Şimdi Ara

MAC OSX 10.4.11 dosya yükleme/silme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mac OSX 10.4.11 kurulu bir G5'ten bir kaç dosya yedeklemem lazım. 16GB flash belleği bu makinaya takınca bellekten ne dosya silebiliyorum ne de dosya yükleyebiliyorum.

"Dosya adı" için yeterli ayrıcalıklara sahip olmadığınızdan işlem tamamlanamıyor. iletisini alıyorum.

Çözümü nedir? Bilen beri gelsin... Teşekkürler.

• Flash belleği windows ta falan da kullanıyorsan ve ntfs formatlı ise yazma yapamazsın. Silme demek te yazmak demektir. NTFS olup olmadığını kontrol et.
  • Teşekkürler.
    Sorunun dosya sisteminden kaynaklanabileceği hiç aklıma gelmemişti.
  • ntfs-3g diye bir program vardı.
    G5'in mimarisine uygun sürümü varsa bir dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VigneroN

Teşekkürler.
    Sorunun dosya sisteminden kaynaklanabileceği hiç aklıma gelmemişti.

Paragon NTFS diye bir program var onu da deneyebilirsiniz.
  • Bazı kullanıcıların başına gelmemiş olabilir fakat ben ve bir çok paragon NTFS for MAC kullanıcısı dosya kaybı yaşıyor... Hangi programı kullanırsanız kullanın MAC platformlar NTFS sistemlerde tam olarak güvenli ve performanslı çalışmıyor. Mac sistemler için (özellikle de büyük boyutlarda dosyalarla çalışıyorsanız) en sağlam dosya sistemi HFS (Journaled) dosya sistemi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

Bazı kullanıcıların başına gelmemiş olabilir fakat ben ve bir çok paragon NTFS for MAC kullanıcısı dosya kaybı yaşıyor... Hangi programı kullanırsanız kullanın MAC platformlar NTFS sistemlerde tam olarak güvenli ve performanslı çalışmıyor. Mac sistemler için (özellikle de büyük boyutlarda dosyalarla çalışıyorsanız) en sağlam dosya sistemi HFS (Journaled) dosya sistemi...

Mac için haliyle öyle ama adam flash bellek diyor, icabında içine hem mac hem windows hemde linux ortamından erişebilmesi lazım. Kendi mac ından bişey atar, gdip arkadaşının windows pc sinde açmak ister. Sizin dediğiniz gibi olursa windows ta hfs+ ı görmüyor, napacak her gittiği yere macdrive isimli programı kurması gerekecek bu da imkansız. O yüzden flash belleği ya fat32 olarak formatlayacak böylece mac üzerinde ayrı bir programa ihtiyaç duymadan okuma/yazma yapabilir. Yada ntfs olarak formatlayıp mac e program kuracak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazarken kendimi kaybedip konudan sapmışım... bahsettiğiniz konuda fat 32 en mantıklı dosya sistemi bence de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

yazarken kendimi kaybedip konudan sapmışım... bahsettiğiniz konuda fat 32 en mantıklı dosya sistemi bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Kasım 2011; 15:29:25 >
  • Cevap veren ve fikir sunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Sorunum kısmen çözüldü.

Ancak işin aslı şöyle: Evde PC'de izlemek için G5'e indirdiğim bluray filmleri harici HDD'ye atamıyorum. Bir kaç winrar benzeri porgramla partlar halinde bölüp atmaya çalıştım. Ancak 15 GB'lık bir filmi indirme süresinden daha uzun sürede bölebiliyorum. Ayrıca G5'e konulan yönetici parolası hatırlanamadığı için yukarıda belirttiğiniz programları da kuramıyorum. Format atma konusunda hiç bir deneyimim yok. PC olsa gözükapalı atarım ancak MAC konusuna yabancıyım. Artı makinada bir çok program var, bunları tekrar toparlayabileceğimden emin değilim. OSX Sürümü 10.4.11.

Format atmadan bir çıkış yolu arıyorum.
  • Tabi bu programları yüklemeden dosya sistemini okuması çok zor.
  • İki ucu erkek usb kablo ile mac bilgisayarinizi diger bilgisayariniza usb harici disk gibi baglayabilirsiniz. Bunun nasil yapilacagini ogrenmek icin "hedef disk modu" (target disk mode) kelimelerini internetten aramaniz yeterli olacaktir. Cepten girdigim icin arastirip link veremiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.