Şimdi Ara

macbook pro dayanıklı ama ne kadar dayanıklı ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: powereng

silikon kılıfta seri yazamıyorum.. ne yazıkki şuanki mac'ler bana yaramıyor.. Casper kullandım bir süre sonra pc ısınınca plastik kasa yamulmuştu.. Hp kullandım aşırı bir ısınma sorunu vardı ayrıca servisleri hiç kaliteli degildi. Kısa bir süre apple macbookpro(2011 13 inch) kullandım ve sonra asıl sahibine verdim, sol arka kısımda ısınma var, windows kullanırsan batarya çok cabuk bitiyor ve resmen ateş topu oluyor cihaz. mac içerisinde bütün program ihtiyaclarını karşılayamıyorsan macbook almamak gerekiyor tabi, arkadaşım için yurtdışından satın almıştım hazır elimdeyken test etmek istemiştim..
    Tasarım konusunda apple çok iyi , macbook air için verdigi o ekran çözünürlügü benim çok taktirimi almıştı.
    Gel görki sıfır bir cihazın hic bir uygulama calıştırmıyorken sadece işletim sistemi açıkken sıcak olmasını kabul edemiyorum. sonucta onda programlar çalıştıracam yük binecek ve sıcaklık artacak yavaşlayacak vs..

macbook airlerde gördüğüm kadarıyla havalandırma boşlukları 2 menteşe arasında kalıyor
    çok iyi bir soğutma sistemi değil

• quote:

silikon kılıfta seri yazamıyorum.. ne yazıkki şuanki mac'ler bana yaramıyor.. Casper kullandım bir süre sonra pc ısınınca plastik kasa yamulmuştu.. Hp kullandım aşırı bir ısınma sorunu vardı ayrıca servisleri hiç kaliteli degildi. Kısa bir süre apple macbookpro(2011 13 inch) kullandım ve sonra asıl sahibine verdim, sol arka kısımda ısınma var, windows kullanırsan batarya çok cabuk bitiyor ve resmen ateş topu oluyor cihaz. mac içerisinde bütün program ihtiyaclarını karşılayamıyorsan macbook almamak gerekiyor tabi, arkadaşım için yurtdışından satın almıştım hazır elimdeyken test etmek istemiştim..
    Tasarım konusunda apple çok iyi , macbook air için verdigi o ekran çözünürlügü benim çok taktirimi almıştı.
    Gel görki sıfır bir cihazın hic bir uygulama calıştırmıyorken sadece işletim sistemi açıkken sıcak olmasını kabul edemiyorum. sonucta onda programlar çalıştıracam yük binecek ve sıcaklık artacak yavaşlayacak vs..

Mbp de windows kullanınca dediğin gibi ısınıyor ama mac os işletim sisteminde kullanmayı denedin mi. Hangi programı bulamadın da windows kullanma ihtiyacı hissettin. Ben mbp yi alırken direk windows yüklerim diyordum ama mac os her işimi fazlasıyla yapıyor. 2 yıldır windows un yüzüne bakmıyorum. Ve gayette stabil çalışıyor. Normal kullanımda fan sesini zor duyuyorum. Çalışıp çalışmadığı belli değil o derece sessiz. Gören her arkadaş hayran kalıyor.

Bence normal laptoplara mac os x yüklenmemesine, yükleyince laptopun sapıtmasına, çoğu şeyi çalıştıramamasına sinir oluyorum (:

Arkadaş sıfır hp almıştı 2 küsür bin tl vererek daha 1 haftalık laptop bişey açıp kapatırken ikide bi kum saati çıkıyor, bekliyorsun. Mağazalarda satılan açık laptoplara bakıyorum hepsi ateş topu.

Kıyaslama yapmak istiyorsan git bi mağazaya açık laptoplarda altlarını tek tek dene hangisi en sessiz ve en az ısınmış. Macbooklar daha çok kullanılıyor farklı diye buna rağmen mağazadaki en an ısınmış laptop o olacaktır.

• quote:

Mac'inizi grafik ve işlemci anlamında zorlayacak bir program kullandınız mı ?
    üst seri pcler ile kıyaslarsanız yani aerodinamik hava akışı düşünülerek dizayn edilmiş , magnezyum alaşımlı kasa kendine ozel sogutma teknolojileri kullanılan kasalarla exhoust fan-in fan-out kullanılan vs. mac daha sıcak olacaktır.. Genelde bu ust seri urunleri teşhir ürünü olarak pek göremezsiniz. Görebileceginiz alt kalite ürünler olduğu için mac onların arasında daha stabil gorunuyor.

evet keşke normal pclerde de mac osX yasal olarak olması gerektigi gibi çalıştırılsaydı. bencil apple ne olacak insanı birkaç sistem konfigrasyonuna mahkum ediyor :D

Üst seri dediğin bi laptop model örneği verebilir misin ?

Zorlayacak program hangisi, aynı anda mac de 10 tane kastırıcı program açarsan mac ısınır, windowsda 10 tane açmaya kalk iki de bi görevi sonlandır, programı kapat, bi tuşa basınca bekle falan sorunlarıyla karşılasırsın. Laptop altında yumurta pişirirsin. Normal programlar zaten kasmaz aleti. Zorlayan programlar grafikçilerin falan kullandıkları çizim falan yapan programlar. Bu kadar grafiker falan boşuna mı mac kullanıyor. Windows isteklerini adam gibi karşılayamadığı için mac e geçiyor.

Cihaz hiç ısınmıyor demiyorum ısınıyor ama bi windows kullanan laptoplara göre ısınması daha az. Zorlayan programı windowsda açınca ısınır ek olarak programı kapatır, takılır falan.

• quote:

ek olarak : ısınmayan işlemci yoktur zaten macde de windowslu pc lerde kullanılan işlemcilerden kullanılıyor..
    ben sogutulması konusunda şimdiki mac dizustuleri yetersiz buluyorum. Mac grafiker ve programcıların ihtiyaclarını son derece iyi karşılıyor, bunu kimse inkar edemez sanırım. Ben mac işletim sisteminde flash içeren uygulamalarda daha bir yavaşlık hissettim, sanki windowsa göre daha cok zorlanıyordu.. flash dedigin en saglam masaustu sistemlerde bile yük olan bir uygulama formatı, ama windowsta daha rahat sanki.. Emin ve kesin konuşmuyorum bana oyle geldi.

Size oyle gelmemis, gercekten oyle. Flash'in Windows surumu de kotu fakat Mac surumu tam bir rezalet ve yillardir da iyilestirilemedi. Zaten Apple'in ios isletim sisteminde flash'a izin vermemesinin en onemli sebeplerinden biri Mac platformunda yeterince stabil olamamasiydi.

• Örneğini verdiğin sony de güzel ürünmüş paran varsa onu da alırsın bunu da alırsın. Ama hep macbook'un özellikle eksiklerini söyleyip diğer modellerin artılarını vurguluyorsun. Toshiba su geçirmiyor, sony karbon kasa falan.

Bi laptop tüm isteklere cevap veremez. Hepsinde eksik fazla birşeyler vardır. Ama istekleri en çok karşılayan ürün macbook dur bana göre.

-Üst seviye diye hitap ettiğin 20 sn boot süresi olan sony, acaba air'in açılış süresini biliyor mu? Air yaklaşık 15 sn de boot süresi var. Kapanış süresini söylemiyorum bile :)
    -Yine uç örnek dediğin sony'nin ağırlığı air le aynı olmuş diye özellik olarak tanıtılıyor :)

Bi kere trackpad diye birşey var. İnsan sırf bunun için mac alır. Diğer hiç bi laptopda bu zevki yaşamayazsın.

Açılış/kapanış süreleri olarak hiç bir laptop daha hızlı değil.

-Şarj adaptörü piyasadaki en hafif ve en yfak sarj adaptörü. Ayrıca mıknatıslı. Ayağın falan takılınca düşmüyor laptop masadan. Kablo bi yere girince laptop eline gelmiyor. Diğer laptoplara takılınca şarj yerine laptop a bi bakıyorsun yerde.

-Bataryaların ne kadar uzun ömürlü olduğunu bahsetmeye gerek yok herhalde. Aşağıdaki resim örnek teşkil eder umarım
     macbook pro dayanıklı ama ne kadar dayanıklı ??

-Batarya durum göstergesi, kasanın arkasında ledli logo, dizayn, kasa şekli, görünüş hiç bi üründe yok. Renk/zevk meselesidir ama macbook görünüşü hiç bi laptopda yok. Piyasadakilerin hepsi tek düze standart bi tipte.

-Mission control, quick look, expose vb. vb. özellikler hangi windows veya laptopda var. Programlara kuş başı bakış, hızlı olarak içerik gösterme, tüm açık programları saniyede ekrana ufak ufak gösterme falan.

-Antivirus falan bulaşmaması.

Sayılacak daha birçok özellik var. Tüm ürünleri eksi/artı olarak özelliklerini yazınca macbook en artısı olan ürün.

Apple'in flash a karşı tutumunu biliyorsun yada bilmiyorsan bi bak derim. Sadece macbook da değil tüm ürünlerinde flash düşmanı. Buna bende sinir oluyorum ama yapacak birşey yok kavgalılar. Gerçi bu aralar biraz dinmiş gibi. Ama HTML5 de bu sorunları yaşamıyorsun gibi.

quote:

Flashla ilgili bi yazı:
    Flash eklentisini kullanmadan, yaklaşık 6 saatlik kesintisiz web gezintisi yapılabiliyor. Ancak Flash yüklendiğinde bu rakam 4 saate düşüyor.
    Daha zengin bir web deneyiminin daha fazla özkaynak gerektirdiği su götürmez bir gerçek. Ancak bir dizüstü bilgisayarın çalışma süresinin üçte birini götürecek bir zenginliği ne kadar istersiniz ya da buna ne kadar ihtiyacınız var? Orası da tartışılır.

Bundan dolayı flash kullanımını bile kullanıcının isteğine koymuş. Standart olarak gelmiyor flash. isteyen yükler.

• quote:

mac os x de artık anti virus programı koydu marketine ve kurulmasını tavsiye ediyor..
    macler daha cok yaygınlaşacak ve sonucunda o da daha fazla viruslere maruz kalacak..

windowsa rragmen batarya konusunda mac ürünleri yakalayan hatta daha performanslı olan ürünler mevcut..

evet ne yazıkki her ürünün eksileri gözüme batıyor, çok eleştiriyel yaklaşıyorum keşke apple izin verse de sony z alıp içine mac os x kurup kullanabilsem..

tasarım olayına gelince macbook dedigin air ve diger kasa tipi , çeşit yok. windows almak istersem milyon tane model arasından agırlık boyut desen renk istedigim kritere gore secim yapabilirim. mac yazılımını kendi donanimina hapsetti. o donanimlar ve dizaynları benimsemedim, windows-sever biri de degilim..

Abi bi laptopla tüm modelleri kıyaslıyorsun :) Mac os u geçen batarya süresi olan x marka var, sağlam olan y var, şöyle özelliği olan b var falan. E abi öyle yapacaksak söyle o zaman senin için en kusursuz olan modeli diğer modellere göre eksik 1 milyon tane şeyini bulalım.

Ne diyorum tüm özellikler toplandığında istekleri en fazla karşılayan macbook.

7 saat batarya ömrü verip windows kullanımında 6 saat gidebilen, bekleme modunda 30 GUN kalabilen, 5 parmağa kadar trackpad desteği verebilen, sayfalarda gezinme, ileri geri gitme, zoom, resim çevirme vb. kullanımları en kolay yapabilen, en kullanıcı dostu bi ürün var mı?

Antivirus programları para kazanmaya çalışan firmaların oyunu. Milleti almaya teşvik ediyor. Antivirus programı kullanan 1 tane bile mac os kullanıcı mı var mı? Virussuz demiyorum tek tük virusler çıkıyor ama windows a kıyaslarsak virussuz diyebiliriz.

13 lik mac, diğer 15 " lik modelleri kadar çözünürluk sunuyor.

Alınca içinde imovie, iphoto, iweb falan bir çok kullanılabilir uygulama var.

Facetime var.

Söylediğin binlerce çeşite göre daha iyi tasarım yapıyor demekki değişme gereği duymadan milyonlarca ürün satabiliyor her çeyrekte. Diğerleri şekil üstüne şekil yapıp biryerlere gelebilmenin derdinde.

Senin dediğine göre -MACBOOK ALMA TÜM LAPTOP MODELLERİNDEN 1 TANE AL. MACBOOKDAN DAHA ÜSTÜNDÜR. Haklısın :)

• Abi hep farklı modellerden örnek verince bende ona göre kıyasladım.

Haklısın apple seçme hakkı vermiyor ama sunduğu tek seçenek gayet seçilebilir :) Aynı kasa diğer laptop modellerinde olsa emin ol normal bi laptopu seçeceklerine apple kasalı şeklini seçerlerdi bence görünüş en iyi onda.

Mesela ben performans fazla aramıyorum 2 yıllık pro deneyiminden sonra air e geçmeye karar verdim. 1.3kg ağırlık incelik benim için daha ön planda. Gidip aynı paraya i7 en üst model bi işlemcili casper almaktansa trackpadli bi 1.7 i5 air benim için daha uygun :)

Windows a kıyasla mac os daha süper :) Ama oyun oynayan biri için apple almak yine hiç bi işine yaramayacak.

Herkesin isteğine göre bi ürünü var, zaten herkes aynı şeyi istese piyasada tek düze laptop olurdu.

Ama en çok şeyi verende mac book pro :)

Ne demek hocam tartışarak sonuca kavuşacağız bişeyler öğrenip bilgileri geliştireceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Virussuz demiyorum tek tük virusler çıkıyor ama windows a kıyaslarsak virussuz diyebiliriz.

Virussuz diyebilirsiniz cunku OS X ve unix kernelini etkileyen herhangi bir virus yok, henuz icat edilmedi ve kimseye de bulasmadi. Genelde Maclere windows virusleri bulasiyor ve bootcamp kullanan kisilerin windows partitionina sizma yolunu izliyorlar. Mac kullanip antivirus kullananlar da bu nedenle kullaniyor. Eger windows yuklemeyecekseniz antiviruse ihtiyaciniz yok.

Ama virus olmamasi tam anlamiyla guvenli oldugu anlamina gelmiyor. Mac icin bir suru malware yazilimi mevcut. Ama malware'in virusten en buyuk farki, admin sifrenizi girmeden kurulamazlar bilgisayara. Dolayisiyla biraz tecrubesi olan birisi kolaylikla sakinabilir malwareden.
  • kardeş süper bi konu 2 tane tanıdığım tanıyorum macpro kullanıyorlar çok da kötü kullanıyorlar ama öyle hassaslıkla ilgili bir sorun çıkmadı
  • Yeni macbook prolarda bole sorunlar yoktur unarim
    Ben bi tane Retina Ekran almayi dusunuyorum
    Onun isinma sorunu var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notebooklar için dayanıklılık gerçekten önemli. O nedenle hangi markanın bu konuda üstün olduğunu araştırmak bence de büyük önem taşımakta. Pil ömrü olsun, kullanılan malzemenin kalitesi olsun, bunlar üzerinde titizlikle durulması gereken konular.
  • quote:

Ben bi tane Retina Ekran almayi dusunuyorum
    Onun isinma sorunu var mi

ısınma sorunundan şikayet edene rastlamadım, eski modellere nazaran farklı bir soğutma teknolojisi kullandıklarını söylüyorlar zaten, enazından eskilerinden çok daha iyi olacağını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: builderer

Notebooklar için dayanıklılık gerçekten önemli. O nedenle hangi markanın bu konuda üstün olduğunu araştırmak bence de büyük önem taşımakta. Pil ömrü olsun, kullanılan malzemenin kalitesi olsun, bunlar üzerinde titizlikle durulması gereken konular.

ultrabooklarda oldukça iyiler bu konuda, macbooklarla yarışabilecek tek üründe bunlar olacakmış gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 10 Temmuz 2012; 5:10:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Orijinalden alıntı: builderer

Notebooklar için dayanıklılık gerçekten önemli. O nedenle hangi markanın bu konuda üstün olduğunu araştırmak bence de büyük önem taşımakta. Pil ömrü olsun, kullanılan malzemenin kalitesi olsun, bunlar üzerinde titizlikle durulması gereken konular.

ultrabooklarda oldukça iyiler bu konuda, macbooklarla yarışabilecek tek üründe bunlar olacakmış gibi gözüküyor

Asus 'da hemen çakma Macbook Air 'nı hazırlamış. Apple ile davalılar listesine yakında girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 10 Temmuz 2012; 11:33:28 >

• quote:

Asus 'da hemen çakma Macbook Air 'nı hazırlamış. Apple ile davalılar listesine yakında girer

birçok marka var, ama komik tarafı bu asus ultrabooklarda airlerden aşağı kalır fiyatta değiller, 3000liralarda seyrediyor fiyatları
  • buda dell firmasının gözdesi 3200tl fiyat etiketi var

• Merhabalar,

Öğrencilik hayatımdan itibaren,

Samsung r560, asus g73 gaming, sony vaio, lenova thinkpad X220 ve macbook pro(2006 yılından kalma, halen kullanıyorum) kullandım. En çok ev,okul ve ofis koşullarında memnun kaldığım bilgisayar açık ara macbook pro oldu .Daha sonra samsung ve lenova thinkpad. Yeni bilgisayar tercihim macbook pro'dan yana olacak. En önemli iki sebebi ev ve ofis koşullarına göre macbookların beklentilerimin çok ötesinde malzeme kalitesine sahip olması ve mac os x işletim sisteminin diğer marka bilgisayarlara düzgün kurulamaması.

Sizin çalışma koşullarınız farklı olduğu için net bir şey söyleyemeyeceğim bu koşullara göre üretilmiş pc lere yönelebilirsiniz. Ama sıradan bilgisayarlar yerine macbook tercih ederseniz uzun süre kullanabileceğinizi tahmin ediyorum.
  • Tabi marka olayı çok tartışılacak bir konu. Herkesin kendisine göre fikri olduğu bir gerçek. Gelişen teknolojiler sayesinde özellik rekabeti artıyor. Bunun sonucu hangi marka bilgisayarı seçeceğimi belirlerken zorlanmaya başladım. Rekabet gerçekten heyecan verici.
  • Benim MBP kasasıyla ile ilgili tek sıkıntım, uzun kullanım sonucu kasa üstünde oluşan ter lekeleri. Geçicidir sanıp, üzerinde uğraşmadım ama iz gibi kaldı maalesef. Çözümü olan var mı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.