Bildirim
Mac OS X Stabil mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hiç mac pc görmedin zannedersem Apple ın bütün cihazları stabilite harikasıdır windows gibi kasmaz görsellik kullanım kolaylığı sunar herkes ondan tercih ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Gökhan Mmc
Hiç mac pc görmedin zannedersem Apple ın bütün cihazları stabilite harikasıdır windows gibi kasmaz görsellik kullanım kolaylığı sunar herkes ondan tercih ediyor
iPhonelar gördüm ama hiç mac sahibi olmadım evet. Peki donanımının hakkını veriyor mu? iMac'in ekran kartları permormans konusunda üst düzey dizüstü bilgisayarlar gibi mi PC'ler gibi mi?
ben macbook pro kulanıyorum gayet stabil.. macbook parasının hakkını herşeyiyle veriyor... -
quote:
Orijinalden alıntı: RAINN-TURK
ben macbook pro kulanıyorum gayet stabil.. macbook parasının hakkını herşeyiyle veriyor...
Uygulama bulmakta sorun yaşıyor musunuz? Örneğin office var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Melikşah
quote:
ben macbook pro kulanıyorum gayet stabil.. macbook parasının hakkını herşeyiyle veriyor...
uygulama ve programda ben sıkıntı çekmedim.. ofis programıda ofis 2011 var ingilizce, gerekli uygulamalar app storede dünya kadar var... olduki os x için uygulama yok. o zaman mac e windows kurarsın işini yine hal edersin.. -
quote:
quote:
quote:
uygulama ve programda ben sıkıntı çekmedim.. ofis programıda ofis 2011 var ingilizce, gerekli uygulamalar app storede dünya kadar var... olduki os x için uygulama yok. o zaman mac e windows kurarsın işini yine hal edersin..
Windows kurunca osx'in performansını etkiliyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kuulandığınız cihaz ile orantılı bu biraz, işlemci ve ram ile alakalı. Sanal sistem kurarsanız tabi bu. Bootcamp kurarsanız birebir aynı sistemi kullanırsınız. -
quote:
quote:
quote:
quote:
uygulama ve programda ben sıkıntı çekmedim.. ofis programıda ofis 2011 var ingilizce, gerekli uygulamalar app storede dünya kadar var... olduki os x için uygulama yok. o zaman mac e windows kurarsın işini yine hal edersin..
Windows kurunca osx'in performansını etkiliyor mu?
kurmadığım için sağlıklı cevap veremem. ben yıllarca windows kullandım ve artık bıktım format , virüs vs. işlerinden... ama kuran kişilerdende olumsuz bişe duymadım okumadım'da.. ve ben hiç düşünmedim macbook pro ma windows kurmayı , büyük konuşmayayım kurmamda. :)
-
Stabilite konusunda Mac OS X cok oyle ahim sahim bir sey degildir. Ofiste kullandigim Mac Pro her 40-50 gunde bir reboot istiyor, cunku kullandigim harici ses kartindan ses cikmamaya basliyor. Bazen basit seyleri yaparken de sacmalayabiliyor.
Evde kullandigim MacBook Air, bazen AirPlay konusunda sacmaliyor. Goruntuyu Apple TV'ye iletirken sesi kendisi cikarmaya calisiyor. Reboot'tan sonra kendine geliyor.
Mac OS X normal bir masaustu kullanicisi icin Windows 7 gibi yeterli bir stabiliteye sahiptir. Virus konusuyla stabiliteyi karistirmayin. Ikisi farkli konular. -
quote:
Orijinalden alıntı: Challenger
Stabilite konusunda Mac OS X cok oyle ahim sahim bir sey degildir. Ofiste kullandigim Mac Pro her 40-50 gunde bir reboot istiyor, cunku kullandigim harici ses kartindan ses cikmamaya basliyor. Bazen basit seyleri yaparken de sacmalayabiliyor.
Evde kullandigim MacBook Air, bazen AirPlay konusunda sacmaliyor. Goruntuyu Apple TV'ye iletirken sesi kendisi cikarmaya calisiyor. Reboot'tan sonra kendine geliyor.
Mac OS X normal bir masaustu kullanicisi icin Windows 7 gibi yeterli bir stabiliteye sahiptir. Virus konusuyla stabiliteyi karistirmayin. Ikisi farkli konular.
4.5 yıl önce aldığım dizüstü bilgisayarıma Windows 8 kurdum, photoshop gibi uygulamalar dışında her işimi yapıyorum. Onlarca sekme açıp hiç takılmadan webde geziyorum. İşlemcim T6600. Gücü şu anki i7 işlemcilerin beşte biri kadar. Ben çoğu işimi bunla yapabilirken o i7'ler parasının hakkını verecek mi? Bir yandan tasarımı os x de cezbediyor beni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
dediklerinizin mac os la bir alakası yokki harici bir şeyi bir türlü kabul etmiyor siz bundan yola çıkarak Mac OS ahım şahım değildir demişsiniz enteresan -
quote:
dediklerinizin mac os la bir alakası yokki harici bir şeyi bir türlü kabul etmiyor siz bundan yola çıkarak Mac OS ahım şahım değildir demişsiniz enteresan
Neden alakasi yok? Neden harici sey? AirPlay Mac OS X' in bir ozelligi degil mi?
Ayrica yazdigimi dikkatli okuyun. Mac OS X ahim sahim degildir demedim, stabilite konusunda ahim sahim degildir dedim. Uzun bir sure acik kaldiginda sacmaladigindan dem vurdum. -
quote:
4.5 yıl önce aldığım dizüstü bilgisayarıma Windows 8 kurdum, photoshop gibi uygulamalar dışında her işimi yapıyorum. Onlarca sekme açıp hiç takılmadan webde geziyorum. İşlemcim T6600. Gücü şu anki i7 işlemcilerin beşte biri kadar. Ben çoğu işimi bunla yapabilirken o i7'ler parasının hakkını verecek mi? Bir yandan tasarımı os x de cezbediyor beni.
Hakkini vermekten kasit nedir? OS X iyi ve guzel bir isletim sistemidir. Ben size neden OS X kullandigimi yazayim (sadece Mac'im oldugundan degil, zira evdeki masaustu PC'de de OS X var):
1- Unix. Uzun yillar Linux kullanmis birisi olarak Unix'ten vazgecemiyorum. Mutlaka Unix toolkit'ine sahip olmam gerek. Bu yuzden OS X altinda Macports kullaniyorum. Windows kullandigimda da Cygwin kurmadan yapamiyorum.
2- Unix toolsetine sahip olmak icin Linux kullanabilirdim ama bu sefer de bir cok uygulamanin Linux surumu mevcut degil. Skype yogun olarak kullandigim bir arac ve Linux surumu oldukca eski, bircok diger lisansli uygulamanin Linux surumu yok.
-
Ben de tam tersi düşünüyorum Mac ve Win8 kullanıyorum Mac i günlerce hiç kapatmasam açtığım anda sanki 1sn önce kapatmışım gibi sorunsuz. Stabilite konusunda harika zaten stabilite için kullanıyorum Mac tüm dünya onun için kullanıyor tüm uygulamalar Windows dan iyi çalışır Mac de düşük donanımlı olmasına rağmen.
Siz de bir Mac kullanıcısısınız fakat size hitap etmiyor demek ki bu sistem -
quote:
Ben de tam tersi düşünüyorum Mac ve Win8 kullanıyorum Mac i günlerce hiç kapatmasam açtığım anda sanki 1sn önce kapatmışım gibi sorunsuz. Stabilite konusunda harika zaten stabilite için kullanıyorum Mac tüm dünya onun için kullanıyor tüm uygulamalar Windows dan iyi çalışır Mac de düşük donanımlı olmasına rağmen.
Siz de bir Mac kullanıcısısınız fakat size hitap etmiyor demek ki bu sistem
Bunun dusunceyle veya hitabetiyle ilgisi yok. Mac OS X sanildigi kadar stabil bir sistem degildir diyorum sadece ve yasadigimi soyluyorum. Ofiste Mac Pro var (Apple'in en pahali bilgisayari), bu satirlari MacBook Air'den yaziyorum ve masaustu bilgisayarim da Hackintosh. Eger "bana hitap etmiyor" olsaydi 3 bilgisayarda da Mac OS X kullanmazdim, degil mi?
Ayrica "daha iyi calisir" konusuna da katilmiyorum. Mesela grafik karti kullanimi konusunda Windows genel olarak daha iyidir. Mach cekirdeginin (Mac OS X'in temelini olusturan XNU cekirdegi Mach temellidir) yapisi nedeniyle Mac OS X sunucu performansi konusunda Linux'un gerisinde kalir.
Gunluk kullanimda bircok nedenle Mac OS X' i tercih ediyorum ve Windows kullanmayi dusunmuyorum dahi. Mac OS X kullanmayi sevsem de, bu sevgim gercekleri gormezden gelecegim anlamina gelmez. Sirf Mac OS X kullaniyorum diye takim taraftarligi gibi onun taraftarligini yapip bazi gercekleri gormezden gelecek degilim.
-
quote:
Siz de bir Mac kullanıcısısınız fakat size hitap etmiyor demek ki bu sistem
Ha ayrica ben birkac gunluk acik birakmaktan bahsetmedim yukarida, 40-50 gun dedim. -
bakın kesinlikle taraftarlık yapmıyorum fakat şuan da daha iyi bir işletim sistemi yok ki diğer tüm sistemlerden daha stabil çalışıyor siz hangi sisteme göre karşılaştırıyorsunuz ki stabil değil diyorsunuz eksik yönleri Mac OS un da var fakat stabilite konusun da değil -
quote:
bakın kesinlikle taraftarlık yapmıyorum fakat şuan da daha iyi bir işletim sistemi yok ki diğer tüm sistemlerden daha stabil çalışıyor siz hangi sisteme göre karşılaştırıyorsunuz ki stabil değil diyorsunuz eksik yönleri Mac OS un da var fakat stabilite konusun da değil
Yukarida "stabil degil" dedigimi gordunuz mu? Yukarida ben "sanildigi kadar stabil degil" ya da "stabilite konusunda o kadar ahim sahim degil" dedim. 40-50 gun acik kaldiktan sonra sacmalayabildigini soyledim. Su isletim sisteminden daha kotu, bununla karsilastirinca hic de stabil degil gibi laflar etmedim.
Sadece karsi ciktigim sey su: "Mac OS X cok stabildir" ifadesi.
Ha, normal bir kullanici standardina gore stabil midir? Evet. Solaris ile karsilastirilir mi? Hayir. Solaris masa ustune uygun mu? Hayir.
-
şuan daha netleştirdik şuan da dünya üzerinde normal kullanıcılar tarafından kullanılabilir işletim sistemlerinden en stabili budur fakat bu bile mükemmel değildir sorunlar çıkarıyor bunu bende kabul ediyorum bir başka konu da görüşmek dileğimle
Benzer içerikler
- iphone virüs taraması
- mac exe dosyası açma
- idm for mac
- pc şifre değiştirme
- bilgisayara şifre nasıl koyulur windows 11
- parolalar iphone
- autocad sistem gereksinimleri
- shift tuşu hangisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X