Şimdi Ara

MacBook Air için Linux Dağıtımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gen2

Lehimlerin erime sıcaklığı nedir?

CPU and GPU temperatures when running Witcher 3 stabilize at 98 C and 81 C, respectively. While not unsafe, gaming with such high core temperatures is generally undesirable.

Secondly, the jump to a 95+ W Core i9-9900K certainly boosts CPU performance over the traditional 45 w Coffee Lake-H solution, but it hurts us to see 99+ C core temperatures when under full utilization.

While such high core temps are not inherently unsafe, we don't think there is an excuse for it.

notebookcheck'den alıntıdır.

7. laptopum hepsi yükte 90+ derece sıcaklıklarda çalışıyordu hiçbiri yanmadı buna bakarak kısaca güvenli diyebiliyorum sizinde deneyimleriniz varsa buyrun paylaşın.
    Lehim dediğin kurşun ve kalay karışımı madde 200 derecede erir ama sorunun cevabı bu değil. Mac OS ve Windows sistemlerde cihaz kapanırken bir süre soğumasını bekler (~10-15 saniye) böylece anakart üzerinde sıcaklık limitinde çalışan komponentleri bir miktar olsun rahatlatır ama Linux'da standart olarak böyle bir özellik yok kendin ekleyebilirsin. 100 derecede çalışan hiçbir elektronik devre sağlıklı değildir. Zamanında bu problemden dolayı bir çok PlayStation 4 soğuk lehim olarak internet dilinde "blue light of death" diye adlandırılan sorunla karşılaştılar. Yani kısaca lehimlerin erime sıcaklığıyla alakası yok bunun.

• SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Playstationlar kaç derece sıcaklıkta çalışıyordu?

Benim laptopum nasıl 2.5 yıl günde 4 5 saat 102 derecede çalışıp bozulmadı? hatta şu anda yeni sahibi kullanıyor bir şikayeti de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 16:49:29 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Ne fark eder kaç derecede çalıştığı sonuç olarak aşırı ısınmadan dolayı soğuk lehim olmuş. Senin cihazının fabrikasyon aşaması kalitelidir, şanslısındır yıllarca bozulmamıştır ama yarın da bozulmayacağının garantisi yok. Ayrıca 102 derece olarak ölçtüğün değerin yanlış olma ihtimali de yüksek. Tekrar diyorum hiçbir elektronik devre için 100 derece sağlıklı değildir ve hiçbir dizüstü bilgisayar yıllarca +90 derecede çalışmak için dizayn edilmez tamamen hurafe.
  • Sizin mac'de bir sıkıntı olabilir. Normal şartlarda mojave çok güç tüketimi yapmıyor ve bu nedenle de fan vs. çalışmıyor. Garantisi varsa Apple'a götürüp bir baktırın derim. Ben de mac kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum ama hiç o sıcaklık değerlerini gördüğümü hatırlamıyorum. Temiz bir mac kurulumu yapmanızı tavsiye ederim. Sıfır kurulumda bile o sıcaklık değerlerine erişiyorsanız o zaman kesinlikle macbook'da bir sorun vardır.

Kurulum yaptığınız uygulamalar da belki arkada çalışıp sistemi yavaşlatıyor olabilir. Android studio vs. demişsiniz ama o makine rahatlıkla kaldırıyor bilginiz olsun.
    ne demek ne farkeder? 200 dereceye ulaştıysa bozulmuştur. birşey bilmeden konuşmayın.
    yiğenim kullandı 5 yıl clevo marka bilgisayarını işlemci kullanılmaya başladığında anında 98 dereceye dayanıyodu arkadaşım yeğenim bu bilgisayarı günde ortalama 6 saatten 5 yıl kullandı yanmadı o da mı yanlış ölçülüyordu bune ya hayatında 1 deneyimi yok sağdan soldan duyduğu şeylerle ahkam kesen ne çok insan var bu dünyada bir kerede insanlara saygı gösterip hatanızı kabul edin. belki playstationlar 200 dereceye ulaştı lehimleri eridi bozuldu ölçmemişsin sıcaklıklarını konuşuyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 17:26:25 >
  • Ruhm und Ehre kullanıcısına yanıt
    102 derecede kağıt bile yanmaz. suyun kaynama noktasından bize ne çorba mı kaynatıyoruz. bişey biliyomuş gibi konuşuyo bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

ne demek ne farkeder? 200 dereceye ulaştıysa bozulmuştur. birşey bilmeden konuşmayın.
    yiğenim kullandı 5 yıl clevo marka bilgisayarını işlemci kullanılmaya başladığında anında 98 dereceye dayanıyodu arkadaşım yeğenim bu bilgisayarı günde ortalama 6 saatten 5 yıl kullandı yanmadı o da mı yanlış ölçülüyordu bune ya hayatında 1 deneyimi yok sağdan soldan duyduğu şeylerle ahkam kesen ne çok insan var bu dünyada bir kerede insanlara saygı gösterip hatanızı kabul edin. belki playstationlar 200 dereceye ulaştı lehimleri eridi bozuldu ölçmemişsin sıcaklıklarını konuşuyosun.
    Güzel kardeşim burası donanımhaber, internet kafeci tarzı bilgilerinle ahkam kesemezsin 10 lafının 9'u yanlış 1'i şüpheli. Hata falan yok gayet düzgün bir biçimde böyle bir şey yaşanacağından bahsediyorum sen hala tecrüben yok diye zırlıyorsun. İlla söylettireceksen 2 sene boyunca Dell teknik servisinde çalıştım, Elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Kaç kere soğuk lehimden bozulan cihaz geldi önüme neyin nasıl olacağını biliyorum kafan rahat olsun her şeyi kitabına uygun anlattım hala 200 dereceye ulaştıysa bozulmuştur diyorsun. Sony mühendisleri de cihazı satmadan önce hiç açıp denemediler demi 200 dereceye çıkıyor mu diye. Son zamanlarda yazdığın postları tek tek okudum 2 tane makale okuyup millete dayatıyorsun doğru bildiğin şeyleri. Git de liseli arkadaşlarınla yaptığın mahalle muhabbetlerini başka forumlarda yap. Technopat'ta falan takıl bilgisayar kasası topla veya internette gördüğün Linux temalarıyla uğraş.

Bıktım senin gibi zırtolarla uğraşmaktan ilk mesajımda ne güzel anlattım soğuk lehim olabilir dikkat et diye. Gerçekten insanı pişman ediyorsunuz size laf anlatmaya çalışanda kabahat. Millet susup sana cevap vermiyorsa alay ettiği içindir emin ol.

hadi lan ordan bi tarafından uydurduğun bilgilerle anca donanım haber kekolarını tavlarsın birşey bilene denk geldinmi hemen seviyen ortaya döküldü
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
  • Ruhm und Ehre kullanıcısına yanıt
    hadi sende arkadaşınla beraber işine gülüm
    https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-3550h

AMD Ryzen™ 5 3550H

Max Temps
    105°C

105 derecede reset atıyo sanma sadece throttle yapıyor bak şu seviyesiz halinle bile yeni şeyler öğretiyorum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 17:54:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

@Ruhm und Ehre

Bu arkadaşın sövdüğü kadar var.

Kaale almayın hocam şu kalitesiz trollü. Ya yaşı küçük ya da cidden sorunları var.

İzlemesi de eğlenceli oluyor gerçi, yazın hocam cevap verin.

Ne okuduğun ne olduğun umurumda değil ağzından çıkanın 9u yalan 1 şüpheli olan sensin ki bir anda teknik servise dönüşüverdin konu programlama olsa da programcı olur çıkardın.

Kanıtla dell'de çalıştığını. hadi bekliyorum. 1 tane maaş bordrosu göster?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 17:57:44 >
  • Aptallık bende ciğeri 5 para etmez insanlara neden akıl verip yardımcı olmaya çalışıyorum ki, keşke 90 derecede bozulsa makinalar inşallah bozulur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.