün iş yerime bırakmış kargo. İzinli olduğum için deneme şansım olmadı, umarım memnun kalırım.

Bu arada çantayı hiç beğenmedim, çok kaba geldi bana. Estetik sıfır

Samsonite bu işte çok iyi, bunu önerirdim almasaydınız.
    www.hepsiburada.com
    Samsonite Guard IT 16" Siyah Notebook Çantası (88U-09-002) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/samsonite-guard-it-16-siyah-notebook-cantasi-88u-09-002-p-BS42765

• quote:

Merhaba, yeni Macbook'unuz hayırlı olsun öncelikle, bende aynı cihazı Vatan Bilgisayar'dan öğretmen öğrenci indirimi ile satın aldım. Eski Macbook ile çantasını sattığım için ilk işim bu çantayı almak oldu. Oldukça kaliteli ve koruması üst düzey bir çanta, düşünenlere tavsiye ederim.

http://www.targus.com/uk/revolution-13-14_1-inch-topload-laptop-case-black-ttl314eu

Merhabalar hocam, çok teşekkür ederim sizinde Macbook'unuz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Çanta tavsiyesi içinde teşekkür ederim göz önünde bulunduracağım. Aldığım Aksesuarlar
    Tucano Hardshell Kılıf : 129TL
    Thunderbolt Gigabit ethernet adaptörü :100 TL
    JCPAL Klavye koruyucu 50 TL
    Macbook Retina Ekran Koruyucu Parlak : 20 TL
    ---------------
    Hocam şu an fotoğraf yükleyemeyeceğim fakat araştırırken izlediğim ve izledikten sonra Tucano aldığım videoyu sizle paylaşayım
    Link >>https://www.youtube.com/watch?v=0IUIQpFtZdA

Müsait bir zamanımda detaylı fotoğraflar atarım Tekrar hayırlı olsun iyi forumlar

• photomaniac kullanıcısına yanıt
    Denediğiniz zaman hem fotoğraf hem de beğeni derecenizi paylaşırsanız sevinirim. Bende Troy'da buldum, şeffaf olanını almaya niyetliyim.

Çantayı aldım ben :) Sizin gibi düşünmüyorum söylediğini Samsonite ile bu Targus'u Mediamarkt'ta yanyana inceleme şansım oldu, Targus Samsonite'a göre daha kibar duruyor yanında, bir de laptop gözünün iç koruması ve ön cep kısmındaki organizer Targus'ta çok daha iyi. Omuz askısının malzemesi bile inanın Targus'ta daha iyiydi. Giderken Samsonite düşünüyordum ama Targus'u satın aldım. Samsonite biraz kaliteyi düşürmüş bu Guard It modellerinde Network serisi yine bir nebze daha iyiydi.
  • Teşekkür ederim. Fiyatları paylaşmanız da iyi oldu, JCPAL ben de düşünüyorum, Macbook Air'da kullandığım Pro Retina klavyesine de uydu ama biraz eskidi artık. Dışarıda kullananlar için kesinlikle gerekli bir malzeme, beni bir keresinde sıvı temasından kurtardı, kesinlikle altına geçirmiyor yandan dökülse bile.
  • Bu arada force touch konusunda da sizden geri dönüş bekliyorum, haptic feedback var mı yok mu? Trackpad kısmında açık ama hiç titreşim hissiyatı göremedim aldığımdan beri.
  • quote:

Teşekkür ederim. Fiyatları paylaşmanız da iyi oldu, JCPAL ben de düşünüyorum, Macbook Air'da kullandığım Pro Retina klavyesine de uydu ama biraz eskidi artık. Dışarıda kullananlar için kesinlikle gerekli bir malzeme, beni bir keresinde sıvı temasından kurtardı, kesinlikle altına geçirmiyor yandan dökülse bile.

JCPAL i bana Pupadaki arkadaş önerdi gerçekten çok beğendim. Mac i pek dışarda kullanmayacağım ama gece geç saatte kahve içerken bir kazayı önler diye düşünüyorum. Magic mouse da almıştım eğer almadıysanız öneririm önceden logitech m325 kullanıyordum magic mouse daha başarılı geldi bana. Bu arada JCPAL bulamazsanız Moshi diye bir markanın klavye koruyucusu var o da başarılıymış. Youtubeda aksesuar ve mac videoalrını takip ediyorum güzel ürünlerde çıkıyor ocak ayında bir ebay çıkarması yapmayı düşünüyorum :)

• quote:

Bu arada force touch konusunda da sizden geri dönüş bekliyorum, haptic feedback var mı yok mu? Trackpad kısmında açık ama hiç titreşim hissiyatı göremedim aldığımdan beri.

Sistem tercihlerinde izleme dörtgeninden baktım ama herhangi bir titreşim geri bildirimi bulamadım yanlız sessiz tıklama özelliği güzelmiş hocam :) Sözlük özelliğide çalışıyor ama titreşim olmadı hiç acaba bahsettikleri minik titreşimler falan mı ki ? yani algılanamayacak düzeyde izleme dörtgeninin kendi yarattığı bir titreşim gibi ? Tam hakim değilim sadece tahmin. tüm hepsini seçtim yine titreşim alamadım
  • 5 senedir aktif olarak Macbook kullanıyorum ama hiç Magic Mouse denemedim, önerinizi dikkate alacağım, şu yeni Magic Mouse 2'yi bir inceleyeyim :)

Evet çok hafif titreşimler veriyor haptic feedback dedikleri olay, aşağıdaki videoda izlemeye başladığınız kısımda nasıl olduğunu görebilirsiniz. Acaba Macbook Pro'larda yok mu? Kaynak bulamadım tam olarak ama yabancı forumlarda bazıları El Capitan öncesi çalışıyordu falan demiş. El Capitan dün gece güncellendi ama böyle bir hata olsa kesin düzeltilmiş olurdu.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hajnEpCq5SE#t=89

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.