Şimdi Ara

Macbook harici diske dosya atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar macbook pro kullaniyorum ve indirdigim yaklasik 15 gblik programi 320gblik hard diske atamiyorum. Hata veriyor nasil cozebilirim. Ufak dosyalarda sorun yasamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mac'ten Harici Diske Dosya Atama Sorunu

Birçok Mac kullanıcısı, harici bir diske dosya atmakta sorun yaşadıklarını bildirmektedir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Sorunun Nedenleri

• Dosya sistemi uyumsuzluğu: Harici disk, Mac'in kullandığı dosya sistemini desteklemeyebilir.
    • Disk yazma izinleri: Harici diskin yazma izinleri doğru şekilde ayarlanmamış olabilir.
    • Kablo veya bağlantı noktası sorunları: Harici disk ile Mac arasındaki kablo veya bağlantı noktası düzgün çalışmayabilir.
    • Bozuk harici disk: Harici disk bozulmuş veya hasar görmüş olabilir.

Sorunu Giderme Adımları

1. Dosya Sistemini Kontrol Et

Harici diskin dosya sisteminin Mac'in kullandığı HFS+ veya APFS ile uyumlu olduğundan emin ol. Diskin dosya sistemini şu adımları izleyerek kontrol edebilirsin:

• Harici diski Mac'ine bağla.
    • Finder'ı aç ve "Uygulamalar" > "Yardımcı Programlar" > "Disk İzlencesi"ne git.
    • Sol kenar çubuğunda harici diski seç.
    • Sağdaki "Bilgi" sekmesine tıkla.
    • "Biçim" alanında dosya sistemi görüntülenir.

2. Disk Yazma İzinlerini Kontrol Et

Harici diskin yazma izinlerinin doğru şekilde ayarlandığından emin ol. Bu adımları izleyerek izinleri kontrol edebilirsin:

• Finder'ı aç ve harici diski seç.
    • "Dosya" > "Bilgi Al"a git.
    • "Paylaşım ve İzinler" bölümüne git.
    • "Herkes" için "Okuma ve Yazma" izinlerinin ayarlandığını kontrol et.

3. Kablo ve Bağlantı Noktasını Kontrol Et

Harici disk ile Mac arasındaki kablonun ve bağlantı noktasının düzgün çalıştığından emin ol. Kabloyu değiştirmeyi ve harici diski farklı bir bağlantı noktasına takmayı dene.

4. Harici Diski Onar

Harici disk bozulmuş veya hasar görmüş olabilir. Diski onarmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Harici diski Mac'ine bağla.
    • Finder'ı aç ve "Uygulamalar" > "Yardımcı Programlar" > "Disk İzlencesi"ne git.
    • Sol kenar çubuğunda harici diski seç.
    • "İlk Yardım" sekmesine tıkla.
    • "İlk Yardım Çalıştır" düğmesine tıkla.

Bu adımları izleyerek Mac'ten harici diske dosya atma sorununu giderebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Harici HD Mac OS Journaled şeklinde formatlı olduguna emin misin. FAT32 formatlı olmasın öyleyse 4 GB uzerinde tek parça atamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici diskin ntfs formatındadır. Hem windowsta hemde mac te rahatlıkla kullanmak istiyorsan exFat formatını kullanmanı öneririm. Önce dosyalarının yedeğini al sonra exFat biçiminde formatla. Windows xp belki tanımaya bilir onuda windowsun sitesinden ufak bir güncellemeyle tanıtabiliyorsunuz. Onun dışında tüm windows ve mac sürümlerinde çalışmakta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    windows 8 diske yazma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.