Şimdi Ara

Macbook mu? Yoksa Gaming laptop mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar. Okul için almayı düşünüyorum 10 bin e çıkabilirim taksitle olacağı için. Sizce m1 işlemcili macbook mu? Yoksa diğer Asus lenovo casper gibi markaların gaming laptopları mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okulunda hangi bölümle ilgili olduğunu belirtirsen daha iyi cevaplar verilebilir. Örneğin grafik tasarım gibi bir bölüm okuyorsan GPU yani iyi bir ekran kartına ihtiyacın var, bu yüzden gaming laptop gelecekte kullanabilmen için de daha iyi olur. Öte yandan sadece derslerde kullanma ve film vb izleme amaçlı istiyorsan Macbook daha iyi bir seçim olabilir. Fakat Macbook hem pahallı bir seçenek hem de eğer daha önceden veya şuan iPhone kullanmıyorsan bu oldukça sınırlayıcı bir bilgisayar.

Sınırlayıcıdan kastım Windows'un aksine bir çok işlemi cloud üzerinden yapman gerektiği gibi (yani basit birtakım işlemlerin Windows'dan daha uzun süreceği), çoğu zaman Wndows'da ücretsiz olan fakat Apple'da ücretli olan uygulamalarla karşılaşıyorsun. Bunların ücretsiz alternatifleri tabii ki var ama bu sadece sana ek iş çıkarıyor. Buna ilaven sadece derslerde not almak, film vb izlemek ve uzaktan dersler için almayı düşünüyorsan iyi bir tablet ve tablet kalemi almayı da düşünebilirsin.

Gaming laptop bakacak olursan Lenovo ve Asus gibi markalar orta seviye denebilecek kaliteledeler, fiyatları da bu nedenle biraz daha pahallı ama rahatça 2 yıl kullanabilirsin. Biraz daha ucuza bakacak olursan Monster laptoplar ile karşılaşacaksın. Bunların dışında kaliteli markalara bakmanı tavsiye ederim. İlgili konuyla ilgili bir başlığım da var, bir sorunun olduğunda tüketici karşıtı davranışlar sergilediklerinden ve garantin olsa dahi hakların yokmuş gibi davranışlarından dolayı tavsiye etmiyorum. Eğer daha yukarı çıkabilirsen ve gerçekten uzun bir süre dayanmasını istiyorsan aldığın laptopun MSI'a bakabilirsin. Fiyatları yüksek fakat kaliteleri oldukça iyiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 5 Ekim 2021; 4:24:37 >

• Ofis, adobe vb. Program kullanacaksan macbook yeterli ama arada oyunda oynarım diyorsan gaming daha iyi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunda oynamak istiyorum açıkçası vakit oldukta satıcının tavsiyesi üzere lenovonun ryzen 7 4800h 16 GB Ram 120 hz full HD ekran 4 GB ekran kartı 512 GB ssd olan modeli almaya karar verdim. Dolar yansimamis durumda fiyatlara ben 11 e aldım yansırsa eğer çok daha artar dedi. Umarım düzgün cihaz almışımdır. Telefon olsa anlıyorum ama laptop için o kadar bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkoln2732 -- 7 Ekim 2021; 11:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tablet mi laptop mu?
    12 yıl önce açıldı
    İpad mi macbook mu?
    7 yıl önce açıldı
    dell mi?, lenovo mu?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.